Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 825.040
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
ERROR1911 kaže...

Dali zna tko riješenje za gore navedeni problem? 

Primijetio sam da se to baterija grije, i jako brzo se napuni a ne izdrži 5h sa jednim punjenjem. 

Nekad malo treba pročitati ove postove iznad.

ja sam bio napisao ovo:

"Ja sam instalirao taj update preko KIES-a.

i ono što mi se počelo događati je konstantno zagrijavanje u području oko stražnje kamere i gornjem dijelu ekrana, te nakon toga i konstantnog restarta telefona.

To mi se događalo još na androidu 4.2.2. a na 4.3 i prvim verzijama 4.4 je zagrijavanje nestalo.

Napravio sam hard reset no nije pomoglo pa sam vratio na raniju verziju kitkat-a (i9505XXUFNB9) preko odina."

od tada je sve bolje, i čekam da izađe neka novija verzija androida.

za bateriju instaliraj batterbatterystats, wakelock detector ili gsam battery monitor pa proučavaj što ti troši bateriju od aplikacija, kernela i slično.

16 godina
neaktivan

"nemoguce je reproducirati zvuk tijekom poziva" - poruka kad se pokusa pokrenuti video
mx player s marketa pokrece ali nema zvuka..
ima netko kakvu ideju?

edit:javljeno da je proradilo,nemam pojma kako,nije moj telefon

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2014 10:02 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

bome evo i rekord moj...

stock updejt od vipa, vifi i edge naizmjence radi, sync off, auto brightness, 

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2014 18:55 (thabigjc).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Htio bih napraviti "format C:" {#} znači sve fromatirati. Kako se to radi na sgs4 tj. linuxu i šta uopće smijem- mogu fromatirati te kako onda dići rom??

0 0 hvala 0
11 godina
thabigjc kaže...

bome evo i rekord moj...

rootan ili skroz stock bez ikakvih diranja po sustavu?

ako je edge jel onda ne uključuješ uopće 3G?

ako je sync off da li tad stižu redovno poruke kao viber, whatsapp i fb messanger?

14 godina
neaktivan

Znači, na galaxyju mi se ekran upali sam od sebe svakih random desetaka minuta. Znači dok je na stolu i miruje, ne dobijem poruku, ništa facebook, ništa mail, znači ništa ništa. Probao sam deinstalirati aplikacije za koje na netu piše da bi mogle biti uzrok i još se tako zna ekran upaliti.

Znači ekran mi se upali svakih XY minuta (xy=nasumični broj) normalno kao da sam stisnuo gumb za paljenje tj otključavanje. I onda se za par sekundi ugasi ekran normalno ko da sam opet stisnuo gumb za zaključavanje tj gasenje ekrana.

Očito je da neki k radi u pozadini, i troši bateriju i možda internet, a dogodi se da nosim mob u džepu ili u ruci pa ne skužim da se upalio ekran pa unosim krive lozinke itd.

Kaj bi moglo biti? 

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Frend kupio S4 u subotu. U nedjelju odmah skužio da neš ne štima, svaki put kad starta kameru mobitel se zblokira. Kad ga je kupio je prvo napravio OTA update, i normalno je radio, nije ni slikao taj dan ništa, i u nedjelju skužio da se ruši na kameri. Vratili smo ga na tvorničke postavke i opet ista stvar.

U ponedjeljak nije mogao zbog posla u trgovinu pa idemo sutra. Hoće mu odmah zamijeniti za novi ili mora nositi na servis. Ne planira pristati na to da mu raskapaju i popravljaju novi telefon jer pitanje kakvo je to sranje unutra.

Koja je sad procedura? Hoće mu odmah zamijeniti telefon u trgovini ili kako? Kupljen je u "svijet medija"

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ima pravo na novi uređaj unutar 7 dana pa makar kao razlog bio da mu se boja ne sviđa.
14 godina
neaktivan
cekpu kaže...
Ima pravo na novi uređaj unutar 7 dana pa makar kao razlog bio da mu se boja ne sviđa.

Pa bas i ne ide to tako,onda bi se svi mjenjali robu kako se sjete. Za tehnincki neispravnu robu ima rok unutar 7 dana zamjeniti i dobiti novi uredaj bez pitanja,nakon 7 dana stupa na snagu garancija iliti servis bez troskova,a kad garancija istekne servis na osobni trosak.

15 godina
neaktivan
marsovac zemaljski kaže...
thabigjc kaže...

bome evo i rekord moj...

rootan ili skroz stock bez ikakvih diranja po sustavu?

ako je edge jel onda ne uključuješ uopće 3G?

ako je sync off da li tad stižu redovno poruke kao viber, whatsapp i fb messanger?

Nisam rootao i bez ikakvih diranja po sistemu osim disable-anja odredenih app koje ne koristim..

Edge koristim jer drugo nemam kod nas osim kad odem u grad a u postavkama mi je 2g/3g bez 4g postavljeno..

Sync off i viber skype wap i face normalno dolaze poruke jedino sam skuzio da gmail ne jer se treba syncat..

Od ostalog imam crni wallpaper i nije mi ukljucen power saving

Eto zz

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
16 godina
kole2689 kaže...
cekpu kaže...

Pa bas i ne ide to tako,onda bi se svi mjenjali robu kako se sjete. Za tehnincki neispravnu robu ima rok unutar 7 dana zamjeniti i dobiti novi uredaj bez pitanja,nakon 7 dana stupa na snagu garancija iliti servis bez troskova,a kad garancija istekne servis na osobni trosak.

neide ni to baš tako, prema komori potrošača, korisnik ima pravo zatražiti novi uređaj unutar 6 mjeseci (za trgovca), što bi značilo da unutar 6 mjeseci može dobiti novi mobitel od prodavača, ali nakon 7 dana se mora utvrditi da nije došlo do "fizičkog" kvara a to se radi preko servisa.. 

više ima na (broj 3): http://potrosac.mingorp.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12494

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
14 godina
neaktivan
LUNAT1C kaže...
kole2689 kaže...
cekpu kaže...

neide ni to baš tako, prema komori potrošača, korisnik ima pravo zatražiti novi uređaj unutar 6 mjeseci (za trgovca), što bi značilo da unutar 6 mjeseci može dobiti novi mobitel od prodavača, ali nakon 7 dana se mora utvrditi da nije došlo do "fizičkog" kvara a to se radi preko servisa.. 

više ima na (broj 3): http://potrosac.mingorp.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12494

pročitaj br. 10

16 godina
kole2689 kaže...
LUNAT1C kaže...
kole2689 kaže...
cekpu kaže...

pročitaj br. 10

kakve veze ima snižena roba s greškom i reklamacija na nju sa kupljenim novim uređajem iz svijeta medija o.O mislim da mu u svijetu medija nisu rekli " gle evo ti mob platit ces ga normalno ali ti ne radi kamera..."

17 godina

Ono što vam ja predlažem je da zahtjevate neotvorenu kutiju pri kupnji uređaja. Radilo se o kupnji kod operatera ili o kupnji u normalnoj trgovini. Njihove isprike da su otvorili kutiju da ovjere garancije odmah i slične stvari su izmišljotine i često se u kutijama nađu već korišteni uređaji ili uređaji koji su imali grešku odmah pri kupnji pa su reparirani.

U svakom slučaju, na kutiji Samsung uređaja piše da se proizvod ne prihvaća ukoliko je naljepnica potrgana ili ako je prčkano po njoj. Tako je pretpostavljam i s drugim proizvođačima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 14:00 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Ono što vam ja predlažem je da zahtjevate neotvorenu kutiju pri kupnji uređaja. Radilo se o kupnji kod operatera ili o kupnji u normalnoj trgovini. Njihove isprike da su otvorili kutiju da ovjere garancije odmah i slične stvari su izmišljotine i često se u kutijama nađu već korišteni uređaji ili uređaji koji su imali grešku odmah pri kupnji pa su reparirani.

U svakom slučaju, na kutiji Samsung uređaja piše da se proizvod ne prihvaća ukoliko je naljepnica potrgana ili ako je prčkano po njoj. Tako je pretpostavljam i s drugim proizvođačima.

Ja sam doživio da je prodavač rezao naljepnice s 3 kutije i izvadio van mobitele da si odaberem boju. A ja to nisam trazio.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
14 godina
neaktivan

Meni upravo povukao update od 97.75mb. Pise improve stability.

Sada je XXUGNG8, opet nisu rijesili problem sa screenshot-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Gdje se može kupiti nova org baterija za S4?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tomo1987 kaže...

Gdje se može kupiti nova org baterija za S4?

Europatrade.

16 godina

zna netko gdje se moze uzeti poklopac za bateriju osim na njuškalu?

0 0 hvala 0
11 godina
QuidZz kaže...

kakav je problem screenshot-a? meni je sve normalno.

iako mi se događa kao i na prošlom romu da mi se telefon jače zagrijava i resetira iz čista mira, nepovezano s temperaturom

14 godina
neaktivan
LUNAT1C kaže...

zna netko gdje se moze uzeti poklopac za bateriju osim na njuškalu?

Ebay. 

marsovac zemaljski kaže...
QuidZz kaže...

kakav je problem screenshot-a? meni je sve normalno.

iako mi se događa kao i na prošlom romu da mi se telefon jače zagrijava i resetira iz čista mira, nepovezano s temperaturom

Znaci napravim screenshot, udem u galeriju ( u screenshot mapu ) i budu mutni. Kad otvorim neki opet bude mutan ( cak i oni koje sam napravio na 4.3 ). Kad nekome posaljem bude sve super, al iz nekog software-skog razloga mob ih "nemoze izostrit" u galeriji. Na 4.3 je radilo savrseno, isto kao i na 4.4.2 KitKat. Kad je stigao update za KNOX 2.0 i onaj glupi Kids mode pojavio se taj bug. Isto ga nisu rijesili sa ovim zadnjim update-om. Nadam se da ce ubrzo. Nije mi problem jer kazem, kad nekome posaljem/postam na forum, screenshot bude kakav i treba biti. Provao factory reset, nije pomoglo. E da, software je official naravno. 

Sa zagrijavanjem nemam problema, ugrije se malo dok igram Asphalt 8. Nista neobicno. Od kad mob imam nije mi se dogodilo da se resetirao/ugasio sam od sebe. 

14 godina

Meni je OK ovaj zadnji update, čini mi se malo fluidniji mob općenito, al to mi se valjda čini više nego što je realno...

Manje se grije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moj S4 krepao neki dan.

Usred rada javio da nema SIM kartice i kod sljedećeg paljenja, nema slike više niti rade touch tipke ispod zaslona.

Baterija se također čudno ponaša - sa 50% padne na 15% ili čak na 0% .

Reinstalirao softver preko ODIN-a i nije riješilo problem.

Uređaj dobije sliku kad ga malo stisnem i držim gore u lijevom kutu i to dobije malo čudnu sliku

koja se s vremenom ispravi i radi tako par minuta i onda opet poludi i ne radi ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mstaglicic kaže...

Moj S4 krepao neki dan.

Usred rada javio da nema SIM kartice i kod sljedećeg paljenja, nema slike više niti rade touch tipke ispod zaslona.

Baterija se također čudno ponaša - sa 50% padne na 15% ili čak na 0% .

Reinstalirao softver preko ODIN-a i nije riješilo problem.

Uređaj dobije sliku kad ga malo stisnem i držim gore u lijevom kutu i to dobije malo čudnu sliku

koja se s vremenom ispravi i radi tako par minuta i onda opet poludi i ne radi ništa.

rekao bi da te zeza matična, ali nisam 100% siguran
ps. meni je zadnji update obriso IMEI  (Vip) , napravio factory reset i ne prepoznaje karticu uopce, *#06# baca null/null, sad je vec par dana na servisu...

11 godina
neaktivan

Pozdrav. Ovih dana bi trebao kupiti Galaxy S4. Sad se malo bojim da ne odaberem "krivi" jer sam čitao po nekim stranicama da jedna verzija I-9...nešta, ne znam dalje, ima nekih problema. Zna li netko nešto o tome?

0 0 hvala 0
16 godina
Skejter2710 kaže...

Pozdrav. Ovih dana bi trebao kupiti Galaxy S4. Sad se malo bojim da ne odaberem "krivi" jer sam čitao po nekim stranicama da jedna verzija I-9...nešta, ne znam dalje, ima nekih problema. Zna li netko nešto o tome?

u hrvatskoj je dostupan samo I9505 (ako se ne varam) i sa njim je sve u redu, ukoliko ga kupujes u ducanu nemas se sto brinuti, ukoliko polovno provjeri knox da nije slucajno rootan i bez garancije i provjeri imei da nebi bio ukraden..
postoji jedino određeni broj baterija koje se napuhuju ali pokrivene su garancijom i to samo određeni serijski broj (u ducanu neces dobit takvu bateriju, polovno samo mozes naletit) 

11 godina
neaktivan

Sad sam vidio da mnogi kažu da je LG G2 bolji od Galaxy S4. Da li je netko imao oba dva takva mobitela i koja su mu bila iskustva?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imao sam galaxy s4 godinu dana te sam prije dva mjeseca prešao na lg g2 i nije mi žao. Iako sam bio sa galaxy s4 poprilično zadavoljan smetale su me neke stvari. Lg g2 ima puno bolju bateriju od galaxy s4 te se osjetno manje grije. Kad sam surfao na 4g mreži sa galaxy s4 mi se ekran toliko znao ugrijati da sam mogao gore jaje spržiti dok mi lg g2 postane samo topao. Također je fluidnost sučelja na starni lg g2. Ekrani su tu negdje kao i kamere. Kamera od galaxy s4 brže fokusira ali krajnji rezultat je skoro pa isti. Jedino što mi nedostaje od galaxy s4 jest microsd kartica ali sad jednostavno češće prebacujem stvari na komp ako napunim mobitel sa slikama/video tako da i to nije problem.

14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa! E ovak imam S4 zaključan na VIP, sada ako ga flasham na dr firmware da li će i dalje biti zaključan? ako da kako da riješim, govorimo o tome da ne plaćam VIP-u 500kn, jer mob je pod ugovorom još a treba mi trenutno otključan na sve mreže, i u biti čuo sam da prek samsunga direktno za neki 100kn, sad ak se netko razumije molio bih da malo pomogne. Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da, ostaje zaključan i nakon flashanja.

Možeš otključati kodom s ovih stranica.

http://unlockcode247.com/

http://sim-unlock.net/

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 16:36 (Syke).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice