Sony ericsson xperia mini st15i

poruka: 470
|
čitano: 142.333
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony ericsson xperia mini st15i
lovac82 kaže...

Jos nesto bitno.... kakav je ono Sony DRM ili kako se vec zove? navodno kada otkljucas bootloader da ti nece raditi TrackID i neke druge Xperia ekskluzivne stvari?

Znas li nesto o tome?

TU si provjeri da li ti je otključan bootloader ali za one postupke gore za rootanje koje sam ti linkao piše da ne treba biti otključan. A za ovaj DRM nemam pojma a ionako te Sonyeve gluparije nisam ni koristio. Nisam niti koristio TrackID, samo SoundHound.

16 godina

Upravo u tom linku koji si dao piše da se otključavanjem "bootloadera" gubi ispravnost TrackID aplikacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisam čitao. Samo mi nemojte reći da vam taj TrackID toliko znači {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stvar je itekako dobra i korisna. Nego, što se tiče onog "kernela" za OC, reci jesi li otključavao "bootloader"? Pitam zato jer tamo piše da mora biti otključan.

14 godina

SoundHound inače koristim za traženje pjesama koji se pokazao bolji. Ili Shazam....

A što se tiče bootladera, hmm, nisam 100% siguran ali mislim da je već bio otključan. Ako je garancija istekla ili je pri kraju ne vidim razloga zašto bi netko imao nedoumicu da li ga otključati ili ne... makar mislim da na XDA ima i neki tutorial kako ga opet zaključati. Prednosti su ogromne baš zbog tog kernela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ništa onda. Imam još otprilike 10 mjeseci garancije, pa neću ništa dirati, a ionako sam zadovoljan s mobitelom kakav je sad.

16 godina
vrinho kaže...

SoundHound inače koristim za traženje pjesama koji se pokazao bolji. Ili Shazam....

A što se tiče bootladera, hmm, nisam 100% siguran ali mislim da je već bio otključan. Ako je garancija istekla ili je pri kraju ne vidim razloga zašto bi netko imao nedoumicu da li ga otključati ili ne... makar mislim da na XDA ima i neki tutorial kako ga opet zaključati. Prednosti su ogromne baš zbog tog kernela.

Usput... mislim da je Shazam najbolji, npr. kada sam u autu i kada je buka (netko drugi prica ili gradska guzva itd), Shazam bez problema pronade pjesmu, znaci, bez obzira sto mu buka smeta kod snimanja pjesme.... a SoundHound i ostali nisu uvijek uspjesni, Shazam mi je doslovno uvijek nasao ono sto sam trazio, a koristio sam ih sve.... nez, takva su moja iskustva.

I ne, nije stvar u samom TrackID-u, negdje sam procitao da se i nesto drugo gubi (nazalost, ne mogu vise naci link), a taj DRM se vise nikada ne moze povratiti..... konkretno me zanima sto se to sve gubi, za TrackID mi nije zao ali ako je nesto drugo u pitanju, mozda je bas ono sto mi treba.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
14 godina

Svog sam rootao nedugo nakon što je kupljen, ima već dobrih godinu i pol od toga i nisam imao nikad nikakvih problema tj. da mi nebi neka app radila i da sam nešto izgubio.

Da mi danas niste rekli za ovo s TrackID nebi ni znao {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 23:46 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dakle,ako rootam mob,hoću moći i dalje koristiti sve aplikacije,kao i prije?za koliko se otprilike % ubrza mob?

*problem sa sd karticom riješen clean masterom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moći ćeš koristiti i više aplikacija nego prije jer neke neće raditi bez root privilegija, dakle win win situacija.

I'm not crazy, my mother had me tested!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da, to je najnovije i najjednostavnije, i kaže ti da nemaš straha, ako ti fejla prvi put, pokušaj opet, ništa ti se telefonu neće dogoditi. Ako ti je zaključan bootloader kao meni pa ne možeš nabacit na mob rom sa kernelom, reci pa ću ti nabaciti koji rom za zaključani bootloader koji radi na stock kernelu. Trenutno imam ovaj i prezadovoljan sam, a prije toga sam imao ovoga, ubiti ne možeš pogriješiti ako čitaš naziva threadova i upute kako flashati. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nekak se pre jednostavno i brzo instaliralo,tak da nisam bio siguran u uspješnost :D

instalirao sam SetCPU i ide do 1024Mhz max...na nekom tutorijalu sam vidio da može ići i do 1512...još mi je sve novo pa ne znam

ugl prva dva koraka sam napravio :) root i instalacija CPU-a i Titaniuma

*di se gasi opcija da mi se ne javlja superuser obavijest svako malo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vjerojatno moraš staviti kernel koji omogućava OC. I jesi li otključao bootloader? Znam da kod Xperie X8 nije bio dovoljan samo root da bih OC-ao procesor, nego je trebalo još par stvari napraviti (no ne i otključati bootloader).

Možda i ja rootam svog, ali bih htio kernel za OC koji ne zahtjeva otključan bootloader.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 1:12 (Izzy).
14 godina
neaktivan

nisam ništa otključao{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marinn95 kaže...

Da, to je najnovije i najjednostavnije, i kaže ti da nemaš straha, ako ti fejla prvi put, pokušaj opet, ništa ti se telefonu neće dogoditi. Ako ti je zaključan bootloader kao meni pa ne možeš nabacit na mob rom sa kernelom, reci pa ću ti nabaciti koji rom za zaključani bootloader koji radi na stock kernelu. Trenutno imam ovaj i prezadovoljan sam, a prije toga sam imao ovoga, ubiti ne možeš pogriješiti ako čitaš naziva threadova i upute kako flashati. {#}

je zaključan je.....što se tiče roma,bitna mi je jednostavnost i  stabilnost.slobodno nabaci još poneki{#}

koliko je Rom Manager koristan u instaliranju roma?on to automatski ili....

17 godina
neaktivan

Znači mob. se može root-at s gornjim alatom bez otključavanja bootloadera ili kako? Planiram napravit root nakon isteka garancije.

PS: jeli treba instalirati pc companion os sony-ja ili može bez. i šta na mobu treba staviti kad ga priključim (MTP Način rada???)?

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
16 godina
hitmanovich kaže...
marinn95 kaže...

je zaključan je.....što se tiče roma,bitna mi je jednostavnost i  stabilnost.slobodno nabaci još poneki{#}

koliko je Rom Manager koristan u instaliranju roma?on to automatski ili....

Ako želiš stabilnost, čekaj još tjedan, tjedan ipo dok saqib ne izbaci finalnu verziju zelly creama, taj rom ima pregršt opcija te ti ga preporučam, friendly je za gaming tako da ćeš uvijek imat od 120-170, ponekad i 200 mb slobodnog rama. Ubiti ovisi o osobi šta voli, meni je prevladao nexusv1 jer ima plave ikone u navbaru, svatko nešto voli.. Ovdje su ti svi romovi, imaš više strana pa si pogledaš, samo čitaš u naslovu ako piše recimo " both bl" ili "unlocked bl", both je dev napravio i za otključan i za zaključan, a unlocked samo za otključan, tj. rom ne može radit bez pripadajućeg kernela i prijeti ti opasnost da si zbrickaš telefon. Možda će se tebi neki drugi svidjeti, o tebi zavisi :) Nemaš zapravo nikakve opasnosti za zriktaš mob, jedino ako je rom za baš pojedini mob ( lww, mini, mini pro itd.. ) i na to moraš pazit, a ovako i ako ga baciš u soft brick, spojiš ga na flashtool, stock softwer, zatim root, pa sa x-parts instaliraš cwm recovery, ii opet si gdje si bio :) 

Riba kaže...

Znači mob. se može root-at s gornjim alatom bez otključavanja bootloadera ili kako? Planiram napravit root nakon isteka garancije.

PS: jeli treba instalirati pc companion os sony-ja ili može bez. i šta na mobu treba staviti kad ga priključim (MTP Način rada???)?

Root nema nikakve veze sa bootloaderom. Root ti je kao administratorski račun na kompu, zapravo si otključavaš pun potencijal svoga uređaja. Rootaj sa onim alatom gore, najjednostavnije je. Trebao bi instalirati PC-Companiona kako bi imao ADB drivere koji trebaju flashtoolu, samo ti ne smiju oboje biti uključeni u isto vrijeme. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 15:28 (marinn95).
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hitmanovich kaže...

Samo pazi da skineš aktualnu verziju tj. Zelly Cream 3.5, jesi li rootao mobitel? Ako jesi, zaboravi taj tut, skini sa playstore-a x-parts aplikaciju te preko nje instaliraš recovery, sve gotovo za manje od 2 minute :)

14 godina
neaktivan

uspio sam :) puno hvala{#}

jel moguće maknuti ovo dolje ispod docka(home,back..) ili ću morati sve ispočetka

:/

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 21:49 (hitmanovich).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jeli tko provao root sa Z4ROOT-om i jeli čemu. Imam 2.3.4 gingerbread 4.0.2.a.0.62

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
16 godina
hitmanovich kaže...

uspio sam :) puno hvala{#}

jel moguće maknuti ovo dolje ispod docka(home,back..) ili ću morati sve ispočetka

:/

* To disable Navigation bar goto Settings>Navigation bar,disable it then reboot

17 godina
neaktivan

Zašto na xda stranici piše da EROOT nesmije downloadat ništa nego da prekinemo klikom na zeleno "dugme". Nema mi logike to da nesmije downloadati ništa (odakle mu superuser.apk i ostale stvari). Uglavnom, tko je koristio EROOT neka kaže u detalje, jeli pustio da program odradi taj download il ne i jeli to toliko lagano kao što se čini (samo rootanje)?

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
16 godina

Da lagano je. Nisam ništa skidao na njihov savjet, ne znam zašto se ne treba niti mi to predstavlja neku ulogu u životu.

Može ti se desiti da ti ne uspije od 1. zbog kojekavih postavki pristupa ili je potrebno isključiti spajanje memorisjke. Uglavnom meni je prošao od 3. Nemaš brige slobodno klikneš više puta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 13:11 (plavi08).
17 godina
neaktivan
plavi08 kaže...

Da lagano je. Nisam ništa skidao na njihov savjet, ne znam zašto se ne treba niti mi to predstavlja neku ulogu u životu.

Može ti se desiti da ti ne uspije od 1. zbog kojekavih postavki pristupa ili je potrebno isključiti spajanje memorisjke. Uglavnom meni je prošao od 3. Nemaš brige slobodno klikneš više puta.

a nema opasnosti da mobitel crkne {#} ?

ANTI_Fejzbukovac
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 13:14 (Riba).
16 godina

Nema. Barem koliko ja znam {#}

16 godina

Evo "rootao" sam i ja svoju Xperiu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
marinn95 kaže...
hitmanovich kaže...

Samo pazi da skineš aktualnu verziju tj. Zelly Cream 3.5, jesi li rootao mobitel? Ako jesi, zaboravi taj tut, skini sa playstore-a x-parts aplikaciju te preko nje instaliraš recovery, sve gotovo za manje od 2 minute :)

Meni kada instaliram CWM preko X-Parts-a ne radi uopće. U čemu bi mogao biti problem? Da onda instaliram "ručno" ili kako već?

EDIT: Još me zanima par stvari. Dakle, zanima me je li tko ovdje otključavao "bootloader" na ovaj način? I također me zanima nešto vezano za ovaj "kernel". Tu me zanima ovo - pošto za taj "kernel" piše da između ostalog koliko sam shvatio on također "roota" mobitel? Je li tako? E, sada mene tu zanima hoće li mu nešto biti ako mu to stavim, a mobitel je već "rootan"?

Ispada na kraju da je najbolje otključati "bootloader", staviti taj "kernel" koji ujedno "roota" uređaj, instalira CWM i omogući OC.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 2:20 (Izzy).
16 godina
Riba kaže...

Zašto na xda stranici piše da EROOT nesmije downloadat ništa nego da prekinemo klikom na zeleno "dugme". Nema mi logike to da nesmije downloadati ništa (odakle mu superuser.apk i ostale stvari). Uglavnom, tko je koristio EROOT neka kaže u detalje, jeli pustio da program odradi taj download il ne i jeli to toliko lagano kao što se čini (samo rootanje)?

kada sam rootao preko eroota, uvijek sma ostavio neka skine sto treba i stisnuo root. svaki puta je uspujelo bez ponovnog pokretanja fona.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice