Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.434
|
čitano: 12.910.478
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pričekaj. Znam da Samsung uvijek bude na finom popustu u 12. mjesecu kod HT-a.

Honor Magic 7 Pro je na solidnom popusti btw.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
I just found this on AliExpress:
€893.55 | realme GT 7 Pro Smartphone 5G Global Version Snapdragon 8 Elite 6.78'' 120Hz Eco OLED Screen 120W SUPERVOOC 50MP Camera NFC GPS
https://a.aliexpress.com/_EIiz4y4

Uzeo prije neki dan ispalo me 505 eura, došlo u 3 radna dana. Prezadovoljan. Prije sam imao oneplus takoreci isti softwer. Baterija preko 10 h ukljucenog ekrana. Imaju i realme gt7 i gt7t, takoder po povoljnoj cijeni...

1 0 hvala 0
8 godina

Može pomoć? Šta uzeti? Gledam Samsung A36, A56, i S25 FE. Isključivo moram nešto uzeti od ta tri modela. Što se mene tiče, uzeo bih najjeftiniji, a to je A36, ali ako bi nešto jako bitnije dobio sa A56 i S25 FE, uzeo bi jedan od ta dva. A36 mogu dobiti za 200 eura, A56 za 280 eura, a S25 FE za 350 eura. I gledam taj A36 ima Snapdragon. Ako može tko dati kakav savjet..

0 0 hvala 0
17 godina
https://m.gsmarena.com/motorola_edge_70_5g-14216.php

70 Pro bi mogel zamjeniti moju 50 Pro, iako ista radi perfektno.
Samo su previše digli cijenu pa se bude pričekalo, a u 4mj mi istječe i pretplata pa bi mogel prek tomata...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Slow Rodriguez kaže...

Može pomoć? Šta uzeti? Gledam Samsung A36, A56, i S25 FE. Isključivo moram nešto uzeti od ta tri modela. Što se mene tiče, uzeo bih najjeftiniji, a to je A36, ali ako bi nešto jako bitnije dobio sa A56 i S25 FE, uzeo bi jedan od ta dva. A36 mogu dobiti za 200 eura, A56 za 280 eura, a S25 FE za 350 eura. I gledam taj A36 ima Snapdragon. Ako može tko dati kakav savjet..

Ako uzimaš na duže razdoblje izbjegavaj A36. To što ima Snapdragon proc ne znači previše jer je isti izrađen u samsungovim pogonima. Nikako nije dobra preporuka. Izbor svedi na A56 i S25fe. Obaju imaju exynos i slično trajanje baterije. Ako nisi zahtjevan A56 je solidan i jeftiniji od S25fe...

8 godina

Hvala ti na ovome, nisam znao to za Snapdragon u A36, još malo sam njega uzeo. A ništa onda uzet ću ili A56 ili S25 FE. Jel možda znaš sa kojim Androidom dolazi S25 FE, mislim odmah kad ga upalim iz kutije, koliko sam vidio sa Androidom 16, ali ako ga možda netko ima, pa da potvrdi to? Ovaj A56 dolazi sa 15, to je provjereno, to znam.

0 0 hvala 0
16 godina
Slow Rodriguez kaže...

Hvala ti na ovome, nisam znao to za Snapdragon u A36, još malo sam njega uzeo. A ništa onda uzet ću ili A56 ili S25 FE. Jel možda znaš sa kojim Androidom dolazi S25 FE, mislim odmah kad ga upalim iz kutije, koliko sam vidio sa Androidom 16, ali ako ga možda netko ima, pa da potvrdi to? Ovaj A56 dolazi sa 15, to je provjereno, to znam.

Android 16...

8 godina

Ok. Hvala. Reci mi samo još jel S25 FE, i ovaj od 128GB, i onaj od 256GB, imaju brzinu memorije UFS 4.0 ili model od 128GB ima sporiju UFS 3.1? Jel brža memorija samo rezervirana za 256GB i više?

0 0 hvala 0
16 godina
256GB i više UFS 4.0....
Moj PC  
0 0 hvala 1
7 godina
vepar kaže...
Redmi Note 14 Pro za 270€ ili povoljnija Motorola Edge 50 Fusion - 188€. Oba imaju kamere s OIS-om i IP68....

Samo da javim ako se neko razmišlja, kupio sam 3-4 komada Motorole Edge 50 Fusion za radnike. Više manje svi se žale da su katastrofa i prespori. Neke osnovne radnje štekaju (poput web browsanja). U pitanju su terenski radnici koji koriste uređaj za slikanje i nešto malo chrome-a. Kamera je stvarno odlična istina.

S obzirom da kupujem još 5-6 uređaja za radnike, što preporučate do 250e a da ima odličnu kameru i da je fluidan uređaj?

Honor 200 više nema do tih novaca, njegov nasljednik Honor 400 je skuplji duplo od Honor 200. 

Mislim se možda ovo, iako mislim da ovo nema dobru kameru? Ovaj Poco X7 platim cca 235e po uređaju, ima li išta bolje od toga šta mislite? Bitna je dakle kamera i fluidnost, ništa drugo.

Divide et impera!
14 godina
I just found this on AliExpress:
€893.55 | realme GT 7 Pro Smartphone 5G Global Version Snapdragon 8 Elite 6.78'' 120Hz Eco OLED Screen 120W SUPERVOOC 50MP Camera NFC GPS
https://a.aliexpress.com/_EILLZQG

Evo sad je sa kodom 483 eura za tu cijenu ako zelis mob sa extra baterijom, extra fluidnoscu, dobrom kamerom... Nemas sta dalje traziti

0 0 hvala 0
16 godina

Nije za očekivati da će mobitel cijene oko 180e raditi skroz glatko. Edge 50 Fusion namijenjen je nezahtjevnim korisnicima. Ako baš ideš na performanse ima rješenje. OnePlus Nord 3 u Tia 259e. mana je možda što ima samo 128GB.

https://www.tia-mobiteli.hr/proizvodi/oneplus-nord-3-8gb-ram-128gb-zeleni-1711?

I Honor 200 se može nabaviti za 268e...

https://e-point.hr/product/honor-200-5g-8-256gb-black/?

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2025 20:35 (vepar).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

A1 prodaje Pixel 8A za 280 eura novi, bez pretplate.

Pa tko treba/želi manji fon sa dobrim softverom, podrškom i kamerom, OK prilika

https://www.a1.hr/webshop/uredaji-mpc/pixel-pixel-8a-128gb-5g-crni/1000057022

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina

Kako ide garancija za te stvari sa aliexpress-a koje se šalju iz Europe? 

Npr vidim i xiaomi 14t pro za 399€

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2025 21:36 (fromilid).
14 godina
A za to ti neznam, kupujem mobitele ima 10-15 godina, još za vrjeme kad se kupovalo sa honorbuy iz italije.... Prominia sam ih hrpu i nikad mi nije trebala garancija... Tako da jednostavno ne marim za to, ako se pokvari kupim drugi za duplo jeftiniju cijenu nego kod nas...
14 godina
Ako ne maris za pro imas sad u a1 xiaomi 14 za 315 eura
https://www.a1.hr/webshop/uredaji-mpc/xiaomi-xiaomi-14t-256gb-5g-crni/1000048963?_gl=1*19mezyc*_up*MQ..*_ga*MjI4MzY5Mzc5LjE3NjMxNDI0MDE.*_ga_0RE094HBHM*czE3NjMxNDI0MDAkbzEkZzAkdDE3NjMxNDI0MTEkajQ5JGwwJGg5NDMyMzYxODc.
14 godina
Xiaomi 14t

0 0 hvala 0
9 godina
Hvala naručen je upravo.

Best buy zasad
15 godina

Pa jel moguće da Motorola edge 50 fusion toliko ne valja citam zadnje komentare?

Neki su ga hvalili..

Mislim upravo njega kupit, triba mi nešto od 250 eura a Xiaomi zelim izbjec..

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
14 godina

Mobitel je odličan, koristim ga kao daily phone.

2 0 hvala 0
15 godina

Drago mi je to cut.

Pa evo da lagga ne znam kako, valjda ce kvragu bit bolji od sadasnjeg mi staroga Redmi Note 7 koji je doslovno na izdisaju.

Ne patim od skupih mobitela, iskreno ne bi ih sta se kaze ni da mi ga dzaba dajes. Jer ne igram igre,ne radim zahtjevne stvari..

Konkretan mob o kojem pricamo vidim u Ekupi je na akciji 200 eura ali vi kazete bilo je u proslosti i manje..

Inace kakav je taj osjecaj curve ekrana,neki ga mrze neki obozavaju?

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
14 godina

Telefon radi odlično, ne laga.

Moje zamjerke su nedostatak wifi 6 iako snap 7 gen 2 podržava isti, nemogućnost kopiranja teksta sa slike koju skinete ili uslikate(imam na Poco X7 Pro), te nemogućnost kloniranja određenih aplikacija, da imate dvojne, samo moguće za wapp, X7 Pro ima i za ostale... 

Plus, nekako loš/čest AF tokom snimanja videa s uključenim OIS-om.

Curve mi se sviđa, mada nema stakla za njega u RH, koliko sam vidio.

0 0 hvala 0
17 godina

Molio bih savjet oko odabira mobitela do oko 300 eura.

Prioritet (ako je to mobuće u ovom cjenovnom razredu) bi bio kvaliteta kamere, brzina rada (igranje je pri tome nebitno) i što izdržljivija baterija.

128 GB pohrane je ok, više od toga je bonus.

Mogući kandidati koje sam do sada razmotrio:

- Honor Magic 7 Lite

- Honor 400 Lite

- OnePlus Nord 3 5G

- Motorola Edge 50 Fusion

- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G

- Pixel 8a

Koji bi tu bio optimalni izbor?

Naravno, cijenim i neki drugi prijedlog van prethodno navedenih.

Unaprijed zahvaljujem.

KaeR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Imas na aliju Oppo Find X5 Pro za 310€. Je stariji model al je flagship.

0 0 hvala 0
16 godina
KaeR kaže...

Molio bih savjet oko odabira mobitela do oko 300 eura.

Prioritet (ako je to mobuće u ovom cjenovnom razredu) bi bio kvaliteta kamere, brzina rada (igranje je pri tome nebitno) i što izdržljivija baterija.

128 GB pohrane je ok, više od toga je bonus.

Mogući kandidati koje sam do sada razmotrio:

- Honor Magic 7 Lite

- Honor 400 Lite

- OnePlus Nord 3 5G

- Motorola Edge 50 Fusion

- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G

- Pixel 8a

Koji bi tu bio optimalni izbor?

Naravno, cijenim i neki drugi prijedlog van prethodno navedenih.

Unaprijed zahvaljujem.

Pixel 8a zbog kamera i softverske podrške, ali loša baterija i procesor se voli zagrijati. Nord 3 odličan, posebno procesor,ekran i UI. Još možda u izbor uzeti Honor 200 268e....

7 godina
zoharbizo kaže...

Telefon radi odlično, ne laga.

Moje zamjerke su nedostatak wifi 6 iako snap 7 gen 2 podržava isti, nemogućnost kopiranja teksta sa slike koju skinete ili uslikate(imam na Poco X7 Pro), te nemogućnost kloniranja određenih aplikacija, da imate dvojne, samo moguće za wapp, X7 Pro ima i za ostale... 

Plus, nekako loš/čest AF tokom snimanja videa s uključenim OIS-om.

Curve mi se sviđa, mada nema stakla za njega u RH, koliko sam vidio.

Mojima se nažalost pokaza loš šta se tiče fluidnosti. Al uzeo sam sad par komada ovih Xiaomi 14T, 250e bez PDV-a, to je baš top cijena. Ima mi ga sestra i baš je apsolutno prezadovoljna.

Divide et impera!
16 godina
Naišao sam na ovu trgovinu u kojoj je stvarno povoljna cijena za ovaj mobitel, jel je to ok trgovina, ima netko iskustva?
https://www.mobiri.hr/proizvod/samsung-galaxy-a36-5g-6gb-256gb-black/

0 0 hvala 0
15 godina

Da li netko ima mozda Motorola Edge 50 Neo?

Svidja mi se manji ekran i ravan ekran. Vjerojatno nesto od ta dva modela bih izabrao kao novi mobitel..

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
13 godina

Osobno bi izbjegavao Motorole i preporuke Motorola drugima. Brend koji se jedva drži, nikakva podrška i siromašan zbuggan OS. Kolega gore je spomenuo 14t za 250e, nemaju što motorole tražit naspram tog. Nakupovalo se stado ljudi oko mene tih pa čačkam i prečesto po njima, ne isplati se

omeyer identično, u firmi su "bitniji" radnici dobili te, glavobolja od mobitela.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2025 20:04 (maks0806).
Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
Gdje ima taj 14T za 250€
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice