Molim preporuku mobitela:
-Ekran manji od 6" (5-5,5" bi mi bilo idealno)
-Zadnja kamera bar 40MP
-do 1500 kn (rabljeni ili novi)
-super bi bilo kad bi bio i vodootporan/rugged ali može i bez toga.
Sad imam King Kong Mini 2 sa kojim sam uglavnom zadovoljan.
Nezgodan je za tipkanje teksta radi malog ekrana ali najviše mi smeta slaba kamera.
Javi ako nađeš

Na papiru je Pixel "lošiji" mobitel (ekran nije 2K i nema 120 već 90 Hz), otisak prsta sporiji, manje RAM-a) no koliko je to drukčije u stvarnosti? Exynos vs Tensor? Najbitnije na mobitelu mi je fluidnost i baterija, te možda malčice kamera. Veselim se probati stock Android bez ikakvog bloatwarea. Hoće li mi ekran zaista biti toliki minus? Najbitnija stvar je što trenutno Samsung punim 2x dnevno! Hoće li Pixel moći izdržati jedan dan na punjenju? Koristim automatsko osvjetljenje, 120 Hz upaljeno, Bluetooth i GPS ugašeni, AOD na najslabijem osvjetljenju - mobitel mi služi za Whatsapp i društvene mreže/Youtube te pročitati pokoji članak online, max 1 h Spotifya dnevno. Ne visim na njemu toliko jer imam posao i faks, ali baterija je kriminal. Screen on time mi je oko 4.5 h dnevno. Razmišljao sam uzeti iPhone 13 Pro radi baterije - no manjak type C punjača, AOD-a i cijena su me odbili. Zaključak priče, ne želim prodati trenutni mobitel i dodati 2000kn da uzmem Pixel i biti nezadovoljan. Svatko može pročitati specifikacije i usporediti, no vjerujem da je u praksi ipak drukčija priča i zato tražim vaš savjet. Hvala svima unaprijed