Riknula baterija od BIOSa u mobitelu samsungD600?

poruka: 9
|
čitano: 1.766
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Hm. Muči me čudan problem, a mislim da je to ovo kaj piše u naslovu. Naime, kad izvadim bateriju iz moba (bilo nasilno, bilo nakon gašenja) poništi mi se datum i vrijeme u mobitelu. Aludiram na to da je riknula baterija od BIOSa u mobu, ako to uopće postoji. kako da to riješim?

Who seeds the wind, harvests the storm...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne postoji BIOS baterija u mobitelu, čip koji mjeri vrijeme i datum se napaja direktno iz baterije, znači kada makneš bateriju sat i vrijeme se ponište.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To ti je kod svih mobitela tako.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Riknula baterija od BIOSa u mobitelu samsungD6
Black Knight kaže...

To ti je kod svih mobitela tako.

Iskreno ne znam kako to sve funkcionira, ali kada izvadim bateriju iz moje e51, ostavim ga 2 dana bez baterije i upalim vrijeme i dalje ide - provjereno jer nisam imao dva dana bateriju kod sebe.
www.tehnicka-podrska.com
17 godina
neaktivan

Kod mene (k800i i k700i) vrijeme se resetira ako ostavim nekih 10 min bateriju vani.

Ali ako je kratko izvan mobitela vrijeme ide dalje ...

E4600@2400MHz 1.16V,8600GTS,Seagate 320 GB,2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2008 12:15 (Bruno).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Moze mob uraditi date&time update preko operatera, vjerovatno zbog toga nisi ni primjetio.

Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Moze mob uraditi date&time update preko operatera, vjerovatno zbog toga nisi ni primjetio.

nije to jer i sada ne ide točno :)
www.tehnicka-podrska.com
17 godina
neaktivan

Meni se to nikad prije nije događalo, a koristim isti mob. Dakle, kad sam prije vadio bateriju, sve je šljakalo. Operater je i dalje isti, TELE2, ali sad se resetira.

Who seeds the wind, harvests the storm...
17 godina
neaktivan

pa zbog toga i mislim da je to vezano za tehniku, pretpostavljam da u mobitelima ne postoji baterija ali sigurno postoji neka komponenta koja ce uskladistit dovoljno energije za takve stvari (lol opet smo na bateriji :) - moja preporuka je da probas http://imserba.com/forum/ - decki su sa mobitelima više nego upoznati i sigurno će ti dati neki bolji odgovor nego ove koji si dosad dobio :)

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice