Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.276
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava
Robilad kaže...
bubimir13 kaže...

Da u odnosu na Z3 seriju se dosta brže prazni, a na Z5P je to izraženo i zbog većeg ekrana koji je glavni potrošač.

Root za LB nikad nećemo dobit, problem je DM-Varity nešto nešto što je uključeno u bootloader i može se maknut jedino mjenjanjem kernela, a da bi promijenio kernel moraš imat otključan bootloader. No moguće je na jednoj od verzija LP-a dobit da se privremeno root-a, pohrane DRM ključevi i onda otključa bootloader, permanentno roota i stave lažni DRM ključevi kako kamera i prikaz na ekranu ne bi patili. Navodno radi, al uvijek ima nekih sitnica koje zbog toga pate. 

Svaka cast na pojasnjenju.. Mozda nije toliko bitno ali bih htio ispravit ovo boldano..DM varity je uključen u kernelu ;) 

Bootloader je tu da bi pokrenio kernel, system.. ako je bootloader zakljucan pokretat ce samo kernel koji je potpisan od sonya. Sto znaci da bi uklonili dm varity treba nam modirani ili neki drugi kernel..a da bi pokrenili modirani kernel treba nam otkljucani bootloader. 

Točno tako, u pravu si. 

Ja svog možda i otključam pa bacim lažni DRM ali zasad ne vidim neke osobite prednosti jer moddirana aplikacija kamere, bolji thermal throttling setting ili Xpera X System UI nisu dovoljan mamac. Pogotovo jer čekam da vidim što će bit u rujnu sa Xperiom, ako opet bude neki kurac kao X serija onda palim dalje, HTC ili Nexus su u užem izboru. Pa čak i Xiaomi ako se obistine najave o 4,3'' i SD820. Šteta, Sony je mogao vladat compactima ali loše softverske odluke i pristup da ih boli ona stvar za korisnike se lagano počinju obijat o glavu...

14 godina

i da ja ostanem i sam sa sobom ovde pišem utiske, e nemože :D strpi se još malo, neka te :D

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa ima nas već sad nekoliko tu što pišemo 

Ono prije par mjeseci smo samo ti i ja bili ovdje, svi ostali su razočarano napustili ovu ciglicu. Al fakat mi je dizajn najjači do sada od Xperija, samo taj softver 

13 godina
neaktivan

Vec pisu po xda da se xperia x strasno pregrijava i baca gresku kamere pa nemozes snimat 4k i slicno... Ja sam zadovoljan sa z5p ali taj root me jebe jer jos nisam imao ni jedan mob bez... Debloatao bi ga,izbrisao key bar(volim koristit swipe komande),soundmodove. I tako dalje i tako dalje...

Jos nesto,koji k imam 4k kad na youtube nudi 1080p max?! Galaxy s6 nudi 1440p -.-

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Xperia X ne podržava 4K uopće mada hardverski to može niti ju je Sony zamislio kao takvu. Xperia X bi se više trebala približit idealu iPhonea koliko je to sa Androidom moguće makar Sony opet zakazuje u softverskom dijelu. Al bar recenzije hvale da nigdje ne šteka niti štuca. Bar nešto.

To sa rootom, probaj ovaj metod sa XDA sa backupom DRM ključeva koje uvijek možeš restore-at bez obzira na sve. A fake DRM ključevi koliko sam vidio dobro funkcioniraju. Pa ako ti je toliko stalo možeš se igrat jer sad postoji sigurnost koju do prije koji mjesec nismo imali jer nije bilo niti mogućnosti za backup DRM ključeva.

Ovo sa YT je smješno al pretpostavljam da iz razloga što Sony toliko restrikcije ima na softverskom dijelu ja već treću generaciju nemam nikakvih problema sa funkcioniranjem uređaja niti FC niti pregrijavanja niti reseta samog od sebe. Tak da sam osobno voljan trpit to za pouzdan rad uređaja (uz iznimku low light fotografije), a opet imat veću mogućnost customizacije i opcija nego u odnosu na iPhone.

13 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Xperia X ne podržava 4K uopće mada hardverski to može niti ju je Sony zamislio kao takvu. Xperia X bi se više trebala približit idealu iPhonea koliko je to sa Androidom moguće makar Sony opet zakazuje u softverskom dijelu. Al bar recenzije hvale da nigdje ne šteka niti štuca. Bar nešto.

To sa rootom, probaj ovaj metod sa XDA sa backupom DRM ključeva koje uvijek možeš restore-at bez obzira na sve. A fake DRM ključevi koliko sam vidio dobro funkcioniraju. Pa ako ti je toliko stalo možeš se igrat jer sad postoji sigurnost koju do prije koji mjesec nismo imali jer nije bilo niti mogućnosti za backup DRM ključeva.

Ovo sa YT je smješno al pretpostavljam da iz razloga što Sony toliko restrikcije ima na softverskom dijelu ja već treću generaciju nemam nikakvih problema sa funkcioniranjem uređaja niti FC niti pregrijavanja niti reseta samog od sebe. Tak da sam osobno voljan trpit to za pouzdan rad uređaja (uz iznimku low light fotografije), a opet imat veću mogućnost customizacije i opcija nego u odnosu na iPhone.

slazem se u potpunosti,imao sam z1,z2,z3 i sad z5 i pre zadovoljan sam,jedino sta mi se baterija stvarno trosi jbno.

Nisam znao da ima backup drm keysa bez roota pa cu pogledat malo. Mozda ga i otkljucam. Hvala na informacijama! Nadam se da ce nas bit sve vise i da ce tema ozivit!  

15 godina
neaktivan

Ja sam sada na Compact snimao 4K video 6 i pol minuta i tada dobio poruku da se uređaj zagrijao i ako nastavi da će se aplikacija ugasiti.

Onda sam uzeo laserski termometar i najtoplija točka na pozadini je bila blizu NFC značke i iznosila je 40.6C.

Eto, fun fact.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

6, jebeno. Ja kad sam zadnji put probao išlo je do 20 cirka, za više nisam imao mjesta tako je izbacio poruku. Al bio je vruč tako da je bilo pitanje sekunde, minute il već čega. I od kad je MMa RR3 mi radi normalnije i ne zagrijava se toliko brzo kao na LPu. I dalje nije savršeno po pitanju recimo multitaskinga i slično ali zadnja 3 ažuriranja su donijela ipak nečeg dobrog i ide ka boljem. Još samo da se spere i daju malo algoritama sa X, bar ovih nočnih, gledao sam samplove nema plavih mrlja, milina je video, barem meni, netko će uvijek naći zamjerku, al tako i treba.

13 godina
neaktivan
bik kaže...
Gledao baš usporedbu slika P7 i Z3 te su slike razlika u nijansama, ali usporediti tj zamjeniti z3 za duplo lošiji p7 je smiješno.
Inače p9 sam gledao recenzije i sviđa mi se, samo oko baterije se još dvoume a ni podrška im kod nas nije jača strana.

Kolega govorim o osobnom iskustvu...pusti testove. Testovi su "koliko para takva ocijena"

Među prvima sam se igrao s Z3 compact - Zadnja kamera 0 bodova a prednja u razini VGA. Imaš moj osvrt pod temom od Z3. Ali više je to nebitno...

Ne možeš očekivat čuda od baterije na današnjim top modelima - sve ti je to tu negdje., osim S7 edge...i mobitela koji imaju bateriju preko 3500 mAh

Podrška za Huawei - odlična. , kao i za ostale. Servis Smartson u Zg ako pričamo o servisnoj podršci.

bubimir13 kaže...

Dečki kaj se ložite, lik je nebitan... Kao ispao posran... Treba malo i znat koristit nešto a ne samo ''šrot'' ''krš'' ''nevalja''. Al to je on, popljuvan na svim temama na kojima pusti glas jerbo ne može kontat da ekipu boli ona stvar za butthurt die hard samsung fanove kao on...

Kaj se tiče kamere, primječujem malo oštrije slike po dnevnom svjetlu, nešto manje plavog po rubovima ali i dalje se vidi i smeta. Moguće je dobit brutalnu sliju, čak i dovoljno oštru bez prvanja sa ISO-om, ali u 6/10 puta je da će neki od kuteva bit posrani sa tim plavim. No, našao sam i kratki fix, naime skonto sam da rijetko kad slikam išta plavo po noći, pa kad mi bude po rubu zakenjano, odem u Album, otvorim u sonyjevom editoru, tamo odem na onu kao varijablu tj. krivulju, odaberem plavo i povučem nadesno i dobijem savršenu sliku 

I drago mi je vidjet da se trude oko tog lounchera, ima perspektive. I stamina mi solidno radi, zadovoljan sam, dura mi mob cijeli radni dan ma šta god radio na njemu.

Popljuvan hahahhaha....vidim da ni ti nisi daleko od toga. 

Uvijek je tema "Z5" i "HTC" bila ratna tema..., ne znam kako takve ekipe nema na ostalim temama. 

Ja sam poznat kao Samsung fan koji je do prije 2 tjedna imao Iphone 6.

Ti da bi dobio dobru sliku moraš "No, našao sam i kratki fix, naime skonto sam da rijetko kad slikam išta plavo po noći, pa kad mi bude po rubu zakenjano, odem u Album, otvorim u sonyjevom editoru, tamo odem na onu kao varijablu tj. krivulju, odaberem plavo i povučem nadesno i dobijem savršenu sliku" KATASTROFA. Da imam takav mob već bi se davnih dana našao na njuškalu.

Bitno da je DXOMark dao jebenu ocjenu...koja nema veze sa stvarnošću.

A ovo da ti mob dura cijeli dan - a koji ne dura! Da si rekao da dura 3 dana rekao bi : Bravo Sony., a da dura jedan dan...o čemu ti.

16 godina
Poznato mi je tvoje osobno iskustvo, nema uređaja s kojim se ti nisi "igrao" bio to iPhone Android ili wp, ideš po trgovinama ili zicas od prijatelja uređaje na kavi?
12 godina
neaktivan

Koji lik 

Do prije 2 tjedna imao iP6 a na Samsung S6 temi radio drame oko ažuriranja na Marshmallow jer mu kao baterija nije valjala. Nešto nisam čuo da je na njuškalu završio... Al nebitan je, kao i njegova ocjena Z3, jednog od najboljeg telefona svoje generacije, koji i dan danas ima podršku koja nadmašuje sve proizvođače osim Applea, sa Conceptom, Betom i Android N conceptom i sad dolazi i ParanoidROM kojeg ima limitiran broj uređaja. 

Ovo za huawei neću ni komentirat, drugi su ti fino i precizno ''uvalili ga''. Za kameru isto nema smisla da išta od onog napisanog komentiram s obzirom da nemaš pojma o čemu je riječ i ne možeš pridonijeti rješavanju toga.

1 0 hvala 0
16 godina

Nema uređaja na forumu oko kojeg lik nije napravio drame, bilokoju temo otvorim evo iskustva njega ili nekog prijatelja i to nonstop drame, možda mu je ovo rođo iz podrška za huawei 

http://www.njuskalo.hr/huawei-mobiteli/huawei-ascend-p6-oglas-10751031

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 12:44 (bik).
13 godina
neaktivan
bik kaže...
Poznato mi je tvoje osobno iskustvo, nema uređaja s kojim se ti nisi "igrao" bio to iPhone Android ili wp, ideš po trgovinama ili zicas od prijatelja uređaje na kavi?

Nema...imam viška para...

bubimir13 kaže...

Koji lik 

Do prije 2 tjedna imao iP6 a na Samsung S6 temi radio drame oko ažuriranja na Marshmallow jer mu kao baterija nije valjala. Nešto nisam čuo da je na njuškalu završio... Al nebitan je, kao i njegova ocjena Z3, jednog od najboljeg telefona svoje generacije, koji i dan danas ima podršku koja nadmašuje sve proizvođače osim Applea, sa Conceptom, Betom i Android N conceptom i sad dolazi i ParanoidROM kojeg ima limitiran broj uređaja. 

Ovo za huawei neću ni komentirat, drugi su ti fino i precizno ''uvalili ga''. Za kameru isto nema smisla da išta od onog napisanog komentiram s obzirom da nemaš pojma o čemu je riječ i ne možeš pridonijeti rješavanju toga.

Nemam pojma...koju poslutu porat šta reći...kamera ne valja i ti sam priznaš...čitaj par postova gore.

bik kaže...

Nema uređaja na forumu oko kojeg lik nije napravio drame, bilokoju temo otvorim evo iskustva njega ili nekog prijatelja i to nonstop drame, možda mu je ovo rođo iz podrška za huawei 

http://www.njuskalo.hr/huawei-mobiteli/huawei-ascend-p6-oglas-10751031

Vidim da ti je Ivan Saric buraz...jebeno si smjesan...nema dalje.

Ja sam ti dobronamjerno rekao za podršku...a ti si okrenu na zajebanciju.Iskreno zaboli me k... šta ćeš kupit.,samo nemoj poslje kmecit kao bubimir...oko kamere.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 14:32 (R36).
17 godina
odjavljen

Kamera ne valja ni na Z3 ni na Z5. Ne valja u smislu da senzor nije softverski dobro iskoristen. Manual mode me ne zanima.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Edge kaže...

Kamera ne valja ni na Z3 ni na Z5. Ne valja u smislu da senzor nije softverski dobro iskoristen. Manual mode me ne zanima.

E sad si najebo od ekstremista ISI...tj Sony-a

Ps.Slazem se kolega...nije do senzora nego do software-a.

13 godina
neaktivan

Svako ima svoje misljenje,ja znam svoje i zasto se drzim sonya od z1 modela. Moguce je da imam srece pa naletim na dobru izradu jer i stroj koji ih stanca zna pogrijesit. Samsung mi je ok ali od kako se frend izrigao po galaxyu s6 nakon izlaska,te mu je otisla maticna ploca(ne rade tipke,zvucnik,vibracija),ne mislim prelazit na njega. Mislim da favoriziranje pojedinacnog proizvodaca nije dobra stvar posto se svake godine drugi brandovi pokazuju boljima. Mozemo se prepirat u nedogled ali ovdje se iskljucivo radi o sony z5 uredajima jer tako stoji u naslovu napiseno. Ne zanima nas koji je bolji,koji slika kao picasso,koji moze pod vodu toliko duboko da titanica snima. Zanima nas iskljucivo sta nase z5 mogu i kako ih poboljsat i modificirat po nasim ukusima. 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R36 kaže...
Edge kaže...

E sad si najebo od ekstremista ISI...tj Sony-a

Ps.Slazem se kolega...nije do senzora nego do software-a.

I to već odavno. Imam Xperiu staru 3 godine i softver koji radi sa senzorom je najlošiji dio mobitela.

11 godina
neaktivan
4L4N kaže...

Zanima nas iskljucivo sta nase z5 mogu i kako ih poboljsat i modificirat po nasim ukusima. 

Ne možeš napraviti puno. Sony ima svoj pogled na popravljanje firmwarea i meni je taj njihov pogled uzrokovao puno frustracija. A njihov softver je nažalost i najbolji koji možeš koristiti. Koristio sam i koristim custom ROM-ove za starije modele Sonyja (starije od Z5) i softver radi više manje korektno, ali je mobitel najbolje radio s originalnim softverom. Niti jedan softver nije bez nedostataka.

13 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...
4L4N kaže...

Zanima nas iskljucivo sta nase z5 mogu i kako ih poboljsat i modificirat po nasim ukusima. 

Ne možeš napraviti puno. Sony ima svoj pogled na popravljanje firmwarea i meni je taj njihov pogled uzrokovao puno frustracija. A njihov softver je nažalost i najbolji koji možeš koristiti. Koristio sam i koristim custom ROM-ove za starije modele Sonyja (starije od Z5) i softver radi više manje korektno, ali je mobitel najbolje radio s originalnim softverom. Niti jedan softver nije bez nedostataka.

Sad izlaze x modeli,x performance ce biti novi flagship,mozda budemo mogli iskoristit nesto sa njegovog softwera da poboljsamo nase. Kao sta je bilo i sa kamerom v.2 primjer,kad je tek izasla,nije je bilo na z3 pa sam flashao otkljucan mod sa njom i mob je bolju sliku imao(mozda je placebo efekt djelovao malo). 

16 godina
neaktivan

Doletio i meni OTA update (T-Mobile), vraćena stamina i ultra stamina (valjda neće opet biti trauma), neke ikonice preinačene. Vratili su u Do not disturb mod da se može ugasiti s prvim sljedećim alarmom (to su ukinuli prethodnim updejtom, zašto pobogu?!)

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 12:30 (crazy_luđak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A pazi ovo, Xperia X ima isti senzor, iako se pričalo da je malo drukčiji, kroz redove u pojedinim intervjujima se dalo isčitat da je onaj prediktivni fokus zapravo softverska stvar a ne hardverska, ista kamera praktički, ali razlika u softveru nebo i zemlja, pogotovo u low lightu gdje niti u videu niti u fotkama nema onih mrlja. Zato se ja možda i naivkasto nadam da će to sredit u dogledno vrijeme i na Z5 jer ovo živcira u nekim situacijama već. Ak neće milom, onda će XDA silom :D

1 0 hvala 0
14 godina

pa doći će algoritmi sa X serije, ali tek sa android N

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

stari je nabavio Z5 Compact. Nikad nisam bio fan Sony-a, ali mobitel je stvarno brutala za tu simboličnu cijenu za koju ga je dobio. Vjerojatno i najbolji compact na tržištu. No, imamo jedan problem. Zalijepio sam mu kaljeno staklo, sve uredno i dimenzijski točno. ALI, senzor koji služi za gašenje ekrana tijekom poziva je POLUDIO. Znači kad zovemo nekoga ugasi se i neće da se upali ponovo jedno izvjesno vrijeme. Stvarno je iritantno, znam da je do kaljenog stakla ali ne kužim zašto se to događa. Na svakom LG-u dosad sam imao kaljeno staklo i nikad tog problema. Ako me ikako možete savjetovat šta da napravim, bio bih vam vrlo zahvalan..

PSN: RayzCRO

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kvalitetno staklo?
Ja sam ga isto stavio i nemam problema..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chutac kaže...

Kvalitetno staklo?
Ja sam ga isto stavio i nemam problema..

Da, touch radi izvrsno, ali eto to me zeza. A ništa, mislim da nema druge nego skinut i stavit najobičniju foliju, pa ako opet bude zezalo probit rupicu kroz foliju na mjestu senzora, kaljeno ne funkcionira na taj način i popucalo bi sa svih strana...

PSN: RayzCRO
15 godina
neaktivan

Pa možeš i staklo probušiti.

Borer za metal, srednja brzina vrtnje i hlađenje vodom.

16 godina
neaktivan

Nije generalno do kaljenog jer ga i sam imam, nema rupu na dijelu za senzor pa mi se to ne dešava.

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Posle zadnjeg azuriranja telefom se nenormalno grije,dali jos neko ima isti problem?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nije baš nenormalno, al zadnja dva ažuriranja mi je malo topliji nego inače. Makar su bolje performanse i glađi rad.

14 godina

meni je ovaj zadnji update najbolji dosad, uredjaj se manje grije i bolje perfomanse.

najbolje puknuti repair i sve nacisto instalirati

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice