Sony Ericsson X1 XPERIA

poruka: 26
|
čitano: 7.204
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

Sony Ericsson XPERIATM X1 - At a Glance

Camera

* Auto focus
* 3.2 megapixel camera
* Photo light
* Video recording

Music

* BluetoothTM stereo (A2DP)
* Media player
* Music tones
* PlayNowTM
* Windows Media Player Mobile
* 3D games
* FM radio
* Java
* Video streaming
* Video viewing

Internet

* Internet Explorer® Mobile
* RSS feeds

Communication and Messaging

* Polyphonic ringtones
* Speakerphone
* Vibrating alert
* Video calling
* Email
* Picture messaging (MMS)
* Predictive text input
* Text messaging (SMS)

Design

* XPERIATM panels
* Optical joystick navigation
* Navigation key
* Picture wallpaper
* Touch navigation

Organiser

* Alarm clock
* Calculator
* Calendar
* Document editors
* Document readers
* Flight mode
* Handwriting recognition
* Notes
* Phone book
* Tasks
* Touchscreen

Connectivity

* aGPS
* BluetoothTM technology
* Modem
* Synchronization
* USB support
* WLAN

Windows® Mobile® Operating System

* Microsoft® Outlook Mobile: email, contacts, calendar, tasks
* Microsoft® Office Mobile: Word, Excel, PowerPoint
* Internet Explorer® Mobile
* Windows MediaTM Player Mobile
* Windows LiveTM
* Exchange ActiveSync®
* Voice control
* Utility Applications: file explorer, calculator, pictures & video, notes

Facts and Figures

* Size: 110 x 53 x 16.7 mm
* Weight: 145 grams

Available colours

* Black
* Silver
* Main screen: 65,536 color TFT
* Resolution: 800 X 480 pixels
* Size: 3 inches

Memory

* Phone memory: up to 400 MB
* microSDTM memory card support

Availability and versions
Networks

* GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
* UMTS/HSDPA/HSUPA 900/1700/1900/2100 MHz
* UMTS/HSDPA/HSUPA 850/1700/1900/2100 MHz

Posto nisam nasao gdje bih ubacio slike prisiljen sam postati link ..... http://www.esato.com/news/mwc.php/id=9 & http://www.engadget.com/2008/02/10/sonyericsson-xperia-x1-qwerty-with-windows-mobile/

Beer: Helping ugly people have sex since 1862!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

Mene je malo neugodno iznenadilo ovo s prozorima. Zar SonyEricsson vise ne voli symbian? :(

What fruit is named after a computer? Apple.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sony Ericsson X1 XPERIA
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

Nis posebno, ima boljih. S tim da su se maknuli od symbiana...sramota.

...:::Anime Phreak:::...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

zanimljivo, u svakom slučaju bolje od iPhonea kojemu pretpostavljam želi biti konkurencija :)

ne namjeravam ga kupiti .. nikad nisam volio takve touch screen uređaje, ali je ipak zanimljiv

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aral kaže...

qft :(

Ne bi bas reko da je bolji od iPhonea, sigurno ima bolju kameru i dosta specsa je bolje, ali overall, iPhone je revolucionarni gadget, a ovo je samo sto vise mogucnosti natrpano u ruzno (imo) kuciste. Da das covjeku izbor to il iPhone, kladim se da bi vecina ljudi izabrala iPhone. Windows vs OS X.... hehe :)

What fruit is named after a computer? Apple.
17 godina
neaktivan
Aral kaže...

Slažem se, sramota. Trebali bi ići prema boljem, a ne prema gorem.
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

boim se da je u ovom slucaju islo na shemu:

plati pa se rugaj :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

65K colors? nije li to malo za displey te veličine i rezolucije?

Ovo mi je nešto sasvim novo microSD (TransFlash)???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čini se jako dobro ali ne odustajem od Symbiana, potpuno sam zadovoljan sa funkcionalnošću Sony Ericssona P1i.

17 godina

d4n24 kaže...

Ovo mi je nešto sasvim novo microSD (TransFlash)???

Pa jako dugo se koriste te karte,  imao  sam  jednu  od 
(ili  ti  mislis  na  nesto  drugo u vezi karte)
----------------------------------------------------------- 

Moram  reci  jako  dobro  odradjeno  od  strane  SE.  Vise  nego  sto  se  moze  ocekivati.
Kada  su  pravili  konkurenciju  n73  sa  k800  bilo  je  vise  nego  bjedno  dok  ova  stvar
ima  pofine  performanse.  Sad  kako  ce  se  primjeniti  u  praksi,  to  ce  mo  da  vidimo.

Posto  sam  SE  fan  onda  ovo  jako  nestrpljivo  cekam.

A  evo  jos  noviteta  koji  su  svakako  za  spomenuti.  Mora  se  priznati  da  je  veliki  korak
sto  su  smart phones, uzimajuci u obzir da SE i nema bas neki obicaj koristiti OS.

G700 and G900

G700 and G900 are two new smart phones from Sony Ericsson. Both are equipped with touch screens, and good cameras. The G700 features a 3.2 mega pixel camera with fixed focus and the G900 features a 5 mega pixel camera with auto focus. It’s not normal auto focus, though. It’s a new sort of focus, where you can press the area of interest on the phone display, and it’ll automatically focus on this area. Really smart!

G700i Both phones are candy bar models with a 2.4 inch large display. The display is capable of showing up to 262.144 colours, and is QVGA resolution (240 x 320 pixels).

a evo nesto i o Xperia X1:

Sony Ericsson's Xperia X1 announced at MWC - Meet the first ever Windows Mobile-powered Sony Ericsson. Already a leader in Symbian UIQ devices, it looks like SE wants the best of both worlds by adding the Xperia XP1, which works on Windows Mobile 6. Making its debut at the Mobile World Congress, the phone isn't shabby at all with a 3-inch VGA (yep, not QVGA!) touchscreen with a resolution of 800x480 , a full QWERTY keypad, and a new tile-like interface called "Xperia Panels." Sony Ericsson has tried to cover all the bases with quad-band UMTS/HSDPA/HSUPA network support (900 or 850 and 1700/1900/2100 MHz), WiFi, aGPS, Bluetooth with A2DP, and a 3.2-megapixel camera. The arc-sliding QWERTY looks really cool and there is a 4-way navigation key and an optical joystick to complement the touchscreen.

With all these features, the Sony Ericsson Xperia XP1 will definitely not be cheap when it hits the stores in the second half of 2008. More pictures and details after the break.

Evo  jos  par  sitnica  i  slicica:

There is no pain or anger that I am not
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2008 3:42 (DOPE).
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

Mislim da je to definitivni nasljednik mog SE M600.

Odluka je pala.

Hvala na temi! Smijeh

Don't you see their bodies burning
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ficho kaže...

Ne bi bas reko da je bolji od iPhonea, sigurno ima bolju kameru i dosta specsa je bolje, ali overall, iPhone je revolucionarni gadget, a ovo je samo sto vise mogucnosti natrpano u ruzno (imo) kuciste. Da das covjeku izbor to il iPhone, kladim se da bi vecina ljudi izabrala iPhone. Windows vs OS X.... hehe :)

iPhone revolucionaran?
Po?

Šta može iPhone a da čak i P1 ne može? Ili nokia n95?

Po ničemu iPhone nebi stavio iznad SE ili Nokia top modela...
Osim MOŽDA po izgledu.

Don't you see their bodies burning
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

Mob mi se fakat sviđa, jedino šta mu je preporučena cijena oko 700 € (5.200,00 kn), a kod nas će biti još 20-30 % skuplji... mislim, da li ima smisla davati tolike pare za mob?

A šta se tiče konkurencije, čitao sam na netu da mu već tepaju "Iphone killer" pa si mislite šta sve može ili ne može...

Ovo sa tipkovnicom mi su užasno dopada...

Save the Cheerleader, save the world.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
d4n24 kaže...

sigurno neka greška, SE-ovi mobiteli uvijek imaju više boja :)
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

SE se drži M2 kartica već duže vrijeme i meni je ovo prva informacija da se u SE mobu koristi ta vrsta kartice.

Kod starijih modela su se koristile Memory Stick Duo Pro kartice

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ficho kaže...

Mene je malo neugodno iznenadilo ovo s prozorima. Zar SonyEricsson vise ne voli symbian? :(

U tekstovima u kojima su predstavljani G700 i G900 nekoliko je puta naglaseno da oni rade na Symbianu i da trenutno SE u ponudi ima 7 modela sa Symbianom. Ovo sa X1 je apsolutno cudno, ali sumnjam da ce se SE odreci Symbiana u skorije vrijeme.
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA
ficho kaže...
Aral kaže...

iPhone je mobitel šminka, kad malo bolje pogledaš što on zapravo nudi više? Bolji fotoaparat? Ne, 3 je bolje od 2 pogotovo s autofokusom. Bolji display? Ne, WVGA rezolucija je bolja od iPhoneove 320 x 480 rezolucije displaya.
Bolji OS? O tome bi se dalo raspravljati, ali ja bih se odlučio za WM 6.1 Pro - hvala Bogu što je SE napokon prihvatio WM u svoje okrilje i ponudio nam nešto više od Symbiana koji je sve sporiji (ne znam za nove modele, ali u M600 je spor). Lijepši dizajn? Ne znam za ostale, ali meni je puno lijepši X1 od iPhonea. Funkcionalnost? Multitouch je vrlo korisna stvar na iPhoneu, ali optički joystick i fizička QWERTY (QWERTZ ako će postojati) tipkovnica mislim da su korisniji (govorim s fizičkog aspekta jer OS od X1 nam nisu pokazali osim panelsa, kad se X1 pojavio na WMC-u, očito još nije bio dovršen). iPhone atrakativniji? Može se reći zbog mnogobrojnih animacija kroz menije, ali od X1 smo vidjeli samo 10% od onog što zapravo nudi, a usput rečeno, oni panelsi dobro izgledaju. Osim toga moram nadodati da X1 posjeduje u A-GPS reciever,  VGA (30 FPS) video kameru, radio, HSDPA, mogućnost proširenja karticom - možda ti ovo zvuči glupo jer iPhone (max.) ima 16 GB, ali već sad je napravljena 32 GB microSD kartica, 528 MHz procesor i 128 MB RAM-a.

Da se razumijemo, iPhone je odličan gadget (imao sam ga u rukama, bio sam očaran displayom, njegovom veličinom - to se najbolje vidi kad se pokrene kamera, sve je to zgodno, to scrollanje i multitouch), ali X1 je jednostavno bolji od iPhonea! Je li bolji od N96, to je već drugo pitanje, ali o toj zvjeri negdje drugdje.
Ovo je samo prvi model XPERIA serije i mogu reći da je HTC napravio dobar posao oko dizajniranja.

Forum o mobilnoj tehnologiji
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2008 16:16 (Zallman).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne vidim po čemu bi ovo bio prijelazak na loše. Dapače, razvoj za Windows M je daleko podržaniji, jednostavniji, brži i jeftiniji, pa je ovaj potez logičan korak barem kao test. Imao sam priliike probati HP-ov Win bazirani model i bio sam ugodno iznenađen kvalitetom.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
 ali sumnjam da ce se SE odreci Symbiana u skorije vrijeme.

SE će i dalje ostati pri svojoj Symbian UIQ platformi

hcsc
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...
 ali sumnjam da ce se SE odreci Symbiana u skorije vrijeme.

SE će i dalje ostati pri svojoj Symbian UIQ platformi

Ti si CEO SE-a?

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina

bio nekada Smijeh... ha ha

nije, evo od kud to izvukao: http://nasit.org/mobilni_i_pda_sustavi/show/417/

hcsc
17 godina
neaktivan

slazem se, al mislim da ce se UIQ pokusat priblizit svima tj da ce jeftiniji modeli biti na Symbianu, a skuplji da ce dolazit sa Win.

17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

Ova iznenađenja kao SD i WinMobile su zbog toga sto je SE sa HTC-om radio na ovom na ovom mobitelu!!

Po meni je jedina mana kamera od 3.0 mp, mogli su bez problema staviti 5.0mp, ali sam i dalje odusevljen i ako budem mogao obavezno si ga kupujem!!

0 0 hvala 0
17 godina
itf4n kaže...
d4n24 kaže...

sigurno neka greška, SE-ovi mobiteli uvijek imaju više boja :)

Nije nikakva greška svi WM uređaji imaju ekran od 65K boja pa tako i ovaj.
A sada dali je kamera rezolucije 3.2MP nedostatak ili ne, neka svatko prosudi sam. Ipak WM uređaji su više orjentirani poslovnoj publici, kao biznis phone, a ne mlađoj koja baca na multimediju, madami ovaj telefon više vuče na multimediju, mislim dizajnom. Ali dobro.
Može se to protumačiti, stavljanje 3.2MP kamere u uređaj kao namjerni potez odnosno da se u sljedečoj seriji SE-ovih uređaja baziranih na WM ugradi senzor kamere od 5.0 MP. Da bi se moglo reči, ustvrditi neka očita prednosta nad ovim postoječim modelom, mada je to moje mišljenje.
Nego ono što je također važno spomena i daje veliki + uređaju je to da ima procesor takta 528MHz što je super za mobilne smarthphone uređaje. A i baterija je kabaciteta od 1500 mAh što je također za svaku pohvalu.

hcsc
17 godina
neaktivan
Sony Ericsson X1 XPERIA

Zanima me jedno pitanje vezanu uz Xperiju... Zasto ga je radio HTC? Mislim, zasto bi HTC radio mob koji je direktna konkurencija njihovim uredjajima? Ajd, pretpostavljam da je Sony Ericsson to dobro platio, ali jos me vise zanima zasto ga Sony Ericsson nije sam napravio? Nije valjda da nisu u stanju napraviti takav mob?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice