Spajanje moba na net

poruka: 5
|
čitano: 1.452
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje moba na net

E evo da ja kazm svoj veliki problem koji ne znam kako da rijesim jer nema ko da mi objasni sta i kako.

Kuci imam net na mom kompu preko adsl modema,sa kojeg nekada odspojim kablove i spojim ga na laptop tako da net imam samo na laptopu a ne i na kompu i kada na komp vratim sve kablove i namjestim net onda ne mogu na net na laptopu jer modem podrzavamo samo jedan kabal :(

Znam da moze da se kupi router i da onda imam net na kompu,laptopu i mobu....ako neko moze nek  mi objasni sta treba da kupim da bih imao net na sva tri uredjaja(na kompu nemam wi-fi ali na laptopu i mobu  imam)

Veliko hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 11:54 (stevan94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spajanje moba na net

Treba ti router, npr. D-Link DI-524, koji ćeš potom spojiti na svoj modem i onda preko tog routera možeš spojiti računalo, prijenosnik i mobitel - mrežnim kabelom ili bežično.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 12:11 (macak).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spajanje moba na net
macak kaže...

Treba ti router, npr. D-Link DI-524, koji ćeš potom spojiti na svoj modem i onda preko tog routera možeš spojiti računalo, prijenosnik i mobitel - mrežnim kabelom ili bežično.

e hvala ti puno....znaci kada spojim taj router sto kupim samo odem na mobu i laptopu skeniranje mreza,pronadjem router i konektujem se?

jel moguce da se zeznem i kupim neki router preko kojeg se necu moci povezati bezicno?

16 godina
odjavljen
Spajanje moba na net

Prvo trebaš router konfigurirati. Svaki router koji ima WLAN bi trebao raditi. ZA WLAN nemoj zaboraviti uključit zaštitu da ti se susjedi ne spajaju. Imaš i routera koji nemaju u sebi modem već spajaš ruter na postojeći modem. Ta opcija će ti isto raditi.

Ako nisi pod ugovorom, možeš produžit ugovor na 2 godine i dobiti router puno povoljnije.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spajanje moba na net

Ne bih potpisivao nikakav ugovor jer koliko vidim oze se naci dobar router za nekih 400kn :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice