Samsung galaxy ace root

poruka: 12
|
čitano: 7.573
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Samsung galaxy ace root

pozz. ej ovako imam problem s samsungom galaxyem ace. kupio sam ga prije 2-3 mjeseci i radio je dobro sve do neki dan, kad mi se počeo jednom ili dvaput na dan gasiti sam od sebe, bez obzira koliko je baterija puna. i sad me zanima - dal bi se rootanjem androida na 2.3.4 riješio problem? jer imam sad gore 2.2.1. i koliko može rootanje biti opasno po uređaj ( tipa da se dokraja softvare pokvari). jeste imali ikad sličan problem s androidom? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung galaxy ace root
Lennon007 kaže...

pozz. ej ovako imam problem s samsungom galaxyem ace. kupio sam ga prije 2-3 mjeseci i radio je dobro sve do neki dan, kad mi se počeo jednom ili dvaput na dan gasiti sam od sebe, bez obzira koliko je baterija puna. i sad me zanima - dal bi se rootanjem androida na 2.3.4 riješio problem? jer imam sad gore 2.2.1. i koliko može rootanje biti opasno po uređaj ( tipa da se dokraja softvare pokvari). jeste imali ikad sličan problem s androidom? 

Kakvo rutanje s 2.2.1 na 2.3.4 ? To nije rutanje. Rutanje je dobivanje super user privilegije i nema veze s tim sto si spomenuo. To sto ti mislis je nadogradnja OS-a. Meni je dosao automatski s 2.3.5. Mozes preko Kies-a update-ati...

13 godina
neaktivan
Samsung galaxy ace root

Evo pogledaj ovo ako hoces rootati i flshati Custom ROM-ove

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1034145

Nakon toga pogledaj (velik)izbor Romova

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1167

GORE NAVEDENI POSTUPAK ROOTANJA I PROBIJAJA BOOTLOADERA PONIŠTAVA GARANCIJU! RADI TO SAMO AKO TI JE NEOPHODNO JER, NAKON ŠTO SE SVE TO NAPRAVI, TEŠKO SE VRATITI NA TVORNIČKE POSTAVKE!

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Samsung galaxy ace root

negdje sam u medjuvremenu procitao da je problem s wifijem ko galaxy ace. a posto imam flat internet ionak na mobu, sad sam iskljucio wifi i sad mi se jos nije ugasio 8 sati. a gledajte, to sam negdje procitao za root, ja sam laik i pokusavam sto vise saznati o tome preko foruma. mislite da bi da nadogradnja rijesila problem?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lennon007 kaže...

negdje sam u medjuvremenu procitao da je problem s wifijem ko galaxy ace. a posto imam flat internet ionak na mobu, sad sam iskljucio wifi i sad mi se jos nije ugasio 8 sati. a gledajte, to sam negdje procitao za root, ja sam laik i pokusavam sto vise saznati o tome preko foruma. mislite da bi da nadogradnja rijesila problem?

Ako nisi znao, 3G trosi vise od WiFi-ja.

Root znaci dobiti Superuser privilegije. To znaci da mozes prckati po sistemskim datotekama i izmjenivati ih. To donosi mnoga poboljsanja kao sto je veca iskoristivost uredjaja. Ima dosta aplkacija na Marketu koje za rad trebaju Root i znaju biti korisne i funkcionalne.

Sto se tice samog updatea softvera preko Custom Romova, istovremeno ti i bih i ne bih preporucio. Posto si laik, i ne kuzis se ocito u sve to, svasta se moze dogoditi. Iako, ako pratis upute nista ti nece biti. Druga stvar je problem s garancijom kod kvara mobitela. Ako se pokvari, vjerojatno je moguce vratiti na stanje kako su bile kad si ga izvadio iz kutije. Ali to je cesto opasno i komplicirano. Veliki je rizik da ga brickas ako to ides raditi(Brickati znaci u biti, pokavariti softver. Mobitel se ne bi uopce upalio, ne bi prolazio pocetni Samsungov zaslon(ako je takav zaslon pocetan)).

Tako da je izbor na tebi. Prvo probaj sa sluzbenim updateom, a ako to ne radi, onda(oprezno!) prijedi na Custom Romove. Sretno! :)

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina
neaktivan
Samsung galaxy ace root

to kršenje se zove SoD. samsung je izdao official gingerbread update koji to rješava.. meni se to isto dešavalo i ne treba ti root, nego samo update kiesom

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

okej momci. puno hvala na stručnim savjetima. ;)

13 godina
neaktivan
Samsung galaxy ace root

neki dan sam rootovao svoj samsung galaxy ace s5830i i sve je normalno radilo nekoliko dana....i odjednom mi je zastopao i onda sam mu izvadio bateriju i sad se nece upalit......upali se i pise ono samsung i stoji tak i onda se opet ponovo ugasi i opet sam upali.... pomoc??????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung galaxy ace root

Pozdrav!

Dakle, krajem 2012. prešao sam na Tele2 i kupio spomenuti mobitel (model GT-S830i) uz otplatu na 24 mjeseci. So obzirom da nisam jedan od onih koji često mijenjanju mobitele, htio bih poboljšati svoje iskustvo s ovim modelom stavljanjem nekog custom rom-a, budući je gotovo sigurno da za ovaj uređaj više neće biti službenih nadogradnji. Na internetu sam pronašao dosta vodiča o rootanju i custom rom-ovima, međutim još uvijek se dvoumim oko cijele stvari pošto nemam iskustva. Zato molim par odgovora.

1) Pročitao sam da se rootanjem prije svega gubi garancija. Ima li to još kakvih negativnih posljedica i trebam li se u to uopće upuštati dok mobitel nisam u potpunosti otplatio u okviru ugovora sa Tele2?

2) Na osnovu pročitanog, razmišljam o izboru između CyanogenMod-a 7.2 (stable) i  JellyBlast-a. Ukoliko netko ima iskustva s ovim mobitelom, i custom rom-ovima molim za savjet oko izbora onog "najsigurnijeg" - dakle koji prije svega radi pouzdano, ne troši previše bateriju i "čišći" je od stock Gingerbread rom-a.

Puno hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Samsung galaxy ace root

Pod 1. root može ,a garancija bi trebala vrijediti ako si na officielnom Fw i unrootanom mobitelu. Znaći ako se nešto zblesira ili zašteka moraš ga vratiti na orginalno stanje.

Pod 2. CyanoMod rom 7.2 stable je uvijek bolje nego Jellyblast pogotovo što je mobitel novija verzija.

Xda developer forum i tamo si nađi sve za svoju verziju mobitela i nikako za neki drugi model.

Lp!

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Puno hvala na odgovorima!

Još uvijek se pomalo nećkam, ali vjerojatno ću na kraju ipak popustiti budući nemam namjeru mijenjati mobitel u skorije vrijeme.. Nadam se da neću imati problema sa Tele2 ukoliko uranim s rootingom.. :)

BTW, što se tiče backupa stock rom-a prije rootanja, je li za to dovoljan ClockworkMod, kao i za eventualno vraćanje? Također, čime je najbolje i najjednostavnije pohraniti kontakte, sms-ove itd? Gledao sam program SyncDroid, može li taj za ovu namjenu?

Hvala još jednom.

13 godina
neaktivan
Samsung galaxy ace root

Ovako:

Backup iz cwm officielnog roma može, ali postupak vraćanja je kompliciran jer je sistem u rfs, a custom romovi ili Cm romovi su u ext-sistem te je problem povratak nazad.

Za vraćanje na officielni Fw koristi Odin program preko Pc-a i on ti sve briše osim Sd kartice, a za backup Sms, kontakata koristi neku od aplikacija sa Trgovina play ili Kies program preko Pc-a. Ali to sve backupiraj prije bilo koje radnje.

Lp!

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 12:48 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice