Samsung Omnia 7 - Rasprava

poruka: 1.475
|
čitano: 376.139
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Samsung GT-I8700 Omnia 7 DA ili NE
somebody17da kaže...

Evo jučer sam kupio omniu 7 i imam problem na market placeu..... kada npr. želim skinuti aplikaciju za YouTube onda tamo stisnem na install i nakon nekoliko sekundi mi izbaci........ "Can t get this info right now. Check back in a little while  (OK) " i tako za svaku datoteku na market placeu... jel netko imao takav problem?

Skini Zune, i napravi Zune account s istim Windows live ID-om s kojim si aktivirao mobitel.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
14 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
somebody17da kaže...

Evo jučer sam kupio omniu 7 i imam problem na market placeu..... kada npr. želim skinuti aplikaciju za YouTube onda tamo stisnem na install i nakon nekoliko sekundi mi izbaci........ "Can t get this info right now. Check back in a little while  (OK) " i tako za svaku datoteku na market placeu... jel netko imao takav problem?

Skini Zune, i napravi Zune account s istim Windows live ID-om s kojim si aktivirao mobitel.

Evo radi, hvala.....majstor si!!!  :)

majistor si!!!  :)

maistor si!!!   :)

15 godina
neaktivan
Samsung GT-I8700 Omnia 7 DA ili NE

Jel istina to da sad u 6 mjesecu treba doci update za hrvatsku da most napraviti hrvatski acc na xbox live i to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

di si to čuo??? bilo bi super.. a vidio sam da u mangu nema Hrvatske... dolazi dost zemalja sa mangom al hrv nemaaaaaaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
spartacus984 kaže...

di si to čuo??? bilo bi super.. a vidio sam da u mangu nema Hrvatske... dolazi dost zemalja sa mangom al hrv nemaaaaaaa

rekao mi je jedan ovaj iz vipa

14 godina
neaktivan

evo me opet, imam mali problem sa marketplaceom, nekada kada odem na marketplace onda normalono otvori i sve radi savršeno ali nakon nekog vremena kada želim opet otici na marketplace onda pise Loading.... i nece otvoriti nego me vrati na početni meni. Kada ponovno upalim WP7 onda opet radi i opet ne radi i gasim, palim....  Ima li netko da zna kako da marketplace radi stalno a da ne moram redovito paliti i gasiti WP7?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
somebody17da kaže...

evo me opet, imam mali problem sa marketplaceom, nekada kada odem na marketplace onda normalono otvori i sve radi savršeno ali nakon nekog vremena kada želim opet otici na marketplace onda pise Loading.... i nece otvoriti nego me vrati na početni meni. Kada ponovno upalim WP7 onda opet radi i opet ne radi i gasim, palim....  Ima li netko da zna kako da marketplace radi stalno a da ne moram redovito paliti i gasiti WP7?

Meni se to nikad nije dogodilo.

Ali na support stranicama kažu da su svjesni problema, i da rade na otklanjanju, valjda sa sljedećim updateom...

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
17 godina
Iron13 kaže...

Jel istina to da sad u 6 mjesecu treba doci update za hrvatsku da most napraviti hrvatski acc na xbox live i to?

Ja imam napravljen acount na xbox live, nisam siguran kad sam ga napravio, al sigurno je bilo prije 15.06.

PC RULES!!!
14 godina
protjeran

Prije tjedan dana nabavio sam omniu 7, i mogu reć da sam s jedne strane iznimno zadovoljan, a s druge strane malo razočaran..

Ekran - prvo što sam primjetio, nakon HTC-ovih očajnih S-LCD-ova, ovo je preporod. Imao sam i prije SGS, ali naravno, nakon duljeg korištenja nečeg manjeg, vidi se da sam prešao s konja na magarca, i sada opet na konja - stvarno ekran je za svaku pohvalu! :)

Kamera - Jeli to zbog ekrana pa su boje tako dobre ili su slike stvarno dobre? Nisam siguran, ali sam zadovoljan kamerom, kako fotoaparatom i slikanjem, tako i kamerom i snimanjem. Boje su postojane, bljeskalica ok odrađuje svoj posao.. Zamjerke na kameru jedino idu na račun WP7. Na svakom novom paljenju kamere, postavke su resetirane na default.. Vjerojatno već svi znaju, ali ovo je očajno... I 720p snima svega 24fps.. Nije to tako malo, čak se ni ne primjeti, ali moglo je bit 30..

WP7 - Po meni je pokupio sve vrline iOS-a (fluidnost kao jedina dobra stvar) - ali nažalost i sve mane iOS-a (zatvoren sustav, marketplace nema baš nešto free aplikacija, potreban Zune, o bluetoothu i filemanageru neću ni pričat, nema copy paste...). Eye candy animacije i to, hubovi su čisto ok, ali previše je tu nedostataka. Windows je po meni izgubio sve ono zbog čega se izdvajao od drugih (potpuna sloboda na uređaju, radi što i kako god oćeš, instaliraj što i kako god oćeš, smartdial nema...)

Mango dolazi uskoro, tako da će se više manje dosta stvari ispraviti i poboljšati :)

Baterija - sporo punjenje (kao i na SGS), i dosta brzo pražnjenje.. Izdrži mi najviše dan ipo..

Ako nekog još neto zanima, slobodno pitajte ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 10:54 (qube).
14 godina
protjeran

Za brisanje..

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 10:52 (qube).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako izbrisati history iz "Music & Videos", dali je moguce uopce ju izbrisati?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel zna netko neke korisne ali besplaten apps?

Jel mostoji za skinut mapa a da za nju kada se koristi nije potreban internet? (nije mi potreban GPS, samo kao papirnata mapa na kojoj se snalaziš i tražiš)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može li mi netko reći da li se može prek Zunea na mobitel stavljat muzika koja mi je već na kompu, a ne da moram posebno kupovat?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fillip kaže...

Može li mi netko reći da li se može prek Zunea na mobitel stavljat muzika koja mi je već na kompu, a ne da moram posebno kupovat?

Naravno, samo u Settings u Zuneu namjesti koji hoćeš folder (foledre) da ti synca, i svu glazbu iz odabranih foldera ti prebaci na mob.

ili, kako ja radim, napravim novi folder, u njega potrpam sve što hoću slušat na mobu, i onda namjestim da mi se samo on synca.

16 godina
neaktivan

@FlyBoy hvala :)

Ako bih stavio da mi je mobitel cijelo vrijeme syncan s facebookom, koliko otprilike potroši MB na to?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fillip kaže...

@FlyBoy hvala :)

Ako bih stavio da mi je mobitel cijelo vrijeme syncan s facebookom, koliko otprilike potroši MB na to?

Ne puno, meni je mjesečni promet oko 700-800 MB, a stvarno puno radim podatkovnog prometa. 3 maila su syncana, surfam dnevno preko sat vremena, facebook, ESPN, chat, msn i još 3-4 aplikacije koje trebaju net su svakodnevno upaljene.

14 godina
neaktivan

Zanima me ako postoji offline gps aplikacija

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nakon 10-ak dana korištenja ipak sam odlučio prodati uređaj..

Ako ikog zanima kupnja imate temu u oglasima (slobodno mi se javite na pp).

Za uređaj mogu reći samo najbolje, izuzev baterije koja nije izuzetak pošasti smartphonova nove generacije. Nekog normalnog korištenja, kao i na svakom drugom, traje po dan, dan ipo, dva najviše..

Posebnu pohvalu stavljam na ekran (stvarno vrhunski) i na zvučnik, možda nekome čudno, ali iznenađen sam jačinom i kvalitetom, kako u slušalici, tako vanjskog zvučnika.

Za razliku od SGS-a, izgleda stvarno profesionalno i robusno nekako. Čvrst, oštrih rubova. Daje puno bolji vizualni dojam nego SGS..

WP7 je definitivno nakon Androida moj idući OS. Vrlo perspektivan, i ukoliko stave u njega slobode ko u WM 6.5, defitivno će biti OS bez pramca ;)

Ekipa xda developersa samo čeka na mango da počne pravo modanje wp7 uređaja.. Čeka se jailbreak za wp7 :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 11:09 (qube).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel postoji neka igra koja se može igrati npt. sa nekim frendom preko wi-fi?

0 0 hvala 0
17 godina

Evo mojih dojmova nakon dva tjedna intenzivnog korištenja;

Prvo, ekran je izvrstan, kontrast milina, a tome još više doprinosi WP7 sa svojim izborom boja hubova i pozadine.

Odaziv je trenutan i na najmanji dodir, sve je toliko fluidno, brzo i  oštro da boli glava. Nema ni najmanjeg traga zapinjanju kao na Androidu (da se razumijemo, obožavam android, kvragu imam doma još dva droida), a sve je dodatno animirano. Jedino što se na suncu izgubi dio kontrasta, no sve je i dalje vrlo dobro vidljivo.

Velika je pozornost posvećena detaljima, samo jedna sitnica - krenete brisati npr neki propušteni poziv, držite prst na njemu i pojavi se padajući izbornik, a krenuo je od tamo gdje ste stavili prst (početak, sredina, kraj)! Glupost, znam, ali mene oduševljava briga o detaljima. Ili pišete poruku u horizontalnom modu, okrenete u vertikalni, a one tri ikonice (emoticom, send i pin, ako se ne varam u dnu ekrana) se lagano zanjišu lijevo desno  i vrate u vertikalu :D .

Što se tiče samog sučelja isti je minimalistički, postoje samo dva ekrana (onaj s hubovima i onaj s popisom aplikacija), i sve je uvijek samo dvobojno. Žena na Legendu ima milijun ikonica na sedam ekrana, ne zna gdje joj je što, a mob blješti ko božićno drvce. Nju to veseli, no meni je ovaj WP7 pristup puuno draži.

Kamera je vrlo dobra,fotke su oštre i s dobrim kontrastom, a video navodno snima 720p u cca 24 fps-a ali ja nisam probao. Budem. Glazbeni player je baziran na zune sučelju, a to je naravno izvrsno.

Nedostatak je što se pjesma ili video ne može premotavati povlačenjem po baru, već se mora lupkati po dugmadi za ff i rw.

Baterija traje dva dana s dosta prčkanja po mobu (službeni je, dakle poruke, pozivi i mailovi non stop, doma i wifi, a svjetlina je na automatski. Zahod - PlantsVsZombies pod obavezno, triput na dan - znam, kenjam ko grlica)

Sinkronizacija s fejsom, gmailom i Windows live radi savršeno, a da o Outlooku ne pričam.

Za sada se još ne može dosta toga customizirati (npr izgled sučelja, tipkovnica, fontovi i sl) no to će sve doći na svoje nakon Manga. Izrada je vrhunska, poleđina je aluminijska i nigdje nema zijevanja ili škripanja. Nema dodatnog utora za karticu. Ima mob svojih 8GB, ali bilo bi lijepo imati još koju opciju.

Ono što je loše - mob je previše okrenut fejsbuku, posrče doslovno sve s njega i ako ne budete oprezni gadno ždere promet. Može se to isključiti u syncu, ali koja onda svrha takvog multimedijalnog mobitela? Srećom, ja imam neku bijesnu poslovnu tarifu, pa me to toliko ne brine.  I lista kontakata bi mogla biti malo bolje riješena, nema smart-diala, no to se također nadam da će biti ispravljeno u Mangu.

I najgora stvar - nema file sharinga preko plavozublja, no opet - Mango! Sve se mora raditi preko Zunea, androidaši se na to grohotom smiju, ali mi WP7useri i iVonjevci znamo kako je biti vezan za jedan program.

Za sada toliko!

Prodajem zjake...povoljno!
Moj PC  
3 0 hvala 4
17 godina
neaktivan
Evo kupio u ponedjeljak Omniu 7 i ocaran sam njome.
Ovaj AMOLED je cisti seks, usporedio sam ga s prijateljevim HTC Trophy-jem i razlika je ogromna te mi nije ni malo zao sto sam ga platio vise.
Njegovi + u odnosu na Trophy :
+ bolji ( nemogu naglasiti ovo dovoljno ) display
+ veci display ( 0.2'' , ne puno al cini razliku )
+ brzi kod loadanja aplikacija ( citao sam na internetu da je razlika u memorijama )
+ bolja kamera ( primijetio sam i bolje snimanje zvuka kad se snima video )
Sto se tice baterije, skinuo sam ga jucer u 11 s punjaca, nesto se sitno igrao s njim, sms-ao i pregledavao malo facebook i twitter i na 1/4 baterije mi je, sto mi je fenomenalno jer sam se molio da mi izdrzi od jutra do veceri ;D

Ako netko ima neka pitanja ili nesto, slobodno. Uglavnom po meni totalna preporuka, ja sam odusevljen uredjajem ;D
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Jel ko ima kakvu preporuku za GPS?

Nestrpljivo čekam Mango, pa da vidimo kaj sve donosi, mada i ovak "goli" OS je vrhunski.

Svaka preporuka za taj mobitel, ak ko ima kakvi sumnji prema njemu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Jel ko ima kakvu preporuku za GPS?

Nestrpljivo čekam Mango, pa da vidimo kaj sve donosi, mada i ovak "goli" OS je vrhunski.

Svaka preporuka za taj mobitel, ak ko ima kakvi sumnji prema njemu..

Ja se baš danas vraćam autoputom iz Karlovca u ZG, i upalim prvo one gMpas.

Nema 3G-a pa sam bio na Edgeu, uglavnom:

• karte se užasno sporo loadaju
  • određivanje položaja traje vječno
  • dosta lagga scrollanje po karti 

Nakon toga upalim one Maps od WP7 defaultne, koje btw nisam palio od kad sam raido update na NoDo.

• Odmah mi se mapa učita, a na Edgeu sam
  • dodana nova funkcija directions koja mi omogućuje da nađem rutu do željene destinacije (to prije updatea nije bilo) 
  • karte i navigacija precizna u metar
  • tekstualna objašnjena koje izlaze i skretanja treba napraviti (npr. izaći na izlazu Lučko, na autocestu Zagreb-Lipovac itd..)
  • nimalo lagga kod scrollanja ili zumiranja karte
  • jedini minus su malo lošije, s manje detalja i naziva ulica karte u odnosu na gMaps.

Ostao sam totalno PAF glatkoćom i jednostavnošću upotrebe navigacije na Maps aplikaciji, tako da je po meni ovo i više nego dovoljno dobra besplatna navigacija. Jedino nema glasovnih uputa, ali da se pretrpjeti, tako da moja iskrena preporuka WP7 kao navigacijskog uređaja.

14 godina
neaktivan

Kako napraviti update NoDo? Kada wp7 spojim na komp onda mi sam zune ponudi update i nakon nekoliko minuta mi izbaci error (nezz ak je step 6. ili 7.)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može pomoč? Evo kupila sam mobitel prije dva tjedna i instalirala sam zune na kompu,ali i dalje nemogu koristiti market jer kaze da nije available u hrvatskoj.Šta da napravim?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

je, bing maps super radi... gmaps ima malo vise opcija ali em lagga em ono stipanje za zumiranje ne radi kako treba. steta jer je bas dobra app. omnia, ma opcenito ovaj w7 je zakon stvar! pogotovo nakon androida.. jel jos netko stavio beta mango gore? zanimaju me koji su bugovi?

@omnia7 

nema kod nas mogucnosti pregledavanja i kupovanja app preko zuna na pc... ni preko mob ih ne mozes kupit (pregledavat, naravno mozes). ali postoje neki usb hackovi koji ti omogucuju instaliravanje softvera preko zuna (a da bi to radilo moras si napravit liveID s prebivalistem negdje u civiliziranom svijetu). uglavnom, postoji jailbreak za njega ali ne privlaci me bas s obzirom da jedina stvar koju dobijes s time je mogucnost instalacije preko zuna :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan

Stavio sam ja mango i bing navigacije je odlicna ali fali mi par sitnica tipa da mi prikazuje kolko brzo vozim i da mogu namjetiti da izbjegava autoceste.Nisam znao da je na nodo turn by turn bing navigacija?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

samo ti rutu iscrta, nema glasovne nav.. mislim da to ni nije doslo s nodo... kupio sam mob koji je vec bio updejtan i to nisam imao, tek mi se pred 2-3 dana to pojavilo :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan

Dali se može Omnia 7 ako je zaključana na VIP-u,dali se može besplatno otključati?

15 godina
neaktivan

Pojavila ti se je??Pa kak sam tak najedamput nije mi jasno.

EDIT:Mozda zato jer si sve postavke stavio na eng.

Ja sam svoju preko ove stranice otkljucao http://www.fastgsm.com/en/samsung/samsung/omnia-7/unlock-code/network-unlocker,izgleda totalno nepouzdano ali sam riskirao 100 kn i uspio ju otkljucati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 10:57 (kach).

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice