Telefon s dvojezgrenim procesorom

poruka: 17
|
čitano: 8.515
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Evo info s Tportala o novom LG Optimusu:

Serijal mobitela LG Optimus trebao bi u četvrtom kvartalu ove godine dobiti novi model, a najveći novitet u njemu navodno će biti dvojezgreni procesor. Rezultat je to suradnje LG-ja i NVIDI-je koji u LG Optimus donose procesor Tegra 2 (AP20).

Prema najavama, svaka od jezgri novog procesora trebala bi biti radnog takta 1 GHz, što bi u konačnici trebalo rezultirati dvostruko bržim radom samog uređaja u svim njegovim segmentima. Što se pak igranja na uređaju tiče, spomenuta procesorska jedinica trebala bi donijeti čak oko pet puta bolje performanse.

Najavljeni uređaj trebao bi biti pokretan mobilnom platformom Android, a činjenica da će ga pokretati znatno brži procesor trebala bi LG pretpostaviti kao ključnog igrača na ovoj mobilnoj platformi.

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
6 0 hvala 7
17 godina

Evo i jos jednog. Izvor Mob.hr

Iz Samsunga su danas objavili da su u tijeku testiranja Cortex A9 Orion procesora koji će koristiti u netbook računalima, tabletima i smartphone uređajima. Novi procesor takta 1 GHz ima dvostruku jezgru i mogućnost snimanja tzv. full HD videa u rezoluciji 1080p, odnosno 1920×1080 točaka i to s frekvencijom od30 slika u sekundi (fps).  U Samsungu također naglašavaju da će novi procesr imati višestruko veće grafičke sposobnosti od trenutačno aktualnog A8 Hummingbird procesora. Cortex A9 Orion će proizvođačima smartphonea biti dostupan krajem godine, što znači da će 2011. godina svakako biti obilježena dual-core mobitelima.

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
0 0 hvala 4
15 godina
neaktivan

lol kako su krenuli današnji takt dvojezgrenih procesora će biti isti ka na novim mobitelima za 2-3 godine...just wait...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Telefon s dvojezgrenim procesorom
Niš novo mislim. mislim da n95 ima dualcore omap.
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
16 godina
odjavljen
8ax kaže...

Čak i N73 ima dualcore. http://www.gsmarena.com/nokia_n73-1550.php

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
16 godina
neaktivan
8ax kaže...

Da, N95, kao i jos neki mobiteli iz N serije imaju dvojezgreni proc na taktu 330 MHz ako se ne varam

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
8ax kaže...

dzaba mu sve,n73 je prespor... ali je extra mob

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
16 godina
neaktivan
Spor je zbog RAM memorije... Da je ima vise bilo bi bolje ;)
15 godina
odjavljen

E sad bi vi cijeli komp stavili na kvadratni centimetar.

8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
vexx5555 kaže...
8ax kaže...

dzaba mu sve,n73 je prespor... ali je extra mob

dobra je n73, i nije tolko prespora, imam ju jako dugo, i uspori tek ako ju natrpam programima, ali kad ima ono osnovno kaj treba, brza je. ali radi savršene slike.

a da se ne udaljimo od teme, što bolji procesor, normalno da bude bolje radilo, samo me zanima koja baterija bude to tjerala, i dal bude se svaki dan punio.

jedino ak ne poboljšaju baterije

16 godina
neaktivan
to je po meni nepotrebno kao i svi danasnji mobitelu...svakakve piz_arije i onda mobitel drzi dva tri dana maks i treba ga punuti....mislim da nikad vise mobiteli nece drzati do preko 10dana kao sto su prije
When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...
to je po meni nepotrebno kao i svi danasnji mobitelu...svakakve piz_arije i onda mobitel drzi dva tri dana maks i treba ga punuti....mislim da nikad vise mobiteli nece drzati do preko 10dana kao sto su prije

ma bez brige, budu, samo kad izmisle neke bolje i trajnije baterije.

17 godina

Novi info

Izvor: mob.hr

LG Optimus 2X, prvi dual-core mobitel službeno predstavljen

Eto ga, dočekali smo i to. Prvi službeno predstavljeni mobitel s dvojezgrenim Tegra 2 procesorom takta 1 GHz je LG Optimus 2X, od prije nekolikio tjedana poznat pod kodnim imenom LG Star. Ovaj uređaj sa zaslonom dijagonale 4 inča ujedno je i prvi mobitel s mogućnošću snimanja Full HD videa u rezoluciji 1080p. Temeljen  je na Androidu 2.2, podržava HDMI povezivost, ima kameru sa senzorom od 8 megapiksela i prednju kameru od 1,3 mpx. Interna memorija uređaja je 8 GB, a podržava i micro SD memorijske kartice do 32 GB, a posjeduje bateriju od 1500 mAh. LG Optimus 2X temeljen je na Androidu 2.2 i na azijskom će tržištu biti dostupan već iza Nove godine, a odmah nakon toga i u Europi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Profesor Jakov kaže...

E sad bi vi cijeli komp stavili na kvadratni centimetar.

OT: Kladim se da je netko jednom rekao: "E sad bi vi cijeli komp stavili u jednu sobu." {#}

17 godina
mata_87 kaže...
8ax kaže...

Da, N95, kao i jos neki mobiteli iz N serije imaju dvojezgreni proc na taktu 330 MHz ako se ne varam

Ja sam čuo da imaju 2 procesora sa jednom jezgrom, a ne dualcore (dve jezgre u jednom procesoru). Potpuno različite stvari...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
17 godina
LG Optimus 2X vs. Nexus S

Info

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A di su puleni iz Motorole??

Atrix, Atrix 4G, Droid Bionic...

Sve Dual Core mobiteli

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: