Samsung Omnia 7 - Rasprava

poruka: 1.475
|
čitano: 375.570
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Omnia 7 - Rasprava
Iron13 kaže...

Nista trazio preko IE na mobitelu xap igrice za skinuti ali nista. Ako netko nesto nade nek se javi :)

Ako ti treba, ja imam na kompu navigon europe i angry birds to mi je ostalo kad sam sebi instalirao na mob pa ako hočeš mogu ti poslati na mail i ti na mobu preuzmeš taj fajl i instaliraš aplikaciju.

16 godina
Pa te xap-ove se nade na netu, upises ime appa i kos napises xap i to je to, skines sta treba..
Windows Phone 7 FTW
17 godina
stowe kaže...

jel imate viber full verziju ili samo onaj viber messanger, dok sam imao rom od lumie imao sam normalno full verziju al sad kako sam instalirao ovaj 7.8 opet samo ovaj messanger, ako neko zna di nac full verziju molio bi da javi

Uspio sam instalirati tu "Lumia" verziju Vibera. Instalirao prvo wphTweaks (http://windowsphonehacker.com/articles/app_wph_tweaks-04-09-12 ), zatim pomocu njega promijenio marketplace sa Samsungovog na Nokijin, zatim normalno instalirao Viber iz Nokia menija.

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Zena mi ima Omniu 7 ali ne moze nista skidati sa Marketplacea.

Mozete me samo uputiti na neki post gdje je objasnjeno kako flashati mobitel, staviti custom ROM ili šta već da Marketplace proradi.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo da javim da je od danas nekim cudom, bez ikakvog update-a aplikacije, poceo da radi Live tile za Now aplikaciju.

0 0 hvala 0
17 godina
Phobius kaže...

Samo da javim da je od danas nekim cudom, bez ikakvog update-a aplikacije, poceo da radi Live tile za Now aplikaciju.

Nece dugo, ne brini. :) Kod mene i dalje ne radi i fakat ne razumijem toliki nemar.

Doduse, HTC Hub mi izgleda ljepse, samo me zeza sto nema direktno dodan moj gradic u bazu, tako da ne mogu koristiti one sekundarne live tiles, nego samo primarni (na kom detektuje preko GPS-a, ali koji je bespotrebno velik).

17 godina
darioklc kaže...

Pozdrav!

Mozete me samo uputiti na neki post gdje je objasnjeno kako flashati mobitel, staviti custom ROM ili šta već da Marketplace proradi.

Hvala!

Step by step flash guide:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23104451&postcount=182

Treba ti i ROM koji ces flashati, preporucujem ovaj (7.5 tango):

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1581838
ili ovaj (7.8 - ima novi start ekran, ali je ovaj iznad stabilniji i brzi):

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1571068

Ali nije mi najjasnije koji marketplace ti ne radi, regularni, te u kom smislu ne radi? Mozda je nesto sto mozes rijesiti bez fleshanja roma, jer u osnovi marketplace bi trebalo da radi. Da li si radio fabricki reset mobitela?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 11:25 (knight).
15 godina
neaktivan
knight kaže...
darioklc kaže...

Pozdrav!

Hvala!

Step by step flash guide:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=23104451&postcount=182

Treba ti i ROM koji ces flashati, preporucujem ovaj (7.5 tango):

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1581838
ili ovaj (7.8 - ima novi start ekran, ali je ovaj iznad stabilniji i brzi):

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1571068

Ali nije mi najjasnije koji marketplace ti ne radi, regularni, te u kom smislu ne radi? Mozda je nesto sto mozes rijesiti bez fleshanja roma, jer u osnovi marketplace bi trebalo da radi. Da li si radio fabricki reset mobitela?

Vjerojatno ne moze skidati nista zato sto nije se registrirala na zune(pomocu hotmail) i treba imati hotmail na mobitelu napravljen tj prijavit acc pod settings emails&accounts. Znaci da bi skidala treba se registrirati na zune i i namjesiti hotmail acc pod  settings - emails&accounts

14 godina
neaktivan

''An update is available for your phone''

Uspio sam forstai na Omniu 7, još nisam instalirao. Današnje glasine s WPDanga su bile točne {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Spojio mobitel na zune i skoci prozor za update. I pise new start screen, bla, bla.. Znaci 7.8 update cu dobiti:)
Nista nisam forsiro, otkljucan uredaj i uvijek medu prvima dobivam updateove.

Lockerz nagrade Z-List [+] T-Shirt [+] iPod Nano purple (5G) 16GB [+] PSP rock bundle [-] (otkazano od strane Lockerza) 50$ PayPal [-]
16 godina
odjavljen

jep, vani je za svih! neovisno o proizvođaću i trebalo bi raditi i bez forsanja

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina

Razocaran sam. Osim novog start screena i mogucnosti da nam je "bing" lockscreen, nismo nista dobili. Nadao sam se bar blutut sharingu ili ako nista, da mozemo vise slika oznaciti odjednom.

Lockerz nagrade Z-List [+] T-Shirt [+] iPod Nano purple (5G) 16GB [+] PSP rock bundle [-] (otkazano od strane Lockerza) 50$ PayPal [-]
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 20:49 (x360gamer).
14 godina
neaktivan

Evo, da pitam i ovdje. Dobio sam juce nadogradnju preko Zunea za svoju Omniu 7. Da li WP 7.8 sa sobom donosi mogucnost dostupnosti Marketplacea u BiH, tj. kupovinu aplikacija iz moje zemlje? Hvala na odgovoru.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam svoju ovih dana spajao na Zune ali nista od updatea jos...

15 godina
neaktivan

Da li je moguce maknuti custom rom i vratiti mobitel na tvornicke postavke? HITNO JE!

Hvala!

Našao.

Čudno drzo sam vol. down power i camera button i pitalo me format i formatiro se ali i dalje ima custom rom :O

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 15:45 (Iron13).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To nije dovoljno, to te samo vrati na pocetne postavke tvog custom roma. Moras prebrisati custom ROM sa nekim od fabrickih ROM-ova.

Ako sam dobro skontao, takvi su ovdje:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1131891

ali i dalje mi nije jasno kako da uklonim onaj magldr, i koji ROM da odaberem za svoju Omniu (koja je bila "unlocked/unbranded", kupljena u Njemackoj), a nisam 100% siguran ni da hocu da to uradim, jer mi je previse zao Nokia verzije Vibera i Nokia Drive-a.

1 1 hvala 0
17 godina

Ne kontam kome treba da daje TD, jer nisam iznosio nikakav stav nego pokusao pomoci covjeku. Ako sam nesto netacno rekao, trebao bi me ispraviti.

Btw, ko nije primijetio, izasla je nova verzija Samsung Now, i live tile konacno radi. S tim da je sada 2x2, a ne 2x4 velicina.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
knight kaže...

Ne kontam kome treba da daje TD, jer nisam iznosio nikakav stav nego pokusao pomoci covjeku. Ako sam nesto netacno rekao, trebao bi me ispraviti.

Btw, ko nije primijetio, izasla je nova verzija Samsung Now, i live tile konacno radi. S tim da je sada 2x2, a ne 2x4 velicina.

Tocno si rekao, evo ti moj TU {#}

17 godina

Ako neko nije saznao (ja sam tek juce) izasao je Viber 2.2 koji podrzava voice (za sve tipove telefona, tj. i ne-Nokie).

Sada bih volio znati na koji stock ROM se mogu vratiti. Unbranded/Unlocked Omnia 7, kupljena u Njemackoj. Pa ako neko ima savjet (i ako neko jos koristi Omnia 7 :) ), rado bih cuo.

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav ljudi, neznam dali nas ima jos koji koriste ovaj mobitel.
Naime, ja i nakon 18+ mj jos smatram ovaj uredaj vrlo dobrim i jako me dobro sluzi. Definitvno najbolji smartphone koji sam imao do sada.
WP mi je bas legao i svida mi se sam koncept, ali sada me vec pocinje nesto smetati (pogotovo dok sam vidio da na entry level androidima to radi kako treba):

Viber

- poruke znaju jos uvijek dosta kasniti

- kada te netko zove to je neupotrebljivo - moras biti u aplikaciji da bi se stigao javiti, jer ako i kojim slucajem vidis poziv da ti je stigao dok nesto radis, kad stisnes da primis poziv i kad se aplikacija otvori prode jedno 15+ sekundi, i naravno, pozivatelj prekine. Uredu, mozes ga opet nazvati, ali svejedno je ovo iritantno, pogotovo jer u vecini slucajeva necete niti znati da ste primili/propustili poziv ako ne udete u aplikaciju.

- isto kao i kod poziva - u vecini slucajeva necete niti znati da ste primili/propustili porukuako ne udete u aplikaciju - a nije da se sjetim svaki dan provjeravati viber app i cesto onda dan kasnije vidim neku vaznu poruku ili poziv.

Whatsapp

-prilicno ista stvar, makar za sada poruke bolje rade.

Za sve je kriv taj multitasking, kojeg gotovo da i nema.

WiFi
- smeta me sto se nemoze ukljuciti opcija da wifi radi i kad je mobitel zakljucan.

Facebook - ovo ne zamjeram toliko, posto vise koristim m.facebook preko internet explorera, jer nisam na pretplatu i mjesecno si priustim 100 Mb (rijetko kada vise, ovo mi je cisto dovoljno za sada - gasim i palim data promet kad mi je potreban = usteda Mb i usteda same baterije), ali opet, da je app slicnija i funkcionalnija (kao android/iOS) naravno da bi ju korstio - ako nista, barem preko wifia.

- od kada je WP izasao, M$ nije izdao sluzbenu aplikaciju koja bi radila kako spada

- notifikacije kasne ili ne dolaze uopce

- istina, na marketplaceu ima dosta dobrih alternativa slicnih iOS face app, pa ovo mi toliko niti ne smeta. Makar je sramotno da sam M$ nemoze na svojoj platfromi izdati facebook app koji bi radio.

EDIT: Ovo ce spasit stvar sto se tice facebooka, sreca pa se M$ nije potpuno i samo WP8 posvetio, tj. nije zaboravio niti WP7 korisnike.

Ovo je sto mi smeta uglavnom, naravno, vise je dobrih stvari - inace bi promjenio mobitel odavno.

Da sada sve ne pisem - marketplace je dobio dosta korisnih appova i ima sve sta mi treba (treba pratiti akcije - npr. prije par dana sam skinuo 4 besplatne miniclipove igrice koje su inace bile dosta skupe, neznam dal ih ima jos, al znam da vam je angry birds sada free)

- sam koncept i promjenjive live tiles mi se svidaju

- i nakon 2,5+ godine koiko mobitel se koristi (2. sam vlasnik) mobitel je rijetko kada zastekao, i jos uvijek je fluidan i radi kao prvog dana (s tim se niti high end androidi nemogu pohvaliti, i to vec nakon 6 mj)

- ima jos brdo, nebi nabrajao

UGlavnom, moje pitanje je: dali je izisao kakav custom rom koji bi omogucio pravi multitasking  ili mozda da se stavi na omniu punokrvni WP8 (znam da tamo sve radi kako treba ili?!)?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 13:43 (x360gamer).
15 godina
Zar niko nema rjesenje za ovo ili ste svi ostavili WP7?!
Sumnjam da se ovo nebi bolje dalo sloziti, nije da multitasking nije dobar u nekim aplikacija, dapace, neke aplikacije imaju odraden multitasking da ga se niti desktop windows nebi posramio.
Neke od tih aplikacija koje koristim i savrseno mi rade u pozadini: 1st4 live Man. Utd.
Endomondo
Cak i now nakon updatea.
Naravno tu je bio i messenger intergiran u sam os/poruke koji je savrseno intergriran, ali nazalost nisam ga dugo koristio.

srry na duplom postu, ali na mobitelu sam.

17 godina

E sorry, ja sam dobio WP8 telefon bas na dan kada si pisao post (a Omnia je zavrsila kod zene :) ).
Uglavnom, nije izvodiv tzv. "pravi" multitasking, niti ima nekakav ROM za to, koliko znam. To sto imaju aplikacije koje si pobrojao nije multitasking, nego svaka aplikacija ima pravo da definise "background batch" koji se izvrsi svakih pola sata (i ima odredjeno maksimalno trajanje).
Aplikacije kada se prebace u "background" se smrzavaju, u smislu da se cuva stanje aplikacije i ponovo kada se prebace u foreground se restora.
Slicna stvar je i sa WP8, s tim da on ipak ima dodatno poboljsan multitasking (ali ti ne bih znao ovog trenutka pojasniti detaljno, i meni je WP8 nov i nisam detaljno istrazio).

Btw, razmisli koliko bi trajala baterija da ima "pravi" multitasking...
U svakom slucaju, kada budes u mogucnosti predji na WP8, jer vecina tih problema s aplikacijama (Viber, SKype, cak je i Facebook aplikacija vrlo dobra i brza itd...), WiFi ON - je rijesena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 17:17 (knight).

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Čitam i trazim ali nikako ništa nać :)

Omnia 7 -> tethering mod -> win7 nova konekcija dail-up

Dali mogu na ovakav način koristiti mobitel za izlaz na net preko T-coma ?

(Nema nikakvog jailbreka ili slicno sve original)

šta da upišem za postavke dail-up number i user/pass ?

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina

Vec sam pitao, al nisam dobio odgovor. Dali postoji bilo kakva mogucnost da posaljem slike nekome u boxu na fb-u preko ovog mobitela?  Stvarno mi je smijesno da ovu mogucnost nema officalna fb aplikacija, dok npr. na WP8 ima.

16 godina
Nema ni wp8 slanje slike u inbox.
Windows Phone FTW
15 godina
DommY kaže...

Sramota stvarno. Mislio sam da je dosao neki novi android look like facebook za Wp8. Nego, stvarno nema nikakvih marketplace rjesenja/alternativa?!

15 godina
x360gamer kaže...
DommY kaže...

Sramota stvarno. Mislio sam da je dosao neki novi android look like facebook za Wp8. Nego, stvarno nema nikakvih marketplace rjesenja/alternativa?!

Prije koji tjedan je i WP8 dobio mogucnost slanja slika u inbox u off fb appu.

Odmah da razveselim druge, stigao je taj isti WP8 fb app i na WP 7.*
LINK

Jucer skinuo na svoju Omniu 7, notifikacije kasne (ali je to slucaj i na WP8, navodno jer je app jos u beti), al je app odlican i jako je slican onom na andoridu/iOSu. Jedina zamjerka je sto dosta trza, al to je sad vec do (pra)starog softwera unutar mog mobitela (cisto sumnjam da steka na WP8 uredajima, pa cak i na WP7.* lumiama mislim da ide glatko), osjeti se da fali jos jedna jezgra procesoru.

11 godina
neaktivan

Imam omniu7 i kada pozovem broj za proveru stanja vracaju mi opciju gde moram da izaberem broj da bih pogledao stanje ili da vidim nesto drugo, medjutim ne izlazi mi tastatura i ne mogu nijedan broj da pritisnem tako da ne mogu da proverim stanja.Da li neko zna i moze da mi pomogne oko ovog problema?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam samsung omnia 7, da li neko zna kako da promijenim iritantni zvuk tastature dok se biraju brojevi u klik ili slicno !

Hvala :D

Erol Brajlović

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

kako da ubacim muziku na ovaj mobitel, racunar mi uopste ne prepoznaje kad ga spojim . tamo u odabiru za podrsku,  nema bosne i hercegovine

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 16:06 (elvis85).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice