SE Xperia Ray ili Nokia Lumia 710

poruka: 73
|
čitano: 12.373
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: SE Xperia Ray ili Nokia Lumia 710

Shvacam ljubav prema Nokii, prakticki prvi i najveci proizvodjac mobitela. Tu ima svakakvih osjecaja. Plus Lumie izgledaju drugacije od ostalih.

Ali sam citao toliko stvari o Nokii u zadnje vrijeme na odlicnom sajtu od jednog rusa, da mi se apsolutno zgadila.

Doduse, ne Nokia, vec Microsoft i Stephen Elop zbog kojeg su tisuce zaposlenika u Nokii dobili otkaz, te je apsolutno srozao nekad veliku, veliku firmu.

Cijeli taj pad Nokie je bio namjeran. Sve je bilo izorkestrirano i odvratno.

A Lumie sad guraju jedino veliki miljoni iza marketinga i laznih PRova. Iako, izgleda da nakon mjeseca i mjeseca laznih objava i reklama, ljudi ipak povjeruju, pa laz postane istina.

Pricalo se da su Lumie napocetku razgrabile, sto je bilo sve samo ne istina, pricana sa namjerom da se tek stvori prodaja. Da svi pomisle, wow, ako se dobro prodaje, bit ce da je dobra.

Steta, velika steta. Nekadasnji lider na mobilnom trzistu je sada primoran na takve jadne PR stuntove, igrajuci na emocionalnost ljudi i starih fanova.

13 godina
neaktivan

Moj izbor je definitivno Nokia . Ja osobno kupujem Lumiu 800 .

Jedan od razloga je da na wp nema rušenja ni lagova . Super je optimiziran hradver i softver .

Prednosti Lumie 710 : promjenjive maskice {#} .

jednostavniji os

duža baterija

ekran s 252 ppi s clear black tehnologijom što nadmašuje ekran od sony ericssona

podrška za windows phone 8

marketplace u kojem možeš prije kupnje testirati aplikaciju

Nokia drive , maps , read , music .. kao i CNN , ESPN , WRC i besplatne igrice od strane EA koji je nokijin partner

integracija os-a s društvenim mrežama(preporučujem da pogledate https://www.youtube.com/playlist?list=PLE0328D93355727B7&feature=plcp neke od ovih video zapisa )

vrhunska dodatna oprema u čemu Nokia daleko vodi ...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stipe1907 kaže...

podrška za windows phone 8

Jos nije sluzbeno potvrđeno to!

14 godina
neaktivan
Paaa dobro, makar maskice mi fkt nis ne znace. Duza baterija - na drugim stranicama pise da je kod Raya izdrzljivija i ekran (bolja rezolucija i vise tih ppi, plus jos bravia). Marketplace mi se cini ocajan s obzirom da sam ajmo rec jos dijete. Ne bih bas koristila besplatnu navigaciju tak i tak. Opet, svida mi se WP kao os, jednostavan je i lijep, jos k tome brz. Pogledala sam 2 vide i to mi nije tako bitno, ali dobro je znati.
monikicaa
16 godina

ja stvarno ne kuzim zasto se ti mislis između ta dva mobitel kad je ova nokia u svemu ali bas svemu bolja, pustimo sad os malo na miru, svatko preferira neki svoj, ali hardverski nokia je puno bolja, ekran na ray-u je premal i stvarno ti nebi preporucio uzimanje istog.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
mar123 kaže...

ja stvarno ne kuzim zasto se ti mislis između ta dva mobitel kad je ova nokia u svemu ali bas svemu bolja, pustimo sad os malo na miru, svatko preferira neki svoj, ali hardverski nokia je puno bolja, ekran na ray-u je premal i stvarno ti nebi preporucio uzimanje istog.

Ma mislim otkud ova glupost?

Nokia je u svemu, al svemu bolja?

O cem pricas?

Preferiraj Nokiu, preferiraj Windowse, al ne pricaj neosnovano da je Nokia u svemu bolja.

Nokia ima:

manju rezoluciju

manje ppi-a

slabiju kameru (barem sto se megapixela tice)

nema sekundarnu kameru

ima slabiju bateriju

Bolja je jedino u:

fizicki veci ekran (kome to igra ulogu, al opet naglasavam, manja reza i manje ppia)

brzi proc (koji se da overclockat kod Raya posto su identicni, iako nije ni potrebno)

ima brzi HSDPA prijenos podataka (wow!)

Tak da, zadrzite se objektivnim komentarima i prijedlozima autoru teme, al ne pricat gluposti.

15 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Jos jedan {#}.Fakat kolko ovdje fanboyeva ima kojima je android prvi smartphone haha.

17 godina

Ovakvi argumentirani komentari su mi najbolji.

Ja ne preferiram ni jednu platformu. Razumijem zasto je nekom bolji iOS, nekom Windows, nekom Android.

Stvar osobnog ukusa i odabira.

Al kenjat bez temelja kako je konkretno ova Lumia bolja od ove Xperie (i to jos "u svemu") je idiotizam.

Daj idi stani ispred spigla i uzivaj kak si lijep i pametan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 14:28 (Dachande).
15 godina
neaktivan

Hvala budem!Barem znam za razliku od nekih sta valja i sta ne valja iz osobnog iskustva!Dok si ti jedan obican fanboy koj nije imao,a kamoli isprobao nesto drugo osim androida!

0 2 hvala 0
17 godina
kach kaže...

Hvala budem!Barem znam za razliku od nekih sta valja i sta ne valja iz osobnog iskustva!Dok si ti jedan obican fanboy koj nije imao,a kamoli isprobao nesto drugo osim androida!

Da, ogolio si mi dusu. {#}

Sigurno sam i pristav, te nikad nisam imao curu, jel tako? {#}

Btw, nadam se da autor iz ovoga kupi barem neke argumentirane odgovore koje ce mu pomoc u odluci.

15 godina
nisam ja nikakav android fanboy nego mi najbolje odgovara android zbog broja aplikacija, mogucnosti da s njim radim sta ocu ste se softwera tice i aplikacije koje se plaćaju svaka se da nac na torrentu i zato sto ne steka niti imalo... flash je podrzan i on ne steka a iPhoni i WP7 nemaju flash da nebi slucajno malo zastekalo... otvarao sam stranice sa 7-8 objekata u flashu i scrollao zumirao sve moguce sam radio i nikakvog stekanja nije bilo... priie sam imao onaj boze sacuvaj symbian stekavi i preporodio sam se na androidu... cim spomenemo neki nedostatak na WP7 vecina odma kaže ma sta ce ti to... e pa po tome vi ispadate WP7 fanboyevi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemate pravo nista govorit ako niste isprobali!Kaj se flasha tice dok sam bio na androidu bio mi je iskljucen uvijek,jer je nepotreban.Nezanimaju me reklame na stranicama,zanima ju me samo informacije koje nudi!90% sranica koristi flash samo za reklame!

0 0 hvala 0
15 godina

a onih 10% poput bug. hr nudi video u flashu koji ti na svom savrsenom superdupermega WP7 ne mozes gledat al sta ce nam to svima posto tebi netreba onda ni nama ostalima netreba a? ... imas vise mogucnosti sa androidom nego s WP7... ajde dosta sad offtopica cura je rekla da oce igrat igrice ali joj na sadsnjem androidu stekaju... najvise se igra fruit ninja i angry birds sad mi reci jel imas fruit ninju na WP7 ha?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 14:56 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja bi radije manju rezoluciju(a kolko manju, vrlo malo) nego ekran od 3.3 inca. da taj od 3.3" ima i 1920x1080 ja ga kupio nebi jer je to premalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
e vidis ja bi bas suprotno... sta mi vrijedi velicina ekrana s malom rezom ako cu ja morat stalno zumirat da bi nesto procitao... beskorisno barem meni
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina

da istina ali rezolucija na toj noki-i je dovoljna za taj ekran, 480x800 je sasvim ok rezolucija nekuzim o cemu vi pricate. ray ima 480x854 sto je jako vece od noki-ine, sto posto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ovo gore govorim općenito a ne za nokiu... to je dovoljna reza za tu veličinu ekrana od nokie
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

i onda whats the fucking problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
meni nikakav... nisam ja nista pljuvo po nokijinom ekranu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koja mala reza, Xperia ray ima rezu 480x854, a Lumia 480x800, pazi koja ogromna razlika...

Razlika u pikselima po inču i nije tako velika (252 u odnosu na Xperia Ray koji ima 297), a Nokia nedostatak ppi-ja nadoknađuje s ostalim tehnologijama za poboljšavanje prikaza na ekranu.

Kao korisnik WP7 OS-a, mogu se kladiti da je za surfanje mob bolji od bilo kojeg Androida, iako nedostaje podrška za flas, jer još nije napravljen takav mobitel koji na Androidu nebi štekao. Đabe su im i 4 jezgre i 16GB RAM-a kad je OS fregmentiran i nedorečen, ima milijun propusta u njemu, svako malo izlaze vijesti o sigurnosnim propustima, mogučnostima gubitka podataka, nestabilnosti itd. 

Na Omni-i mi se u godinu dana nije ni jednom dogodilo da mobitel zašteka i da ga moram resetirati, mobitel ne gasim po nekoliko mjeseci i uvijek sve funkcionira savršeno fluidno i bez trzanja. Koliko vas to može reći za Android? 

PC RULES!!!

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

a) onih 10% poput bug. hr nudi video u flashu koji ti na svom savrsenom superdupermega WP7 ne mozes gledat al sta ce nam to svima posto tebi netreba onda ni nama ostalima netreba a? ... imas vise mogucnosti sa androidom nego s WP7... ajde dosta sad offtopica cura je rekla da oce igrat igrice ali joj na sadsnjem androidu stekaju...b) najvise se igra fruit ninja i angry birds sad mi reci jel imas fruit ninju na WP7 ha?

a)Bug ima svoj video  u silverlightu,osim ako si mislio you tube video u flashu?Njih mogu najnormalnije gledat,jer se automatski prebace na html5.Bilo koj you tube video da se nalazi na nekavoj stranici mogu najnormalnije gledati!

b)da i da

Misli kaj oces,ali nemoj sirit krive informacije.Wp7 je itekako funkcionalan os,jednako ko i android!Sam kaj se ovjde malo brze i kvalitetnije izvode stvari!Ono sta ti mislis da je fluidno na tvom mobu,zamisli sad to x10!

Moras isprobat da bi se uvjerio,jer drugacije nebudes shvatio sigurno!

17 godina

Ppi je termin koji je Apple popularizirao kako bi mogli pumpati jos jednu bezveznu specifikaciju i govoriti kako su bolji od drugih, a to su ostali proizvodaci s veseljem docekali. (prije toga su to bili megapixeli, no to vise nije tako popularno)

Rezolucija i na jednom i na drugom mobitelu je super, a PPI trolove ne bi zadovoljila ni fullHD rezolucija jer oni svoje mobitele stave pred nos kad rade s njim.

Vaznije je kakva se tehnologija koristi u ekranu, kakve su boje, kakvo je osvjetljenje, kakav je ekran na suncu, kakvu zastitu ima...

Edit: Da se bolje razumijemo, super je imati veci pixel density, to sigurno ne skodi. Stvar je u tome sto ce rijetko tko primjetiti razliku u ppi i sto postoje puno vaznije znacajke kod mobitela.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 15:40 (Psiho246).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

SAMOLED {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nokia ima veći ekran , integrirane društvene mreže , XBOX live ,  brža je . Marketplace će rasti .. točnije dnevno dođe oko 200 novih aplikacija što ga čini najbržerastućom trgovinom . Trenutno ima preko 80 000 appova , a do ljeta se predviđa rušenje granice od 100 000 ...

Ja sam za Nokiu Lumiu 710 .

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 16:48 (stipe1907).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

NE!Cim sam vidio ove fejk browser rezultate poceo sam se smijati!Browser na lumiji leti,ko i sve ostalo(Problem?)!Sekundu je sporiji od iphona 4S,stim da neke stranice identicno loudaju!Tak da to mora nesto znaciti!

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 20:07 (kach).

0 0 hvala 0
16 godina

cutiepie mogu li znat sto te toliko privlaci na xperi-i? vecina nas ti kaze da je nokia bolja a ti jos uvijek zelis ovo, mogu li znati zasto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

cutiepie mogu li znat sto te toliko privlaci na xperi-i? vecina nas ti kaze da je nokia bolja a ti jos uvijek zelis ovo, mogu li znati zasto?

Zato sto moji vrsnjaci (koji kao razumiju moje potrebe u mobitelima) svi kazu Ray, a vi strucniji Nokiu. (: Srce mi kaze Nokia, a mozak misli da ce mi biti korisniji Sony (opet, ponavljam, igrice i kamera). hehehe veliki problemi

15 godina
neaktivan

Ako bus samo igre i kameru koristila,onda bez razmisljanja uzmi ray!Nemres fulat nikako!Mozes odma zakljucat temu!

0 0 hvala 0
16 godina
CutiePie kaže...
mar123 kaže...

Zato sto moji vrsnjaci (koji kao razumiju moje potrebe u mobitelima) svi kazu Ray, a vi strucniji Nokiu. (: Srce mi kaze Nokia, a mozak misli da ce mi biti korisniji Sony (opet, ponavljam, igrice i kamera). hehehe veliki problemi

pa ja sam ti vrsnjak, mlađi mjesec dana od tebe, i kazem ti uzmi nokiju :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice