Blue Screen na Windows 7 (novi komp u pitanju)

poruka: 10
|
čitano: 2.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Da odmah pređem da stvar, kupio sam novi komp (Core i5 2500k, ASRock H67M, 4gb ddr3 1,333mhz, 500gb 7.200 rpm Hard WD, Ati Radeon HD 5570) i instalirao 64 bitni Windows 7. Sve je išlo k'o po loju, i svi programi, sve je štimalo u najboljem redu. Al nakon tjedan ipo dana korištenja, ODJEDNOM - Blue Screen! Priznajen, ispalija san na živce kad mi je to izbacilo. Taj Dosadni BSOD pojavi se, traje oko 5-6 sekundi (uslikao bih fotoaparatom, al dok se on upali i dok fokusira, pa okine... prođe dobrih 8 sekundi) i onda normalno, kao i svaki, restarta komp. Ugl. Zatim mi se Windows podigao, ali malo duže nego očekivano... Naime, na Welcome screenu pisalo je uobičajeno "Welcome", ali stajalo je toliko dugo da mi je ruka poletila za "reseton". I onda, kad se Win diga, uobičajeno ovaj put, u donjem desnom kutu je pisalo Da Windows nije genuie, bla bla... I nakon toga, u proteklih 2 sata 4-5 puta se pojavio blue screen, ali i reset, bez ikakvog znaka. Norton Internet Security je od instalacije Winsa do problema radio svoj posao uredno, ali nakon Blue Screena kad je skenirao, pronašao je 3 inficirana objekta (možda ih je bilo i još, neznam, jer je baš tad došlo do - pogodite čega - reseta))Na Winsu iman hrpu programa (AE, PR, PS, 3DS Max, Cod-ove, ovo ono...) tako da mi reinstalacija Windowsa ne podiže baš raspoloženje (Slobodno možemo reć jedan dan proveden na kompu D'žabe). Otkrio sam u međuvremenu da je dxgmm1.sys u pitanju, znaci nesto u vezi drivera od grafe. na uninstalaciji starih drivera komp je zablokira, ja san pritisa reset tipku i komp se izgasija (???) i kad upalin, 2-3 sekunde zavrti ventilatore sve, pokreni djelove i izgasi se. Taj proces ponavlja sam svako malo, al Džabe mu je, ide nazad odakle je doša u dućan!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 22:36 (geekHR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stavi disk od windovsa i probaj napraviti repair on ti neće ništa izgubiti od podataka.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Blue Screen na Windows 7 (novi komp u pitanju)
batly kaže...

Stavi disk od windovsa i probaj napraviti repair on ti neće ništa izgubiti od podataka.

Jap al problem je šta se sad neće upali :/

16 godina

Kako misliš neće,baš se ništa ne zavrti i ne čuje kod paljenja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ladno deda mraz, hmm preporucujem ti kao i kolega gore cd od windowsa i repair, ako ne to, onda formatiraj sve!

P: Koliko programera treba da se promjeni žarulja? O: Nijedan - to je čisto hardverski posao:
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bazen21 kaže...

Ladno deda mraz, hmm preporucujem ti kao i kolega gore cd od windowsa i repair, ako ne to, onda formatiraj sve!

Uvažavam al vi ko da ste ćoravi - Kompjuter trenutno neće da se upali - neznam u čemu je problem - sutra na servis ide

16 godina
odjavljen

Geek koji ne zna riješiti problem.{#}

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Prvo, Geek kakav bija da bija nezna sve :P

Drugo, problem je rješen, ako baš hoćeš, a ja sam pita samo ima li kakve veze BSOD sa ovim resetima, i sa Windowsovim genuie softwareom!!!

16 godina
neaktivan
geekHR kaže...
vexx5555 kaže...

Prvo, Geek kakav bija da bija nezna sve :P

Drugo, problem je rješen, ako baš hoćeš, a ja sam pita samo ima li kakve veze BSOD sa ovim resetima, i sa Windowsovim genuie softwareom!!!

Podijeli s nama kako si riješip problem,možda će nekome trebati kasnije {#}

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ (̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()ڪے
14 godina
neaktivan

Evo za one koji imaju ovakav problem rješenje (malo sam zakasnio sa ovime al sorry). Na servisu su mi rekli kako je navodno neispravan RAM (1x 4gb ddr3) uzrokova taj problem. Nakon jedno 2-3 tjedna su mi nabavili novi ram jer je ovaj "stari" bio pod garancijom (a znate kako to ide sa servisom, sa manje od 2 tjedna prepirke jednostavno nemožete otići "zadovoljni"). Instalirao sam Windowse, sve uredno sa driverima, i dalje problema nije bilo (bar ih do sada nema).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice