Hm. Muči me čudan problem, a mislim da je to ovo kaj piše u naslovu. Naime, kad izvadim bateriju iz moba (bilo nasilno, bilo nakon gašenja) poništi mi se datum i vrijeme u mobitelu. Aludiram na to da je riknula baterija od BIOSa u mobu, ako to uopće postoji. kako da to riješim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne postoji BIOS baterija u mobitelu, čip koji mjeri vrijeme i datum se napaja direktno iz baterije, znači kada makneš bateriju sat i vrijeme se ponište.
To ti je kod svih mobitela tako.
To ti je kod svih mobitela tako.
Kod mene (k800i i k700i) vrijeme se resetira ako ostavim nekih 10 min bateriju vani.
Ali ako je kratko izvan mobitela vrijeme ide dalje ...
Moze mob uraditi date&time update preko operatera, vjerovatno zbog toga nisi ni primjetio.
Moze mob uraditi date&time update preko operatera, vjerovatno zbog toga nisi ni primjetio.
Meni se to nikad prije nije događalo, a koristim isti mob. Dakle, kad sam prije vadio bateriju, sve je šljakalo. Operater je i dalje isti, TELE2, ali sad se resetira.
pa zbog toga i mislim da je to vezano za tehniku, pretpostavljam da u mobitelima ne postoji baterija ali sigurno postoji neka komponenta koja ce uskladistit dovoljno energije za takve stvari (lol opet smo na bateriji :) - moja preporuka je da probas http://imserba.com/forum/ - decki su sa mobitelima više nego upoznati i sigurno će ti dati neki bolji odgovor nego ove koji si dosad dobio :)