Samsung Omnia 7 - Rasprava

poruka: 1.475
|
čitano: 376.385
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Samsung GT-I8700 Omnia 7 DA ili NE

Kupit cu Samsung.

I zanima me jel se dugo skida update i jel ima dobrih igrica u marketima koje su besplatne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Samsung GT-I8700 Omnia 7 DA ili NE
Iron13 kaže...

Kupit cu Samsung.

I zanima me jel se dugo skida update i jel ima dobrih igrica u marketima koje su besplatne?

U Marketu ima solidan izbor igara, naravno ne može se usporediti s App storeom, ali nekakve puzzle relaksirajuće igre ćeš naći.

Npr. obavezno si skini PES demo, i Rise of Glory. U svakom slučaju dobrih i besplatnih igara se da naći.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
15 godina
neaktivan

Hvala :)

14 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
Neville2MUFC kaže...

Pozdrav, koristim Omniu 7 nekih 2 tjedna. Opčenito, mob mi je odličan, ali mi svejedno nedostaje malo više mogučnosti personalizacije i prilagodbe (stvarno je dosta zatvoreni). Jedva čekam da instaliram NoDo update. Nadam se da za sljedeći Mango update nećemo morati tako dugo čekati. Otkud vam informacije da je Samsung popravio problem i da ćemo uskoro moći dobiti update?

http://www.ubergizmo.com/2011/05/samsung-omnia-7-patch-released/

Al' to je samo fix za updejtanje sa 7390 (NoDo) na 7392 (May) update, tako da ako još nisi updejtao na NoDo ovo ti ništa ne pomaže..

Nažalost, u pravu si, ovo mi ništa ne pomaže. Zna li tko kad će taj NoDo update stići do nas, ili bolje pitati da li će uopče doći?

14 godina
neaktivan
Iron13 kaže...

Kupit cu Samsung.

Mislim sa si dobro odlučio, ovj HTC je dosta lošiji (mislim slabiji) od Omnije. U marketplaceu već ima dosta dobrih free igrica, a i sve koje se plačaju možeš probati (ali ne i kupiti). Android i iOS će sigurno još dugo imati više app i igrica od WP7, ali mislim da je ovo, kolko sad ima WP7 već dosta da mu to nebude mana.

17 godina
neaktivan
Neville2MUFC kaže...
FlyBoy kaže...
Neville2MUFC kaže...

Pozdrav, koristim Omniu 7 nekih 2 tjedna. Opčenito, mob mi je odličan, ali mi svejedno nedostaje malo više mogučnosti personalizacije i prilagodbe (stvarno je dosta zatvoreni). Jedva čekam da instaliram NoDo update. Nadam se da za sljedeći Mango update nećemo morati tako dugo čekati. Otkud vam informacije da je Samsung popravio problem i da ćemo uskoro moći dobiti update?

http://www.ubergizmo.com/2011/05/samsung-omnia-7-patch-released/

Al' to je samo fix za updejtanje sa 7390 (NoDo) na 7392 (May) update, tako da ako još nisi updejtao na NoDo ovo ti ništa ne pomaže..

Nažalost, u pravu si, ovo mi ništa ne pomaže. Zna li tko kad će taj NoDo update stići do nas, ili bolje pitati da li će uopče doći?

Dao sam odgovor na to pitanje u ovom threadu pa pogledaj.

Sighted but sightless - it is your gift and your curse.
16 godina
neaktivan

jel se to meni čini ili T-mobile nema niti jedan WP7 uređaj u ponudi?

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U Sisku ima samo jos jedan samsung u vipu.

Jedva ga čekam kupiti. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iron13 kaže...

Kupit cu Samsung.

Moze netko odgovoriti na ovo prvo pitanj jel se dugo skidaju updatovi?

14 godina
neaktivan

danas su mi javili iz t-mobile da nema više omnie 7....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dao sam odgovor na to pitanje u ovom threadu pa pogledaj.

Hvala, valjda sad neće biti problema s updejtom :D

16 godina
neaktivan
aajduke36 kaže...

danas su mi javili iz t-mobile da nema više omnie 7....

???

se zna zašto?

14 godina
neaktivan

a jedino ako nije zbog problema sa updateom.... mada telefon radi normalno... a sacekat malo, možda ga opet vrate... neisplati se ići kod drugog operatera, jer imam + club bodova.... pa da ih ne bacim džabe...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
aajduke36 kaže...

a jedino ako nije zbog problema sa updateom.... mada telefon radi normalno... a sacekat malo, možda ga opet vrate... neisplati se ići kod drugog operatera, jer imam + club bodova.... pa da ih ne bacim džabe...

imam ih i ja taman da mogu omniu za kunu dobit

14 godina
neaktivan

i meni isto, al kad je nema i nema i nema i nema...... od cile ponude samo nju izbacili

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Fly  boy

a kako legalno updateat na verziju prije NoDo? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
spartacus984 kaže...

@Fly   boy

a kako legalno updateat na verziju prije NoDo?

Sad trenutno nikako, jedno vriejme je bilo moguće pomoću onih hackova (Hugarian method i gašenje wlana dok Zune traži update) ali je update kompletno povučen.

ali ide na bolje, pa bi tako   kroz nekoliko dana sve Omnie trebale dobiti NoDo, ima čak i članak o tome na BOL-u.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
14 godina
neaktivan

hvalaa... to ovo šta bi trebalo kao od utorka krenut??? imaš li kakvih korisnih savjeta u vezi koje free app skinut sa marketa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
spartacus984 kaže...

hvalaa... to ovo šta bi trebalo kao od utorka krenut??? imaš li kakvih korisnih savjeta u vezi koje free app skinut sa marketa?

Hmmm...sve ovisi za što ti treba mobitel.

Recimo, meni je email client nešto najbolje viđeno na mobitelu, isto kao i office.

Od ostalih si skineš Adobe Reader, Gmaps (Google maps) , Google search,

Tools for Phone 7, Youtube od Lazyworma ili Supertube, Weatherbug, službenu MS Facebook aplikaciju, Fim (facebook chat), Messenger by miowa.

Evo, to su neke za koje ja mislim da su ok.

Ostale su više manje estetske i zgodne, ali ne nužne.

Npr. RSS feed apliakcije su meni nepotrebne, pa ih ni ne koristim.

U svakom slučaju, ima jako puno dobrih aplikacija, samo što ih se dosta plaća. Međutim, svaka aplikacija na WP7 ti imatrial, tako da uvijek znaš  šta kupuješ.

15 godina
neaktivan

Kupio danas popodne mob odlican je,zabavan,sve pohvale od mene. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jedan problem meni barem je namjestanja Xbox-a live i Marketa....

Nikak da mi to napravi stalno neki error....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo pobral sam NoDo update preko Zuna, maloprije, u fazi instalacije je.... 23 minute piše da će trajat ukupno.... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel mi itko moze pomoci da namjestim  Xbox live i Market. (Ja nesto probo ali nisam uspio molim detaljne upute...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Lol meni nece naci novi update {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

neznam jel do toga, al na netu piše da je to najviše do operater, nekima oće nekima ne.... jel ga zato t-com izbacio iz ponude?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
aajduke36 kaže...

neznam jel do toga, al na netu piše da je to najviše do operater, nekima oće nekima ne.... jel ga zato t-com izbacio iz ponude?

Ja sam na TM i mob je kupljen u TM, pa upravo updejtam na zadnju verziju (7392) nakon što sam prethodno uspješno updejtao na February update (7008).

A i sam me mobitel obavijestio da mi je dostupan update (uključio sam Check for updates over my mobile data connections u Settings>phone update)

- ali, nije sve prošlo glatko.

2 sata sam se *ebao (al' baš *ebao) dok nisam uspio instalirati 7008. spojim uredno mob s PC-om, pokrenem Zune, pokrenem update proces, i nakon 5-6 minuta izbaci neki error.

Malo googlam, i naletim na objašnjenje gdje se navodi da moram napraviti update firmwarea na mobu s Windows Phone Support Tool.

Ok, ugasim mob (prema uputama) i udjem u neki download mode (držati camera shutter tipku dok se ne pojavi određena slika) i spojim mob opet s PC-om i krenem raditi recovery s WPST.

I odmah izbacje neke errore, tipa da zune nije instaliran. Ok, opet googlam i skužimd a mi zune mora biti instaliran na C:\program files\Zune inače Support tool izbacuje missing .dll errore.

Reinstaliram 3 puta Zune, samosada na potrebnu lokaicju, ali opet bezuspješno.

Ovaj put mi izbacuje da je nekakav DLL (zuneWMDU.dll registriran ali se ne nalazi na C.\program files).

Zatim odem u zune direktorij, i ručno kopiram dva .dlla iz     C:\program files\Zune u    C:\program files\ nanova instaliram Support tools, i fala dragom Bogu, uspješno napravim recovery s Toolsima.

Nakon toga odspojim/spojim mob s PC-om, pkrenem zune, uspješno instaliram 7008 update, i sad evo nakon što je napravljen backup se updejta na zadnju dostupnu (7392) verziju.

Znači, mišljenja   sam da je MS usrao (da prostite na izrazu) do bola s isporukom, kao i pouzdanošću updejta, naravno u kombinaciji s svemirskom Samsung korisničkom podrškom, dolazi se do jednog nezavidno lošeg iskustva. MS je trebao isporučivati updejtove preko svojih servisa, a ne rpeko operatora. Tako je npr. svatko tko je imao uređaj zaključan na neku mrežu iz Deutsche Telekom grupacije morao čekati mjesec dana dok oni ne "testiraju"   update.

Nadam se da će s Mangom (7.5) sve biti u najboljem redu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 23:04 (FlyBoy).
14 godina
neaktivan

pa ja sam na t-mobile pa sam dobio update... i kažu ovi iz t-mobile da update nema veze s njima da to sve ide preko Zune... bla bla.. a za marketplace, ja sam ovako napravio.. resetiraj kompletno telefon, i onda kad se bude restartao, pita te razno razne postavke a među njima i windows live koji ti je.. pa ti napravi novi na kompu (brže ti je) i onda ga samo prepiši tamo di bude tražilo mail i lozinku i odaberi UK il USA ako želiš market place na eng a ako na njem onda Njemačku izaberi... i samo dalje prati postavke i trebao bi radit i market i xbox... tak je meni sve prošlo ok...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
spartacus984 kaže...

pa ja sam na t-mobile pa sam dobio update... i kažu ovi iz t-mobile da update nema veze s njima da to sve ide preko Zune... bla bla.. a za marketplace, ja sam ovako napravio.. resetiraj kompletno telefon, i onda kad se bude restartao, pita te razno razne postavke a među njima i windows live koji ti je.. pa ti napravi novi na kompu (brže ti je) i onda ga samo prepiši tamo di bude tražilo mail i lozinku i odaberi UK il USA ako želiš market place na eng a ako na njem onda Njemačku izaberi... i samo dalje prati postavke i trebao bi radit i market i xbox... tak je meni sve prošlo ok...

Ok. Hvala :)

15 godina
neaktivan

Ewo samo da napišem..danas sam spojio mob na kompjuter da si prebacim neke fotke i to i zune mi je automatski našo i napravio taj uptade,ne znam šta se poboljšalo šta nije..uglavnom vidio sam da mi se promjenila slika screena savera i probao sam ići u Marketplace i uspio sam regati karticu iako me pitalo podatke na njemačkom(jer sam u startu podesio državu austriju) i kao da sam iz Austrije..međutim ja sam uspio regstrirati svoju Visa electron pbz karticu kao takvu i isprobao sam kupiti neke aplikacije i to radi..tako da je to sve obavljeno bez ikakvih problema i peripetija..naravno govorim o updateu! :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo jučer sam kupio omniu 7 i imam problem na market placeu..... kada npr. želim skinuti aplikaciju za YouTube onda tamo stisnem na install i nakon nekoliko sekundi mi izbaci........ "Can t get this info right now. Check back in a little while  (OK) " i tako za svaku datoteku na market placeu... jel netko imao takav problem?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice