WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.040.198
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
kipo kaže...
dadn kaže...

a prisilno zatvaranje aplkacije radiš da pritisneš i držiš tipku (strijelicu) nazad i onda samo na X ili povučeš prozor aplikacije prema dolje...

Hvala ti za ovo, do sad sam se patio s x-om koji je toliko velik da bih ga redovito fulao... 

nema na čemu, glavno da radi ono što ti treba... pogledaj ovdje imaš nekih savjeta http://www.red-gsm.net/t53320/

10 godina
odjavljen
dadn kaže...
fredbug kaže...
...

1. to nije android pa ti mnoge stvari nisu potrebne da moraš nadgledati ili čistiti. windows sistem sam zatvara pozadiske procese koji mu ne trebaju, znači kad zatvoriš aplikaciju nje više nema u procesu...

2. kamere Lučkog i Ivanje reke su ti pod A3 Bregana - Zagreb - Lipovac, ako kamera ne radi napravi prijavu

1. Za razliku od androida koji neces vjerovati radi to isto s razlikom sto android zatvara aplikaciju kad popuni memoriju a sve dotle se mozes vratiti u nju bez ponovnog podizanja.... I nista ne moras cistiti ;) Al otkud bi ti to znao ;)

16 godina
Nema smisla da ubija pozadinske procese, posebice ako ima dovoljno rama., jer onda dolazi do ponovnog ucitavanja aplikacija.

Kao sto stara poslovica kaze - "free ram is wasted ram"

:)

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom
10 godina
odjavljen

I onda se covjek zapita cemu sluzi ram na WM? samo za system? Multitasking ocigledno ne postoji ;)

15 godina
Postoji li način da se vidi što troši bateriju? Preko noći ostanem bez 30% iste. Mislim da je do aplikacije. Možda je Outlook mail ili Calendar. Te ne mogu uninstalirati. Postoji li kakav način za skužiti u čemu je problem
11 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
Postoji li način da se vidi što troši bateriju? Preko noći ostanem bez 30% iste. Mislim da je do aplikacije. Možda je Outlook mail ili Calendar. Te ne mogu uninstalirati. Postoji li kakav način za skužiti u čemu je problem

postavke - sustav - ušteda baterije - Korištenje baterije

a na W10M redstone: postavke - sustav - baterija - korištenje baterije po aplikaciji

tu možeš i blokirati aplikacijama rad u pozadini...

no ima i drugih stvari koje troše bateriju.

pozadinsko osvjetljenje  ekrana, isključi automatsko, podesi jačinu (najniže što ti odgavara) i onda opet uključi automatsko

isključi nepotrebne zvukove, notifikacije

ako koristiš info zaslon (glance), postavi da se što brže isključi (30 sekundi npr), izbjegavaj slike i slično

isključi NFC i BT

povećaj vrijeme između provjere e-maila ili ga isključi (za svaki račun posebno

ako koristiš podatkovni internet, drži ga na minimalnoj brzini (2G) kad ga ne koristiš. manje troši bateriju a lako povećaš na 3G ili 4G kad trebaš

a nije loše i smanjiti broj live pločica na početnom zaslonu, barem one koje koriste internet

i najvažnije: tijekom noći uključi čuvara baterije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2016 10:21 (dadn).
14 godina
neaktivan
Ima li itko problem da mu ne prikazuje potrošnju mobilnih podataka u "data usage"?
www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...
Ima li itko problem da mu ne prikazuje potrošnju mobilnih podataka u "data usage"?

kod mene je ok, čak se podaci podudaraju sa VIP-om aplikacijom MojVIP

14 godina
odjavljen

Jel to neki build s Insidera?

11 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Jel to neki build s Insidera?

kod mene je redstone s insidera. mada nema problema ni na službenom 10586

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2016 21:34 (dadn).
14 godina
neaktivan
Kod mene je službena verzija 10586 na L950, nisam na insideru 😏
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
majstorSZ kaže...
Kod mene je službena verzija 10586 na L950, nisam na insideru 😏

Daj fotku postavka SIM-a.

9 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa. Im L630 vec dvi godine. Radi ona jos i dobro me sluzila ali pocela je lagano zapinjat i izbacivat me. Kupija bi nesto novo i ne mislin prelazit na androide i ostale pizdarije. Imate li kakvu preporuku, iskustvo? Nisam neki zahtjevan korisnik(vocap, internet, office) samo me zivcira zapinjanje i izbacivanje sa interneta. Pozdrav

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
joke1911 kaže...
Pozdrav ekipa. Im L630 vec dvi godine. Radi ona jos i dobro me sluzila ali pocela je lagano zapinjat i izbacivat me. Kupija bi nesto novo i ne mislin prelazit na androide i ostale pizdarije. Imate li kakvu preporuku, iskustvo? Nisam neki zahtjevan korisnik(vocap, internet, office) samo me zivcira zapinjanje i izbacivanje sa interneta. Pozdrav

pa osvježi ga malo... hard reset ili windows device recovery tool. digni čisti sistem bez vraćanja backupa pa vidi onda kako radi.. čak 630 bolje radi sa W10M nego npr 550. 

nemaš baš neki veliki izbor. u donjem cjenovnom rangu imaš odlične 640/640XL, te 550 i 650, a ako si dubljeg džepa cijene 950/950XL su u padu... jedino baš ako ciljaš možda na neku iz serije x30 (830, 930)

svak ima neki minus... kod 640 npr baterija je najbolja, dok sa kamera je onako zadovoljavajuća, 550 po iskustvu ljudi ovisi o hardweru revision koji uvali prodavač... stariji revision koji se dobivao u Tmobile s njime ljudi imaju dosta problema... 650 je izgledom najbolji i izgleda kao neki skuplji... malo su stavili slabiji procesor ali u samom radu se ne primjeti, jedino mali prigovori na bateriju i kameru... o 950/950XL su se puno lomila koplja... mnogi ih pljuju, ja kažem zbog gluposti koje se lako riješe. odlične kamere, prosječna baterija, slabi poklopac (koji se lako zamjeni jeftino ili sa malo skupljim Mozo)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 10:34 (dadn).
13 godina
Lumia 640 XL DS
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Neka dobra aplikacija koja može služiti kao diktafon? Da što bolje snima zvuk

0 0 hvala 0
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Isprobaj Perfect Recorder

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Još neki? On mi je kompliciran za korištenje.

15 godina
WindowsPhone - Općenito

Jel ima netko problema s baterijom nakon zadnjeg update-a Mail i Calendar aplikacije? Preko noći mi poždere 45%, a prije tog update-a 3-5%.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imas vec instaliranu od Microsofta zove se snimač glasa a ako ti se ne sviđa upisi u store "voice recorder" pa pogledaj sta ima
15 godina
kipo kaže...

Jel ima netko problema s baterijom nakon zadnjeg update-a Mail i Calendar aplikacije? Preko noći mi poždere 45%, a prije tog update-a 3-5%.

Noćas sam imao isti problem, nisam ga spojio na punjač i maloprije se probudio uz ugašen mobitel. Dobio sam obavijest da je izašao novi build 14393.5, možda će u njemu ispraviti ovaj problem

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
15 godina
Ivan_hacker kaže...
kipo kaže...

Noćas sam imao isti problem, nisam ga spojio na punjač i maloprije se probudio uz ugašen mobitel. Dobio sam obavijest da je izašao novi build 14393.5, možda će u njemu ispraviti ovaj problem

Kako sam ja na 10586, ne vjerujem da će novi build išta riješiti jer je očito kako se ovdje radi o problemu u aplikaciji Mail and Calendar (update aplikacije sam instalirao u nedjelju), a ne u sistemu. Da je problem u sistemu, ne bi ga imali obojica.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 10:09 (kipo).
11 godina
neaktivan
joke1911 kaže...

mali dodatak...

imaš Lumiju 950 na akciji u Protisu

https://www.protis.hr/products/details/mobitel-microsoft-lumia-950-ds-52-amoled-capacitive-touchscreen-qualcomm-msm8992-snapdragon-808-182ghz--144ghz-3gb-ram-32gb-flash-dualsim-gps-nfc-microsd-20mp-kamera-windows-10-bijeli/106342

ako te zanimaju Mozo maske (tj zadnji poklopac koji ima ugrađene zavojnice za NFC i QI) da promjeniš izgled pogledaj http://www.mobis.hr/SearchResults.aspx?plp=1&sw=MASKA%20LUMIA%20950 samo što su ovi u Mobisu umjesto kože napisali plastika... provjereno to su original Mozo maske presvučene kožom

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 10:18 (dadn).
14 godina
neaktivan

Dex.pwn Izgleda da radi brojač ali se stanje mijenja samo kad je mobilni internet uključen. Uključio sam mobilni internet i otišao u postavke i vidim da je se promijenio broj. Zatim sam zatvorio postavke (data usage), isključio internet i opet otvorio postavke i prikazuje druge brojeve.

Kad je isključen mobilni internet pokazuje 0mb potrošeno a 798 preostalo, a dok je uključen mobilni internet piše da je potrošeno 1.95GB a preostalo 798mb. 

Za aplikacije još uvijek ne pokazuje pojedinačnu potrošnju mobilnog interneta a za wifi pokazuje koliko je koja potrošila.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 12:48 (majstorSZ).
16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

na lumiji 630 koju god da verziju preview-a odaberem nakon restarta mobitela mi ne nudi update? trenutno sam na 8.1

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14 // How much RAM could a RAM ram if a RAM could ram RAM?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mikovic_xD kaže...

na lumiji 630 koju god da verziju preview-a odaberem nakon restarta mobitela mi ne nudi update? trenutno sam na 8.1

najavljeno je da prestaje podrška za instalaciju W10M na nepodržane uređaje kao što je 630

ne znam da li WP Internals podržava 630 jer ga na popisu nema (sa tim hackom se dade instalirati W10M)

jedino možda probati interop otključavanje da se dobije registry editor i onda samo izmjeniti identifikaciju uređaja u registryju pa da se nadogradi na W10M. ne garantiram da otključavanje radi jer to nisam odavno radio na WP8.1 a stalno se nešto mijenja. pitaj na XDA forumu da li ide ako si hrabar da to radiš...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 21:17 (dadn).
18 godina
Mikovic_xD kaže...

Htio bi na lumiu 630 instalirati w10_

Nemoj pokušavati jer nije vrijedno truda, za L630 je w8.1 i to je to.

11 godina
neaktivan
crozoki kaže...
Mikovic_xD kaže...

Htio bi na lumiu 630 instalirati w10_

Nemoj pokušavati jer nije vrijedno truda, za L630 je w8.1 i to je to.

bolje radi W10M (build 10586) nego na 550.... kažem iz iskustva... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 23:55 (dadn).
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Za ljubitelje platforme, hands on sa Nokiom McLaren, inovativnim 3D touch flagshipom planiranim za drugu polovinu 2014., otkazanim ubrzo nakon MS-ovog preuzimanja Nokijinog odeljenja za mobilne telefone.

Link

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2016 0:07 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Lumia 640 XL, DS 3G ima neki žešći problem(hardware/software). Mobitel mi se u manje od dan resetirao dva puta.

Zadnji build izvan Insidera. Uključena Cortana(en_US regija i jezik).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice