Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.293.012
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

uf uspio sam...hvala!!!

3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Tu smo da si pomazemo, nema na čemu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Poz svima,

Ne želim paničariti,al evo što mi se dogodilo.

Surfala sam po netu i mob mi je počeo blokirati tj smrzavati se. Inače mi se to znalo događati.. Uz pomoć task killera "ubila" sam sve aplikacije i ugasila mob, upalila ga i

KABUM- nema niti jedne ikone - albuma, internet, aplikacije. Ništa!!!! Osim ove 4 početne, gdje sam uspjela naći prečac za Internet. Dakle, sve te aplikacije i ikone su još tu,al nisu vidljive.

Da, mob pokreće 2.3.6. Gingerbread. nije bilo rootanja ni ičeg sličnog. Takav je kakav je, otkad je kupljen..

Nadam se da će mi netko pomoći.

Hvala unaprijed
13 godina
neaktivan
Rješila :-) nakon 3.paljenja, vađenja kartice.. Hju
14 godina
neaktivan
https://www.box.com/shared/c46yqefe01j7cxxdmgt3
Moja malenkost u usporedbi s nadolazećim kraljem :)

12 godina
neaktivan

Izišli gapps za 4.2.2

http://goo.im/gapps/gapps-jb-20130301-signed.zip

Changelog:
!!Not recommended on Android 4.2.1!!
All apps updated to 4.2.2 versions
Google Play Store updated to 3.10.14
Google Play Services updated to 3.0.25
Gmail2.apk (Gmail) and GoogleEars.apk (Sound Search for Google Play) removed since they are available in the Google Play Store
--May require uninstalling and reinstalling Gmail and Sound Search after flashing.
Keeps previous version's Photosphere/Picasa sync install on Mako, Manta, and Tuna.
--From wiki.rootzwiki.com/Google_Apps

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Flash s LSJ/D/8 na neki ROM. Must read!
Crdy kaže...

uf uspio sam...hvala!!!

Samo si trebao staviti na SD-karticu neki kernel koji ima ispravan bootloader.
Dogodio ti se klasični "Error 7 - Installation aborted", već pisano o tome milijun puta.
Ok što ti to ne znaš, ali kpavl, kako ti to ne znaš? {#}

Za sve ubuduće koji dolaze s nekog Samsung based ROM-a (4.1.2) obavezno staviti siyah.tar putem Odina.
(Kako se radi s Odinom, nađite na netu!).
Nakon uspješnog flashanja Siyaha, izvadite bateriju, ubacite ju i upalite mob u CWM (Up+Home+Power)!

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
12 godina
neaktivan
Re: Flash s LSJ/D/8 na neki ROM. Must read!
sudy_freak kaže...
Crdy kaže...

uf uspio sam...hvala!!!

Samo si trebao staviti na SD-karticu neki kernel koji ima ispravan bootloader.
Dogodio ti se klasični "Error 7 - Installation aborted", već pisano o tome milijun puta.
Ok što ti to ne znaš, ali kpavl, kako ti to ne znaš? {#}

Za sve ubuduće koji dolaze s nekog Samsung based ROM-a (4.1.2) obavezno staviti siyah.tar putem Odina.
(Kako se radi s Odinom, nađite na netu!).
Nakon uspješnog flashanja Siyaha, izvadite bateriju, ubacite ju i upalite mob u CWM (Up+Home+Power)!

Znam za error 7, nisam znao da je Crdy bio na samsung based romu i nije rekao za error 7 haha. Mislim, znam teoretski da se događa i kako ga riješiti no nikada to u praksi nisam vidio.

Baš je netko pitao na PAC temi što dobije taj error i ja sam mu rekao da je zbog toga što je bio na samsung based romu. Inače se savjetuje ljudima da prvo flashaju kernel tipa zadnji siyah/dorimanx pa tek onda flashaju željeni rom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 0:05 (kpavl).
14 godina
Re: Flash s LSJ/D/8 na neki ROM. Must read!
kpavl kaže...

Znam za error 7, nisam znao da je Crdy bio na samsung based romu i nije rekao za error 7 haha. Mislim, znam teoretski da se događa i kako ga riješiti no nikada to u praksi nisam vidio.

Baš je netko pitao na PAC temi što dobije taj error i ja sam mu rekao da je zbog toga što je bio na samsung based romu. Inače se savjetuje ljudima da prvo flashaju kernel tipa zadnji siyah/dorimanx pa tek onda flashaju željeni rom.

"meni baci eror pri instalaciji jelly bama netko imao slican problem? A neat rom bez problema" to je napisao kolega Crdy.
Dakle, zadnje je stavio Neat (i to ide jer je bootloader prethodnog kernela bio dobar).

Inače, svi koji rade thread na xda sa službenim Samsung firmwareom bi trebali staviti to upozorenje.

{#} kpavl NHF 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina

Ako ste propustili, AirDroidv2 BETA je dostupan.
Pohitajte putem linka na temu gdje sam više pisao o toj aplikaciji.

Novi JellyBam bootanimation.
Izgleda genijalno i otkačeno. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 10:15 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 15:32 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma malo sam se uplasio prvi put mi se to desilo ...flasho sam ja kernel i to sve prije al znaci imaso sam Neat Rom lite verziju prije ove 4.4 i sad vidim izasla je nova pa idem naravno stavit tu verziju, međutim eto to se desilo instalacija je prosla u redu i sve flasha se i philzz kernel odma ali poslje nije htjelo bootat. Al dobro uz pomoc evo kolega s foruma rjesen problem. Sad sam na Wanam Liteu zadnjem sa Hirox kernelom i poprilicno sam zadovoljan.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja se nakon svih cm-ova i jellybam-ova i sta ja znam cega ne vratio na sluzbeni 4.1.2 telenor i za ovih 3 dana koljo koristim ok je. Baterija ne losa. Sve glatko radi. I ostajem na tom dok ne izade hr verzija
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina

CM 10.1 - M2

Što bi to trebalo biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

CM 10.1 - M2

Što bi to trebalo biti?

Mjesečni build (za one koji ne flashaju svaki nightly)

M=month

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
13 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

CM 10.1 - M2

Što bi to trebalo biti?

Milestone 2?

17 godina
neaktivan

Prešao na jellybam 6.4.0, e sad mi getril javlja da radio-modem iliti baseband nije baš kompatibilan s ovim romom (4.2.2), koji bi radio - baseband odgovarao??

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Limac kaže...

Prešao na jellybam 6.4.0, e sad mi getril javlja da radio-modem iliti baseband nije baš kompatibilan s ovim romom (4.2.2), koji bi radio - baseband odgovarao??

Mani se GetRIL-a, ne moraju ril i baseband biti uopce isti.

Ti zapravo mijenjas RIL u tom programu, a ne modem, flashaj modem koji ti najviše odgovara i to je to. GetRIL ti "javlja" samo da se oni ne podudaraju - ni ne moraju.

16 godina
neaktivan
Oasis186 kaže...
Poz svima,

Ne želim paničariti,al evo što mi se dogodilo.

Da, mob pokreće 2.3.6. Gingerbread. nije bilo rootanja ni ičeg sličnog. Takav je kakav je, otkad je kupljen..

restart,restart,restart......

Oasis186 kaže...
Rješila :-) nakon 3.paljenja, vađenja kartice.. Hju

super,ali malo je neobično držati galaxy s2 na gingerbradu kad postoji jedan zaista stabilan i kvalitetan os kao što je završni ICS

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 14:44 (seneka).
13 godina

Pozz ljudi,ja planiram kupiti Galaxy S2,recite mi koja je cijena uređaja i gdje ga mogu kupiti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav ljudi...nisam se dugo javljao...bio sam pitao prije za neke romove sa dobrom baterijom da nakon vasih preporuka uopce nisam nista ni komentirao..uglavnom imao sam nekakvih privatnih stvari pa me nije bilo...ali u to vrijeme (prije nekih 2tj) sam stavio Amazing Rom koji je vise manje osim baterije bio solidan...dok me do prije par dana nije poceo zahebavati...npr senzori mu umru,i moram ga restartat da bi proradili...pod senzore mislim za rotaciju i za autobright. zasto se to dogodi,pojma nemam...

tak da evo,opet pitam...jel ima neko da se zadrzao na nekom romu,ili mu se uvijek vrati...shvatio sam da mi se neda isprobavati milijun njih...treba mi nesto stabilno,fluidno,i da mi baterija izdrzi od jutra do navecer da ga stavim na punjac,dakle da bude kolko tolko ok,ne trazim cuda :P

jel postoji sto novije takvoga? ili moram posezati u ICS vremena?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam zadnji RootBox već par dana i bilo je ok (dobio sam jedan sod, ali nisam ga pokušavao riješiti kao na CM nego sam još taj dan promijenio kernel. Na cm su se zalili ljudi na sod, a na rootboxu samo oni koji nisu čisto instalirali rom ili cleanali cache) i onda jučer oko 3,4 sata flasham novi kernel.

Kernel je zadnji MCM-ov kernel koji je modificiran za 4.2.2, ima stare mali drivere no nema veze. Postao sam link u ovoj temi jučer no evo ga opet http://rush85.tiafiles.de/CM10-AOKP/Kernel%20Samlung/Vsync_Siyah_All.Roms2_INC.Modem.LS8.zip.

Od flashanja kernela je prošlo više od 26 sati i baterija mi se još nije ispraznila. Flashao sam sa oko 90%, instalirao nove aplikacije, brisao stare, razne opcije isprobavao i još mi je ostalo 12 %.

Većinu sam vremena proveo na wifi (oko 18 sati), malo na 2g internetu i malo na 3g.

3h 15 min je screen on time.

Siyah sam podesio uv procesora za 100 mV, gpu steps su 50,62,100,160,200 itd. jer mi je baterija najbitniji faktor. Čak sam sinoć pričao preko skypea (hq videopoziv) 10 minuta i mobitel se "zagrijao" na 31 C što mi je čudo i nevjerojatno jer inače se popne na 35 kada imam stock kernel.

Kada ga koristim temp je od 23-28 ovisno koja je temp sobe, a inače je na stocku bila 31-33 C. 

Imao sam wifi drain na 4.2.2 zbog broadcast reciever patcha kojeg codeworkx nije implentirao u novi cm kernel.

Koristim greenify za neke aplikacije koje koristim kao što su Skype i Viber i ostale koje ne koristim nikako ili jako malo, a zelim ih imati na mobu ako zatreba.

Sudy probaj RootBox + taj kernel. Kladim se da se nećeš razočarati, iako su ti standardi visoki. :Pž

EDIT: Ram usage je od 320 do 400 MB :D.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 20:09 (kpavl).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
bzvz92 kaže...

tak da evo,opet pitam...jel ima neko da se zadrzao na nekom romu,ili mu se uvijek vrati...shvatio sam da mi se neda isprobavati milijun njih...treba mi nesto stabilno,fluidno,i da mi baterija izdrzi od jutra do navecer da ga stavim na punjac,dakle da bude kolko tolko ok,ne trazim cuda :P

jel postoji sto novije takvoga? ili moram posezati u ICS vremena?

RGUI NDT (Android 2.3.7) {#}

Šala, ja sam na zadnjem CM10.1 nightlyu (0403) i mogu reći za prvo punjenje da je solidan.
I da će ti jutro-noć izdržati.
Sada sam si sredio ROM i mogu reći da je dobro.

U zadnje vrijeme sam probao većinu novih ROM-ova i ne mogu ti nijedan preporučiti (onako kao bratu), ali recimo Codename Lungo, Xylon i Slim Bean bi mogli proći.

Ne znam u kakvoj je fazi JellyBam (ima ljudi koji ga prate, ove 6.x.x verzije).
Ako ti se ne zeza s AOSP/AOKP/PIE, probaj možda neki službeni JB 4.1.2 (Neat!) i ako ti ne srče bateriju kao blesav, ostani na njemu. 

14 godina
kpavl kaže...

Probao sam neki dan neki Rootbox (kada je Hrvoje spomenuo u temi) i nije mi se svidjela, nisam siguran zašto.
Te sve AOKP/PIE/PARANOID gluposti, valjda.

Znači riješio si 4.2.2 battery drain?
Meni se čini da opet imam AOS bug.
Ti si se bome zainatio i proučio taj Android i sve aplikacije.
Mogli bi dobro surađivati {#}

Ostavljam ovu kombinaciju CM10.1 stock pa ćemo vidjeti.
Ne znam što se s MCM-om dogodilo. 

12 godina
neaktivan

Bio sam i ja na stock CM 10.1, no dobivao sam sod svaki dan tako da nisam na njemu ostao.

sod = zaključate mobitel i ostavite ga na stolu, nakon nekog vremena stisnete power button da vidite koliko je sati ili tako nešta i on ne reagira, crn ekran. Drzite power button 10 sekundi i restartirati ce se (nekima ni to ne uspjeva pa moraju vaditi bateriju). Nakon što se mobitel upali izgubite dosta baterije, ja sam izgubio oko 50%.

@ Sudy

Pie možeš isključiti, paranoid nema nego xposed, a njega ne koristim.

Riješio sam 4.2.2 baterry drain čini se, u 2-3 sata imam manje od 20 sekundi wlan wake i ne gubim bateriju brzo, a prije sam u 1 sat imao u dobrom slučaju 40 sekundi, u lošem nekoliko minuta wlan wake i gubio sam 1-2% po satu.

DTIM interval mi je 10, a Beacon 100 (default je 1 i 100) jer sam tako testirao otkad imam drain, to mi je bila smjernica i na njemu je bilo najbolje. Beacon kada povisim ne valja, kao ni DTIM Interval.

Mobitel je na stock kernelu ostajao puno duze awake nakon zaključavanja, a još više kada je na wifi. Jučer sam radio test pomoću BBS, plug-unplug i ostavio 2 sata na wifi. Rezultati su bili screen on time 20 sekundi, awake 30 a baterija ostala ista.

Da, nadam se dobroj suradnji :D.

{#}

Naučio sam čitati BBS dump od novijih stvari :D .

Tko će znati za MCM-a, žao bi mi bilo kada bi nas ostavio.

EDIT: 45 minuta na 3g, ni jedan % nije otišao dolje. Stoji na 12%. Vidjeti ćemo sutra kako reagira u pravom korištenju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 20:21 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Filip100able kaže...

Pozz ljudi,ja planiram kupiti Galaxy S2,recite mi koja je cijena uređaja i gdje ga mogu kupiti ?

Ovisi, imaš ga po njuškalu između 1500-2200 kn.
Ovisi o ponudi.
Realno vrijedi između 1700-1900 kn, maksimalno 2000 kn.
Svi u Hrvatskoj kupljeni još uvijek imaju garanciju.
Najstariji modeli kod nas su kraj 6. mjeseca 2011. i početak 7. mjeseca iste godine.

Ako hoćeš kupiti novog u nekom centru, to bi morao sam pronaći. 

14 godina
kpavl kaže...

Riješio sam 4.2.2 baterry drain čini se, u 2-3 sata imam manje od 20 sekundi wlan wake i ne gubim bateriju brzo, a prije sam u 1 sat imao u dobrom slučaju 40 sekundi, u lošem nekoliko minuta wlan wake i gubio sam 1-2% po satu.

DTIM interval mi je 10, a Beacon 100 (default je 1 i 100) jer sam tako testirao otkad imam drain, to mi je bila smjernica i na njemu je bilo najbolje. Beacon kada povisim ne valja, kao ni DTIM Interval.

Mobitel je na stock kernelu ostajao puno duze awake nakon zaključavanja, a još više kada je na wifi. Jučer sam radio test pomoću BBS, plug-unplug i ostavio 2 sata na wifi. Rezultati su bili screen on time 20 sekundi, awake 30 a baterija ostala ista.

Da, nadam se dobroj suradnji :D.

{#}

Naučio sam čitati BBS dump od novijih stvari :D .

Tko će znati za MCM-a, žao bi mi bilo kada bi nas ostavio.

Da, znam da se sve može isključiti, samo kažem.

Dakle, ti si stavio taj modificrani kernel 4.2.2, sredio STweaks i to je to?
Ove sve postavke su za STweaks? 

12 godina
neaktivan

DTIM i Beacon interval su postavke na modemu/routeru pod advanced wireless settings. To mi je preporučio korisnik na xda Karpfenhai da se s time igram, jer ni on ne zna kako da to podesim točno. Stavio sam DTIM 10, bio je na 1, a Beacon interval sam ostavio na 100 kao što je i bilo. Tada mi je drain bio najmanji (ali ga je ipak bilo), tj. mobitel je bio najmanje awake otkad ga zaključam.

"The DTIM is how the AP (wireless router) warns its clients that it is about to transmit the multicast (and broadcast*) frames it queued up since the previous DTIM.

This queueing and scheduled delivery is done to allow power-conscious devices to save power by turning off their receivers for brief stretches of time, only waking up their receivers when the AP indicates is has traffic for them. This procedure is only performed if one or more of the currently-associated clients on the AP is in power-save mode. If no clients are in power save mode, the AP will transmit multicasts as soon as they come in.

The DTIM interval is essentially meaningless and can be safely ignored. A shorter DTIM interval couldtheoretically make your wireless devices use up their batteries faster, because they'd have to wake up more often for multicasts. A longer DTIM interval could theoretically hinder multicast performance on your network. But either way, it is extremely unlikely that you'll be able to notice any difference that the DTIM interval setting makes. You'd have to set up a special, sensitive test to look for any difference, and I'm still not sure you'd be able to reliably measure one."

Stavio kernel, podesio STweaks kao što sam prije podesio na JellyBamu na istom kernelu (ima u ovom threadu, mogu ponovno staviti ako zelis).

EDIT: Bio sam i ja na stock CM 10.1, no dobivao sam sod svaki dan tako da nisam na njemu ostao.

sod = zaključate mobitel i ostavite ga na stolu, nakon nekog vremena stisnete power button da vidite koliko je sati ili tako nešta i on ne reagira, crn ekran. Drzite power button 10 sekundi i restartirati ce se (nekima ni to ne uspjeva pa moraju vaditi bateriju). Nakon što se mobitel upali izgubite dosta baterije, ja sam gubio oko 50%.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 20:30 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
kpavl kaže...

DTIM i Beacon interval su postavke na modemu/routeru pod advanced wireless settings. To mi je preporučio korisnik na xda Karpfenhai da se s time igram, jer ni on ne zna kako da to podesim točno. Stavio sam DTIM 10, bio je na 1, a Beacon interval sam ostavio na 100 kao što je i bilo.

"The DTIM is how the AP (wireless router) warns its clients that it is about to transmit the multicast (and broadcast*) frames it queued up since the previous DTIM.

This queueing and scheduled delivery is done to allow power-conscious devices to save power by turning off their receivers for brief stretches of time, only waking up their receivers when the AP indicates is has traffic for them. This procedure is only performed if one or more of the currently-associated clients on the AP is in power-save mode. If no clients are in power save mode, the AP will transmit multicasts as soon as they come in.

The DTIM interval is essentially meaningless and can be safely ignored. A shorter DTIM interval couldtheoretically make your wireless devices use up their batteries faster, because they'd have to wake up more often for multicasts. A longer DTIM interval could theoretically hinder multicast performance on your network. But either way, it is extremely unlikely that you'll be able to notice any difference that the DTIM interval setting makes. You'd have to set up a special, sensitive test to look for any difference, and I'm still not sure you'd be able to reliably measure one."

Stavio kernel, podesio STweaks kao što sam prije podesio na JellyBamu na istom kernelu (ima u ovom threadu, mogu ponovno staviti ako zelis).

Aha, hvala za ovo.
Ma ne vuče meni Wi-Fi jer mi je većinu vremena isključen (nemam ga u stanu gdje studiram), ali probat ću jer kada sam u zgradi faksa imam.

P.s. ovaj kernel što si stavio je 20MB?
Gdje je taj thread na xda?
Da mogu pratiti ako bude updateova s novim Mali driverima

12 godina
neaktivan

Nema ga na xda, radi ga neki "švabo" na forumu android-hilfe no on ima thread za svoj rom, za koji preporuča MCM-ov kernel i baš zbog toga što MCM-a nema je napravio ovo jer mu je taj kernel najviše odgovarao.

O njemu smo pričali u MCM threadu jer je po njemu rađen. Ako će igdje objaviti neki update kernela, u što slabo vjerujem da će ga biti, onda će to objaviti u tom threadu.

Kažu da ne vjeruju da će dobiti mali v2 update jer MCM nije updateo svoj Github ni ništa te da može samo on to napraviti ako se vrati.

Link za forum  http://www.android-hilfe.de/aosp-aokp-basierende-custom-roms-fuer-samsung-galaxy-s2/243348-aokp-rom-jellybean-26-02-13-4-2-2-rommix_byrushv11-3_mali-vsync-pa-cm10-aokp.html

Link njegovog download site-a : http://rush85.tiafiles.de/CM10-AOKP/Kernel%20Samlung/ Ovaj vsync kernel all roms 2 što je stavio 3.3. je taj kernel, a slijedeći dan je stavio ovaj aroma installer (4.3.) u kojem ima par kernela. Dorimanx 7, 8, moddani siyah v5 vsync i mislim da je to.

Da, 20 je mb, ja sam stavio preko ovoga Aroma installera no isti je kernel.

P.S. Ne mogu vjerojati da su tako male temperature što pokazuje mobitel, iako je stalno ili hladan ili normalne temperature (nije vruć ni jako topal kao prije) pa sam pitao u tome threadu na njemačkom (koji mi neide) da li je moguće da je developer napravio da pokazuje manje temperature haha. To sam isto upitao i u MCM-ovom threadu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 20:40 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice