Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
to je tek dio. sve piše u prvom postu.
w100 mi je stavio cfw koji je port xperie p i stvarno dobro radi. sve ide fluidno. kamera radi. prilikom boota uređaja više nema logoa od austrijske mreže drei :)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1516960
i naravno, više nigdje nema sony ericsson, sad je samo sony.
instalira se sa flashtolom 0.9.0.0 ( nikako sa 0.2.9.1 jer je najprije instalirao cfw sa tom prastarom verzijom i usred flasha se pojavio neki error i flash aborted. upalio sam bio mob i pojavio se sony logo i nakon toga pola ekrana crno a pola narančasto->doljnja polovica narančasta i nakon par sekundi se ugasio. w100 je brzo skontao o čemu se radi i samo je ponovio postupak sa novom verzijom ). sve je prošlo bez errora i nakon što flashtool napiše da je flashanje završeno otkopčam mob sa usb-a upalim ga i onda se pojavi sony logo pa xperia logo. zatim odaberem jezik i neke postavke (8 koraka) i to je to. ali postoji nešto što me jakooo živcira. kako promijenit ime uređaja koje se pojavi kad se x10p (više nije i) spoji na wifi. trenutno ime je android_4668fae02c836030. Na iphoneu se lako u itunesu promijeni ali kod androida jednostavno neznam kako ime promijenit.
uređaj je ostao rootan. r kod bootloadera je ostalo malo. sim lock je ostao deaktiviran tj mob može ić na sve mreže. hvala w100! i naravno, nemoj mi govorit vi jer sam zasigurno mlađi od tebe!
još sam samo htio da mi baterija bude u postocima a signal od wlana u dbi tj ako je signal -92 znam da je jako slab a ako je -70 znam da je jak. u tim jedinicama se najbolje snalazim
edit: za bateriju sam djelomično namjestio. samo sam namjestio postavke u edt tweaks ali kad ne stavim kvačicu na show battery icon baterija ne nestaje. znači sad su i postoci i ikona baterije a ja oću da su samo postoci. možda je neki bug
u istom programu ima opcija za signal odnosno da stavim dbm (neznam da li je to za wlan ili mobilnu mrežu) ali opcija je zatamnjena :(
još sam samo htio da mi baterija bude u postocima a signal od wlana u dbi tj ako je signal -92 znam da je jako slab a ako je -70 znam da je jak. u tim jedinicama se najbolje snalazim
edit: za bateriju sam djelomično namjestio. samo sam namjestio postavke u edt tweaks ali kad ne stavim kvačicu na show battery icon baterija ne nestaje. znači sad su i postoci i ikona baterije a ja oću da su samo postoci. možda je neki bug
u istom programu ima opcija za signal odnosno da stavim dbm (neznam da li je to za wlan ili mobilnu mrežu) ali opcija je zatamnjena :(
Ovako, najbolje ti je da se registriraš na xda forum i tamo postaviš pitanje jer ćeš dobiti najtočniji i najbolji odgovor bilo od korisnika roma ili samog developera tog roma , te mu možeš poslati i privatnu poruku.
To ti je moj savijet jer možda nećeš biti zadovoljan sa trenutnim romom i htjet ćeš ga promijeniti i onda opet pitanja, a tamo ćeš dobiti konkretni odgovor što i kako.
Čitaj dobro šta piše i ako nisi siguran bolje ništa ne raditi ili mijenjati nego daj nekome da ti to napravi.
Bok !!!
Evo ja sam pokusao sve custom romove za ovaj model telefona xperia x10 mini E10i.Jedino ovaj sam uspio da vidim kako izgleda Andread 2.3.5 final ali telefon se samo resetira nakon 2 minute i nece vise da ga podigne.
kako staviti cyanogenmod. za sad imam onaj port xperie p i htio bi isprobati cyanogen pošto vidim da je popularan. w100 samo kaže da-da i kad treba da se uhvati posla kaže da to nije tako jednostavno, da mora još to proučit i ode offline
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1027224 evo link
Koliko vidim po komentarima nije bez bugova i nadam se da si napravio backup oficielnog roma na kojem si bio inaće slijedi teži povratak na 2.1 na kojem si bio.
tema mi zamrla, a problem mi nije riješen. @w100, umjesto da me perioicno pitas ako nesto mi ne radi, kod tebe vazi:bilo pa proslo. sim unlock:5/5 cfw :2/5 jer još uvijek ne radi google play i još neke sitnice.
pa ja sam installao cfw koji je radio normalno. nevidim problema....
ja ne mogu odmah vidjet problem (odmah nakon stavljanja cfw-a). problem sam vidio kad sam napravio google account, ulogirao se i probao skinut neku free app. a o problemu sam te obavjestio prije mjesec dana.
i može li se nekako povećat preciznost digitizera (možda sa custom kernelom, za sad imam fera kernel v2.7) jer prilikom tipkanja jako griješim a na starom iphoneu skoro nikad ne pogriješim.
google play sam uspio riješit :)
- in setting menu go in application
- find google framework app and clear data
- find play store app and clear data
- reboot and everything should be fine
Ali ima jedan problem koji me živcira, ne može se spojit na wifi od faxa(slično kao eduroam). Jednostavno nema opcije da odaberem ttls nego je eap predefiniran. Na drugim androidima ima opcija da odaberem ttls i sve 5, ali kod mene jednostavno je opcija manje. kako to riješit??