Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.559.985
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Switch kaže...

Skini drugu verziju tog cm 10.1 nemoj zadnju uzeti. I koji klinac stavljaš taj semaphore kernel?! Probaj staviti cm 10 4.1.2.

Sad sam krenuo skidati  Download Android 4.1.2 CM10 Jelly Bean ROM.

A što onaj momak priča o nekakvom "otključavanju" mobitela ????

koji kernel da stavim ?

tamo na turorijalu tako piše , bem mu **** {#}

Volim sve moderatorice i administratorice !
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 19:00 (Budokai).
12 godina
neaktivan

heheeh pomogo bi ti al se nesječam kako sam to napravio , dva dana sam muku mučio valjda je mozak izbriso tu muku iz sječanja eheheh

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
imas na youtubu puno tutoriala napisi i9000 root 2.3.6

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Skrap, pa rootao sam mobitel. Ne treba meni to. {#}

Ja imam problema s instalacijom Jelly Beana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 19:23 (Budokai).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
kad sam prebacivo sa 2.3.3 na 2.3.6 vratilo mi je mob ko da nije rootan možda je i tebi tako moro bi imati superuser ikonu ako je nemaš onda ga ponovo rootaj
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Slabo pratim novosti na ovom forumu posto sam presao na s3 pa bih molio ako mi moze netko preoruciti neki dobar JB rom sa sto manje bugova!? :)

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
skrap kaže...
kad sam prebacivo sa 2.3.3 na 2.3.6 vratilo mi je mob ko da nije rootan možda je i tebi tako moro bi imati superuser ikonu ako je nemaš onda ga ponovo rootaj

Jooooojjjj uspio sam. {#}

Što lijepo izgleda i brzo radi.

Hvala ti puno @scrap, pa hvala mom sugrađanu @Switch, (Taj Semaphore kernel me je i zay**** a na tom glupom tutorijalu lijepo piše da ga se instalira !??) {#}  pa, hvala @brane_og....Svima puno hvala na savjetima, mada sam se i sam potrudio guglajući. {#}

A gdje su kamera i fotoaparat !? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 21:03 (Budokai).
14 godina
neaktivan

Trebam pomoć.
Stavio sam SlimRom i Semaphore kernel i super radi mob.
No problem je bio u sugavom modemu. Signal je bio koma.
I uz malo puno surfanja našao FMod_extra_ZSJPG modem koji je daleko bolji od XXJVT-a
...i sad čitam dalje da ljudi hvale JW4 modem da je dobar kod nas. Ali nikako da ga nađem. može li netko poslat? hvala

EDIT: uspio sam nać al za sad je razlika minimala u odnosu na ZSJPG
neki prijedlozi?
http://cyanogenmod.nl/files/Samsung%20Galaxy%20S/CM10/Modem%20%20Radio/XXJW4_ICS.CM.I9000.zip

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 22:09 (niksa_zgb).

0 0 hvala 0
15 godina
Budokai kaže...
skrap kaže...

Jooooojjjj uspio sam. {#}

Što lijepo izgleda i brzo radi.

Hvala ti puno @scrap, pa hvala mom sugrađanu @Switch, (Taj Semaphore kernel me je i zay**** a na tom glupom tutorijalu lijepo piše da ga se instalira !??) {#}  pa, hvala @brane_og....Svima puno hvala na savjetima, mada sam se i sam potrudio guglajući. {#}

A gdje su kamera i fotoaparat !? {#}

Ma ne moraš satavljati nikakav kernel drugi, savršeno dobro radi sa ovim što dođe s romom. Ajde super da si konačno to sredio. {#}

E jbg sad za kameru nemam pojma, to je do roma vjerojatno, ne znam koji si stavio...ali trebalo bi raditi sa bilo kojim romom...

BF Nick: SwitchCRO
13 godina
protjeran
Switch kaže...

E jbg sad za kameru nemam pojma, to je do roma vjerojatno, ne znam koji si stavio...ali trebalo bi raditi sa bilo kojim romom...

O Đizsss... nema ikone fotoaparata među aplikacijama {#}. Ima budilica, kalkulator, postavke itd. a nema kamere..svašta.

To je kriv taj gapps-ics-20120429 ;)  probat ću naći drugi pa jovo nanovo ...

EDIT;

Užas, skinuo sam neku besplatnu kameru, rezolucija max 800x600 za fotke, opcije nikakve... sve što valjaju video i obične kamere se plaćaju.

Sto problema; gdje je opcija za spojiti Samsung Kies i vratiti kontakte na mob. ?

Nema dnevnika, pisanja teksta u pokretu..cccc, softver radi odlično, no to sve treba skidati s Weba/Marketa, valjda ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 12:58 (Budokai).
16 godina

Nakon isprobavanja X različitih romova (CyanAOSP 0.5.2, RemICS-JB 3.0.1, TiramiSlim 2.0, X-Bean 3.0, C-RoM BeaN v2, ICS333 2.0.1...) nikako da nađem ROM sa zadovoljavajućim 3D performansama; to se "osjeća" u igrama, a i AnTuTu Benchmark potvrđuje isto.

Najviše me zabrinjava ovaj CyanAOSP ROM koji je i deklariran kao gamerski, na kom dečki s XDA foruma redovito postižu AnTuTu score od ~5000+ dok moj Galaxy S jedva "natuče" kakvih 3500-3800.
Pri tome, da se osvrnem opet na 3D performanse, moj telefon postiže 1300 u sekciji 3D Graphics, dok s druge strane, kolege s XDA postižu 2300 i više. 

Neznam u čemu je problem, sve radim kako je i zamišljeno (upute o optimizaciji mogućnosti pojedinog ROM-a od strane developera, normalan install samog ROM-a, itd.), no ni GTA III koji čak i na Gingerbread MIUI ROM-u radi glatko, meni ni i na "najjadnijim" grafičkim postavkama na bilo kom ROM-u trza.

Usput da napomenem, baš suprotno svim tvrdnjama ostalih forumaša (bilo naših, bilo s drugih foruma), ja uopće nisam zadovoljan performansama bilo kog Jelly Bean-a na Galaxy S-u, čak štoviše, ICS radi puno fluidnije i glađe.

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
felonterx kaže...

Nakon isprobavanja X različitih romova (CyanAOSP 0.5.2, RemICS-JB 3.0.1, TiramiSlim 2.0, X-Bean 3.0, C-RoM BeaN v2, ICS333 2.0.1...) nikako da nađem ROM sa zadovoljavajućim 3D performansama; to se "osjeća" u igrama, a i AnTuTu Benchmark potvrđuje isto.

Najviše me zabrinjava ovaj CyanAOSP ROM koji je i deklariran kao gamerski, na kom dečki s XDA foruma redovito postižu AnTuTu score od ~5000+ dok moj Galaxy S jedva "natuče" kakvih 3500-3800.
Pri tome, da se osvrnem opet na 3D performanse, moj telefon postiže 1300 u sekciji 3D Graphics, dok s druge strane, kolege s XDA postižu 2300 i više. 

Neznam u čemu je problem, sve radim kako je i zamišljeno (upute o optimizaciji mogućnosti pojedinog ROM-a od strane developera, normalan install samog ROM-a, itd.), no ni GTA III koji čak i na Gingerbread MIUI ROM-u radi glatko, meni ni i na "najjadnijim" grafičkim postavkama na bilo kom ROM-u trza.

Usput da napomenem, baš suprotno svim tvrdnjama ostalih forumaša (bilo naših, bilo s drugih foruma), ja uopće nisam zadovoljan performansama bilo kog Jelly Bean-a na Galaxy S-u, čak štoviše, ICS radi puno fluidnije i glađe.

Si probao cm 10.1? neki dan je izasla "M" kao monthly verzija

istina, i meni neke igre štekaju, ali sam mobitel ne, animaciju i prijelazi su mi glađi i bolje izgledaju nego ICS

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 18:32 (Pinkyy).
16 godina
neaktivan
Pinkyy kaže...
felonterx kaže...

Si probao cm 10.1? neki dan je izasla "M" kao monthly verzija

istina, i meni neke igre štekaju, ali sam mobitel ne, animaciju i prijelazi su mi glađi i bolje izgledaju nego ICS

imam cm 10.1 nighty (izašo 20.1) i mogu reć da sam lagano razočaran sa crpljenjem baterije ... dere ju ko sam vrag .. baterija pod korištnjem samo fb messangera (3g upaljen, bright 0%, sve sinkronizacije i wifi ugašeni) izdrži manje od 8h

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
14 godina
neaktivan

Jedno pitanje za znalce :) Ima li u 2.3.6 jw4 stock romu podrška za hr znakove? Nije mi potreban menu nego da se ne dogodi da mi u nekim hr aplikacijama koje koriste dijakritičke znakove pokazuje čudne znakove. Thx

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nemaš dijakriktiku pri pisanju poruka, dok kad mobitel podesiš na regiju Hrvatska svi ostali tekstovi na mobitelu su sa dijakriktikom.

Nisam "znalac" ali sam se prije par dana igrao s tim ROM-ovima i rootanjem, pa eto, to mi je poznato.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i ekipa kojim ste trenutno romom zadovoljni???

Koji JB rom nema 3g battery drain?

0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam na Slim 2.9, stvarno najbolji do sada ali 3g batery drain je prisutan i bojim se da je tak sa svima.... Možda 4.2 verzija nema bug ali 4.1.2 ima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Chome kaže...

Ja sam na Slim 2.9, stvarno najbolji do sada ali 3g batery drain je prisutan i bojim se da je tak sa svima.... Možda 4.2 verzija nema bug ali 4.1.2 ima.

ma ja sam na tsunami x 4.3, a to je JB 4.2.1, ali me živcira battery drain, to je valjda jedini razlog koji će me nagovoriti da idem na GB, jer svi ICS i JB romovi koje sam probao uz kraće trajanje baterije imaju i battery drain

13 godina
protjeran
brane_og kaže...
ma ja sam na tsunami x 4.3, a to je JB 4.2.1, ali me živcira battery drain, to je valjda jedini razlog koji će me nagovoriti da idem na GB, jer svi ICS i JB romovi koje sam probao uz kraće trajanje baterije imaju i battery drain

Sve u tehnologiji ima svoje zašto i zato.

Da je bilo koji ICS ili JB pogodan za naš Smartphone vjerojatno bi ga pustili kao službenu nadogradnju preko Kiesa.

To što postoje entuzijasti koji rade te Romove i za SGS i9000 ne znači da će mobitel raditi bez problema.

Nisu ni developeri u Samsungu TUKCI da ne znaju složiti JB za Galaxy S. Vjerojatno su probali, no shvatili su da ima previše bugova i da to tako ne ide.

15 godina
Budokai kaže...
brane_og kaže...

Sve u tehnologiji ima svoje zašto i zato.

Da je bilo koji ICS ili JB pogodan za naš Smartphone vjerojatno bi ga pustili kao službenu nadogradnju preko Kiesa.

To što postoje entuzijasti koji rade te Romove i za SGS i9000 ne znači da će mobitel raditi bez problema.

Nisu ni developeri u Samsungu TUKCI da ne znaju složiti JB za Galaxy S. Vjerojatno su probali, no shvatili su da ima previše bugova i da to tako ne ide.

E jesi svašta nadrobio sada što nema veze s vezom!

Nije uopće upitno može li ići ICS ili JB na Galaxy-a. Problem je u tome što Samsung pokušava utrpati nepotrebi TouchWiz unutra što zauzima previše memorije koje Galaxy nema pa zato nisu ni pokušali napraviti ICS ili JB. Čisti ICS ili JB ne žele da rade pa su onda odustali od svega toga. Naravno to nije smo kod Samsunga. Ni HTC neće raditi romove bez Sense-a, ni Motorola bez MotoBlur-a itd...

13 godina
protjeran
Switch kaže...

E jesi svašta nadrobio sada što nema veze s vezom!

Nije uopće upitno može li ići ICS ili JB na Galaxy-a. Problem je u tome što Samsung pokušava utrpati nepotrebi TouchWiz unutra što zauzima previše memorije koje Galaxy nema pa zato nisu ni pokušali napraviti ICS ili JB. Čisti ICS ili JB ne žele da rade pa su onda odustali od svega toga. Naravno to nije smo kod Samsunga. Ni HTC neće raditi romove bez Sense-a, ni Motorola bez MotoBlur-a itd...

1.Već sam ti objasnio da fotoaparat, kamera nemaju ni na ICS ni pola funkcija koje imam na GB. Osim toga, HD video je bugovit  jer pola videa želi pokrenuti, pola ne želi.JB (s Romom koji si mi ti preporučio) ni nema aplikaciju za fotoaparat !?

2.Gapps je siromašan opcijama. Na GB ih imam 36, besplatne za ICS i JB su katastrofa.

3.Baterija curi kao blesava.

4.Nema dijakriktike kod pisanja poruka, što mi jako smeta.

5.Imam "velike šape" i što misliš; kako je meni pisati SMS poruke kad imam samo Qwerty tipkovnicu, a nema 3x4 tipkovnice !?

Vidio sam JB na Samsungu trojci i kamera,video snimanje, sve radi kao beba s pregršt opcija podešavanja.

Zašto je na "našem" telefonu s JB sve okljaštreno, siromašno ?

Napomenuo sam već da što se tiče samog uređaja, on radi bez laga, tečan je, brz, no ima previše nedostataka.

Ako se trebam kur**** i pokazivati prijateljima polu funkcionalan mobitel s JB-om, radije vozim potpuno brz i punokrvan GB.

Što se tebe tiče, puno si pomogao ljudima na forumu da si instaliraju ICS i tu ti trebamo većina biti zahvalni, no moji stavovi ostaju.

Lp

15 godina

Opet ti po svome! Sve što si nabrojao nije do ICS-a ili JB-a kao takvoga nego zbog TouchWiza. Zbog njega imaš te ekstra aplikacije, zbog njega imaš sređenu kameru sa hrpom opcija itd... Ovo što si ti instalirao a i ja je čisti ICS ili JB kakav treba biti!

Što se baterije tiče ja nemam s njom nikakvih problema i o tome sam već pisao tu na temi, što se dijakritike tiče ja ju imam..ne znam u čemu je tebi problem pa nemaš. Što se fotoaparata tiče meni je i više nego dobar. Služi mi za ono za što i treba služiti, uslikati sliku ili snimiti video (HD Video).

Nema šanse da bih se ikada vratio na GB i izgubim tu brzinu i fluidnost radi par aplikacija.

15 godina

@Budokai

Kod mene na ICS radi fotoaparat (uključujući panorama) i baterija traje po 3-4 dana ako ga slabije koristim.

Imam ICS333 i radi sve bez problema, imam i sve hrvatske znakove, a uglavnom pišem sa mobitelom vodoravno tako da mi je tipkovnica veća.

Koliko se sjećam nije ni na GB bilo klasične 3x4 tipkovnice niti bi takvu želio, lakše je okrenuti mobitel na stranu i sve tipke su onda velike i brže se može pisati nego jednu tipku pretiskati 3-4 puta.

Eto ako nisi probao onda pokušaj sa ICS333, imaš odmah prvi link kada guglaš, a ima i ovdje koju stranicu nazad moj post sa uputama na šta paziti pri stavljanju, imaju i tamo upute samo treba sve pročitati, ja sam samo upozorio na bitnije stvari da ih se ne zaboravi ili preskoči.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 19:15 (njonji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Poz ekipa. Jel netko od vas pozna nekoga tko ima razbitog i9000? Treba mi ispravna matična ploča pošto mislim da je na mojem korumpirana unutarnja memorija. Pogledao sam njuškalo i razne oglase i našao sam samo 2 oglasa.Jednog za 350 i drugoga za 450 kn. Ako znate koga nudim mu 250 kn matičnu. Hvala i modovi nemojte se ljutit molim vas kaj ovo nije pod oglasima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
njonji kaže...

@Budokai

Kod mene na ICS radi fotoaparat (uključujući panorama) i baterija traje po 3-4 dana ako ga slabije koristim.

Imam ICS333 i radi sve bez problema, imam i sve hrvatske znakove, a uglavnom pišem sa mobitelom vodoravno tako da mi je tipkovnica veća.

Koliko se sjećam nije ni na GB bilo klasične 3x4 tipkovnice niti bi takvu želio, lakše je okrenuti mobitel na stranu i sve tipke su onda velike i brže se može pisati nego jednu tipku pretiskati 3-4 puta.

Eto ako nisi probao onda pokušaj sa ICS333, imaš odmah prvi link kada guglaš, a ima i ovdje koju stranicu nazad moj post sa uputama na šta paziti pri stavljanju, imaju i tamo upute samo treba sve pročitati, ja sam samo upozorio na bitnije stvari da ih se ne zaboravi ili preskoči.

Ma, isprobavao sam i taj ICS333-2.0.1, stavljao gapps-isc-20120317 (i druge verzije), dodavao i Semaphore_ICS_1.3.0s.

Na GB ima klasične tipkovnice ali je s 2.3.6 updateom izgubio dijakriktiku pri pisanju poruka.

Hebiga, meni video snimanje i fotić puno znače.

Na GB imaš opcije videa 176x144, 320x240, 640x480, 720x480 i 1280x720, imaš opcije kontrast posebno, zasićenje, oštrina, itd.

na fotoaparatu imaš pregršt opcija  auto fokus, vidljivost na otvorenom, rezolucija od 1,5 MP 2,4, 3,2 pa do krajnjih 5MP, korekcija bijele, efekti, ISO podešavanje, mjerenje, stabilizacija (što je jako bitno), automatski kontrast, detekcija treptaja, kvaliteta slike itd.

Imaš punokrvnu video kameru i solidan fotić (normalno, pri dobrom osvjetljenju ili vani).

Nekom autofokus nije bitan kao ni stabilizacija, meni jest.

ICS333 je Ok kao i JB za onog tko ih voli takve i ja samo iznosim moje mišljenje o stvarima koje meni nedostaju na njima. {#}

Izašao je i win 8 pa ima puno ljudi kojima se "neke" opcije ne sviđaju i ne žele ga instalirati. ;)

17 godina
neaktivan

@ Budokai

Moram te razočarati, ali jedino što gapps radi je instalira play store app na mob. S play storea poslije možeš skinuti Gmail, Youtube i ostale appove koje dobiješ po defaultu sa službenim nadogradnjama i pazi sad, taj Gmail i Youtube skinuti s Play Storea na custom romu su isti kao i Gmail i Youtube na službenom romu.

Što se tiče kamere, ne može ti se prigovoriti da je na GB-u bilo više opcija, no sudeći po tome da kamera na mobu zbog fizičkog ograničenja ne može biti bolja ni od najlošijih kompaktnih fotića, pitaj se koliko ti je uopće potrebno da možeš podešavati ISO ili mogućnost očitanja histograma ili štaveć tražiš u svojim čudnim prohtjevima. Kontrast, zasićenje i oštrinu možeš podesiti naknadno u photo editing programima, ako ti je baš toliko stalo da ti slike s moba budu "ekstra" (LOL) kvalitete. Doduše, malo je smiješno da prigovaraš o nedostatku opcija, a slikaš s mobom. Mogao bi razmisliti o kupnji bar prosumer fotića.

Što se tiče stabilizacije, autofokusa, balansa bijele i mjenjanje veličine fotke (oliti megapiksela), to sve postoji na custom ICS-u i JB za Galaxy S. Stabilizacija je automatska i ne može se isključiti, autofokus je također automatski i može se isključiti ako prstom klikneš na ono što želiš fokusirati. Balans bijele i mjenjanje veličine fotke postoji. Kameri možeš pristupiti iz lock moda tako da otključaš mob ulijevo.

Što se tiče dijakritike, ti si prvi za kojeg čujem da ih koristi. Ne znam jesi li svjestan toga, ali 1 dijakritički znak ti zauzima prostora za jedno dvjestotinjak normalnih znakova što znači da moraš slati minimalno 2 poruke. I oni postoje na ICS-u i JB, samo treba dulje držati tipku c ako hoćeš recimo č ili ć. 3x4 tipkovnica, lol... Nikad ju nisam koristio, baš kao ni Swype i dosad sam se pitao tko to koristi. Iako vjerujem da možeš skinuti tipkovnicu s 3x4 tipkovnicom za svoje specijalne prohtjeve.

I OK sad, to su tri "mane". Jedna je da moraš ručno skidati appove koje želiš, druga je da imaš manje opcija na mobu s entry-level fotićem, treća je da ti ne paše tipkovnica koju možeš zamijeniti.

Kad usporediš recimo vrline, primjerice da su custom romovi okrljašteni od nepotrebnih aplikacija (koje kasnije možeš dodati ako želiš), što rezultira s više prostora u radnoj memoriji, što pak rezultira boljim radom. Vjerovao ili ne, na custom ICS-u imam više slobodne RAM nego na službenom GB.

Također, finalne verzije custom romova imaju puno bolju radnu autonomiju, primjerice već spomenuti ICS333 koji bi u stand-by modu vjerojatno mogao raditi i 3+ dana bez punjenja.

Tu je i ljepši (doduše, dojam je subjektivan) ali i fluidniji UI koji radi bez štekanja, puno je responzivniji i intuitivniji od GB-a.

Tu su i appovi koji se razvijaju prvenstveno za novije verzije Androida.

Tu je i defaultni browser koji je sve što ti treba.

Ne shvaćam zašto bi netko nakon isprobavanja ICS-a ili JB-a ikad više želio natrag na GB?? Nije stvar u qrčenju novim Androidom, stvar je u tome da uređaj bolje i efikasnije radi. Žao mi je što nisi sam to uvidio, ali ne trebaš zato kenjati o nečemu o čemu nemaš pojma. Javljaš se i postavljaš se kao znalac, a imaš problema sa stavljanjem CM roma na mob... LOL

Shun the non-believer
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
i_rambo_plache kaže...

@ Budokai

...

Potpis! {#}

13 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

Što se tiče dijakritike, ti si prvi za kojeg čujem da ih koristi. Ne znam jesi li svjestan toga, ali 1 dijakritički znak ti zauzima prostora za jedno dvjestotinjak normalnih znakova što znači da moraš slati minimalno 2 poruke. I oni postoje na ICS-u i JB, samo treba dulje držati tipku c ako hoćeš recimo č ili ć. 3x4 tipkovnica, lol... Nikad ju nisam koristio, baš kao ni Swype i dosad sam se pitao tko to koristi. Iako vjerujem da možeš skinuti tipkovnicu s 3x4 tipkovnicom za svoje specijalne prohtjeve.

Ne, kod mene ne radi dijakriktika duljim držanjem tipke c ili z ili s ni na nadograđenom 2.3.6 GB a pogotovo ne na sendviču i Jb-u ni na qwerty tipkovnici ni na 3x4.

Ako si se do sad pitao tko "to" koristi 3x4 tipkovnicu onda si ti maleni napuhani klinjo (to čitam po tvom zaključnom izričaju), kojemu su prvi mobiteli u životu ovi s Touch Screenom pa nemamo o čemu razgovarati u vezi toga.

Ali eto, vjerojatno nisi pročitao da 3x4 tipkovnicu koristim zbog veličine gnjata a ne zbog primitivizma.

i_rambo_plache kaže...

Također, finalne verzije custom romova imaju puno bolju radnu autonomiju, primjerice već spomenuti ICS333 koji bi u stand-by modu vjerojatno mogao raditi i 3+ dana bez punjenja.

Da ?

GB radi u stand by modu preko 4 dana (provjereno) i napisao sam da meni cucla i ICS i JB kao blesav. Znam kako treba podesiti mob da manje troši no ne ide kod svakog mobitela isto, slično kao i sa dijakriktikom i na Webu imaš bezbroj rasprava o tome.

Nisam primjetio da su i ICs i JB "fluidniji" od GB.

Za video sam napisao "gore" da pola snimaka ne želi pokrenuti nakon što ih snimim !?

Zašto ?

Zato što je na mom telefonu tako, na tvom nije.

Ima ovdje bezbroj ljudi koji imaju problema s nadogradnjom na ICS i Jb ali se ne javljaju zbog toga da ih ne otpire maleni napuhanci poput tebe. Poneki se i jave ali odgovora nema !?

O fotografiji ti ne bih pričao, vidim da si zelen za tu temu.

i_rambo_plache kaže...

Ne shvaćam zašto bi netko nakon isprobavanja ICS-a ili JB-a ikad više želio natrag na GB?? Nije stvar u qrčenju novim Androidom, stvar je u tome da uređaj bolje i efikasnije radi. Žao mi je što nisi sam to uvidio, ali ne trebaš zato kenjati o nečemu o čemu nemaš pojma. Javljaš se i postavljaš se kao znalac, a imaš problema sa stavljanjem CM roma na mob... LOL

Nigdje se nisam postavio kao "znalac" i ovdje na temi sam u početku zamolio dečke koji znaju kako staviti Gb 2.3.6, pa poslije JB, pa sam poslije stavljao ICS333 i tako više puta.

Lijepo sam se kulturno i zahvalio svakom tko je pomogao što je vidljivo u ranijim postovima.

I sa mnom ne možeš tako razgovarati, to je pokazatelj tvog kućnog odgoja (ništa više ni manje).

17 godina
neaktivan
Budokai kaže...

A šta da ti čovjek kaže na ovo? Mora da si stavio neki anti-patriotski ICS kad ti nema dijakritike. Pogledaj dal ima ćirilica {#}

Kad bi znao kako podesiti mob da manje troši, onda bi znao da puno više opcija imaš na custom romovima gdje možeš tweakati kernel, pogotovo ako je kernel dobro sređen što se tiče baterije. Priče da ti mob radi bolje i fluidnije na GB-u možeš prodavati kumicama na placu, ovdje ti to neće proći. Nemoguće je da na istom mobu iskustva s istim romovima toliko variraju od pojedinca do pojedinca.

Pola snimaka ti ne želi pokrenuti pošto koristiš šrotni built-in player (mana custom ICS-a i JB-a), a ne zato što je tvoj mob drugačiji od mog. Skineš MXPlayer i na konju si.

I ništa ne kažem niti smatram smiješnim ako netko pita ako ima problema sa stavljanjem roma na mob. Stvar je u tome da kad jedan šonjo koji je jučer skužio da se mob može flashati i izvan Kiesa počne prosipati pamet na forumu, da mu onda mogu opravdano reći da ne kenja.

I stvarno ti je bolje da mi ne pričaš o fotografiji da se ne izblamiraš dodatno. Dovoljno mi je da čujem da se žališ na to što nema opcije za podešavanje ISO osjetljivosti na fotiću koji ima tako mali senzor da je skoro nebitno kolika je ISO vrijednost.

I sve bi bilo super da je ostalo na tvojim zahvalama forumašima koji su ti pomogli staviti romove. Ali ne, ti si morao krenuti pametovati da ICS i JB ne valjaju; da nisu dobili službenu nadogradnju zato što ne mogu pokretati ICS i JB; da su custom romovi bugoviti. Sorry, ali ne možeš se baš žaliti što sam tako reagirao kad neopravdano pljuješ po romovima i potencijalno odvraćaš one koji bi možda i upgradeali mob na bolji softver.

Shun the non-believer
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice