- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stvarno mislis popravljati punjač? Pa imas u chipoteci raznih punjaca po 35 kn. Mozda imas neki rijetki i skuplji, ne znam. Reci koji ti je to punjac, mozda mogu pomoci.
Hm, to sam i mislio da je neka ''liva'' marka. Jel mores poslat neke specifikacije o naponu i struji sa punjaca. Moglo bi se to popraviti. Jel punjac ''zaliven'' lipilon ili se more odvidati kuciste?
output: dc5.0v 500ma usb
dc4.2v 350ma desktop
jel bi se mogao punjac popraviti i di bi se to moglo?
Hm, jel možeš malo poslikati taj punjac pa staviti slike da vidim. Kakav konektor ima taj mobitel? Jel imas kakav kabel s kojim ga mozes puniti preko USB-a na PC-u?
Ahaaaaaaaaa...a koji je ovo mobitel? neka Nokia ili kinseka kopija. Znaci, sad nemas kabel jer bi s njim mogao puniti preko USB-a na PC-u. Tebi treba najprije USB A muški-muški da bi punjac spojio na pc najprije. naravno, da je punjac ispravan.
Bilo bi ti mozda jabolje da si samo potrazis takav isti kabel. Punjac ti onda ne bi trebao. Na njuškalu sam vidio dosta takvih kablova.
Jesi li do sada probao spojiti taj punjac na pc ili struju i kako?
Moremo se nac u gradu pa da ti vidim taj punjac. Inace se bavim tim stvarima (elektronika i lemljenje i te stvari) pa možda nešto napravimo. Mukte, naravno.
Aaaaaaaaaaa kužim, punjaš šišneš u struju i na njega nakeljiš bateriju i ono puni. kao one stare baterije na starim kamerama. Pa stvarno ne znam di ima takav punjac onda, a ni di ima servis za to. Ako nisi od tih stvari nemoj onda rastavljati. kazem, mogu ti ja pogledat taj punjac. Zivim nedaleko od zadra.
Eto, to je to.
Kupi si ovo preko ebaya ili potraži u Chipoteci ili po oglasniku (cca.50 kn).
Kabel imaš. Treba ti samo usb punjač koji daje 5v na izlazu.
http://www.ebay.com/itm/USB-AC-Power-Supply-Wall-Adapter-MP3-MP4-Charger-US-/270863340535?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item3f10b693f7
(naravno pazi da imaš konektor za struju koji paše u naše utičnice).
Evo iz Chipoteke:
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=7500000525
EDIT:
Vidim da nemaš niti kabel:(
EDIT2:
Evo na ebayu komplet:
Imao sam ja punjač, pa ako sutra pronađem ti javim;)
dobro, jel to micro usb ili ne?
Opet ti. Otvori punjac i vidi sto je problem. Ako tiskana plocica nije neke svemirske tehnologije lake se da prelemiti ono sto ne valja. pregledaj kondenzaroe. Taj punjac vjerovatno nije pravi punjac vec samo ispravljac. vjerovarno ima samo par zener dioda ili grecov spoj. U chipoteci si kupis isti ili zamjenski elemen i zamjenis i sve rijeseno za manje od 50 kn, ako ne i za manje od 10. Aj pogledaj unutar punjaca, poslikaj pa posalji da vidim.
E svaka cast! Novo je novo. ja isto tako kad nesto ne valja najradije nabavim novo. u tvom slucaju je to malo zeznutije jer skoroz iz kitajske moras narucivati, ali dobar potez.