Ili da odrade nešto u duhu Windows Mobile 6.5 old school :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav ljudi,
procitao sam nekih pedesetak stranica unazad hehe i uglavnom sam zadovoljan onime sto sam saznao :) Korisnik sam androida, trenutno HTC Desire 500 i odlucio sam se maknuti s tog sustava i zainteresiran sam za windows, a planiram uzeti Lumiu kroz koji dan. S obzirom da ja nisam zahtjevan korisnik, za mene je bitna multimedija, pristojna kamera, a stekanje i usporeni rad uredaja mi jako smeta. To je jedan od glavnih razloga sto bi uzimao Lumiu jer koliko cujem, sve savrseno radi. Naciljao sam Microsoft Lumiu 640 LTE pa se nadam da ce me dobro sluziti. Jako mi se svida OneDrive, brzina otvaranja dokumenata, aplikacija, a i kazem vec sam se zasitio androida jer sam promijenio dovoljan broj uredaja, a ovo mi je neki novi izazov. Trazim cisto neku podrsku :P znaci ne grijesim ako uzimam taj mobitel? :)
Slobodno uzmi L640 dobar mobitel za ne toliko velike novce.
Jedino kamera nešto dobro ne odradi svoje na win10, pa su slike malo tamnije, dok na win8.1 su dobre.
Ali sigurno će to biti riješeno sa slijedećim ažuriranjima windowsa 10.
Razgovarao sam sa Whatsapp o UWP i rekli su da prate dizajn appa kakav je i OS. Predložio sam im neke stvari oko UI,sad čekam odgovor. Sljedeći na redu je SuperCell.
Developeri zaista seru sto se tice wp-a, da neki izvinu na rijecniku
pa fakat, sta treba vise napraviti, uraditi da bi oni konacno napravili app kako spada za wp
dajte nam univerzalne aplikacije
recim ova facebook aplikacija je beskorisna, udjem a ona mi pokazuje nesto od prije 2-3 dana, ma koliko god ja refreshao
isto tako messenger aplikacija nije apdejtana godinu dana haman, a facebook nije mala kompanija
isto i ova groove aplikacija je drek, znaci nekada kad sam pjesmu slusao i nisam je saslusao do kraja, presaltao na druge pjesme i tako nastavio slusati, opet kad se vratim na ovu pjesmu kad sam saltao, ne pusta pjesmu iz pocetka, vec nastavlja gdje je stala kad sam saltao
dalje, nervira me takodjer kad šaltam pjesme preko lock screena, prvo treba dobro ubosti da onaj forward tipku, pa onda onaj bug dva puta pokazuje kako lista pjesmu.
razglas mi uopste ne radi kad s nekim pricam, znaci kao da sam mute pritisnuo.
photos aplikacija i dalje ima problema sa ostrenjem slike, kao i ono retardirano učitavanje.
edgeu ce trebati bar jos godinu u pol predanog rada na njemu da sustigne nivo IE, to je fact.
takodjer u edgeu ne radi swipe u adress baru, kao ni u storeu.
i još da mi nisu vratili lumia cameru u storeu, pa ja ne bih imao drugog izbora nego prodati svoju lumiu 1020
da se razumijemo, ja sam svjestan da je ovo još nedovršen build, niti će kada biti, jer će microsoft konstantno unaprijedjivati windows, neki će reći pa vrati se na wp8.1
neću, vrijeme je i bilo za ovaj windows 10, muzika, kamera, web, je što najviše koristim, i to je baš zasad ne tako dobra strana w10 mobilea, bar na mojoj lumiji 1020
sviđa mi se windows, zato što radi kako treba, stabilan, app gapp me i ne interesuje, da se obazirem na to ne bih ni bio na windowsu, sto mi se jos svidja jeste i mass storage.
prije godinu dana otprilike morao sam mjenjati nakratko lumiu 1020 za galaxy s3, i nakon 5 minuta koristenja S3 već mi je zafalila lumija i windows, dok je drugacije bilo kad sam presao sa androida na lumiu 1020 prije dvije godine.
jednostavno sam isfrustriran kako microsoft tretira windows, ruku na srce, treba biti realan i reći da microsoft ne pazi dovoljno na windows mobilnu platformu
windows phone je izasao prije 5 godina, a samo skontajte sta su apple i google uradili sa svojim os.om za 5 godina.
moram se nekako ispuhati, ne zamjerite, i ovo gore ne znači da govorim da je google ili ios bolji od windowsa, nisu, svaki je dobar na svoj nacin.
izgleda da ostajem na 8.1 do daljnjeg. tek kad vidim na forumima da desetka šljaka na mojem modelu onda je skidam.
izgleda da ostajem na 8.1 do daljnjeg. tek kad vidim na forumima da desetka šljaka na mojem modelu onda je skidam.
na 640 funkcionira dobro.. čak ti mogu potvrditi da W10M bolje radi na 640 nego na 950 (950 nažalost ima stari build na sebi koji pun bugova).
generalno, može se koristiti, nema nekih problema i kritičnih bugova ali najveći problem su još uvijek neke aplikacije koje autori moraju prilagoditi i optimizirati za W10M
Da li postoji kakav zakon ili pravilo za neispravan mobitel koji je taman završio sa servisom i na kojem je navodno sve testirano?
Naime, kako je mjenjana matična i pod komentar servisa je pisalo da je sve testirano, ali meni tipka za kameru ne funkcionira. Niti pokreće kameru niti daje ikakav fokus kada ručno pokrenem.
Dakle nova je matična ploča unutra, ali gumb za kameru ne radi

Je li ko probao novi build ? Čuo sam da rollout počinje sljedeće sedmice...
Da li postoji kakav zakon ili pravilo za neispravan mobitel koji je taman završio sa servisom i na kojem je navodno sve testirano?
Naime, kako je mjenjana matična i pod komentar servisa je pisalo da je sve testirano, ali meni tipka za kameru ne funkcionira. Niti pokreće kameru niti daje ikakav fokus kada ručno pokrenem.
Dakle nova je matična ploča unutra, ali gumb za kameru ne radi
Vraćaj ga u servis i reci što ti se događa.
@Silwncer: što se tiče Snapchata, to je sve još pod velikom upitnikom. U jednom od videa "Ask Dan" na Windows centralu, kada je govorio o UApp-ovima, rekao je da je i sam Snapchat izbacio tweet da rade na univerzalnoj aplikaciji, ali je vrlo brzo taj tweet povučen.
@Indesructible: vidiš, kod mene na 535, osim istih problema s Groove-om, koji, ajde, barem od zadnjeg updatea, barem uredno pokreće glazbu, nemam drugih problema. Čak mi i FB (naravno, univerzalni appl beta), radi sasvim uredno (koliko ja koristim, a koristim malo do vrlo malo). Budu polovili sve konce, nažalost, desktop verzija je MSu ipak preveliki prioritet i svako malo vuku ljude nazad da rade na njoj (čak je i Gabe Aul prije izbacivanja 10586 destkop verzije rekao da će WP s istim buildom kasniti jer su povukli programere na desktop. Neprofesionalno i začuđujuće? Definitivno. Ali, što je tu je, čiči i čekaj korisniče, dok se mi smislimo popraviti sve.
Ne mora značiti,Rudy je blizak s dosta developera,i ipak je rekao da će biti oficijalni Snapchat što nedostaje .
ne postoji "pravi" RTM za online update nit će postojat...
RTM je u biti prva verzija 10586.0 jer je ona na Lumiji 950
al se ovaj novi build sporo skida.. navalili ljudi. meni je stalo i stoji na pola :( sad sam restartao i kreće od nule...
sad je brže skinulo... evo krenula je priprema... sad da vidimo da li su riješili problem nestajuće tipkovnice i druge
novi Build 10586.29 donosi:
- Opća poboljšanja kod postupka ažuriranja
- Poboljšana kompatibilnost sa Silverlight aplikacijama
- Poboljšanja performansi za Microsoft Edge
- Poboljšana Bluetooth stabilnost
- Popravci za dual SIM povezivanja
- Ispravljena greška kod slanja/primanja MMS poruka (neki korisnici nisu mogli slati/primati MMS poruke)
Zanimljiv citat, mada mislim da su ljudi krivo preveli i razumjeli njegov citat
Ovaj Build 10586.29 prema Gabrielu Aulu trebao bi početi i polako stizati korisnicima na uređajima sa WP 8.1 OS a koji nisu na Insider programu.
dajte ljudi kao da do sada niste vidjeli da ljudi pišu svašta i objavljuju i onda ljudi se nađu uvrijeđeni kao je Microsoft obećao a ne ljudi izmislili... Gabe nigdje nije naveo to... pročitaj što je napisao... napisao je da će svi korisnici vidjeti nadogradnje... a to je dvosmisleno nit govori da će to biti ovaj build...

Postavio sam tweet u vezi toga pa čekam odgovor . Taj tweet nema veze s time .
NAPOKON! Ativ S popravljen.
Zamalo. Links mi pošalje e-Mail da se čeka matična ploča i da zato traje drugo "servis". Dođe mi mobitel nakon 38 dana "servisiranja" i sve radi... al zamalo. Napravim reset na tvorničke postavke, on se super odradi, nakon toga mobitel zaštopa. Ja ga resetiram i opet isti problem, zapeo na boot screenu kao i prošli put.
E pa jebem ti i Samsung i Links. Sad kad im opet odnesem, tražit ću novi mobitel jer vidim da ću opet bacit 38+ dana na "servisiranje" u obliku instalacije novog OSa(što sam i ja mogao napraviti) a od nove matične nema ništa.
stop restart app,kako ovu aplikaciju skinuti na svoj mobitel,nema je u trgovini a na internetu od lumir ima i odem tamo i ima za dohvati aplikaciju i instaliraj na mobitel ali nemogu,prije sam tak na android sve mogo a na win ne,kako to dohvatiti i da mi mobitel skida
stop restart app,kako ovu aplikaciju skinuti na svoj mobitel,nema je u trgovini a na internetu od lumir ima i odem tamo i ima za dohvati aplikaciju i instaliraj na mobitel ali nemogu,prije sam tak na android sve mogo a na win ne,kako to dohvatiti i da mi mobitel skida
http://windowsphone.com/s?appid=b60588a9-5c4c-4d99-b95e-6b15495be83f
na androidu si mogao sve jer google boli ona stvar što ćeš instalirati... a Microsoft sakrije (povuče) aplikaciju ako nešto nije u redu s njome... to što nešto ne možeš naći u trgovini znači da postoji neki problem s time ili nije za tvoj mobitel...
dadn,ali i koja je dobra stvar koju svi imamo opet nemogu dohvatiti aplikaciju
Jel iko isprobao novi build na L535? meni jos nije stigao dafq
slijedeći tjedan kreće Insider za:
- LG Lancet
- Microsoft Lumia 550
- Microsoft Lumia 950
- Microsoft Lumia 950 XL
to je odlična vijest da se konačno isprave problemi uzrokovani starim buildom na njima :)
Jel iko isprobao novi build na L535? meni jos nije stigao dafq
da li ti je uključen Fast ring na Insideru?
da,pa to sam odabrao kad sam instalriao prvi build uvik mi je dolazilo sad nece
pa probaj ponovno pokrenuti Windows Insider i Fast... i nakon restarta provjeri ažuriranje
Sve aplikacije developera Olega trenutno su besplatne...
https://www.microsoft.com/hr-hr/search/result.aspx?q=Oleg+Derevenetz&form=apps