Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.294
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

i ja sam mu rekao da se ne isplati al on oce da vidi kolko bi izaslo. ostao je mob na krovu od auta i malo se provozao, i pao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

FTF koje regije preporučate?
Čekam svoj Customized CH, ali nikako da dođe..

I što znači ono "R2C" i slično?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

majka rusija, i ja sam nekidan prešao, taj r2c nemam pojma sta znaci.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam bio na CE1, pa sada na CH, pa ne znam jel pametno opet flashati.

Jel se mora raditi tvornički reset poslije flasha?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ne znam, ja dosad uvijek puknem reset i jos software repair, nema sanse onda da iskoci neki problemcic.

izgubim 1-2 sata na to sve, ali znam da sam onda rahat.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja koristim već par verzija DE customizaciju, i zadnja 3 apdejta je među prvima dobio. Još nisam lupo tvornički, bum na Nougatu ak bu došao u 11. kako piše u navodnom roadmapu.

0 0 hvala 0
14 godina

prema roadmapu je XZ i X Perfomance na redu u 11. mjesecu, a Z5 i Z3+ u 12. mjesecu, ako se dobro sjećam.

no pričekajmo prvo da li je to istina za XZ i Xp, pa ćemo da vidimo da li se mozemo apdejtu nadati odmah apdejtu u 12. mjesecu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Customized DE je generic, nema nekih sranja? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Customized DE je super, nema problema. Vise nemam ni cell standby battery drain. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja stavio onaj Ruski, bez ikakvog wipea podataka, flesham, sve super, iskoci obavijest o nekoj regiji, jedina opcija mi stisnut OK, koji mi resetirao sve.. jbg.. a bas sve sredio lijepo.. 

0 0 hvala 0
14 godina

sad je i kod androida kao kod ios-a slična zaštita, ja kad sam flashao ruski firmware, odmah je isao i clean, i prvom bootu vidim nece da mi preskoci onaj korak kod povezivanja na wifi, ja se povezem, i onda trazi da se unese prethodni primarni email koji je bio na telefoni, inače ne mozes koristiti telefon.

ovo je prvi put da vidim bar na Xperiji Z5, recimo kad sam flashao sa 5.1 na 6.0 nije ovoga bilo, a isto radio.

1 0 hvala 0
14 godina

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava

Bome po ovom ide i nadogradnja sučelja, vidljivo po ikonici baterije, tko zna vidi razliku. No ne očekujem onu šemu otključavanja sa X seriju i na Z5 seriju, ali se nadam i tome i kameri...

15 godina
neaktivan

Izvinite što upadam kao padobranac ali radim nekakvo istraživanje pa me zanima da li biste bili ljubazni da mi vas nekoliko ponosnih vlasnika Z5 napišete najčešću i najveću koju ste registrirali, veličinu jpeg fajla koji radi vaša kamera na Z5.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...

Bome po ovom ide i nadogradnja sučelja, vidljivo po ikonici baterije, tko zna vidi razliku. No ne očekujem onu šemu otključavanja sa X seriju i na Z5 seriju, ali se nadam i tome i kameri...

To su ikonice cistog androida, a vidi se i da pise ( AOSP), definitivno nije original odnosno finalna verzija od sony-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2016 11:41 (Robilad).
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Izvinite što upadam kao padobranac ali radim nekakvo istraživanje pa me zanima da li biste bili ljubazni da mi vas nekoliko ponosnih vlasnika Z5 napišete najčešću i najveću koju ste registrirali, veličinu jpeg fajla koji radi vaša kamera na Z5.

Hvala!

Između 1.2 i 2.5mb, ovisno o rezoluciji, svjetlu i bojama...

Robilad  točno, imaš pravo uopće nisam uočio. Ali svejedno, moje nade se zasnivaju na tome da je nadogradnjom na MM Z3C serija dobila sličnije sučelje onom koje je Z5 serija imala pri izlasku na tržište, po pitanju nekih ikonica i dijelova Postavki, pa i kamere. Ne očekujem čuda, al očekujem napredak.

15 godina
neaktivan

Najcesce oko 6 mb, najveca oko 16mb.

15 godina
neaktivan
chutac kaže...

16MB je RAW?

14 godina
bubimir13 kaže...

ja bih volio kad bi dobili animirane softverske navigacione tipke, nešo kao kod google pixela, baš je cool i malo odskače od trenutnih monotonih tipki.

al eto, izgleda da nećemo ići direktno na 7.1, i na to će se morati još pričekati, ali lijepo je vidjeti neki dokaz da se radi na Nougatu i baš naša Z5 u centru pažnje.

phoenix2003 kaže...
chutac kaže...

16MB je RAW?

Xperia ne podržava RAW

vjerovatno misli na  16MB sa 23MPX rezolucijom i uključenim HDR-om

15 godina
neaktivan

Nije RAW, toga nema kod nas, ali je obična fotka od 23Mp. Nit HDR, nit išta.

15 godina
neaktivan

Neobično veliki jpeg. Canon dslr 18-22 megapixel-a prave jpeg fotke oko 12 MB na fine (maksimalnim) postavkama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...
phoenix2003 kaže...

Hvala!

Između 1.2 i 2.5mb, ovisno o rezoluciji, svjetlu i bojama...

Robilad  točno, imaš pravo uopće nisam uočio. Ali svejedno, moje nade se zasnivaju na tome da je nadogradnjom na MM Z3C serija dobila sličnije sučelje onom koje je Z5 serija imala pri izlasku na tržište, po pitanju nekih ikonica i dijelova Postavki, pa i kamere. Ne očekujem čuda, al očekujem napredak.

Ma jasno, bilo bi glupo da napretka ne bude.  

12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Neobično veliki jpeg. Canon dslr 18-22 megapixel-a prave jpeg fotke oko 12 MB na fine (maksimalnim) postavkama.

Moj Canon sa 18mpx radi jpeg oko 6 u prosjeku. RAW su na 20~

16 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

sad je i kod androida kao kod ios-a slična zaštita, ja kad sam flashao ruski firmware, odmah je isao i clean, i prvom bootu vidim nece da mi preskoci onaj korak kod povezivanja na wifi, ja se povezem, i onda trazi da se unese prethodni primarni email koji je bio na telefoni, inače ne mozes koristiti telefon.

ovo je prvi put da vidim bar na Xperiji Z5, recimo kad sam flashao sa 5.1 na 6.0 nije ovoga bilo, a isto radio.

To je novi feature za koji nisam ni znao do prije par dana. Treba pripazit ako ga budemo prodavali

phoenix2003 kaže...

Hvala!

Meni oko 12MB

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
15 godina
neaktivan

ako ima još koji vip-ovac koji je čekao njihov prvi službeni update za 6.0.1, odgovorili su mi na mail i rekli da će kroz par dana update s buildom 32.2.A.0.305 postat dostupan za ažuriranje

LoL- Bobzzy (EUW)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ja mislim da si ti jedini, i ovo što nas malo ima svi su na nekom drugom firmwareu, znam da nisam sam sa ruskim firmwareom, i uvijek prvi update dobijamo :D

nego, evo novembar nastupi, ne dobi XZ Nougat update, samo je Xperia X Perfomance dobio Nougat kroz beta program.  i to 7.0 a ne 7.1, dakle isto nas čeka otprilike kao i sa marshmallowom

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ovako, imam xperiu z5 dva mjeseca.
Nakon tri tjedna uredjaj se sam od sebe ugasio i vise nije davao nikakve znakove zivota. Poslan na servis te vracen s opisom popravka kvar uocen, otklonjen i testiran. Prilikom preuzimanja primjetio sam da desna bocna stranica uredjaja je odlijepljena i ne radi tipka za kameru te je vracen opet istog trena prilikom preuzimanja.. Kad se vratio drugi put cinilo se sve u redu..

Oba servisa su trajala po tocno tri tjedna.. Sad je uredjaj kod mene i cini se da je sve ok.

Ali imam jedno pitanje..

Koliko dugo vi mozete snimati 4k video..

Kod mene je slucaj znaci vani na temperaturi od 10c ugaseni svi procesi max 5 sekundi i gasi se kamera.. Da li je to moguce?
so we agree? i wont tell anyone if you dont.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovako,sonyev sam fanboy,imao z1,z2,z3 i sada sam na z5 premiumu. mobitel katastrofa,baterija ne izdrzi cijeli dan,osvjetljenje slabo,4k marketinski trik,steka ekran za poludit(kaljeno staklo gore al i prije je bilo isto pogotovo kod pisanja na tipkovnici)....

Zato me sad zanima dali je neko probao neki cm rom ili aosp mm ili nougat? Neda mi se otkljucavat bl i flashat pa da je na istom... Mislim da nakon ovog sljedi xiaomi mi mix..

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
4L4N kaže...

Ovako,sonyev sam fanboy,imao z1,z2,z3 i sada sam na z5 premiumu. mobitel katastrofa,baterija ne izdrzi cijeli dan,osvjetljenje slabo,4k marketinski trik,steka ekran za poludit(kaljeno staklo gore al i prije je bilo isto pogotovo kod pisanja na tipkovnici)....

Zato me sad zanima dali je neko probao neki cm rom ili aosp mm ili nougat? Neda mi se otkljucavat bl i flashat pa da je na istom... Mislim da nakon ovog sljedi xiaomi mi mix..

i ja sam sony fan ali sam ostao na z3 do dan danas..nevidim razlog prelaska na drugi , ne nude nista bolje

14 godina

Izasao neki update ali izgleda samo za Nordijsku regiju valjda, broj 32.2.A.4.3
zasad nema nigdje changeloga

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice