Pozdrav. Planiram si kupiti mobitel sa WP jer mi se os pocinje sve vise svidati ni imam jednu dvojbu sto se tice koji mobitel odabrati. Trenutno imam s3 mini i zapeo mi je za oko l930, al bojim se da ce mi biti prevelika za dzep pa sad razmisljam da uzmem 925. Zanima me jel velika razlika izmedu ta dva uredaja i hoce li l925 moci pratiti updateove jer ne mijenjam mobitele tak cesto? Inace cijena mi nije problem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
soft ili hard reset?
Nakon upgradea na 8.1,na Lumiji 520,nece da prima pozive..Prije se ista stvar dogadjala,no prebacivanjem na jezicne postave sa hrvatskog na njemacki,pozivi su proradili,potom je vracen jezik na hrvatski,i sve je bilo ok.Medjutim,sada,u Postavkam-Jezik,stoji hrvatski kao aktivan,i njemacki kao dostupan,medjutim,nikako ne mogu selektirati njemacki da mi postane aktivan.Ima opcija drzanja "tipke" njemackog jezika,no ne i u izborniku koji se pojavi selekcija jezika...svasta nesto,ali to ne.Jel trebam mozda neku drugu opciju za to "saltanje".?.unaprijed hvala..
- HTC 8S -
Pozdrav. Planiram si kupiti mobitel sa WP jer mi se os pocinje sve vise svidati ni imam jednu dvojbu sto se tice koji mobitel odabrati. Trenutno imam s3 mini i zapeo mi je za oko l930, al bojim se da ce mi biti prevelika za dzep pa sad razmisljam da uzmem 925. Zanima me jel velika razlika izmedu ta dva uredaja i hoce li l925 moci pratiti updateove jer ne mijenjam mobitele tak cesto? Inace cijena mi nije problem.
Za sada L925 prati azuriranja, al dal ce se nastavit sa dolaskom WP9, cisto sumnjam...
wp imaju 36 mjeseci "prava na apdejte".
Windows Phone FTW
wp imaju 36 mjeseci "prava na apdejte".
Naravno da ima "pravo",al velika je razlika između "prava" i "pravde"... Primjer su ti L810, HTC 8s i vjerovatno Samsung ATIV-S... Objasni tim vlasnicima da imaju 36 mjeseca "pravo" na ažuriranje... To pravo na 36 mjeseci podrške, u vidu ažuriranja, je cisti marketinški trik, i nema veze sa pravom situacijom..
To nije niko ni rekao za Lumiu 810, nego za WP8. Toliku podršku daje Microsoft. Oni koji je ne dobiju mogu samo kriviti proizvođača mobitela. Budi siguran da će WP8 Lumije imati toliku podršku.
Što se tiče Opere mini, sinoć je radila dobro na bratovoj Lumiji 520. Danas se gasi na svaki pokušaj učitavanja stranice. A updateaju je stalno. Zato i jeste beta. Ima na njihovom forumu tema. Što se tiče interfejsa, meni odgovara, jer mi je dobro poznat sa ostalih mobilnih platformi. Ovo je vjerovatno port sa WM-a. Kad bude dovoljno stabilna, valjda će i interfejs promjeniti.
A evo i jedna svježa vijest za buduće Lumije: http://geekongadgets.com/2014/09/10/windows-phone-nokia-replaced-by-microsoft-windows/
Nokia će biti zamjenjena sa Microsoft, a Windows Phone sa Windows. Vjerovatno od Win9, gdje bi sve trebalo biti unificirano.
Čini mi se da je i Microsoft ove jeftinije Lumije 530 i 630 namjerno lošije napravio, da mogu novi proizvođači ugrabiti dio tržišta. Lumia 520 je najprodavanija, a sada ima hrpu jeftinijih i boljih WP mobitela. U zadnje vrijeme ih je bruku predstavljeno, a svaki je bolji i kompletniji od Lumija 530 i 630. Dva Micromaxa, dva Prestigia, talijanski NGM sa logom Harley Davidsona, Polaroid, Alcatel, Blu, Yezz Billy... Za svako tržište jeftine Lumije imaju konkurenta.
To nije niko ni rekao za Lumiu 810, nego za WP8. Toliku podršku daje Microsoft. Oni koji je ne dobiju mogu samo kriviti proizvođača mobitela. Budi siguran da će WP8 Lumije imati toliku podršku.
Što se tiče Opere mini, sinoć je radila dobro na bratovoj Lumiji 520. Danas se gasi na svaki pokušaj učitavanja stranice. A updateaju je stalno. Zato i jeste beta. Ima na njihovom forumu tema. Što se tiče interfejsa, meni odgovara, jer mi je dobro poznat sa ostalih mobilnih platformi. Ovo je vjerovatno port sa WM-a. Kad bude dovoljno stabilna, valjda će i interfejs promjeniti.
A evo i jedna svježa vijest za buduće Lumije: http://geekongadgets.com/2014/09/10/windows-phone-nokia-replaced-by-microsoft-windows/
Nokia će biti zamjenjena sa Microsoft, a Windows Phone sa Windows. Vjerovatno od Win9, gdje bi sve trebalo biti unificirano.
Čini mi se da je i Microsoft ove jeftinije Lumije 530 i 630 namjerno lošije napravio, da mogu novi proizvođači ugrabiti dio tržišta. Lumia 520 je najprodavanija, a sada ima hrpu jeftinijih i boljih WP mobitela. U zadnje vrijeme ih je bruku predstavljeno, a svaki je bolji i kompletniji od Lumija 530 i 630. Dva Micromaxa, dva Prestigia, talijanski NGM sa logom Harley Davidsona, Polaroid, Alcatel, Blu, Yezz Billy... Za svako tržište jeftine Lumije imaju konkurenta.
Uređaj da bi normalno funkcionirao, treba i azuriran OS, i azuriran firmware... Jedno bez drugoga nije bas najsretnije rjesenje... Dakle ako Nokia, ili netko od Providera, odluce ne izbacit novi firmware za recimo L925, tada si podrsku od MS-a mozes objesit macku o rep... Taman da i L925 dobije WP9 kroz PfD, nista nece znacit, ako ne dobije prilagođene drivere za isti... Zato tih 36 mjeseci podrške za OS, ne znaci nista, jer to ne obvezuje ni OEM proizvodace, ni operatere, da izbace update..
Sta ne radi skajp ili viber? znam da whatsapp ne moze uci u galeriju
meni skype radi ok, ima nekad žutu minutu, nekad radi kao grom... viber više ne koristim, al dok sam ga koristio bio je škart
@Daska12 super ti je wp koji god da kupis ali ako koristis skype ili viber wp je trenutno neupotrebljiv glede toga.
Što si htio s tim reći kolega?
Dobro, polu-upotrebljiv. Kad ti zoves sve je ok ali kad tebe zovu i tel je zakljucan u 90% slucajeva ne zvoni nego dobijes za par min notifikaciju da si dobio propusten poziv.
Meni je skype radi na L930 a radio je i na L800 samo što sam za video razgovor morao koristiti kakav špigl
što se tiče vibera, kao što je rekao stickman, nekoristim ga ali znam da radi.
Jel skida neko torente preko moba? Ja sam jucer skinuo jedan torrent sa tpb preko aplikacije wptorrent i sve se ljepo skinulo samo ja nemam pojma gdje da nadem to na mobu sada? gdje se to spremilo? ima neki download folder (ne downloads) ali ja ga ne nalazim na laptopu kada spojim mob niti u file manageru. stvarno neznam gdje da nadem taj folder download, kamo to ide jel zna neko?
Hmm.. U UC browseru kad skineš nešto, dugi "klik" na to što si skinuo i u izborniku odabereš "export" i datoteka se spremi u folder "Pictures". Možda ima neka slična fora tu...
I kod mene je tako, ovo sa slikama. Za video ne znam.
To sa slikama je i meni na IE, i to samo na facebooku, učita cijelu sliku ali samo možeš vidjeti komad, za vidjet cijelu treba ići u view full size. Koliko čujem to je ispravljeno u nadolazećem updateu krajem godine ili već postoji u preview verziji.
ako instaliram npr. moliplayer pro kad pokrenem video s fejsa ili neke web stranice, oce se reproducirat preko standardnog videoplayera ili preko moliplayera?
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
ako instaliram npr. moliplayer pro kad pokrenem video s fejsa ili neke web stranice, oce se reproducirat preko standardnog videoplayera ili preko moliplayera?
Reproducirat će preko standardnog, nisam siguran da se to može promjenit, možeš ti instalirat i 5 playera, na koju foru misliš da će on birat s kojim će playerom pokretat ? 
Hmm.. U UC browseru kad skineš nešto, dugi "klik" na to što si skinuo i u izborniku odabereš "export" i datoteka se spremi u folder "Pictures". Možda ima neka slična fora tu...
Pokusao malo trazit al nista nisam nasao..nema nikakvog exporta niti nesto slicno...
Jel skida neko torente preko moba? Ja sam jucer skinuo jedan torrent sa tpb preko aplikacije wptorrent i sve se ljepo skinulo samo ja nemam pojma gdje da nadem to na mobu sada? gdje se to spremilo? ima neki download folder (ne downloads) ali ja ga ne nalazim na laptopu kada spojim mob niti u file manageru. stvarno neznam gdje da nadem taj folder download, kamo to ide jel zna neko?
Nakon što ti wptorent skine i spremi u njegov folder download, moraš iz tog download foldera kopirat u file hub, Video(ili u Camera Roll ako koristis Moli Player)...
Reproducirat će preko standardnog, nisam siguran da se to može promjenit, možeš ti instalirat i 5 playera, na koju foru misliš da će on birat s kojim će playerom pokretat ? 
a svjez sam tek sam doso s androida haha, wp je stabilniji ali aplikacije su losije napravljene, kad se niko nece potrudit a moze to puno bolje radit, nemogu progutat to da video nemogu premotavat s facebooka ili neke web stranice
napravili su nesto kao facebook beta: http://www.wpnovosti.com/2014/09/uc-browser-preview-aplikacija.html
Vidim da ima ljudi koji se zale kako sa WP8.1 imaju kraci vijek trajanja baterije.
Ja sam izgleda ili prolupao ili sam sretni odabranik kojem baterija traje osjetno duze i u idle-u i load-u.
L920
Fuck yeah!
Ja sam izgleda ili prolupao ili sam sretni odabranik kojem baterija traje osjetno duze i u idle-u i load-u.
L920
Meni isto na L720. 
Vidim da ima ljudi koji se zale kako sa WP8.1 imaju kraci vijek trajanja baterije.
L920
Fuck yeah!
Nema to veze sa time..Meni je isto zderalo bateriju,ali sam iskljucio nepotrebne servise,koji se stalno vrte u pozadini..
L920
Fuck yeah!
Meni je tako od zadnjeg PfD updatea(prije nego sto je cyan dosao), idile je od tada osjetno bolji...