Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 38.916
|
čitano: 11.536.919
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav,

nakon 6 godina Huawei P20 možda bi ipak nešto novo... Gledao sam nešto rabljene S23+, odnosno Ultre, no vidim da je noviji S24 (obični) cijenom tu negdje kao i rabljene Ultre, na oko 600e. S time da rabljene Ultre koje pronalazim imaju nešto garancije preostale. Zaista nisam zahtjevan korisnik niti ne pratim previše scenu, igrice na mobitelu me ne zanimaju, kamera samo da je iskoristiva, memorije puno ne trebam (128GB bi mi bilo sasvim dosta), samo da me količina RAM memorije ne krene zezat prebrzo. Koliko vidim na GSMAreni, S23 gen. je isključivo na Snapdragonu, koliko god to značilo danas. Koliko dugo bi mi 8GB RAMa bilo dovoljno, kolika je razlika između generacija, te je li mi bolje uzeti S24 ili S23U?

Hvala.

How do you want to do this?
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2024 18:24 (Apocalypso722).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 tjedana
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
@apokalipso jesi li siguran da želiš preći na samsung? Također sam na huawei, pokušao sa samsung ali meni je to nazadno i nelogičan GUI. Bez ljutnje ljudi probao Samsung, iPhone, Šaomi mi ne ulijeva optimizam, jedino Honor je jako sličan huawei sučelju ali već se nađe mana. Kažem ako si navikao kao ja na huawei pripazi što kupuješ.
10 godina
Apocalypso722 kaže...

Pozdrav,

nakon 6 godina Huawei P20 možda bi ipak nešto novo... Gledao sam nešto rabljene S23+, odnosno Ultre, no vidim da je noviji S24 (obični) cijenom tu negdje kao i rabljene Ultre, na oko 600e. S time da rabljene Ultre koje pronalazim imaju nešto garancije preostale. Zaista nisam zahtjevan korisnik niti ne pratim previše scenu, igrice na mobitelu me ne zanimaju, kamera samo da je iskoristiva, memorije puno ne trebam (128GB bi mi bilo sasvim dosta), samo da me količina RAM memorije ne krene zezat prebrzo. Koliko vidim na GSMAreni, S23 gen. je isključivo na Snapdragonu, koliko god to značilo danas. Koliko dugo bi mi 8GB RAMa bilo dovoljno, kolika je razlika između generacija, te je li mi bolje uzeti S24 ili S23U?

Hvala.

Pogledaj magic 6 pro da ih se naci za tu lovu na njusaklu, a bolji od s24 ili s23u

6 godina
Sirotanovic kaže...
@apokalipso jesi li siguran da želiš preći na samsung? Također sam na huawei, pokušao sa samsung ali meni je to nazadno i nelogičan GUI. Bez ljutnje ljudi probao Samsung, iPhone, Šaomi mi ne ulijeva optimizam, jedino Honor je jako sličan huawei sučelju ali već se nađe mana. Kažem ako si navikao kao ja na huawei pripazi što kupuješ.

Na P20 sam prešao 2018. nakon 2 generacije Samsunga. Ne znam koliko se izmijenio njihov ekosustav niti koliko sam zaboravio kako je koristiti Samsung, no nisam pretpostavljao da bi mi trebala duža prilagodba. Hvala na upozorenju.

thebatman kaže....

Pogledaj magic 6 pro da ih se naci za tu lovu na njusaklu, a bolji od s24 ili s23u

Koliko čitam, Magic6 Pro ima pristup čitavom Google Suite skupu programa, ne? Hvala na preporuci, pogledat ću...

How do you want to do this?
13 godina
Sirotanovic kaže...

Pa to da će mu trebati navika na novi UI sigurno. Ali OneUI je jedan od najboljih. Nisam na njemu ništa nazadno ni nelogično uočio, dapače.

16 godina

Molim vas za preporuku mobitela (može više njih) za 200-300e. Poželjno je da je dostupan u fizičkom dućanu jer je hitno. Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Moto Edge 50 Fusion, Poco X6 Pro, Samsung A35

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina

Ja nikako nebi isao na Magic prije Galaxy S24 Ultra koji je odlican mob...ok, nisam ga volio zbog kamere ali u svakom drugom aspektu to je fenomenalan mobitel.

Kada se stavi Gcam (ako jos funkcionira) onda i kamera moze biti vrlo dobra pa je i taj dio zadovoljavajuci.

Honor je OK ali meni ni kod njega kamera nije neka sreca...uglavnom, nikada ga nebi uzeo prije nego S24U.

1 4 hvala 0
10 godina
Je samo su na s24 ultri pokvarili gcam 🤣
15 godina

Pozdrav, ima li koji Xiaomi do nekih 250 € a da podržava 5G. Gledam Redmi Note 13 Pro ali ne mogu naći koji ima 5G.

Hvala

15 godina
ocean77 kaže...

Ja nikako nebi isao na Magic prije Galaxy S24 Ultra koji je odlican mob...ok, nisam ga volio zbog kamere ali u svakom drugom aspektu to je fenomenalan mobitel.

Kada se stavi Gcam (ako jos funkcionira) onda i kamera moze biti vrlo dobra pa je i taj dio zadovoljavajuci.

Honor je OK ali meni ni kod njega kamera nije neka sreca...uglavnom, nikada ga nebi uzeo prije nego S24U.

Bla bla bla. Kad je tak dobar phone i tak si ga na hvalio zakaj onda koristiš Gcam? Ja to koristim na mobitelima koji imaju lošu kameru. Siguno ne bi dao soma i po eura da još moram modificirat kameru. Daleko od toga da je Samsung no1. po pitanju svog UI-a ali i konkurenti imaju neke svoje prednosti.

10 godina
Memphis kaže...
ocean77 kaže...

Bla bla bla. Kad je tak dobar phone i tak si ga na hvalio zakaj onda koristiš Gcam? Ja to koristim na mobitelima koji imaju lošu kameru. Siguno ne bi dao soma i po eura da još moram modificirat kameru. Daleko od toga da je Samsung no1. po pitanju svog UI-a ali i konkurenti imaju neke svoje prednosti.

Mislim da nisi procitao sa razumijevanjem moj post.

4 godine
mrgud1 kaže...

Pozdrav, ima li koji Xiaomi do nekih 250 € a da podržava 5G. Gledam Redmi Note 13 Pro ali ne mogu naći koji ima 5G.

Hvala

13 5G nema za 250 EUR-a.

https://www.nabava.net/mobiteli/xiaomi-redmi-note-12-pro-cijena-128gb-667-416754221

https://www.nabava.net/mobiteli/xiaomi-redmi-note-12-pro-cijena-256gb-667-424793141 (mrvicu skuplji)

13 5G košta 50-60 EUR-a više

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-13-pro-5g-8gb-256gb-dual-ocean-teal.html

15 godina

pa pogledaj po zalagaonicama, npr:

https://www.njuskalo.hr/tvrtka/loopdoo?categoryId=9643

Ju je je? Je ju je!
13 godina

Poco X6 ima Snapdragon pa i tako 5G. I košta 250 eura

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Može pomoć koji od ova dva odabrati:

Samsung A55 vs HONOR Magic6 Lite

Žena uzima na produženje pretplate, pa gledam koji je od ovih bolji uređaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xplicit kaže...

Može pomoć koji od ova dva odabrati:

Samsung A55 vs HONOR Magic6 Lite

Žena uzima na produženje pretplate, pa gledam koji je od ovih bolji uređaj.

Samsung A55 by a mile! Nije to ista klasa uopce.

Btw, hvala ekipa, narucio sam S24.

Lp

scion of the storm
10 godina

Dakle tražim mob za ženu, neki midranger, cijena od 250 do 400, šta bi bio best buy? 

Koliko vidim preporučuje se Samsung A55, bacio sam oko i na Honor 200, cijena je slična samo je HONOR 200 12/512 ako sam dobro zapamtio, koji je po vama bolji?

Imate li još neku opciju?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Honor 200 bolji soc, brže punjenje, više prostora, veća baterija, elegantniji i laši.

A55 bolji software, robusniji, IP certifikat.

Kamere su tu negdje ...

0 1 hvala 0
5 godina
senderos kaže...

Dakle tražim mob za ženu, neki midranger, cijena od 250 do 400, šta bi bio best buy? 

Koliko vidim preporučuje se Samsung A55, bacio sam oko i na Honor 200, cijena je slična samo je HONOR 200 12/512 ako sam dobro zapamtio, koji je po vama bolji?

Hvala

Mozes li ugurati poco f6 pro u tu cijenu? Nisam iz HR pa ne znam cijene....

15 godina
Posmatrač kaže...
senderos kaže...

Hvala

Ne može F6 pro, ali može F6 12/512. 

5 godina
bodija kaže...
Posmatrač kaže...
senderos kaže...

Hvala

Ne može F6 pro, ali može F6 12/512. 

Bolji i od a55 i od honor 200. Ja imam f6 pro i to je zvijer....Kad vidim 25W punjenje kod A55... A ja punim mob bukvalno dok perem zube i to je to.....

10 godina

Možda je onda Samsung A55 ipak najsigurniji izbor.

Poco mobiteli mi nekako nisu za žene, one više traže neku stabilnost softvera i kameru nego nabrijani hardver i brzinu, a mislim da su to glavne odlike Poca?

Mada mi se taj Honor 200 sviđa, popratit ću još malo cijene...

Ako ima još neki prijedlog javite.

Hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
14 godina

Honor 200 je generalno bolji telefon ali ga baš ne savjetujem ljudima kojima uređaj češće pada. Zakrivljeni zaslon lakše puca i teže/skuplje ga je adekvatno zaštititi + što, ako dođe do pucanja, je dosta skuplje za zamjeniti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
senderos kaže...

Možda je onda Samsung A55 ipak najsigurniji izbor.

Poco mobiteli mi nekako nisu za žene, one više traže neku stabilnost softvera i kameru nego nabrijani hardver i brzinu, a mislim da su to glavne odlike Poca?

Mada mi se taj Honor 200 sviđa, popratit ću još malo cijene...

Ako ima još neki prijedlog javite.

Hvala na odgovorima

Koji telefon ima u 2024 problem sa stabilnosti softwarea? Kamera u A55 je bolja od druga 2? Mislis da bi iko primijetio? I onda izaberes slabiji telefon sto se tice spoeciufikacije..... OK. Tvoje pare tvoja stvar....

15 godina
dax-lax kaže...

Honor 200 je generalno bolji telefon ali ga baš ne savjetujem ljudima kojima uređaj češće pada. Zakrivljeni zaslon lakše puca i teže/skuplje ga je adekvatno zaštititi + što, ako dođe do pucanja, je dosta skuplje za zamjeniti.

Honor i današnji ekrani su skroz blago zakrivljeni tak da to baš i nije neka mana.

14 godina
Memphis kaže...
dax-lax kaže...

Honor i današnji ekrani su skroz blago zakrivljeni tak da to baš i nije neka mana.

Nemam ja ništa protiv zakrivljenog zaslona na honoru. I sam imam honor telefon, ali u praksi su dosta bolje izloženi zakrivljeni od ravnih. Ne mislim specifično na honor već generalno za sve marke. Brojim po tome kolko mi ih u servis dođe

13 godina
Ako imaš masku koja je iznad ekrana, zaštićen je jednako model sa zakrivljenim i ravnim ekranom.
Bar je tako meni na OP 12. Da padne na pod, ne može nikako pasti na ekran uz masku
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
zuper kaže...
Ako imaš masku koja je iznad ekrana, zaštićen je jednako model sa zakrivljenim i ravnim ekranom.
Bar je tako meni na OP 12. Da padne na pod, ne može nikako pasti na ekran uz masku

I to je istina. Netko više pazi na telefone, netko manje ili uopće ne pazi ali više-manje svi negoduju kad se nešto desi.  

Jučer mi navrati stranka s Jabukom 16 da nakeljim kaljeno. Kolko taj mob može bit star? Znači, mob valjda nema dio ekrana koji nije manje ili više oguljen. Naravno, negoduje što kaljeno ne popuni sve rupe pa se dublje strugotine i dalje vide. 

4 godine
Posmatrač kaže...

Koji telefon ima u 2024 problem sa stabilnosti softwarea?

Kakvo pitanje! :-)

Iphone. Ljudi se upravo bune zbog IOS-a 18.2, a bunili su se redovito i zbog ranijih verzija.

Na Androidima - Samsung (https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-S/S24-Ultra-Camera-fix-update/td-p/16939298) i Pixel (https://support.google.com/pixelcamera/answer/6306624?hl=en).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice