Sony Xperia J

poruka: 65
|
čitano: 43.434
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Sony Xperia J

Šta je predhodilo tome?

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
neaktivan

Ispraznio se i zgasio.....kad sam ga upalila to je pisalo...

15 godina
protjeran

Napuni ga na bar 50%, isključi, ištekaj punjač, pa uključi.

Ako ništa ne pomogne - hard reset.

17 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Evo nakon par dana korištenja, da napišem svoje dojmove o mobu.

Za početak, žao mi je što sam potrošio toliko novaca za njega. Ovaj mob ima dvije pozitivne stvari, ekran i baterija, i to je to.

U korištenju je puno sporiji i tromiji od HTC Desirea, nije mi jasno kako jer po specifikacijama bi trebao biti zvjerka u odnosu na njega. Mob star 3 godine mi ima brži odaziv na tipke i brže otvara aplikacije, nama zatrzavanja dok novi ima.

Imam dojam da je Xperia napravljena za mlađe generacije kojima je bitnija multimedija od rada. MP3 player, video, zvuk i ekranski prikaz su puno bolji nego na Desireu, ali što se tiče rada, organizacije, mailova, postavki mreže i sl. Desire mi je puno bolji.

Razlog zašto sam mijenjao Desirea je taj što mi je baterija nakon 2,5 godine korištenja toliko oslabila da više nije bio u stanju izdržati dan kako treba.

Sve u svemu, nakon što se za koji mjesec oporavim od ovog troška mislim da Sony ide u oglasnik a ja opet nazad na nekog HTC-a.

(btw, ima li tko preporuku za kakav ok mob koji bi dostojno nasljedio HTC Desire?)

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
ksoric kaže...

Evo nakon par dana korištenja, da napišem svoje dojmove o mobu.

Za početak, žao mi je što sam potrošio toliko novaca za njega. Ovaj mob ima dvije pozitivne stvari, ekran i baterija, i to je to.

U korištenju je puno sporiji i tromiji od HTC Desirea, nije mi jasno kako jer po specifikacijama bi trebao biti zvjerka u odnosu na njega. Mob star 3 godine mi ima brži odaziv na tipke i brže otvara aplikacije, nama zatrzavanja dok novi ima.

Imam dojam da je Xperia napravljena za mlađe generacije kojima je bitnija multimedija od rada. MP3 player, video, zvuk i ekranski prikaz su puno bolji nego na Desireu, ali što se tiče rada, organizacije, mailova, postavki mreže i sl. Desire mi je puno bolji.

Razlog zašto sam mijenjao Desirea je taj što mi je baterija nakon 2,5 godine korištenja toliko oslabila da više nije bio u stanju izdržati dan kako treba.

Sve u svemu, nakon što se za koji mjesec oporavim od ovog troška mislim da Sony ide u oglasnik a ja opet nazad na nekog HTC-a.

(btw, ima li tko preporuku za kakav ok mob koji bi dostojno nasljedio HTC Desire?)

Ne bi baš trebao biti zvjerka u odnosu na Desire jer je skoro identičan što se tiče snage, ako ne i slabiji. Desire ima neznatno više rama, sličan procesor, i ekran slične rezolucije. Ovo je jednostavno slabašan uređaj koji Sony prodaje po previsokoj cijeni, puno bolji izbor za taj novac je Xperia P. Dosta je reći da identičan chipset (samo je proc na 800MHz) ima Samsung Galaxy Mini 2 koji ima ekran puno manje rezolucije, tako da je jasno zašto ovaj "trza".

Ja osobno za ovaj uređaj ne bih dao ni 1000kn, jednostavno totalan promašaj od strane Sonyja.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
17 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Slažem se, prvom prilikom ide u oglase čim budem imao nešto novaca za nadodati i kupiti nešto novo.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Imam Sony Experia J tri meseca.U pocetku je radio savrseno al u poslednje vreme kad kucam poruke i ulazim u aplikacije radi bas sporo ili odjednom otkuca nekoliko slova.Nemam mnogo aplikacija sem sto mi je internet stalno ukljucen a samim tim i neke aplikacije stalno aktivne.Da li je problem u tome ili nesto drugo.Molim za pomoc jer je brzina ekrana meni najbitnija kod telefona.Isto mi se ponekad desava da mi u sred razgovora telefon krene da se gasi.Hvala unapred.

0 0 hvala 0
13 godina
JelenaJ kaže...

Imam Sony Experia J tri meseca.U pocetku je radio savrseno al u poslednje vreme kad kucam poruke i ulazim u aplikacije radi bas sporo ili odjednom otkuca nekoliko slova.Nemam mnogo aplikacija sem sto mi je internet stalno ukljucen a samim tim i neke aplikacije stalno aktivne.Da li je problem u tome ili nesto drugo.Molim za pomoc jer je brzina ekrana meni najbitnija kod telefona.Isto mi se ponekad desava da mi u sred razgovora telefon krene da se gasi.Hvala unapred.

Nema neke pomoći, ista stvar se događa i drugim Sony mobitelima jer očito imaju problema u optimizaciji softvera.

Imaš dva moguća rješenja:

1) kratkotrajno, factory reset pa će opet raditi kao nov, do ponovne pojave problema

2) dugotrajno, prodaj i kupi neki drugi mobitel u tom cjenovnom rangu

Možda govorim preradikalno, ali je jednostavno tako, mobitel ima preslabašan hardver za današnje doba i još u kombinaciji sa Xperia UI-jem donosi kombinaciju za izbjeći pod svaku cijenu.

Osobno nemam Xperiu J, ali imam Xperiu P koja ima dual core jači procesor i duplo više rama pa se ponaša katastrofalno u nekim situacijama na novom JB službenom romu, te Xperiu U koja je na ICS-u i isto tako usporeno radi, ali barem nema čudnih simptoma osim kao i Xperia P, osim generalne usporenosti. Također, i Xperia U ima jači harver od Xperie J.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
12 godina
neaktivan

Jel taj factory reset brise nesto sa telefona tipa fotografije,imenik i muziku

13 godina
JelenaJ kaže...

Jel taj factory reset brise nesto sa telefona tipa fotografije,imenik i muziku

Briše sve aplikacije, poruke, kontakte itd..

Ne briše ono što se nalazi na memoriji uređaja i SD kartici: muziku, slike itd..

Samo kada praviš tvornički reset, pazi da ne označiš kvačicu na "izbriši podatke s interne memorije" jer onda se briše sve.

12 godina
neaktivan

Pa sta da radim sa kontaktima i aplikacijama onda jel mogu da ih premestim u internu memoriju i kako direktno sa fona ili preko kompa?

15 godina
protjeran

Sinkroniziraj ih na svoj Google Account.

12 godina
neaktivan

Hvala na savetu uradila sam reset nije se nista obrisalo jer je bilo u internoj i na sd kartici al ne primecujem da je nesto brzi nazalost.

15 godina
protjeran

Jesi li rootala svoju Xperiu?

Ako da, skini si free aplikaciju (postoji i PRO verzija) - XBooster Free.

I u njoj odabereš "boost multitasking mode" - radit će ti mobitel mnogo brže.

Također imaš i "boost gaming mode" - meni je nepotreban jer se ne igram.

Znam da je nezgodno što trebaš root, ali ako nisi updateala mobitel,

lako ga je rutati (dakle ako si ICS, ne JB).

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 0:25 (Don Kihoty).
12 godina
neaktivan
Sony Xperia J
Dali netko zna kako skinut sliku s fejsa na sony xperia J, pokusavam na sve moguče nacine pa nista

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
7300!?vm kaže...
Dali netko zna kako skinut sliku s fejsa na sony xperia J, pokusavam na sve moguče nacine pa nista

Iz facebook aplikacije nikako. Otvoriš željeno u browseru i onda možeš spremiti.

Huawei Y300 user. Bonbon korisnik! :D
15 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Ova aplikacija, mi je digla telefon iz mrtvih, preporuka ovima što imaju  problema sa ramima.

Clean Master (Cleaner) - Android aplikacije na usluzi Google Play

Rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Trajno riješenje da vam mobitel poleti:

1. Napraviti backup svih aplikacija i kontakata (Titanium Backup ili slični software)

2. Unlock bootloadera (briše sve podatke sa mobitela)

3. Skinuti Flashtool za flashiranje CWM Recoveryja

4. Sa Flashtoolom staviti CWM recovery

5. Skinuti Jelly Bean Mini Project ROM i slijediti upute za instalaciju

6. Nakon inicijalnog podešavanja ROM-a, otići u postavke od JBMP-a (Jelly Bean Mini Project) i omogućiti SWAP i staviti da je 1GB.

Samo s tim ROM-om koji je baziran na CM10 sve radi kako spada. A probao sam ih sve koji postoje.

Probao sam sve moguće, Xperia Booster -> nakratko očisti RAM kao i Clean Master,

Ram Xpander -> stvara SWAP na microSD kartici, ali taj SWAP je spor, i ne pomaže previše.

SWAP koji radi JBMP se nalazi na 2GB unutarnje memorije (koja vam ionako stoji prazna cjelo vrijeme),

i brži je od microSD kartice (moja je 16GB class 10, Ram Xpander ju testira i kaže da je read 8MB, write 6Mb, dakle koma).

Jedina dva BUG-a na koja sam naišao -> pod odabirom operatera svi su "Unknown" -> to je zbog

trenutnog ograničenja CM10, ali se radi na tome, i vjerojatno će uskoro biti ispravljeno.

Dobra stvar je što ako stavite na automatsko traženje, sve radi, a ROM ima opciju "lokalnog rominga",

tako da vam se neće desiti da se spojite na susjede i napravite ogroman račun.

Drugi bug je moguće zapravo samo lokalni (kod mene, jer sam mijenjao dosta postavki na ROM-u),

a to je da mi widget od bilo kojeg sata nakon nekog vremena prestane pratiti vrijeme,

što i nije nekakva bedara jer sam uređaj ima sat i u notificationu, i u lock screenu.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Da to sve napravim, gubim garanciju.

Rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ako se šta desi - flashaš originalni FTF (ROM) sa Flastoolom,

i nakon toga sa istim tim flashtoolom zaključaš bootloader i imaš tvornički uređaj

koji možeš reklamirati.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Malo je to velika škola za mene. ja bi  nešta zeznio 100%. hehe

Rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

I meni je bilo teško prvi put, ali polako, kroz tjedan-dva sve skopčaš :)

Nije lako kao na HTC Desireu, jer kada Desire dobije CWM recovery,

to je to, a ovdje je recovery vezan za Kernel, dakle stock ROM-ovi

ne mogu u isto vrijeme imati recovery i da rade, ali custom ROM-ovi

bazirani na CM10 mogu.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Jel netko zna gdje kupit, orginal slusalice za ovaj telefo, živa glupost što se ne dobije u paketu. 

Rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rappy kaže...

Jel netko zna gdje kupit, orginal slusalice za ovaj telefo, živa glupost što se ne dobije u paketu. 

Probao sam originlne i nisu nekakvo veselje, a koštaju preko 260kn.

Dakle zaboravi. Kupi si ovakve:

Canyon CNL-CSEP01

Za tako malo novca, predivno dizajniran headset, sa neometljivim mikrofon

i gumbom za javljanje/pauziranje glazbe. Zvuk je prilično dobar,

a sa custom ROM-om kada se makne Sony-jevo ograničenje,

dolazi do izražaja snaga tih slušalica.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Dali je tko radio root, ovog telefona, i kako se je ponašo nakon tog.

I dali se gubi garancija kad se  root, znaci ništa drugo nebi radio, samo

Bi root odradio da mogu neke aplikacije instalirat kao Titanum backup pro, 

I još neke za koje je potrebno imat rootan telefon.

Rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Jel tko zna kako napraviti root?

Verzija androida je 4.1.2 - 11.2.A.0.31

Sa prijašnjom verzijom sam uspio rootati i nije bilo problema ali sa ovom novom već mjesecima nemogu naći nešto pametno.

Iskopao sam ovo:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2366577

Ali nisam siguran jel bi mi radilo?

13 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Da li mi mote netko dati link za sluzbeni ftf file no da moze se updateat posto moj sadasnji nemogu updateat nakon skidanja updatea i pokusaja instaliranja pise da mi installacija nije uspjela pa bih molil ak ima neko da je isprobal i da radi update sa ni da link i da li moram relockat bootloader da bih ga updateal

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Pozdrav! Imam problem sa mobitelom Xperia J.

Zaslon na mobitelu sam tipka stalno mi otvara druge aplikacije a da ja nista ne pokrecem. kada stavim slusalice u mog nove krci i otvara mi nove prozore a ja nisam nista dirnuo. Pokusao sam resetirati sve, ali neće! Dali znate kako to rijesiti?

Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Prodajem Sony Xperia J black.Zapakirana je.
Cijena u trgovini je oko 1600 kuna a ja sam je spreman prodati za 1300 kuna.
Ako je netko zainteresiran neka mi se obrati na email:domecro@net.hr
Hvala 
(split i okolica) 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia J

Trebala bi pomoć oko instalacije ca certifikata koji je potreban kako bi se spojila na eduroam. Kad ga želim preuzeti piše da nema certifikata za instalaciju. Greška se javlja zato jer je vrijeme uređaja 1.1.1970. kako da to promijenim?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice