WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.722
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: WindowsPhone - Općenito
sirka666 kaže...

Zašto onda jednostavno ne kupiti Android mobitel? Instaliraj koji god launcher hoćeš, plus, imaš u Storeu više aplikacija koje su i bolje nego na WP.

Tileovi su odlična zamisao, ali developeri ih baš i ne iskorištavaju tako mnogo koliko bi mogli, ipak nije to tolika MS krivica.

Tileovi su iz nekog razloga prekomplicirani za implementaciju. Kreiraj xml strukturu, ubacuj to unutra, prtljaj po onom zapetljanom XAMLu... Taj dio sa dizajniranjem UIja su generalno uhebali. Winforms pristup je najbolje što su ikad napravili, WPF je smeće a ovaj "Metro" design language koji se koristi je baziran na WPFu, tj. XAMLu. Bezveze.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Hike traži beta testere. Prijaviti se možete na win81beta@hike.in

Testeri mogu preuzeti aplikaciju na linku

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/app/9wzdncrddct6

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

WP - iskustva nakon mjesec dana korištenja

Iznosim ovo u svrhu da možda nekome pomogne tko je trenutno u fazi potrage za telefonom ili je u nedoumici

oko odabira operativnog sistema i sl :

Mobitele i smartphone koristim praktično od njihovog pojavljivanja na tržištu.

Kako mi je obitelj brojna, tako doma imamo sve opcije ( android, WP , ios ) a tijekom

proteklih desetak godina smo izmijenjali manje više sve bitne proizvođače mobilnih uređaja.

U svibnju sam kupio najmlađoj kćeri lumiu 535 , i taj fon m je bio tako dobar da sam ga i sebi kupio prije mjesec dana otprilike.

Obično kupujem kod operatera hvatajući nekakve super tjedne i slične akcije pa tako prođem vrlo jeftino , pa sam tak i ova oba uređaja kupio u hrv telekomu

jer smo na bonbon mreži pa mi nesmeta kaj su zaključani na njihove mreže .  Tko je na simpi može proći i još daleko jeftinije jer mu skoro pa cijeli iznos koji

je dao za fon mu se vrati unutar nekog razdoblja na račun. ...

Uglavnom, lumia 535 mi je odličan telefon. Naravno da ima i daleko boljih ali onda je i cijena daleko paprenija , a kako meni netreba neka ljuta kamera i sl onda

je ovo telefon koji za malo para savršeno odrađuje sve one zadatke koje moram svakodnevno odrađivati.

Manipulacija datotekama na memoriji telefona je savršeno jednostavna i usporediva sa tim radnjama na desktop windowsima.  Na iphoneu ( kojeg fura druga kćer ) 

sam se satro i još nismo pronašli način kako manipulirati mp3-cama a bez neke vanjske aplikacije u stilu itunesa i sl..  To neznači da je iphone loš, no nije za mene jer mi je upravljanje datotekama svakodnevni zadatak ( stalno neke dokumente, slike, račune,sheme  moram seljakati i prebacivati kojekome i slati kojekako i primati iste ) .

Kamera , za ono kaj meni treba ( upload na fb , g+ , snimanje otvaranja skupljih pošiljki i sl... ) je perfektna.

Integracija sa ostalim servisima koji mi olakšavaju svakodnevni rad ( mail na outlook-u , onedrive, onenote , skype ) je jednako dobra kao da sam na desktop windowsima i stvarno je taj 

dio toliko dobro optimiziran i implementiran u operativni sistem da je zadovoljstvo koristiti te funkcije.  Još da mi je par osoba nagovoriti na skype umjesto vibera i whatsupa , tada nebih ni morao imati viber i whatsup ...

Baterija ko baterija, uz vrlo intenzivno korištenje izvuče cjeli dan i noć bez problema. Govorim o poslovnom korištenju a ne gledanju filmskog maratona.

Navigacija, mape, here drive , su mi se pokazale najbrže od svih koje sam dosada koristio.  Gps lociranje je praktično unutar 5 sekundi , karte i detaljnost je vrlo dobra i još me nije dosada zeznula.

Znam da ima daleko kompleksnijih navigacija za vozače kamiona i sl sa brdom mogućnosti, no ovakak kakav je here drive mi je sasvim dovoljan.  Nadam se da će windowsphone platforma i nadalje moći koristiti here drive ( s obzirom na promjene vlasništva oko te aplikacije ) ...

Ekran je dobre veličine, i na jakom suncu je vrlo čitljiv , tako da tu nemam kaj posebnoga primjetiti. Čak mi je cjeli fon i malo prevelik , jer ga furam u džepovima hlača, prsluka , majci ... pa bi mi neki manji bio praktičniji , no eto, onda bi ekran bio premali za mailanje i surfanje u hodu ...

Sd karticu nisam ni umetao jer mi je i ovako 3 gb prazno , a sve tako i tak držim u onedrive-u  pa mi na fonu i netreba nekaj previše mjesta , a dokumente kojima radim tijekom dana, navečer pospremim di treba i maknem sa memorije moba ...

Eto, wp -om i lumiom sam vrlo zadovoljan , i potrefilo se da za malo para imam mob koji mi je odličan multipraktik i pomagač u svakodnevnim obvezama . I kćer je vrlo zadovoljna jer je dotad koristila androida koji je toliko štekao da je to bilo na granici upotrebljivosti iako je taj samsung android u momentu kupnje bio duplo skuplji od te lumije ...

Neznam da se trenutno može za te pare uzeti kvalitetniji mob sa fluidnijim i upotrebljivijim os-om i integriranim aplikacijama ...

15 0 hvala 5
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

@Sum zašto ne naprave onda neki UI koncept između Android i iOS ?

Prc !
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

rade li vam zvučne obavijesti kod primanja emaila sa zadnjim buildom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne radi ni kod mene zvučna obavijest za e-mail.

16 godina
Silwncer kaže...

To smeće od sistema (Android) neću koristiti,nikad. Tileovi čine sistem jedinstven,ja ne znam šta ti likovi hoće..

Ako si ograničen buđetom nemoj biti ograničen i u gavi.

I jadan i drugi i treci OS su dobri, razlike su u nijansama, kad postoji takva konkurencija znaci da smo mi kao korisnici u dobitku jer možemo birati (zavisi od buđeta opet jel ali ne od daske u glavi:)

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 12:47 (bik).
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Isplati li se čekati lumiu 550 ili je lumia 640 bolja?..Općenito..Gdje je lumia 535 u odnosu na novu 550?

Planiram kupiti ovih dana, i sad se dvoumim..Gledam karakteristike, a kako nisam do sada imao windows, ne mogu baš ocijeniti..

Čitam topic i vidim da imate iskustva, pa eto ako netko može dati prijedlog..

Što bi kupili od ova tri navedena..

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Silwncer kaže...

Misliš izgled ili sam razvoj? Što se tiče razvoja, bolje da se drže kilometrima od principa sa Androida a za iOS ne znam.

Što se tiče izgleda (dizajna), sve pet. Samo da onaj glupi XAML poprave ili izbace kompletno. Winforms

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
WindowsPhone - Općenito
Samo sam zagrebao razvoj za WP, ali, na prvu, XAML ne deluje tako strašno (zapravo, na drugu, na prvu je bilo škk).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
boatenga kaže...

Isplati li se čekati lumiu 550 ili je lumia 640 bolja?..Općenito..Gdje je lumia 535 u odnosu na novu 550?

Planiram kupiti ovih dana, i sad se dvoumim..Gledam karakteristike, a kako nisam do sada imao windows, ne mogu baš ocijeniti..

Čitam topic i vidim da imate iskustva, pa eto ako netko može dati prijedlog..

Što bi kupili od ova tri navedena..

realni odgovor ćemo znati kad ćemo imati 550 u rukama jer još nije izašla... ovako sad prema onome što piše na papiru 640 je puno bolja... 

535 ipak bi ti preporučio da izbjegneš... 

16 godina
odjavljen
Ivan(4) kaže...
Samo sam zagrebao razvoj za WP, ali, na prvu, XAML ne deluje tako strašno (zapravo, na drugu, na prvu je bilo škk).

Nije strašan ali je glup do daske. Koristim ga još od samih početaka WPFa (od Viste još) i nije mi nikad sjeo. Da želim ručno pisati/uređivati položaj elemenata, radio bi to na webu. Na desktopu/mobitelu želim postaviti element, staviti mu anchore ili dock - fill i zaboraviti na ikakvo dodatno mrdanje. Da margine ebem li im sve po spisku -.-

I to sve samo zbog MVCa, tj. odvajanje logike od sučelja kako bi netko negdje u firmi sa milijun programera polovici dao UI (eno ti, radi sličkice u Blendu) a drugoj polovici model i kontroler. Bezveze. Možda sam već "star" ali meni i mojima u firmi takve 3.14zdarije ne padaju na pamet. Radiš i UI i logiku. Kao da ti treba MVC pristup za neku smiješnu aplikaciju od parsto linija koda, kao što je većina mobilnih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 14:26 (Sum_of_all_fears).
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Evo da ja kažem i napišem svoje utiske za novu Lumiju 640, koju imam sad već tjedan dana. Znači, iskreno, nisam očekivao ovako lag-free uređaj sa brdom instaliranih aplikacija i punom memorijom skoro do kraja (ostalo cca 1-1.2GB slobodnog prostora na internoj memoriji). Što se tiče samog korištenja uređaja i responzivnosti, uređaj i dalje leti. Jedino sam jednom primjetio da mi se sam isključio, ali to se riješilo nakon restarta uređaja. Aplikacije sve koje sam isprobao, rade glatko. Real Racing 3 sam igrao 2 sata u komadu, i osobno nisam niti u jednom trenutku primjetio nikakva trzanja u sustavu, neki bug ili čak nekakav pad fps-a. Bio sam igrao igricu dok su se ostale aplikacije na Trgovini ažurirale, i sve je to doslovno letjelo. Što se tiče baterije, kako sam ograničen Wi-Fi povezivanjem, moram se spajati na mobilne podatke koji su mi cijeli dan upaljeni. Nekakvo moje prosječno korištenje je pričanje preko Skype ili Vibera (30-tak minuta), dopisivanje preko Whatsappa (sat-dva+snimanje glasovnih poruka), igranje Subway Surfera i Temple Runa (svaka po 20-30 minuta). Baterija mi komotno izdrži od 7 sati ujutro do 22 navečer, odnosno ostane još nekih 20-25% baterije. Mikrofon je uredne glasnoće, druga strana me vrlo dobro čuje. Što se tiče ekrana, osobno mi se sviđa opcija koja pokazuje vrijeme, sat i obavijesti na zaključanom zaslonu. Prednost mi je da ne moram svako malo otključavati uređaj da bih vidio koliko je sati ili jel imam neku obavijest ili poruku. Odabrao sam Dual Sim mobitel što osobno smatram vrlo korisnom stavkom, jer sam izvan Hrvatske na studiju, pa mogu imati i austrijski broj i hrvatski broj. Korisna mi je stavka također double tap to wake up, što na S3 nisam imao, a platio sam ga 3 puta više nego ovaj uređaj. Internet Explorer radi za sad bez problema, stranice se dosta brzo učitavaju, nema nikakvog zastajkivanja i slično. Pozitivno su me iznenadili zvučnici, vrlo su jaki, čak neke pjesme nisam mogao puštati na više od 20/30. Jedino malu zamjerku imam na brzinu punjenja, ali to možda ovisi i do punjača. Punjenje traje u prosjeku nekih 2.5-3 sata, bar meni (od 15%-100%). Mislim da je razlog tomu punjač koji puni strujom od 750 mA, ali možda se to može riješiti uporabom univerzalnog punjača. Mobitel se prilikom punjenja ne grije nešto posebno, rekao bih skoro da je neprimjetno grijanje.. Kvaliteta izrade mi se sviđa, nigdje ne škripi ni ništa, što smatram odličnim za uređaj ovog cjenovnog ranga, bar koliko sam ga ja platio (130 eura). Eto, sve u svemu imam za sada full dobro mišljenje za ovaj mobitel..Eto, ako nekoga još nešto zanima, neka slobodno napiše! Nadam se da ću pomoći nekome za kupnju navedene Lumije :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
7 0 hvala 2
12 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Silwncer kaže...

Misliš izgled ili sam razvoj? Što se tiče razvoja, bolje da se drže kilometrima od principa sa Androida a za iOS ne znam.

Što se tiče izgleda (dizajna), sve pet. Samo da onaj glupi XAML poprave ili izbace kompletno. Winforms

Da GUI bude slično iOS,da možemo pinnati ikonice na ekran (kao iOS), fakat da bude slično kao njihov Arrow launcher sa prozirnim kockastim ikonama 

Evo što bi trebalo dodati u OS da bude super (po mom mišljenju):

*GUI umjesto Starta slično iOS (ili fakat Arrow launcher kad je njihovo vlasništvo)

*Proziran akcijski centar s blur efektom (kao na PC)

*Da Hamburger menu se može otvoriti swipeanjem s lijeva na desno

*Da uklone OH mode i da stave ovo gore

Btw. je li XAML za razvijanje GUI što ima još od VS2013 ? 

Prc !
16 godina
odjavljen

Ma da nebi, samo nam fali kopija iOSa. Kad to naprave, napuštam WP i idem nazad na Android.

XAML imaš valjda od VS2008, koliko se ja sjećam. Možda čak u 2005, jer došao je sa .Net 3.5 u donekle upotrebljivom obliku.

12 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Ma da nebi, samo nam fali kopija iOSa. Kad to naprave, napuštam WP i idem nazad na Android.

XAML imaš valjda od VS2008, koliko se ja sjećam. Možda čak u 2005, jer došao je sa .Net 3.5 u donekle upotrebljivom obliku.

Aha hvala za objašnjenje. A naprimjer nešto u stilu Windows Mobile ?

Prc !
16 godina
odjavljen

Koristio ga davno i ne sjećam se baš... Bolje neka ostane ovo unificirano, da je donekle isto na desktopu (win10) i mobilnom.

12 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Koristio ga davno i ne sjećam se baš... Bolje neka ostane ovo unificirano, da je donekle isto na desktopu (win10) i mobilnom.

Ni ja ne bih drugačije. Je li bilo išta o transparentnom akcijskom centru kao na PC ? Ovako nije nešto fancy .

Prc !
15 godina
Silwncer kaže...

Pretpostavljam da nemaš uređaj od 5+ inča, One Handed mode je jedna od boljih stvari koje dolaze s desetkom.

Swedish latin super funk.
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Prilikom punjenja sa novim buildom info zaslon (glance screen) ostaje upaljen (sat-datum-dan i ikona od punjenja), ne gasi se nakon 30 sekundi, kao sto je podeseno.

0 0 hvala 0
13 godina
WindowsPhone - Općenito

Ljudi pozdrav!

Molim info, koji se sve mail klienti mogu koristiti na WP, npr lumia 640?

Čuo sam da može samo od microsofta pa da provjerim...

p.s. ima li problema sa aplikacijom viber?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
metallic kaže...

Ljudi pozdrav!

Može se koristit više klijenata, ja koristim i Gmail i HotMail.

Kod Vibera je bio problem da nije dolazila obavijest da je pristigla poruka, tek kad se otvori aplikacija onda se vidi pristigla poruka.

Ali nekome dobro radi, sve ovisi o necemu ....

I neki korisnici Androida su se zalili na isti problem, tako da mozda nije do WP

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 17:15 (kran).
10 godina
neaktivan
metallic kaže...

Ljudi pozdrav!

nije istina... svi mail klijenti se mogu koristiti... od POP maila, gmaila, yahoo...

nema problem sa viber mada sam primjetio da ovisno o softweru (Vip, Tmobile) može dolaziti do problema... ljudi krive microsoft, ja krivim operatore koji prtljaju po softveru...

12 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Silwncer kaže...

Pretpostavljam da nemaš uređaj od 5+ inča, One Handed mode je jedna od boljih stvari koje dolaze s desetkom.

Imaću, ništa ti ne znaš.

Prc !
14 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Silwncer kaže...

Ja bi da napokon stave Cortanu na Balkan.

10 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Ja bi da napokon stave Cortanu na Balkan.

e to češ se načekati... možda do W11 ili 12 ;)

14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Silwncer kaže...

Uz one handed mode je jako dobra stvar i Speech input. Šteta što nema podršku za naše jezike, isprobao sam na engleskom i jako dobro prepoznaje riječi. Da iman to za hrvatski poruke bi uglavnom diktirao :D 

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Pa bi ljudi okolo gledali ko je ova budala :D

2 0 hvala 0
14 godina
Ekipa jel neko kupavao lumiu 535 u vipu ili t-mobile. Zanima me da li su zakljucane
i nogom u guzicu je korak naprijed

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
jel primijetio netko da edge troši puno mb na 10ci? u tj dana bez videa (forumi, gsm arena nesto malo) potrosio mi 600mb.
- HTC 8S -

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice