Xiaomi MI3W - review

poruka: 1.470
|
čitano: 286.219
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Xiaomi MI3W - review

Hahahaha...

Ma malo su mi smjesni tamo u xiaomishop.it...

Na moj prvi upit kada ce biti poslan paket dobijem odgovor... 

"Salve, 

shipping and delivery to croatia generally take 3-5 business days

Resto a disposizione per ulteriori informazioni,"

Ok... To razumijem... Al reko, mene zanima da li je poslan ili nije... 

I na taj drugi upit opet odgovor...

"Salve, 

don't worry, shipping and delivery generally take 3-5 business days

Resto a disposizione per ulteriori informazioni," - dodali su samo ovo don't worry... pa ljudi, ne brinem se ja... samo me zanima neki tracking number... :D

I sad i dalje ne znam da li je treci dan nakon narudzbe paket poslan ili nije... 

Idem im opet slati mail... :D 

Profesionalan pristup i komunikacija = 0 (slovima - nula)

14 godina
neaktivan

To i je najveci problem s njima, ta komunikacija.. Samo salji mailove kao prioritet, i trazi da ti se pošalje tracking, ne kad ce biti poslan paket, nego da zelis tracking, kad dobijes tracking, lako ga ubacis na DHL-ovu stranicu i tamo se prijavis da ti posalju mail kad paket bude pokupljen i racunas onda da je unutar 48 sati max paket u tvojim rukama..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
12 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

evo stigao xiaomi mi3  :) :) :) :) :) :)

Da li na njemu vecć dodje screen protector ili ne?

Da li netko ima za prodati screen protector dok mi ne stgne s e-bay-a

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Trebalo je par punjenja da se baterija kalibrira i sve sjedne na svoje, ali evo ja sam prezadovoljan zadnjim DEV-om, 8.1.4.

Whatsapp, messenger, pozivi, sms, internet, candy za ubijanje vremena, sync jednog maila

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 21:54 (majdo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi MI3W - review

Zanima me da li još netko možda ima ovaj problem: imam MIUI verziju 4.4.2, mislim da je indijska stable verzija bez gappsa (KXDMIBE 15.0), također nema kineskih sranja, ručno sam flashao gapps, također sam naknadno rootao ovim tutorialom (jednostavno iz recoverya flashao root). ROM je dobar, ali MIUI mi ubija background procese, widgeti mi se ne updataju kako treba (koristim Nova launcher i tamo mi HD widgets i Dashclock "zamrznu" sat ili nešto drugo bateriju, prikaz nepročitanih poruka, ...), u Google Keepu ako namjestim reminder mi ne zvoni, iako sam zaključao aplikaciju da mi je task manager ne ubija. Jednom mi je čak ubio Tasker, koji ima gore notifikacijsku ikonu koja bi trebala spriječavati da sustav ne ubije aplikaciju. Uglavnom, mislim da je MIUI preagresivan po tom pitanju, iako mi je u power settingsu namješteno na balanced, i u developer settingsima je sve u redu po postavkama, ali i dalje mi zna povremeno "ubit" neke background procese. Jel netko imao sličan problem, ili ga zna rješiti?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj zadnji developer ROM, radi perfektno i bug free je doslovno, ja evo do sada nisam naisao na nijedan bug koji bi me zasmetao u dnevnom koristenju a vjerujem da i Sudy ce se sloziti samnom, on koristi isti ROM..

Sto se tice "kilanja" procesa, MIUI je MIUI, on nije podešen za nikakve launchere s google playa i ostale stvari, njega ili volis i koristis tocno takav kakav je ili ne koristis, u ovom slucaju ni ne kupujes mob koji ga tvornicki ima na sebi.. Trenutno kernel source nije dostupan za MI3, sto znaci da se ne mogu ni raditi costum romovi.. Kada ce biti dostupan, to se ne zna jer ne zna se ni hoce li ikad biti dostupan javno.. To je kao da pozelis u mašinu od Mercedesa staviti mašinu od Citroena C2, teoretski mozes ali nemas onaj jedan dio koji ti je potreban i dok ga Mercedes ne da ne mozes zavrsiti to sto zelis.. 

EDIT: Sto se tice tvoje verzije ROM-a ona je vec zastarjela gledajuci stable release, kad je vani vec v21 samo China WCDMA/CDMA.. Gledaj da probas taj ao ne zelis developer rom..

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 22:06 (majdo).
14 godina
Xiaomi MI3W - review

Skinuo bih si taj stable, ali ne želim China version sa njihovim nepotrebnim aplikacijama, nego ga želim čistog, baš kako sam ga dobio sa mobicitya (samo sa Google Playom, ali nije mi problem ručno flashat Google Play, a ne preko Mi marketa). Koliko se sjećam, mislim da je indijska verzija imala čisti MIUI bez tih kineskih aplikacija. Što se tiče tvog komentara, kupio sam mobitel zato što je Android i baš zato što se na njemu može sve prilagoditi, da sam htio da mi oni diktiraju kako ću koristiti mobitel, kupio bih si iPhone. {#} Nevezano za launcher, zašto bi mi MIUI ubijao Google Keep remindere i Tasker? Samo mi nemoj reć da MIUI nije namjenjen da bi se na njemu instalirale aplikacije, nego da ga koristiš onakvog kakav je {#}

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prelistas temu i za sve skoro se da naci odgovor, pa tako i za to sto zelis "cist" mobitel kakav je i doso s mobya.. na ovom LINKU imas donekle komplet listu safe to remove aplikacija, da bude za duplo vise cisci nego kakav je kad je doso s mobigrada.. Znaci flashas si v21 kineski, i preko ROM Toolbox Litea fino redom nadjes sve stavke koje su na ovome popisu i obrises i mob ce biti cist da cisci ne moze biti.. Sve aplikacije sam osobno brisao jednu po jednu i provjeravao da li utjece na samu stabilnost ROM-a, nisam nasao niti jedan jedini problem u korištenju... Ali također preporucam i zadnji DEV rom, imas odmah root na jedan klik a sve radi podmazano kao po loju..

Ne, ne bih to rekao, sto se tice aplikacija i kilanja Google Keep remindera to sam uvjeren da je radi zastarjele verzije stablea, jer ja sam koristio do nedavno stable v14, kineski, mob je radio dobro ali nije to to, sa zadnjim DEV koji je na KK 4.4.4, mob se preporodio.. Plus apsolutno sve sto ranije je znalo praviti problem radi bez beda.. tipa push up notifikacije koje su znale stekati, itd.. 

Sestri sam zbavio takpđer MI3 s mobya, flashao gore zadnji DEV ali multilanguage, jer njoj je hrvatski jezik dosta bitan, pobrisao sve nepotrebno, mob leti.. Probaj nemas sta izgubiti osim 15 min vremena za flashanje.. ;)

14 godina
Xiaomi MI3W - review

Ma više mi je zbog ponovnog postavljanja i namještanja postavki mobitela, nego do samog flashanja. Probat ću to backupirati Titanium Backupom, pa ću flashat novu verziju stablea, ili čak ovaj zadnji developer ROM (4.8.1)

EDIT: A možda ga i pustim do izlaska MIUI v6 (16.8.), pa ću onda se pozabavit sa time.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 22:43 (milinho).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma nikakav titanium, njega sam ranije koristio, on je pljuga za orginalni MIUI-ev backup.. Znaci backupa ti apsolutno sve s mobitela, tocno kako je sve bilo poslagano, tocno svaku stavku u svakoj aplikaciji (osim mobilnog bankarstva za to ne vrijedi nijedna vrsta backupa, barem kod PBZ-a).. Backup se nalazi u folderu MIUI, njega kopiras na komp zlu ne trebalo, kasnije samo vratis i samu instalaciju google playa i svega, apsolutno nista dodatno ne trebas klikati, i samo pobrises sve sto je višak na mobu s ove liste, i ponovis vracanje screna i svega, i to je to, prica gotova za cca 15 min max.. {#}

EDIT: kod zadnje verzije DEV roma, nema vise backup aplikacije direktno nego moras ici u postavke pa tamo na backup and restore, i ostalo je jednostavno.. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 22:49 (majdo).
13 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Gdje ste narucili xiaomi ? Preko kineskih shopova,xiaomishop.it ili nesto trece?

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 0 hvala 0
14 godina
Bash kaže...

Gdje ste narucili xiaomi ? Preko kineskih shopova,xiaomishop.it ili nesto trece?

mobicity.co.uk

17 godina
Xiaomi MI3W - review

Kako se baterija ponasa u deep sleepu?

Jel ovaj mob ima kakvih power saver opcija (M8, S5) ?

Mislil sam jel dolazi do draina baterije na MIUIu?

Gledam  nekaj da bi njega upiknul, al sad citam da uskoro i Mi4 izlazi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi MI3W - review

Kolega majdo je u temi Hongmi ubacio SS-ove kod Mi3 kako izgleda deep sleep kada nema aplikacija koje nepotrebno budi mobitel..

MiUI općenito jako dobro štedi bateriju..

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Al evo cisto da bude "preglednije" i tu, znaci ja sam problema s vejkanjem imao radi weather app-a, kada sam obrisao njega, plus sve moguce nepotrebne gluposti od aplikacija koje ne koristim, odbije se ovako nekakav deep sleep.. Sve notifikacije stignu uredno s nicim nema problema, a mob spava ljepse nego ja :D

Par postova gore, postavio sam SS od danas, sto covjeku vise treba od skoro 2 dana koristenja ovakvog smartphonea i 5:20h SOT-a..  

zvonac kaže...

Kako se baterija ponasa u deep sleepu?

Jel ovaj mob ima kakvih power saver opcija (M8, S5) ?

Mislil sam jel dolazi do draina baterije na MIUIu?

Gledam  nekaj da bi njega upiknul, al sad citam da uskoro i Mi4 izlazi...

Izasao je MI4, samo dok se pojavi kod nas u prodaji barem da ga normalno mozes nabaviti ce proci jos ohohoohoh.. Osobno ne mislim da je vrijedno kupovine i davanja cca 400$ koliko ce mobitel u pocetku kostati, jer za 1550 kn dobijes mob koji je vec sam po sebi zvijer, a vise manje 90% pocetnih bugova koji su problem bili u 4-om mjesecu su ispravili, dok dodje MIUI V6, vjerujem da ce sve to biti ispolirano do jaja sto bi se reklo. Po meni pored ovakve ponude na mobicityu, nema smisla cekati MI4 da krene u prodaju..

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 23:35 (majdo).
15 godina
Xiaomi MI3W - review

evo ponovno je in stock. Steta sto ga tek sljedeci tjedan narucujem. i poskupio je 1 funtu btw

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

majdo, kako misliš "dok mi4 dođe kod nas" ? :D

pa ni mi3 nije kod nas pa ga svi ovdje imamo haha

inače, na xiaomishop com je dostupan za 460$, eto oko 500$ s dostavom kod vas 13 ili 14.8 (počinju sa shippingom 12.8.) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 0:23 (akantic).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dok krene normalna distribucija, a ne preplacena distribucija isto kao sto je bilo u pocetku i s MI3-em.. Svi znamo da je Xiaomi fokusiran trenutno na scega par tržista tj, Kina, Indija, Malezija, Filipini, itd.. Dokle god se ne pojavi EU zemlja na spisku zemalja u kojima ide redovna distribucija i dokle god ne bude moguce normalnim putem naruciti po redovnoj cijeni mob, preprodavaci ce ubirati masnu lovu na preprodaji njihovih proizvoda.. Cast izuzetku h ovome slucaju kao sto ne Mobicity..

Ne pada mi na pamet dati 500$ za Snaprdagon 801 i 1GB rama vise, bacanje novaca po meni..

13 godina
Xiaomi MI3W - review
Nazvali su procesor novim imenom, a u njemu iste jezgre na malo visem taktu i isti graficki cip s malo visim taktom. Zbog tih dodatnih GB rama vrijedi max 100$ vise, ako i toliko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Ja evo jos uvijek cekam da moj mob stigne od xiaomishop.it

Definitivno sam razocaran sa komunikacijom djelatnika tog shop-a... 

Nikako da dodjem do informacije da li je telefon uopce poslan... 

Danas je 4.dan otkako sam narucio... A dostava bi trebala biti 3-5dana... (DHL)... a u upitu putem mail-a spominju FedEx... 

Lagano postajem nervozan... xD

Moja pretpostavka je da uopce nisu poslali mobitel, s obzirom da u 3 maila nikako da mi se izjasne jesu li ili nisu poslali... 

BTW: Dok iscekujem mobitel... Jedno pitanje... Da li u mobitel ide ona mala sim kartica ili standardna??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Flashao sam zadnji stable rom(4.4.2 v21.0) i antutu mi vrti 33444. Prijasnji rom je.bio 36000.

Dgdje vi gledate zauzece ram-a, meni je u nekom,njegovom cistacu slobodno tek 500mb a kad.ubijem procese.bude mi 900mb slobodno.

0 0 hvala 0
16 godina
Wh1T3L10n kaže...

BTW: Dok iscekujem mobitel... Jedno pitanje... Da li u mobitel ide ona mala sim kartica ili standardna??

Imas tri velicine, od najmanje prema najvecoj - nano, micro i mini cini mi se. U xiaomi ide mini odnosno najveca sim kartica.

Windows Phone FTW
14 godina
maxy0 kaže...

evo ponovno je in stock. Steta sto ga tek sljedeci tjedan narucujem. i poskupio je 1 funtu btw

Nemaju ga još, putuje brodom i stiže idući tjedan {#}

16 godina
David87 kaže...
maxy0 kaže...

Kako znas? govoris za mobicity? 

Windows Phone FTW
14 godina
DommY kaže...
David87 kaže...
maxy0 kaže...

Kako znas? govoris za mobicity? 

Da, upravo razgovarao sa supportom...

14 godina
neaktivan
Wh1T3L10n kaže...

Ja evo jos uvijek cekam da moj mob stigne od xiaomishop.it

Definitivno sam razocaran sa komunikacijom djelatnika tog shop-a... 

Nikako da dodjem do informacije da li je telefon uopce poslan... 

Danas je 4.dan otkako sam narucio... A dostava bi trebala biti 3-5dana... (DHL)... a u upitu putem mail-a spominju FedEx... 

Lagano postajem nervozan... xD

Moja pretpostavka je da uopce nisu poslali mobitel, s obzirom da u 3 maila nikako da mi se izjasne jesu li ili nisu poslali... 

Napisao sam ti vec, ne vrijedi pitati kada ce poslati i da li su poslali, nego trazi od njih tracking broj, i to mail salji kao prioritetan, znaci promjeniš važnost iz obicno u prioritetno, meni su na takve mailove odovarali unutar 12h od slanja.. Znaci broj za pracenje i kad broj dobijes ubacis ga na DHL-ovu stranicu, oznacis da primas obavjesti na mail, i upises se za obavjest kad dostavljac preuzme pošiljku i to je to, cim on pokupi paket, ti ces dobiti mail da je paket pokupljen i max 48 sati i kod tebe je.. 

ivan72478 kaže...

Flashao sam zadnji stable rom(4.4.2 v21.0) i antutu mi vrti 33444. Prijasnji rom je.bio 36000.

Dgdje vi gledate zauzece ram-a, meni je u nekom,njegovom cistacu slobodno tek 500mb a kad.ubijem procese.bude mi 900mb slobodno.

Nije jos stable optimizriran do kraja s najnoviji updateom na 4.4.2, tako da moja preporuka je da flashas zadnji DEV 8.1.4., radi perfektno.. 

Antutu nije mjerilo, kako god okrenes tih 2,5k bodova sto ti fale ti neces i ne mozes osjetiti.. Sto se rama tice zadnja verzija guta malo vise nego prijasnje, to ce navodno uskoro biti riješeno.. Ni to te ne treba brinuti, mani se ciscenja rama i uzivaj u mobu.. ;)

14 godina
Sa ovom cijenom Mi3 me natjerao na to da barem probam prodati iOceana X7 Plus,te uzeti Mi3.

Mislim da ću ga uskoro uzeti,nego gdje ima za skinuti WCDMA developer verziju roma?
robimarko@gmail.com
15 godina
robimarko kaže...
Mislim da ću ga uskoro uzeti,nego gdje ima za skinuti WCDMA developer verziju roma?

Izvoli (direktni link)

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
14 godina
robimarko kaže...
Sa ovom cijenom Mi3 me natjerao na to da barem probam prodati iOceana X7 Plus,te uzeti Mi3.

LINK

12 godina
neaktivan
Xiaomi MI3W - review

Evo da se javim sa novim iskustvom :D 

Xiaomishop.it je katastrofa!!!

Komunikacija NULA!!! Uzas malo zesci...

Dakle, nakon sto sam pokusao u 4 navrata saznati da li su mi poslali mobitel... Javili su mi se nakon 4tog pokusaja i rekli da mobitel nemaju na lageru... 

Rekao sam im da su krajnje neprofesionalni... I bezobrazni... I da sam ja mobitel uplatio kada je na njihovoj sluzbenoj stranici pisalo da je mobitel "in stock"...

Reko, ok... Kada bi mi trebao stici mobitel... Oni naravno ne znaju... Daju sve od sebe da bude sto prije... 

I dakle, za mojih 2344kn koliko su mi skinuli sa racuna... Zatrazio sam da nadju rjesenje... I oni mi bez pitanja vrate novac... Bez ikakvog pitanja da li ostajem pri narudzbi ili odustajem... Vrate mi pare... da da...

I eu upravo narucio sa mobicity.co.uk za 161funt, sto me u konacnici sa dostavom izaslo 1787kn... Znaci skoro 600kn manje nego kod uvih /$"#/(") talijana... 

Ccccc... Sad mi ne preostaje nista nego cekati nekakav respond od mobicity-a... Koliko se kod njih ceka kada imaju mob "in stock"... Barem tako pise na njihovoj stranici...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice