Hvala ti. U međuvremenu sam nabavio i sd je super (Sony 16gb class 10), no futrola je koma. Tolko sam se napatio za nju što sa Sancta Domenicom, što sa Overseaseom (i na kraju je škart, a dio s kojim se zatvara je nedostajao te sam se žalio no jako su "uslužni" i naravno da se ne javljaju). Nikad više ti balkanci iz sancta domenice (ako daš 3000kn za TV tretiraju te kao božanstvo, no ako ti je paket 160kn tko te šiša
Uglavnom budem malo pogledao tvoje linkove i uzeo neku vjerojatno sa amazona. E da, na ovoj mi smeta što je jako zatvorena oko LED diode, pa su slike s bljeskalicom beskorisne, javlja se "lightning bleed" s jedne strane ako je mobitel u futroli.
EDIT:Što veliš na ovu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Daj skrati si muke i odustani od kupnje maske.
Tako lijep dizajn bi ti prekrivao maskom.
Jednostavno ga čuvaj i sve će biti ok, em je veći s maskom, em ružniji, em teži, em problemi sa bljeskalicom.

A gle najradije bi, no ne volim folije na ekranu, a ovako ga lako izgrebem u džepu.
A gle najradije bi, no ne volim folije na ekranu, a ovako ga lako izgrebem u džepu.
Svejedno on ima svoje folije sa obje strane.
Hvala ti. U međuvremenu sam nabavio i sd je super (Sony 16gb class 10), no futrola je koma. Tolko sam se napatio za nju što sa Sancta Domenicom, što sa Overseaseom (i na kraju je škart, a dio s kojim se zatvara je nedostajao te sam se žalio no jako su "uslužni" i naravno da se ne javljaju). Nikad više ti balkanci iz sancta domenice (ako daš 3000kn za TV tretiraju te kao božanstvo, no ako ti je paket 160kn tko te šiša
Uglavnom budem malo pogledao tvoje linkove i uzeo neku vjerojatno sa amazona. E da, na ovoj mi smeta što je jako zatvorena oko LED diode, pa su slike s bljeskalicom beskorisne, javlja se "lightning bleed" s jedne strane ako je mobitel u futroli.
EDIT:Što veliš na ovu?
Koliko vidim šivana je tako da se isplati probati. Pogledaj i kakva je plastika koja ti drži mobitel itd.
Meni je primjerice na ovoj ebay futroli koju sam kupio puknula plastika koja drži mob.. tek sam jučer skužio. Ostatak je solidne izrade, no eto ta plastika je očigledno malo tanja i nekvalitetnija.
Kako god bilo, mislim da bi mi se za mob od ~3k kunića ipak isplatilo protegnuti na kakvih 20-tak eura za futrolu pa da se ne zafrkavam s njima svakih par mjeseci.
I moja preporuka ti je da probaš potrefit neku futrolu koja ima dovoljno prostora da zguraš nekakav magnetski punjač tipa OVO.
Manje ćeš ga otvarati, manji zamor materijala, manje šanse da ako ikad rokne u vodu njegovi poklopci neće izdržati.
Btw ovo što se tiče flasha i light bleeda.. mislim da ćeš teško naći ijednu futrolu kod koje do toga neće dolaziti. Možda da probaš sa onim geliranim maskama pošto su one tanje, bar mi se tako čini.
Daj skrati si muke i odustani od kupnje maske.
Tako lijep dizajn bi ti prekrivao maskom.
Jednostavno ga čuvaj i sve će biti ok, em je veći s maskom, em ružniji, em teži, em problemi sa bljeskalicom.
Sa ovim se djelomično slažem. Fan sam sonyevog dizajna i po tom pitanju imam samo riječi hvale.
No iz iskustva znam da mi nije pametno mobitel ostavljati nezaštićenim. Posebno kad se odem malo proveselit :D
Imam tu neugodnu naviku puštat mobitele na slobodu kad unesem poveću dozu alkohola, što završi pogubno po njih.
A nemam baš dovoljne prihode da bih svako tolko mjenjao mobove ili ih popravljao.
Pazim ja nju, redovito je izvedem u šetnju van futrolice da malo osjeti zraka, uhvati boje, ali ne previše.. pokušavamo održati taj snow white style.. ja se nadivim lepoti. Ali više volim kad je na sigurnom u taškici :) ionako nemam potrebu trpat ga na svaki stol po birtiji da svi vide taj divan dizajn
Lezao sam u dnevnoj i gledao Housea kad je nestala struja. Uzeo sam mobitel i upalio bljeskalicu.
Najgora bljeskalica ikad.
Em je jedna, em je slaba, em ima hebeni crni prsten u sred snopa.
Mobitel, ciji je najjaci adut kamera, ima losiju bljeskalicu od Xperie sole, Lumije 710, Nokije 5630 i Nokije 6280 koja je stara skoro 10 godina.
Sramota.
Lezao sam u dnevnoj i gledao Housea kad je nestala struja. Uzeo sam mobitel i upalio bljeskalicu.
Mobitel, ciji je najjaci adut kamera, ima losiju bljeskalicu od Xperie sole, Lumije 710, Nokije 5630 i Nokije 6280 koja je stara skoro 10 godina.
Sramota.
Ima fix na xda..pretvorio mi je mob u reflektor :D
Sramota.
Ima fix na xda..pretvorio mi je mob u reflektor :D
Sauce?
http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/mod-torch-boost-led-power-using-z1-t2886705
Pomaže i za baklju i za kameru :)
Evo ja sam na kraju uzeo tanku, gumenu masku. Ekran ću nastojati čuvati, a ovako je zaštićena. Lightning bleed kod noćnog fotkanja je puno manji nego u debeloj kožnoj futroli plus što se lako izvadi.
pozz, kupio sam z1 prije 2 tjedna i vec vidim na ekranu tj. na toj foliji odnaprijed sitne ogrebotine pod suncem pa me zanima da li bi ovako nešto pomoglo da to saniram ili ako je netko koristio slično? http://www.ebay.co.uk/itm/DISPLEX-TOUCH-SCREEN-SEALER-for-Mobile-Phone-iPhone-Scratch-Remover-/271483192066?pt=UK_Mobiles_Accessories_RL&hash=item3f35a8c302 naravno, ne želim skidati tu foliju jer se gubi garancija a tek je star 2 tjedna. hvala unaprijed.. inace, mob je zvijer i prezadovoljan sam :D
Jesi siguran da se ne gubi?
ja imam mail od sony hrvatska di mi potvrdjuju da se ne gubi garancija
inace i frendova je bila na reklamaciji i nitko nista nije pitao za tu foliju
inace moja isto skinuta ;)
Ma ne budem ništa skidao.
I ovako i onako ću imati foliju da ne izgrebem staklo pa mi je svejedno jel Sony ili nije.
Ali dobro je znati. Kad mobitel malo ostari možda i skinem
.

Nije mi jasno kako se aluminiji može iskriviti sam od sebe..
Jel ga držiš na peći ili što?
Nope

jel ima neka aplikacija za termometar da je koliko-toliko precizna
jel ima neka aplikacija za termometar da je koliko-toliko precizna
Da bi takva aplikacija uopće imala smisla moraš imati odgovarajući senzor. Koliko je meni poznato z1 ga nema.
Tako da termometar u ruke i mjeri. Sa mobitelom ti to neće poći za rukom :)
Pozdrav!
Gdje u Zagrebu ima za uzeti magnetni punjač za z1 compact?
Ne nalazim ga na njihovoj stranici.
Ma onda ću uzet preko eBaya iz UK-a.
Daju garanciju, a USB je pa se ne moram mučit sa adapterima.
Hvala obojici!
http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/mod-torch-boost-led-power-using-z1-t2886705
Pomaže i za baklju i za kameru :)
Ovo je prava stvar.
Kad odem u servisni meni na mome Z1, tamo vidim da ne mogu otključat bootloader.
Da li da promjenim software ili šta da to omogućim?
Moj soft je:
Možeš bez beda bootloader otključati ako imaš "yes" u servisnom meni-u, a za onaj mod što je za baklju, fleš, blic ili kako god, za njega ti treba samo root :)
Ako ti je bootloader unlock alow:NO nemozes ga nikako otkljucat.. Sto ne znaci da nemozes imati ROOT ako te to zanima.