Zaobiđi ako tražiš za video snimanje, za video je LG V10 majka i otac.
Zaobiđi ako tražiš za video snimanje, za video je LG V10 majka i otac.
želio bih nešto konkretnije kao dokaz, osim onog rekla kazala
dakle, ponavljam vjerujem najuglednijem site-u za testiranje kamera, DxOMarku po kojem x performance ima najbolju ocjenu za "noise" u video snimanju od svih mobitela, ogromnih 96 bodova, npr. s7 ima 94, što bi "trebalo" da znači odlično snimanje u low-light ambijentu
i po sveukupnoj ocjeni je u top 4 sa 88 bodova
https://www.dxomark.com/Mobiles/Sony-Xperia-X-Performance-Mobile-review-Impressive-results
btw LG v10 nisu testirali, ali vjerujem d anije bolji od testiranog G5 koji ima ukupno 86 bodova a "noise" u video segmentu 81 bod !!!!
https://www.dxomark.com/Mobiles/LG-G5-Mobile-review-Outstanding-results-for-stills
Sony je pred katastrofom.
Mobiteli su im katastrofa skoro svi nakon serije Z3.
Neki govore da Xperia X Performance nije bio flagship,al je zato imao cijenu veću od svih flagshipa.
ljudi lupaju gluposti
flagship je itekako jer je pokretan najboljim chipsetom koji je trenutno bio na tržištu, snapdragonom 820
isto kao i sada što će im biti flaghship model, odnosno ne samo kod njih, nego kod svih brandova, onaj koji bude pod haubom imao sd 835
Gle, DxO je ok za usporedbu ovako čisto da odmoriš mozak, za nešto konkretnije nije. Evo direktna usporedba sa ponajboljim ovogodišnjim shooterom, Note 7 koji je nažalost povučen ali djeli iste karakteristike kamere sa S7/edge:
Vidljivo je da nedostaje oštrine, zbog nedostatka OIS-a Sony pumpa ISO i radi žešći NR i usljed toga se javljaju aberacije i anomalije, npr. ponekad plave mrlje na tamnim mjestima. Osim toga, samo sučelje za video je znatno siromašnije nego kod V10 koji je jedini mobitel koji ima manualne kontrole za video, a ima f/1.8 i napredni OIS.
znači po tebi ništa ne treba jebat što su ljudi utvrdili da je "noise" kod x performance 96 bodova a kod G5 86 boda
to onako ko zajebanciju treba prihvatiti i vjerovat nekim youtuberima koji pare uzimaju postavljajući klipove
otvor blende f1.8 sam po sebi ništa ne znači
imam Xiaomi mi4 koji ima takvu vrijednost još prije 3 godine !!
pa je u low-light puno šuma
a očekivao sam bolje isto misleći da će f/1.8 nešto značit
ali u kurcu
Pixel prvak, by the way ima "samo" f2.0
fkat ne vidim da bi imo LG V10 ikakve pretpostvke za neki spektakularni video snimak
veličina sensora samo 1/2,6" veličina pixela samo 1,12 mikrona i nešto bolja vrijednost otvora blende od f/1.8
Samo da te pitam, jesi kada imao/posjedovao/duže vrijeme koristio ikoji Sony uređaj od Xperie Z1 nadalje? Jer ako jesi znaš o čemu pričam, al pošto nit znaš o čemu pričam i pošto se držiš DxO-a kao pijan plota, savjetujem ti da odeš i pregledaš temu za Z5 tu na forumu i dobro proučiš moje komentare na kameru. I testove. I vidjet ćeš da je DxO ''dobio'' jedno, a mi korisnici drugo, tj. da je kamera i senzor odlični, na papiru i kad ima svjetla, ali čim nema svjetla idu problemi, bez obzira na sve fizičke karakteristike IMX300 senzora.
I da te podsjetim, Z5 i X serija imaju apsolutno isti senzor, nikakve razlike. Jedino XZ ima dodaj još jedan layer za boje i fokus, sve ostalo je potpuno isto.
Ja jesam Sony fan, i često se koljem sa R36 oko te kamere na Sonyjama, još od Z3, ali u ovom slučaju nema dileme, tehnologija na drugima po pitanju softvera je daleko ispred Sonyjeve video kamere, jer ne žele kanibalizirat si prodaju u foto-video dijelu svoje firme, tako da namjerno zaostaju za konkurencijom. A LG je u V10 je donio hrpu noviteta, neznatno lošiji senzor ali za razliku od Sonyja jako dobro koristi softverske inovacije i kako sam već naveo ima mogućnost manualnih postavki što će svaki pravi videofil znati cijeniti više nege papirnate karakteristike.
ha ha
znači želiš reći da je DoXMark neka zajebancija te da su onako ofrlje dali najveći broj bodova za noise kod videa čak 96
dok je lg g5 dobio 86
a koji je sigurno bolji od v10
drugi je samsung s7 sa 94 boda što govori ipak o vjerodostojnosti testa jer samsung s7 uistinu ima najbolju kameru u low light ambijentu
stoga ja ostajem pri svom vjerovanju profesionalcima a ne subjektivnim nadjebavanjima nekih forumaša u smislu čija je kita veća
R36 je poseban bolid

dxomark je smiješan, njih niko više ne uzima za relevantnost.
ha ha
znači želiš reći da je DoXMark neka zajebancija te da su onako ofrlje dali najveći broj bodova za noise kod videa čak 96
dok je lg g5 dobio 86
a koji je sigurno bolji od v10
drugi je samsung s7 sa 94 boda što govori ipak o vjerodostojnosti testa jer samsung s7 uistinu ima najbolju kameru u low light ambijentu
stoga ja ostajem pri svom vjerovanju profesionalcima a ne subjektivnim nadjebavanjima nekih forumaša u smislu čija je kita veća
R36 je poseban bolid
Nemaš ti tri čiste...kolega @bubimir13 ti je sve rekao.
dxomark je čista sprdačina kao i Antutu.
Kamera k... ne valja.
Slažem se....
kad i ako tako tvrdiš onda moraš navest koji to site nije "smiješan"
tako pametan moraš znati ko je to "ozbiljan" i referentan kao tester kamera
Kamera k... ne valja.
prijavljujem te za vrijeđanje
Kamera k... ne valja.
prijavljujem te za vrijeđanje
hahahahahhaha...pa nije to vrijeđanje., ja samo iznosim činjenice. Em se ne kužiš u procesora, em u kamere...samo kopiraš zaključke testova s neta...nemaš uopće svoje mišljenje. Ne znam što tu uopće radiš.
Kulin Ban je Kulin Bana - naša mala uvrijedljiva princeza.
Gle, ja sam odustao od rasprave kad lik ne prihvata argument korisnika, već tamo nekog kakti stručnog sajta koji provodi polutestove. Meni imponira što je Sony visokoplasiran, al to veze s istinom nema, pogotovo što sam prošao sve Sonyjeve compact flagshipove, od Z1c, Z3c, Z5c, od Xc sam odustao jer fakat nema više smisla iz godine u godinu samo sitne popravke i bespotrebne stvari poput ovog laserskog fokusa, koji ničim ne poboljšava postojeći hibridni koji je i na Z5c bio vrhunski. Al zato ono na što se korisnici žale, i šta korisnici traže ne urade, poput pumpanja ISO, OIS-a, low-light algoritama, itd.
Jednostavno je, za slike još i nekako, da se, za video u uvjetima dobrog svjetla isto se može dobit odličan snimak, ali za bilo kakvo snimanje u low-light uvjetima ma biraj neki drugi, više dobri telefoni nisu skupi.
vrlo, vrlo detaljan test
govori isto o problemu fokusa ali i o zagrijavanju aparata prilikom video snimanja
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/5321/Sony/Xperia-X
vrlo je onda čudno zašto je visoko rangiran, u top 4 po DxOMarku

baš pišu o DxOMark testu

i pogledaš 10 klipova od 10 youtubera gdje svaki cigo svoga konja hvali...i šta onda ??
G5 je bolji od V10, pa se nije nešto proslavio na testu sa najboljom konkurencijom S7 i HTC 10
http://www.smartphonehrvatska.com/2016/06/12/htc-10-vs-lg-g5-vs-galaxy-s7-troboj-kamera/
u redu je dječko, položio si