Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.350
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Unix kaže...
Pacoo kaže...

jel mjenjao tko staklo na S2-ci..znaci samo staklo..zanima me cijena??

Ja sam, u Europatrade servis sam poslao.

zao mi dat tolike pare za ekran..imam crtu po sredini mislim takog sam ga kupio za 1000 kn i vec sam naviko 

u T-mobileu traze oko 1300kn za zamjenu ekrana

warrior
14 godina
odjavljen
za 1400/1500kn se daju naci polovne i ocuvane s dvice, tako da se nikako ne isplati
14 godina
neaktivan
Na ebayu se moze naci za 60 70 $ staklo i lcd, i samo zamjenite. Pa gdje ces dati 1300 kn u servis :O

1 0 hvala 0
16 godina

Nisam pratio temu do sada, tako da se ispričavam ako postavim neko glupo pitanje :)

Frend ima S2 na kojem je išao updateati SW (stock OTA) i nakon toga se mob više ne pali i ne pokazuje nikakve znakove života pritiskom na power tipku. Kada ga spojim na komp pokazuje da se puni, ali ga komp ne prepoznaje, a mogu ući i u download mode. To ne bi bio nikakav problem, samo bi flashao novi SW, ali problematičan dio je što su bitni kontakti s mobitela, manje bitan dio je da ponovno proradi. Postoji li neki način da ih izvučem? Mob nikada nije bio rootan, pa tako nema ni custom recovery i sl.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
power_user kaže...

Nisam pratio temu do sada, tako da se ispričavam ako postavim neko glupo pitanje :)

Frend ima S2 na kojem je išao updateati SW (stock OTA) i nakon toga se mob više ne pali i ne pokazuje nikakve znakove života pritiskom na power tipku. Kada ga spojim na komp pokazuje da se puni, ali ga komp ne prepoznaje, a mogu ući i u download mode. To ne bi bio nikakav problem, samo bi flashao novi SW, ali problematičan dio je što su bitni kontakti s mobitela, manje bitan dio je da ponovno proradi. Postoji li neki način da ih izvučem? Mob nikada nije bio rootan, pa tako nema ni custom recovery i sl.

Zar se kontakti ne syncaju automatski sa Google Acc?

16 godina
Unix kaže...
power_user kaže...

Zar se kontakti ne syncaju automatski sa Google Acc?

Da ako ga imaš. Tip je idiot, nije ga nikada napravio(da, nikada nije skinuo ni jedan app {#})

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina

za one koji vole Neat ROM (skuvo ga susjed iz srbije) imaju 3 verzije Full (znaci ime kaze puni mod kako ga je Sale zamislio) , Lite (mallo oguljen i rijesen nekih nepotrebnih aplikacija) i Themed (ime kaze sve)  , ako neznaju njegov kolega je skuvo i Neat ROM SuperLite koji je oguljen do kraja u v1.0 je ogulio Neat ROM v4.8 na 311 MB, danas je izasla v1.1 tu je ogulio Neat ROM v4.9 na 272 MB.... lik je izbacio cak i sinkronizaciju s googlom pa ko treba sync za kontakte,mail, kalendar i ostalo ima linkove za CWM pakete instalacija zasad su tamo stock mail,kalendar i kontakti sync app,stock video player,google now i FM radio pa ko to treba znaci skine i u CWM modu ide na instal zip from SDcard.....s romom nedolazi nikakav file manager (namjerno je izbacio sve aplikacije koje se mogu birati jel nije svakom za isti poso dobra ista aplikacija pa si ovako svatko moze birati i staviti najdrazu)...znaci s marketa si skinite najdrazi file manager...ili kroz CWM mod, ali moze se instalirati i kroz aplikaciju CWM koja s romom dolazi u njoj ima opciju instal apk,nades apk na kartici i instaliras....

ako kome treba kakva stock aplikacija moze zatraziti u temi i dobice je 

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
1 0 hvala 3
14 godina
jocommb kaže...

za one koji vole Neat ROM (skuvo ga susjed iz srbije) imaju 3 verzije Full (znaci ime kaze puni mod kako ga je Sale zamislio) , Lite (mallo oguljen i rijesen nekih nepotrebnih aplikacija) i Themed (ime kaze sve)  , ako neznaju njegov kolega je skuvo i Neat ROM SuperLite koji je oguljen do kraja u v1.0 je ogulio Neat ROM v4.8 na 311 MB, danas je izasla v1.1 tu je ogulio Neat ROM v4.9 na 272 MB.... lik je izbacio cak i sinkronizaciju s googlom pa ko treba sync za kontakte,mail, kalendar i ostalo ima linkove za CWM pakete instalacija zasad su tamo stock mail,kalendar i kontakti sync app,stock video player,google now i FM radio pa ko to treba znaci skine i u CWM modu ide na instal zip from SDcard.....s romom nedolazi nikakav file manager (namjerno je izbacio sve aplikacije koje se mogu birati jel nije svakom za isti poso dobra ista aplikacija pa si ovako svatko moze birati i staviti najdrazu)...znaci s marketa si skinite najdrazi file manager...ili kroz CWM mod, ali moze se instalirati i kroz aplikaciju CWM koja s romom dolazi u njoj ima opciju instal apk,nades apk na kartici i instaliras....

Jel se dobije sta na RAMu?

16 godina
dinos3 kaže...
jocommb kaže...

"This Rom is further slimmed by removing many background apps & services that we never use. So user experience will be improved with more Speed & Ram" evo citat sa teme za superlite....znaci sve to napravljeno s ciljem brzine i vise RAM-a

Opali HVALA ↓↓↓
14 godina
jocommb kaže...
dinos3 kaže...
jocommb kaže...

"This Rom is further slimmed by removing many background apps & services that we never use. So user experience will be improved with more Speed & Ram" evo citat sa teme za superlite....znaci sve to napravljeno s ciljem brzine i vise RAM-a

Nakon negdje 3 mjeseca koristenja Saletovom, vrijeme je da ovo piknem ;)
I mislim da cu bez full wipea flashat. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 23:21 (dinos3).
16 godina

a evo i kom se da prckat i s temama igrat pito sam saleta kako dobije temu koju ima u ss ROM-a i dobio sam

tema tema
Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo i par skripti koje su korisne pri ciscenju prije instalacije novog ROM-a..... link - ove skripte su samo za ciscenje romova!!!! citajte dobro sta koja radi,recimo prije instalaije novog ROM-a dovoljno je samo iz CWM-a pokrenuti GS2ROMNuke (on pravi i backup efs foltera mislim,neda mi se sad trazit al mislim da sam procito negdje) nakon sto odradi pisace vam u logu da flesnete novi ROM i to je to nista sami nemorate brisat.....

imate tamo i kernel wipe, ako hocete mjenjat kernel pokrenete njega on pobrise sve od starog i kad zavrsi flesajte novi..... ja sam odma mjenjo na dorimanx kernel

i ima i media wipe - "to clear all known cache and temporary files relating to Media to aid media scanning process on your new ROM"

GS2ROMReset -  "performs a deep factory resets your current ROM"

GS2ROMClean - "will remove known temporary and corrupt files/folders"

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
jocommb kaže...

evo i par skripti koje su korisne pri ciscenju prije instalacije novog ROM-a..... link - ove skripte su samo za ciscenje romova!!!! citajte dobro sta koja radi,recimo prije instalaije novog ROM-a dovoljno je samo iz CWM-a pokrenuti GS2ROMNuke (on pravi i backup efs foltera mislim,neda mi se sad trazit al mislim da sam procito negdje) nakon sto odradi pisace vam u logu da flesnete novi ROM i to je to nista sami nemorate brisat.....

imate tamo i kernel wipe, ako hocete mjenjat kernel pokrenete njega on pobrise sve od starog i kad zavrsi flesajte novi..... ja sam odma mjenjo na dorimanx kernel

i ima i media wipe - "to clear all known cache and temporary files relating to Media to aid media scanning process on your new ROM"

GS2ROMReset -  "performs a deep factory resets your current ROM"

GS2ROMClean - "will remove known temporary and corrupt files/folders"

Ma to nista ne treba, samo maze oci. 
Ako ides s jednog ROMa na drugi onda factory reset u CWMRu opalis, ako updateas ROM samo dalvik i cache i to je to. 300 ROMova na 2 moba sa tako flashao i nikad problema. (Nexus S i S2) 

BTW. stavljen Superlite! ;) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 0:47 (dinos3).
16 godina
A cuj nekom je jednostavnije kad cita kako da flesa rom imat dva koraka 1.ROMNuke, 2.flesaj novi rom...neg da idi wipe,pa flash, pa dalvik,.... nama je svejedno al opet pogotovo novima i onima koi se boje.... ja sredujem superlite cjeli dan sve super samo sam stavio od lg-a tipkovnicu ono s brojevima iznad...i nista mi vise netreba osim sto me zivcira malo raspored togglesa al nema veze ajd :D
Opali HVALA ↓↓↓
14 godina
jocommb kaže...
A cuj nekom je jednostavnije kad cita kako da flesa rom imat dva koraka 1.ROMNuke, 2.flesaj novi rom...neg da idi wipe,pa flash, pa dalvik,.... nama je svejedno al opet pogotovo novima i onima koi se boje.... ja sredujem superlite cjeli dan sve super samo sam stavio od lg-a tipkovnicu ono s brojevima iznad...i nista mi vise netreba osim sto me zivcira malo raspored togglesa al nema veze ajd :D

Sta imas na njemu sredivat cijeli dan? :D

16 godina
A igram se s homescreenom,isprobavam svasta....ruznan mi defalut :D
Opali HVALA ↓↓↓
14 godina

Pozdrav ljudovi.
Evo da se i ja nakon dugo vremena ubacim u temu.

Skidam taj Superlite pa da vidimo što će od tog svega biti.

Lagano mobitel odlazi u penziju, ali ne treba ga još samo tako odbacit {#}

Kojim ROM iskombinirati sa Superliteom? 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajde javite dojmove kako se ponasa naspram Neat Lite ! :D

0 0 hvala 0
14 godina
sudy_freak kaže...

Pozdrav ljudovi.
Evo da se i ja nakon dugo vremena ubacim u temu.

Skidam taj Superlite pa da vidimo što će od tog svega biti.

Lagano mobitel odlazi u penziju, ali ne treba ga još samo tako odbacit {#}

Kojim ROM iskombinirati sa Superliteom? 

Ja sam na zadnjem Apolo light.

Marko5552 kaže...

Ajde javite dojmove kako se ponasa naspram Neat Lite ! :D

Nema se kako ponasat nego bolje, sve je kao na Neat ROMu samo s manje system appsa i servisa.

16 godina

suprlite je odlican..... jdini problem sam imo da mi
se sim lock vratio,mob je iz australije (sestra na neku znj tarifu dobila dabe,i ove god dobila s3 i men s2 posla) .... ali samo galaxy sim unlock apk rijesila problem odma :D

evo meni naj tipkovnica portana je lako za instalirat radi savrseno link

Opali HVALA ↓↓↓
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 17:19 (jocommb).
14 godina
neaktivan

Odlican je superlite stvarno. Odlicno radi i trenutno sam na philz kernelu da malo vidim razliku izmedju njega i apolo.

Tipkovnica koju ja koristim je ova: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2312179

Google keyboard.

0 0 hvala 0
16 godina
Ja sam na Dorimanx kernelu Extreme battery profil....nekako mi je naj.... a u tipkovnici mi pasu brojevi iznad slova i nevolim kad tipkovnice koje mi cim prebacim na hr utrpaju slova s kvacicama i samo zauzimaju mjesto a ova LG-eva netrpa...bas mi pase...
Opali HVALA ↓↓↓
13 godina
neaktivan

prvo, pozdrav cijeloj ekipi :)

drugo, nedavno sam dobio s2  i imam par pitanja (moglo bi se rec vrlo laganih za vas tu :) )

mob je navrsio dvije godine, ukoliko bi zamijenio bateriju originalnom samsungovom, da li ce drzati ipak nesto duze, jer mi sad malo intenzivnijim koristenjem ne izdrzi do kraja dana a budim se u 10 (i koristim neki 2x battery da bi mi baterija drzala duze, ali pitam se kak bi bilo bez toga :)):)

gdje kupti original samsungovu bateriju (nazvati u samsung centar zg?) ?

imam 4.0.3 ICS originalni software gore, da li se moze updejtati  na Jelly Bean ali legalnim putem (mob je iz slovenije, znam da se spominju neke regije)?

i kako najbolje usparati bateriju? koji program? (vidim da se spominju neki custom romovi koji sparaju bateriju ali iskreno, ne da mi se upustati u to sve ili bi ipak trebal?)

+da li se home button moze zamijeniti u servisima(ne samsungovim)?

Hvala vam na odgovorima!{#}

Dorian!

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 1:15 (doorman).

0 0 hvala 0
14 godina
doorman kaže...

prvo, pozdrav cijeloj ekipi :)

drugo, nedavno sam dobio s2  i imam par pitanja (moglo bi se rec vrlo laganih za vas tu :) )

1. mob je navrsio dvije godine, ukoliko bi zamijenio bateriju originalnom samsungovom, da li ce drzati ipak nesto duze, jer mi sad malo intenzivnijim koristenjem ne izdrzi do kraja dana a budim se u 10 (i koristim neki 2x battery da bi mi baterija drzala duze, ali pitam se kak bi bilo bez toga :)):)

2. gdje kupti original samsungovu bateriju (nazvati u samsung centar zg?) ?

3. imam 4.0.3 ICS originalni software gore, da li se moze updejtati  na Jelly Bean ali legalnim putem (mob je iz slovenije, znam da se spominju neke regije)?

4. i kako najbolje usparati bateriju? koji program? (vidim da se spominju neki custom romovi koji sparaju bateriju ali iskreno, ne da mi se upustati u to sve ili bi ipak trebal?)

5. +da li se home button moze zamijeniti u servisima(ne samsungovim)?

Hvala vam na odgovorima!{#}

Dorian!

1. Vidjeli bi se nekakvi rezultati. Ja imam svoju vec 2god, ali ne planiram jos mjenjati.

Mozda ti se vise isplati uzeti s eBaya neku s vise mAh. Ali nez koju, to mozes pitati na XDA, ili ovdje ako je netko koristio.

2. Mozes, tamo ces sigurno dobiti odgovor. Ja ga ne znam, jer nikada nisam kupovao.

3. Koja slovenska tarifa?

4. Nemoj se jos u to upustati.

Evo par trikova za bolju izdrzljivost baterije http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=35061392&postcount=13723

5. Ne znam, ali po mom misljenju bi trebalo.

Imas dosta servisa po netu, mozes neke i na njuskalu naci pa ih cisto informativno preko maila pitas..

14 godina
neaktivan
Neat rom stavi. Imas na sammobile 4.1.2 garant za tog operatera od kojeg si uzeo firmware, stavis preko odina garancija ostaje. Itd malo pregledavaj. Pogledaj moje rezultate baterije ima na prijasnjim stranicama

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eto ja jučer opet prešao na 4.0.4 TMobile... Puuno bolja baterija nego na Jelly Bean-u i sigurno da ostajem na tom androidu, pa makar i pomalo zastarijelom..

0 0 hvala 0
14 godina

S2 dobiva RC (release candidate) CM 10.1 (4.2.2)! http://get.cm/?device=i9100, uskoro se moze  ocekivati stabilna verzija.

13 godina
neaktivan

hvala na odgovoru, ne kuzim na kaj mislis "koja slovenska tarifa" ako mislis na operatera to je neki mobtel. tak nekaj :) ali mob nije zakljucan na mrezu...

i jos jedno pitanje imam, mob mi se u zadnjih par dana znal sam ugasiti i nisam ga mogel tak dugo upaliti dok nisam izvadil bateriju i ponovo ju stavil....kaj bi to moglo biti? neki virus mozda ili?

hvala!

14 godina
doorman kaže...

hvala na odgovoru, ne kuzim na kaj mislis "koja slovenska tarifa" ako mislis na operatera to je neki mobtel. tak nekaj :) ali mob nije zakljucan na mrezu...

i jos jedno pitanje imam, mob mi se u zadnjih par dana znal sam ugasiti i nisam ga mogel tak dugo upaliti dok nisam izvadil bateriju i ponovo ju stavil....kaj bi to moglo biti? neki virus mozda ili?

hvala!

Cuj mene tarifa -.-, da mislio sam na operatera.

Spoji se na kies i vidi jeli ti nudi update.

Napravi factory reset(brise sve na mobu), onda bi trebalo biti normalno, neki bugovi u sustavu sigurno.

13 godina
neaktivan

na kies preko kompa?

da factory, aaa...teba sve poruke i to backupirati i aplikacije...a ok :) ako se jos koji put to dogodi factory mi ne gine :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice