Popravak ili kradja?!

poruka: 15
|
čitano: 6.581
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Popravak ili kradja?!

Prije par dana mobitel je posut s malo vode.I tu pocinju muke.

Prvo smo ga malo prosusili i ostavili ga jedan dan.Sutra dan smo ga upalili i on je radio (sve osim bluetootha).Samo je baterija trajala dva dana.I odlucili smo ga poslati na servis.

Na servisu su ustvrdili da je mobitel oksidirao i da popravak kosta 1500 kn.Naravno uzeli smo ga natrag jer sam mobitel kosta manje od 1000 kn.Mislili smo da ga barem mozemo ovako koristit.Ali ni od toga nista.Kad ga pokusam upaliti dodje samo crni ekran.Zvao sam servis da bi mi oni tamo rekli da je bilo samo pitanje vremena kad ce cijeli riknut to jest da se oksidacija prosiri po cijelom uredjaju.Ali opet napominjem da je prije odlaska na servis radio.

Sad tu pocinju moje sumnje.Da oni "slucajno" nisu izvadili koji dio kao rezervni ili tako nesto i da li se oksidacija siri po mobitelu.

Till the roof comes off, till the light go out Till my leg give out,cant shut my mouth Till the smoke clears out,am I high?Perhaps Ima rip this shit till my bone colapse
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Popravak ili kradja?!

U pravilu se za takve stvari mobitel nikad ne šalje u ovlašteni servis. Mobitel zadrži vlagu, a uz to ima dosta tvari otopljenih u vodi i to sve uništava vodove. Ako uz to još staviš i bateriju, oksidacija je zagarantirana. Ovlašteni servis će ti reći da treba zamijenit matičnu, tipkovnicu, zvučnik, mikrofon.... Što se ne isplati, a dok je mobitel kod njih ti gubiš dragocijeno vrijeme. Mobitel treba osušit u ultrazvučnoj kadici prije nego dođe u stadij kad više ne radi.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Popravak ili kradja?!

Ali bit je u tome sto je on prije slanja na servis radio.

Till the roof comes off, till the light go out Till my leg give out,cant shut my mouth Till the smoke clears out,am I high?Perhaps Ima rip this shit till my bone colapse
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Popravak ili kradja?!
Zato sada i ne radi više.

Mobitel si trebao u najgorem slučaju rastavit i sušit bar 2-3 dana da budeš siguran da nikakve vlage nema prije nego si ga upalio.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Zato sada i ne radi više.

Mobitel si trebao u najgorem slučaju rastavit i sušit bar 2-3 dana da budeš siguran da nikakve vlage nema prije nego si ga upalio.

Ali sta je moguce da se oksidacija siri?

BTW nakon sto sam ga polio pokusao sam ga upaliti ali sam cuo neko krckanje pa sam izvadio bateriju i samo ga prosusio krpom i stavio ga malo na radijator.Kasnije sam ga napunio i radio je samo sto mu je baterija krace trajala i nije radio bluetooth.

17 godina
neaktivan
Nevažno, vlaga je bila unutra, zato se može širiti. Paljenjem, punjenjem itd si samo pogoršao stvari.

Sad znaš za ubuduće. Kad nešto poliješ, što prije vadi bateriju, nemoj ni pokušavati upaliti, rastavi masku ako se može i sve posebno ostavi u ručniku.

Moja mama je oprala mobitel u veš mašini, ja sam joj ga rastavio, stavio u ručnik i tjedan dana kasnije upalio. Radi i dan danas, a prošlo je godinu dana. Tako da je najbitnije da je potpuno suh prije nego ga pališ.
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Nevažno, vlaga je bila unutra, zato se može širiti. Paljenjem, punjenjem itd si samo pogoršao stvari.

Sad znaš za ubuduće. Kad nešto poliješ, što prije vadi bateriju, nemoj ni pokušavati upaliti, rastavi masku ako se može i sve posebno ostavi u ručniku.

Moja mama je oprala mobitel u veš mašini, ja sam joj ga rastavio, stavio u ručnik i tjedan dana kasnije upalio. Radi i dan danas, a prošlo je godinu dana. Tako da je najbitnije da je potpuno suh prije nego ga pališ.

Ok.Ali malo mi je to sumnjivo.Ja msilim da su oni nesto djelova sebi uzeli.

Kako da dijelovi kostaju vise nego sam mobitel.

17 godina
Popravak ili kradja?!

Ma nisu oni ništa uzeli. Danny dobro kaže i to je to. Nemožeš ti osušit mobitel u 12 sati... Ja sam zalio tastaturu sa vodom (bežičnu) i nije radila, pustio sam da se suši tjedan dana i kao da se ništa nije dogodilo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 11:18 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ma kaj bi sebi uzimali. Ko da nemaju pametnijeg posla.
16 godina
odjavljen
Popravak ili kradja?!

Samo stavljanje baterije u mobitel može dovesti do korozije ako je ostalo malo vlage. Ako je baterija bila cijelo vrijeme u mobitelu, onda je sasvim normalno da je potpuno crkao. Što bi oni tebi iz mobitela mogli uopće ukrasti, a da vrijedi nakon što se mobitel smočio.

Baterija se ne smije vračati u mobitel nakon što se smočio, min 3-4 dana ako su povoljni uvjeti za sušenje, a čak i do 2 tjedna ako su uvjeti očajni. Ukoliko nemaš u okolici servis s ultrazvučnom kadicom, pri sušenju pomaže riža.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Popravak ili kradja?!

Meni se telefon par puta malo pokvasio ali nije se uopste ni ugasio i radio je normalno. Jednog dana sam isao ulicom(kisni danSmijeh) mob mi je na kratko upao u lokvu ali se nije ugasio itd. Nisi  nam rekao o kojem  se mobitelu radi?

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šta je to ultrazvučna kadica?
hmda
17 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
Šta je to ultrazvučna kadica?

Digitalna ultrazvučna kadica za čišćenje.

Visokofrekventni pretvarač generira frekvenciju od 42.000Hz.

Ulije se cista voda u kadicu, stavis predmet koji zelis ocistit i prljavstina ce se odvojiti od predmeta.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)
15 godina
neaktivan

Zasto je gore napisano da se mobitel stavi u to radi sušenja?? Ako se puni vodom kadica.

hmda
17 godina
neaktivan
Da se počiste mjesta koja su oksidirala.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice