Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.465
|
čitano: 12.926.664
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Imao sam xiaomi do posljednjeg telefona Realme 8.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Strm kaže...

Ja sam furao Xiaomije zadnjih 10 godina valjda, promijenio sam barem 20ak mobitela, prvi je bio Xiamomi Mi 2, a zadnji Redmi Note 10 Pro.

Generalno hardverski su bili u redu, nisu patili od većih problema, ali i ja sam gledao kada bi uzimao mob koji je najbolji i po cijeni i speckama.

MIUI je meni bio genijalan, jednom kada se naučiš na sve mane i shvatiš kako iste zaobići iskustvo postane dobro, bio sam zadovoljan, do relativno nedavno, od serije 10 kao da je sve krenulo naopačke sa MIUIem, previše bugova jednostavno, i support je bio spor ili uopće nije ni postojao, morao sam zadnja 2 moba flashati na custom MIUI rom kako bi zaobišao određene bugove..

Oduvijek sam volio manje mobitele, ali to je jednostavno bilo kontra trendovima i dok Apple nije izbacio 12 mini mislio sam da nikada više neću vidjeti tak manji mobitel ali da je i flagship, bez kompromisa.

Doduše, 12 mini je imao manu, a to je bila baterija pa sam odlučio pričekati ako i dok izađe 13 mini, da vidim kako će se pokazati. I izašao je, i pokazao se.

Prvi put nakon 10 godina, Xiaomija i MIUIa, držim iPhone 13 mini u ruci.

Trebalo mi je tjedan dana da se uhodam, i još nakon toga otkrivam i shvaćam određene stvari, ogroman šok...

Ali, "slijedi rečenica svakog iphone usera ikada", on jednostavno radi. Baterija odnosno screen on time, 2 do 3h više nego Redmi Note 10 Pro. Brzina i fluidnost postojani, nema bugova, nema mana.

Ok, jedina mana, malo je kompliciranije (i malo skuplje) sideloadati aplikacije nego na androidu, ali worth the trouble...

Iskreno uvijek sam bio skeptičan oko iPhonea, ali sada svima preporučam da kupe, barem SE, za taj novac, bolju kameru i chipset nećeš naći, a o user expreiencu neću ni započinjati... Toliko.

E da, razlog zašto sam se držao Xiaomija, i nigdje ne spominjem Samsung, je jer su uvijek nudili identičan hardver puno jeftinije od Samsunga, pa nije bila frka odraditi flash čišćeg ROMa kako bi se popravio user experience. 

Zbog toga Samsung nije bio uziman u obzir, jednostavno odbijam dati više novca za isti hardver, Apple barem nudi hardver koji drugi ne mogu. Doduše, ako ga želiš popraviti, dobiješ jedan veliki f you, ali nadam se da do toga neće doći, kao šta do sada nije ni sa Xiaomijima.

Treba spomenuti i da je Redmi Note 10 Pro uređaj koji košta 2000kn, dok iPhone 13 mini dođe oko 6000kn.

Meni osobno nije problem prebacivanje sa iOS na MIUI, jako su mi slični, s tim da mi je MIUI za moj način korištenja draži, ali to stvarno ovisi o korisniku.

Korny1603987 kaže...

Ja sam nekako uvijek u tim firmicama koje nude mobitele za 1300-1500 kn. Uvijek nađem solidne specke, ali kamera je ispodprosječna. Nikako mi nije jasno kako to da neki srednji mobitelčić od 1500 kn neme može dostići kamerom kvalitetu neki premium telefon od prije 6-7 godina.

Može se nabaviti, barem se mogao, nisam gledao neko vrijeme ponudu, Mi Note 10 za 1700-1800kn. Uređaj koji je po pitanju kamera u rangu današnje više srednje klase, a flagshipove od prije 3-4 godine debelo šiša.

Korny1603987 kaže...

Imao sam xiaomi do posljednjeg telefona Realme 8.

Realme 8 je odličan za svoju cijenu, ali kamere mu nisu jača strana, po danu su solidne, ali pri slabijem osvjetljenju ne baš. Ovaj novi GT Pro mi djeluje dosta dobro, ali isto koliko sam vidio recenzije kod lošijeg osvjetljenja nije dobar.

16 godina

Slažem se. Kamere na Realme 8 nisu dobre. Dnevne slike još kako tako, ali noćne nula...Sve ostalo je ok. Naravno, treba ići na 6/128 verziju koja se može pronaći za 1350kn (novo) ili na njuškalu za oko 1000kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da ne otvaram novu temu, ima li netko savjet kako/gdje da doniram Iphone 5 koji je funkcionalan? Meni nije više potreban a sve radi na njemu (home tipka treba se malo jače stisnuti).

Moj hobi - Zdrave Minute - https://www.youtube.com/channel/UCA5Vt7sUGTktpleA_rT-Zqw Austrija blog: https://austria-life.blogspot.com/

0 0 hvala 0
13 godina
Strm kaže...

Ja sam furao Xiaomije zadnjih 10 godina valjda, promijenio sam barem 20ak mobitela, prvi je bio Xiamomi Mi 2, a zadnji Redmi Note 10 Pro.

Generalno hardverski su bili u redu, nisu patili od većih problema, ali i ja sam gledao kada bi uzimao mob koji je najbolji i po cijeni i speckama.

MIUI je meni bio genijalan, jednom kada se naučiš na sve mane i shvatiš kako iste zaobići iskustvo postane dobro, bio sam zadovoljan, do relativno nedavno, od serije 10 kao da je sve krenulo naopačke sa MIUIem, previše bugova jednostavno, i support je bio spor ili uopće nije ni postojao, morao sam zadnja 2 moba flashati na custom MIUI rom kako bi zaobišao određene bugove..

Oduvijek sam volio manje mobitele, ali to je jednostavno bilo kontra trendovima i dok Apple nije izbacio 12 mini mislio sam da nikada više neću vidjeti tak manji mobitel ali da je i flagship, bez kompromisa.

Doduše, 12 mini je imao manu, a to je bila baterija pa sam odlučio pričekati ako i dok izađe 13 mini, da vidim kako će se pokazati. I izašao je, i pokazao se.

Trebalo mi je tjedan dana da se uhodam, i još nakon toga otkrivam i shvaćam određene stvari, ogroman šok...

Ali, "slijedi rečenica svakog iphone usera ikada", on jednostavno radi. Baterija odnosno screen on time, 2 do 3h više nego Redmi Note 10 Pro. Brzina i fluidnost postojani, nema bugova, nema mana.

Ok, jedina mana, malo je kompliciranije (i malo skuplje) sideloadati aplikacije nego na androidu, ali worth the trouble...

Iskreno uvijek sam bio skeptičan oko iPhonea, ali sada svima preporučam da kupe, barem SE, za taj novac, bolju kameru i chipset nećeš naći, a o user expreiencu neću ni započinjati... Toliko.

E da, razlog zašto sam se držao Xiaomija, i nigdje ne spominjem Samsung, je jer su uvijek nudili identičan hardver puno jeftinije od Samsunga, pa nije bila frka odraditi flash čišćeg ROMa kako bi se popravio user experience. 

Zbog toga Samsung nije bio uziman u obzir, jednostavno odbijam dati više novca za isti hardver, Apple barem nudi hardver koji drugi ne mogu. Doduše, ako ga želiš popraviti, dobiješ jedan veliki f you, ali nadam se da do toga neće doći, kao šta do sada nije ni sa Xiaomijima.

I meni stize 13 mini uskoro, dosad koristim 12 mini, baterija mu je mana ali isplati se s obzirom da nema konkurencije u kompaktnom segmentu. Prije njega sam imao S10e koji je imao jos goru bateriju, a od 13ke ocekujem ipak nesto bolje rezultate.

Ali vezano za SE, od njega se ne moze ocekivati dobra baterija, to je ipak stari SE2 koji je tragicno los po tom pitanju s malom efikasnijim CPUom i neznatno vecom baterijom.

14 godina
Strm kaže...

Koliko ti je SOT?

5G stalno, auto bright ili fixed najjače?

Za što ga koristiš?

To je sigurno dobar mobać, al da ima više SOT od RN10 Pro mi je čudno skroz, s obzirom na broj jezgri CPU-a i GPU-a i njihovu snagu, a i veličinu baterije...

Jedino ga vadi 60HZ ekran naspram 120HZ u RN10 Pro, što se tiče potrošnje...

13 godina

Sestricna je uzela  13 pro,sad za mene...jedino neznam za boju,nekak mi je zlatna dobra i ova nova zelena,probao bi ios ili da ostanem na androidu

6 13 pro
6 13 pro max
0 S 22 +
1 S22 ultra
BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2022 11:07 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako isprobaš iPhone i ne svidi ti se, uvijek ga možeš zamijeniti za najbolji android ili prodati, a obrnuto ne ide.

13 godina

istina,jedino neznam koji bih uzeo..veci ili manji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisam trenutno u sličnoj nedoumici, ali prilično sam siguran da bi ti jedan posjet bilo kojoj trgovini koja drži oba uređaja riješio taj problem i dao ti beskrajno kvalitetniji odgovor nego bilo koji post bilo kojeg forumaša ili bilo kakva forumska anketa s uzorkom od 10 ljudi.

Ali eto, moj beskoristan komentar:

Osobno bih išao na Pro jer mi je Pro Max jednostavno preglomazan. Em je širok, em ima 90° rubove, em je težak. Znam da je cijena Maxa jaaako blizu manjem Pro modelu, maltene niti nema razlike, ali meni ti gabariti Max iPhonea naprosto nisu legli.

13 godina

imao sam s21 ultru pa znam sto je velik mob,pa zato i razmisljam mozda uzet manji ovog puta...mogu produljit pretplatu pa se neckam uzet onda taj 13 pro,ne max za 340kn u L tarifi od 179kn,prvih 6 mjeseci 1 kn plus dodatnih 50gb prometa ili imam opociju uzet galaxy flip 3 s galaxy tab 7,te aktiviram flip 3 za g watch 44,on me ispadne 270 kn mjesecno plus M tarifa 143 i isto prvih 6 mj 1 kn plus 50gb prometa besplatno,flip3 i tab nebih koristio nego bi ih najvjerojatnije oboje prodao i uzeo iphone 13 pro,u toj konbinaciji ako bi ih uopce uspio prodat me iphone 13 pro neispada puno,naravno sat bi si ostavio,evo vec imam kupca za zflip3,4300kn ili druga kombinacija flip3 i tab za ip 13 pro 256 nov zapakiran iz a1

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2022 17:07 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Strm kaže...

da li možeš napisati što te je točno živciralo kod MIUIa pa si morao flashati?

15 godina
BoTiA kaže...
Strm kaže...

da li možeš napisati što te je točno živciralo kod MIUIa pa si morao flashati?

Pa jedni od uobicajenih problema su kaj ti gasi ekran dok se dopisujes na wappu, jedan od najjacih soc-eva na svijetu a  cekas 3 sekunde loading kad se vracas na home screen i tak neke nebitne sitnice.. Najbolje od svega je kad 1 problem nakon 9 mjeseci i uspiju rijesit stvore se nova 2 problema.. I to tako mora bit kad idu na kvantitetu a ne na kvalitetu.. Bude doslo iz guze u glavu kad prodaja padne ne brini, ljudi se bude pomalo kuze da nije sve u specifikacijama na papiru

14 godina

RN10 Pro

4G cijeli dan, auto brightness večinom na polovici, microsoft exchange mailovi i wapp, 8h sota

iph13 mini

4g cijeli dan(ugasio sam 5), sve ostalo kao na xiaomiu, 10h sota

Sa time da oba moba mogu ubiti i unutar 4h(max brightness, 2h poziva, skeniranje dokumenata i slanje istih na exchange).

14 godina

Grijao se mob, punio sporo, baterija kratko trajala, trzavice i usporenja, glitchevi kojekakvi i sl...

sve se otklonilo sa custom romom

14 godina
domac5 kaže...

Bude doslo iz guze u glavu kad prodaja padne ne brini, ljudi se bude pomalo kuze da nije sve u specifikacijama na papiru

Pogotovo danas kad i midrange soc-ovi imaju više od pola milje na Antutu. Bitniji je sofware nego hardware.

14 godina

Evo jednostavan primjer kako zasrati novi procesor.
Xiaomi 12 vs 12X, potpuno isti uređaju samo drugi procesor i 870 jednostavno izdominira najnoviji po autonomiji. Jest jači novi, ali nikako ne toliko za žrtvovati bateriju.
Taj 12X, kad padne cijena ispod 500 eura mogao bi biti top izbor.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_12x-review-2395p3.php

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2022 0:02 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
speedy56 kaže...
domac5 kaže...

Bude doslo iz guze u glavu kad prodaja padne ne brini, ljudi se bude pomalo kuze da nije sve u specifikacijama na papiru

Pogotovo danas kad i midrange soc-ovi imaju više od pola milje na Antutu. Bitniji je sofware nego hardware.

Ljudi se žale na sve nije tu Xiaomi nikakav izuzetak, odeš na iPhone teme pa puno ekipe koja kuka da ništa ne valja, pa odeš na Samsung pa opet isto...

https://www.counterpointresearch.com/global-smartphone-share/

Zanimljivo je vidjeti kako je Huawei preko noći nestao zbog jedne američke odluke, dobra opomena i upozorenje Kinezima. Isto tako treba računati da Xiaomi sad ostaje glavni igrač na Ruskom tržištu gdje više nema Apple i Samsung uređaja koji su tamo bili jako zastupljeni.

zuper kaže...

Xiaomi 12 vs 12X, potpuno isti uređaju samo drugi procesor i 870 jednostavno izdominira najnoviji po autonomiji. Jest jači novi, ali nikako ne toliko za žrtvovati bateriju.

Ovo je u biti kritika na SnapDragon i Qualcomm

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2022 13:15 (mzopg).
13 godina

Itekako je izuzetak. Stvar je u tome što Samsung i Apple isprave greške, a Xiaomi ih nagomilava. Isprave jednu, stvori ih se 5. Svaki update je lutrija što će se dogoditi, ako se update uopće dogodi, i to nisu minorni buggovi nego nešto što graniči sa neupotrebljivošću cijelog uređaja. Ako ideš na custom romove, pozravi se sa mbankingom. Usrali su si reputaciju u usponu samo tako i nepreporučljivi su za 99% korisnika. Da ne pričam o gluppostima da Mi12 ima lošije zvučnike od Mi10 i slično...

Nijedan samsung nema problema sa:

-nemogućnošću odgovaranja na poziv

-nefunkcioniranjem proximity senzora

-MIUI (de)optimizacija kompletnog uređaja (gašenjem iste mobitel postaje frustracija 1/1)

-katastrofalan battery drain u odnosu na kapacitet

-tisuću manje bitnih pizdarija koje se nagomilaju, lista se nastavlja

P.S. Sve ovo pričam većinski iz vlastitog iskustva (promijenio sam preko 500 mobitela u ovih 10g na forumu) i praktiči svaki pozanik me pita za preporuku. To su donedavna bili Xiaomiji, i shitstorm problema i upita je tu. Srećom sada Sammy ima odlične mobitele u svim segmentima tako da ne moram pribjegavati preporučivanju ovog šrota.  I sam sam prešao sa Mi10 jer je bio neupotrebljiv uređaj zbog softvera (prodao ga kolegi s foruma koji je stavio xiaomi.eu kako bi radilo), a od Mi5-ice sam ih koristio i nisu imali tako kardinalnih problema. 

Shvatite ovo kako hoćete, ali svi koji traže preporuku za mob, preporučam izbjegavati Xiaomi u širokom luku kolikogod super zvučao na papiru. Oni koji se žele zajebavati sa romovima, postavkama itd ni ne traže preporuku na kraju krajeva.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2022 14:23 (maks0806).
Moj PC  
6 1 hvala 3
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Itekako je izuzetak. Stvar je u tome što Samsung i Apple isprave greške, a Xiaomi ih nagomilava. Isprave jednu, stvori ih se 5. Svaki update je lutrija što će se dogoditi, ako se update uopće dogodi, i to nisu minorni buggovi nego nešto što graniči sa neupotrebljivošću cijelog uređaja. Ako ideš na custom romove, pozravi se sa mbankingom. Usrali su si reputaciju u usponu samo tako i nepreporučljivi su za 99% korisnika. Da ne pričam o gluppostima da Mi12 ima lošije zvučnike od Mi10 i slično...

Nijedan samsung nema problema sa:

-nemogućnošću odgovaranja na poziv

-nefunkcioniranjem proximity senzora

-MIUI (de)optimizacija kompletnog uređaja (gašenjem iste mobitel postaje frustracija 1/1)

-katastrofalan battery drain u odnosu na kapacitet

-tisuću manje bitnih pizdarija koje se nagomilaju, lista se nastavlja

P.S. Sve ovo pričam većinski iz vlastitog iskustva (promijenio sam preko 500 mobitela u ovih 10g na forumu) i praktiči svaki pozanik me pita za preporuku. To su donedavna bili Xiaomiji, i shitstorm problema i upita je tu. Srećom sada Sammy ima odlične mobitele u svim segmentima tako da ne moram pribjegavati preporučivanju ovog šrota.  I sam sam prešao sa Mi10 jer je bio neupotrebljiv uređaj zbog softvera (prodao ga kolegi s foruma koji je stavio xiaomi.eu kako bi radilo), a od Mi5-ice sam ih koristio i nisu imali tako kardinalnih problema. 

Shvatite ovo kako hoćete, ali svi koji traže preporuku za mob, preporučam izbjegavati Xiaomi u širokom luku kolikogod super zvučao na papiru. Oni koji se žele zajebavati sa romovima, postavkama itd ni ne traže preporuku na kraju krajeva.

Sve su to samo osobne anegdote, a prodajni rezultati će na kraju pokazati tko je bolji. Isto tako mogu napisati da sam promijenio na desetke Xiaomi mobitela, da mi cijela obitelj i veći broj prijatelja koristi Xiaomija i da nitko nema problema. Vrijednost toga je ista kao i vrijednost ovoga što si ti napisao. Sigurno nisam mazohista da bi koristio i dalje Xiaomi uz sve te probleme, a pored iPhonea kojeg isto koristim Xiaomi mi je primarni uređaj.

Ovo za Samsung je duhovito napisano, odi samo na ovom forumu u Samsung temu pa pogledaj koliko problema ima sa proximity senzorom, bugovitim i sporim softwareom, battery drainom itd... možeš zaviriti i u tablet temu pa ćeš vidjeti i da tamo kolege imaju problema sa Samsungom. No to opet ne znači previše, po meni su zadnji Samsung S21 Ultra i S22 Ultra top uređaji, jednako kao i iPhone 12 Pro (Max) i iPhone 13 Pro (Max), isto kao i Mi 10 Ultra i Mi 11 Ultra.

Custom ROM nisam stavljao, nemam potrebe sve mi radi bez problema i sa stock ROMom, nekada sam se imao volje i vremena zezati pa bi više iz radoznalosti isprobavao razne ROMove. Kod žene isto, kod klinaca isto, kod rodbine isto, svi custom ROM i nitko me ne zove i *ebe sve po spisku. 

Ono što se u međuvremenu promijenilo je da je iPhone u flagship segmentu postao isplativ uređaj, isto kao i njihovi laptopi iz Macbook serije.

10 godina

@maks0806

Apsolutno se slažem sa napisanim. Također sam imao dosta Xiaomia i preporučivao sam ih na sve strane (doma imamo Poco F1 još uvijek). Sada nebi ponovno uzeo Xiaomi, nema šanse. Otkad sam prešao na Samsung i One UI, preporodio sam se. Nisam samsung fanatik, gledam si Realme za slijedeći mob. Naleti pokoji bug, ali nema onog straha od updatea. Na xiaomiu nebi radio update po mjesec dana nakon izlaska, dok na forumima nebi iščitao da li ima većih problema. Svaki veliki update neka drama. 

Nedopustivo je da na mobitelu mjesecima (ili uopće) ne radi proximity senzor. To ga čini neupotrebljivim. Nije bug, nego kardinalna greška. Neispravan uređaj.  To mi se dešavalo jako često. Čitam da je na  poco F3 toi sada čest problem.

Uglavnom, Samsung sa svojim A52s je napravio vrhunski posao za srednju klasu, a za ostalo je tu Realme. Tako nekako sad gledam tržište. Što se flagshipa tiče, opet bi gledao Realme/Oneplus/Samsung. Tim redoslijedom. Mislim da nitko nebi trebao dati 5-6+k kuna za mobitel i onda strijepiti da li da napravi update, što je kod Xiaomia pod normalno. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2022 15:38 (hardcoree).

4 0 hvala 0
15 godina
mzopg kaže...
speedy56 kaže...
domac5 kaže...

Ljudi se žale na sve nije tu Xiaomi nikakav izuzetak, odeš na iPhone teme pa puno ekipe koja kuka da ništa ne valja, pa odeš na Samsung pa opet isto...

https://www.counterpointresearch.com/global-smartphone-share/

Zanimljivo je vidjeti kako je Huawei preko noći nestao zbog jedne američke odluke, dobra opomena i upozorenje Kinezima. Isto tako treba računati da Xiaomi sad ostaje glavni igrač na Ruskom tržištu gdje više nema Apple i Samsung uređaja koji su tamo bili jako zastupljeni.

zuper kaže...

Ovo je u biti kritika na SnapDragon i Qualcomm

Ne znam na kaj se zale vlasnici ostalih marki, znam da mi je miui uvijek bio trzav a huawei sada leti i ne stuca nikad.. Bez obzira imao procesor srednje klase ili top klase uvijek je govno trzalo povremeno.. I onda mi dodu ljudi pa dobro xiaomi radi nema nikakvih problema a stojim kraj njega i vidim kako trzaju animacije ali oni to ne shvacaju kao problem, laicima je bitno da otvori nesto unutar 2 sekunde i to je super.. A to kaj uredaj stuca a na papiru snage za 15 aplikacija odjednom nema veze a da ne pricam kako dubre ubija aplikacije i multitasking je jako tezak na miui, uvijek moras gubit 2-3 sekunde bijelog ekrana dok loada aplikaciju u koju se vracas.. Na emui toga nema.. Onaj ko ima ikakvog smisla za romove i root kuzi kaj se desava, a onaj ko ne zna da se aplikacije mogu instalirat i izvan mrtvog google play store ne shvaca uopce da ima problem s uredajem dok god on "donekle" radi.. Meni donekle nije dovoljno da ja budem zadovoljan, pogotovo sad kad sam se dao u drugu marku nakon toliko godina na xiaomiju

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2022 16:46 (domac5).
13 godina

Well ako su iskustva ljudi na netu, ljudi na forumu i ljudi u pravom životu koje znam "osobne anegdote" onda ok. Mislim da sam isro sve bitno zašto je Xiaomi trenutno dno dna i stvarno mogu stajati iza onoga što govorim.

Jedino ne znam za Oppo, nisam osobno posjedovao nijedan ali da, pored A52s preporučiti Xiaomi slične vrijednosti je postala ludost i ignorantnost. 

A dragi kolega sa vrha stranice, ako se referirate na post, onda pročitajte sve. Nisam rekao da samsung nema problema, jbmu koristim ih od prije prvog galaxy s-a. Međutim danas, in this day and age su mi se pokazali najstabilniji i bugfree u android univerzumu. 

Sad čitaj pažljivo: Samsung RIJEŠI problem koji se stvori. Ne odugovlači ga godinu dana bez povratne informacije i onda sjebe dvije druge stvari. Da, volio bi da se mob izbaci na tržište bez ikakvih problema, ali očito to nije realno jer postoje tisuće malih interakcija u softveru koje se ne mogu ispitati na uzorku od 100 ljudi. To je ok.

Nije ok da ljudi force restartaju mob nakon razgovora, ili se ne mogu javiti na poziv.

Nije ok 3h sot na mobu sa 5k mah baterijom jer se isprazni za 30% u standby. 

Nije ok da ako ugasiš "optimizaciju" da ti se pola telefona zblesira

Čim se nešto slično dogodi samsungu i appleu, na sva zvona se čuje, a za Žaomi je normalno očito. 

Poprilično sam siguran da se Xiaomi prodaje u USA da bi se čulo o tome puno više. Kako se ne prodaje, poznati tech youtuberi ne obznanjuju o tome javnost. Pa sjetimo se kako je Jerryrig prelomio Mi5 na pola pa su samo nerdovi brujali o tome ako su uopće čuli za xiaomi, ali ip6+ bendgate je bio globalni fenomen

Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Well ako su iskustva ljudi na netu, ljudi na forumu i ljudi u pravom životu koje znam "osobne anegdote" onda ok. Mislim da sam isro sve bitno zašto je Xiaomi trenutno dno dna i stvarno mogu stajati iza onoga što govorim.

Jedino ne znam za Oppo, nisam osobno posjedovao nijedan ali da, pored A52s preporučiti Xiaomi slične vrijednosti je postala ludost i ignorantnost. 

A dragi kolega sa vrha stranice, ako se referirate na post, onda pročitajte sve. Nisam rekao da samsung nema problema, jbmu koristim ih od prije prvog galaxy s-a. Međutim danas, in this day and age su mi se pokazali najstabilniji i bugfree u android univerzumu. 

Sad čitaj pažljivo: Samsung RIJEŠI problem koji se stvori. Ne odugovlači ga godinu dana bez povratne informacije i onda sjebe dvije druge stvari. Da, volio bi da se mob izbaci na tržište bez ikakvih problema, ali očito to nije realno jer postoje tisuće malih interakcija u softveru koje se ne mogu ispitati na uzorku od 100 ljudi. To je ok.

Nije ok da ljudi force restartaju mob nakon razgovora, ili se ne mogu javiti na poziv.

Čim se nešto slično dogodi samsungu i appleu, na sva zvona se čuje, a za Žaomi je normalno očito. 

Poprilično sam siguran da se Xiaomi prodaje u USA da bi se čulo o tome puno više. Kako se ne prodaje, poznati tech youtuberi ne obznanjuju o tome javnost. Pa sjetimo se kako je Jerryrig prelomio Mi5 na pola pa su samo nerdovi brujali o tome ako su uopće čuli za xiaomi, ali ip6+ bendgate je bio globalni fenomen

Misliš ovaj Samsung? 

Samsung found to be throttling performance on over 10,000 Android apps for its devices

Users on South Korean tech forum Meeco have compiled a list of over 10,000 apps affected by Samsung’s GOS and it includes most of Samsung and Google’s apps as well as some of the most popular apps like Instagram, TikTok, Netflix and Microsoft Office. Benchmarking apps however seem to be exempted from this power optimizing behavior and run without any throttling.

https://www.gsmarena.com/samsung_found_to_be_throttling_performance_on_over_10000_android_apps_for_its_devices-news-53418.php

Pa onda nakon dugo vremena, kad ih se razapelo i kad je iscurilo što rade nude isprike i obećanja...

https://www.gsmarena.com/samsung_ceo_issues_formal_apology_to_users_over_gos_scandal-news-53586.php

Znači ekipa napravi app koji je čisti bloatware koji navodno optimizira igrice, da bi se zatim otkrilo da u biti throttla preko 10.000 drugih aplikacija koje nemaju veze s igricama. Kako se to zove? Omaklo im se slučajno, a nisu htjeli. 

Nego da se vratimo na iskustva, koliko ti možeš nabrojati negativnih toliko netko drugi može pozitivnih, i zato su to osobne anegdote i bez preciznog podatka koliko tko prodaje uređaja i koliki postotak od tih prodanih uređaja ima nekakav problem bio to software ili hardware ne možemo napraviti nikakvu pametnu usporedbu među proizvođačima. Ne možemo reći ok, Xiaomi u prosjeku svaki treći ne valja, a iPhone svaki peti ne valja. Sve što imamo su osobna iskustva, tvoja su "dno dna", a moja su izvrsna kad je Xiaomi u pitanju.

Uopće ne osporavam da kolege imaju problema ili su imali sa svojim Xiaomi mobitelom, ali imaju i drugi problema sa drugim proizvođačima, a mi nemamo alat s kojim bi procijenili je li to podjednako ili je kod nekoga gore nego kod drugoga. Jedino trenutno mjerilo je udio na tržištu kroz određeni period, pa ako je Xiaomi toliko problematičan možemo očekivati ozbiljan pad u prodaji.

Obzirom da je Realme od prošle godine počeo uzimati solidan udio u donjem segmentu uređaja, očekujem da će kroz godinu dana krenuti i paljba po njemu jer što ih se više prodaje to će i postotak problematičnih primjeraka biti veći i to će korisnici biti "glasniji".

Ono što Jerryrig radi je debilana i čista za*ebancija, a ip6+ bendgate se može desiti samo kod amera jer nitko drugi normalan to ne bi previše spominjao niti od toga pravio svjetsko čudo. Kad lik od 180kg tutne mob u zadnji džep i onda sjedne na njega stvarno ne znam što očekuje da će se desiti. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2022 19:45 (mzopg).
13 godina
Zar je A52 bolji u slikama od P30?
15 godina
mzopg kaže...
maks0806 kaže...

Misliš ovaj Samsung? 

Samsung found to be throttling performance on over 10,000 Android apps for its devices

Users on South Korean tech forum Meeco have compiled a list of over 10,000 apps affected by Samsung’s GOS and it includes most of Samsung and Google’s apps as well as some of the most popular apps like Instagram, TikTok, Netflix and Microsoft Office. Benchmarking apps however seem to be exempted from this power optimizing behavior and run without any throttling.

https://www.gsmarena.com/samsung_found_to_be_throttling_performance_on_over_10000_android_apps_for_its_devices-news-53418.php

Pa onda nakon dugo vremena, kad ih se razapelo i kad je iscurilo što rade nude isprike i obećanja...

https://www.gsmarena.com/samsung_ceo_issues_formal_apology_to_users_over_gos_scandal-news-53586.php

Znači ekipa napravi app koji je čisti bloatware koji navodno optimizira igrice, da bi se zatim otkrilo da u biti throttla preko 10.000 drugih aplikacija koje nemaju veze s igricama. Kako se to zove? Omaklo im se slučajno, a nisu htjeli. 

Nego da se vratimo na iskustva, koliko ti možeš nabrojati negativnih toliko netko drugi može pozitivnih, i zato su to osobne anegdote i bez preciznog podatka koliko tko prodaje uređaja i koliki postotak od tih prodanih uređaja ima nekakav problem bio to software ili hardware ne možemo napraviti nikakvu pametnu usporedbu među proizvođačima. Ne možemo reći ok, Xiaomi u prosjeku svaki treći ne valja, a iPhone svaki peti ne valja. Sve što imamo su osobna iskustva, tvoja su "dno dna", a moja su izvrsna kad je Xiaomi u pitanju.

Uopće ne osporavam da kolege imaju problema ili su imali sa svojim Xiaomi mobitelom, ali imaju i drugi problema sa drugim proizvođačima, a mi nemamo alat s kojim bi procijenili je li to podjednako ili je kod nekoga gore nego kod drugoga. Jedino trenutno mjerilo je udio na tržištu kroz određeni period, pa ako je Xiaomi toliko problematičan možemo očekivati ozbiljan pad u prodaji.

Obzirom da je Realme od prošle godine počeo uzimati solidan udio u donjem segmentu uređaja, očekujem da će kroz godinu dana krenuti i paljba po njemu jer što ih se više prodaje to će i postotak problematičnih primjeraka biti veći i to će korisnici biti "glasniji".

Ono što Jerryrig radi je debilana i čista za*ebancija, a ip6+ bendgate se može desiti samo kod amera jer nitko drugi normalan to ne bi previše spominjao niti od toga pravio svjetsko čudo. Kad lik od 180kg tutne mob u zadnji džep i onda sjedne na njega stvarno ne znam što očekuje da će se desiti. 

I cak s tim throtlanjem uređaji rade stabilno, stabilnije nego trzavi miui mjesec dana nakon kupnje.. Cak ga mozes koristit u svrhe komunikacije bez problema, to je danas privilegija postala.. Ne stigne se napravit normalni softwer, bitnije je izbacit 6 podmodela jebenog redmi note 10 samo nek se pokrije svaki tracak trzista.. I tako sa svakim modelom ista politika 

16 godina

I kod Samsunga trzaju animacije, čak i na top modelima. S21FE je sramota, jer ima SD888. U igrama da ne pričamo. Očajan framerate, pregrijavnje i trošenje baterije...Koristim svega u zadnjih nekoliko mjeseci, Realme, Oppo, Samsung, Xiaomi. Nema savršenog.

Ali A52s je u svojoj klasi bolji od svakog Xiaomija, odličan je Nord 2, iako voli papat bateriju preko noći. Ko se voli igrati preporučujem Realme GT Neo2...

Edit: Promijenio sam bar 10 Realmea, i u početku su imali gotovo savršen softver. Sad ipak ima malo više problema, iako ni blizu kao MIUI (zasad). Oppo je nešto drugo, i tu nema problema...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2022 21:26 (vepar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Slažem se, nije ništa od toga ok.

Samsung S21/S21+/Ultra

Pacoo: Zadnjih par dana sam primjetio da mi pri koristenju mob uspori tj zatrzne pri radu

galinjo24: Tako i meni na s21U,andorid 12 i vraćen na tvornicke

tumba: takoder i meni 

malina22: Isto, kao da refresh rate padne ispod 60...totalno neupotrebljiv telefon postane.

ivicask: Meni isto, refresh zapne na valjda 10 fps, moram on/ off ekran da se popravi, vidio sam po netu da i drugi imaju isti problem. 

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s21s21ultra/6474744.aspx

Pacoo: kada zovem nekoga normalno na poziv radi zvucnik mikrofon i jedno 4-5 poziva radi i odjednom niti ja niti oni mene cuju. restartiram mob i proradi app ali opet nakon par poziva opet ista situacija

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s21s21ultra/6479843.aspx

unchosen one: Već neko vrijeme na S21 Ultra imam čudan bug. Čini mi se da je već netko spomenuo. Radi se o tome da refresh rate bude jako nizak, možda oko 20Hz. Sve izgleda jako trzavo kad se krećem kroz UI.

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s21s21ultra/6480225.aspx

Sandro HR Zagorje: Znaci, ja sam u zadnje vrijeme primjetio nekoliko bugova na 21+. Jedan od vecih mi je taj da mi zasteka odlazni poziv i ne mogu ga prekinuti. Kad mene netko zove javlja se skretarica i kaze da sam zauzet a ja kad hocu nekog zvat nema sanse da zovem sve dok ne ubijem apk poziva u pozadini. Jedini nacun je da ugasim i ponovno upalim mobitel. 

Pacoo: napisao sam par postova prije..da mi se iskljuci zvuvnik i mikrofon kada pokusavam nekog nazvati

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s21s21ultra/6480673.aspx

MG2703: I kod mene isto šteka ekran. Probao sam ovu shemu sa slenerom s prstom i pocne stekat. Ocekivao sam da ce ovaj novi update otprije dan dva rijesit to, ali nista

Ivicask: Al da, živcira me Samsung sa štekanjem I ovim govnom od njihovog procesora koje daju za naše tržište, rađe ću uzet Kineza samo da ima Snapdragon.

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s21s21ultra/6482898.aspx

Jole-RI: Problem sa običnom kamerom. Čim je upalim, nije fokusirano, znači kad idem fotkat nes iz bliza fokusira i sve je ok, cim fotkam ovako normalno nece da se fokusira, tapkam po ekranu isto nece, uglavnom mutno. Svaka fotka mutna.

bugi.kc: Postavio sam to pitanje oko fokusa prije nekog vremena, nisam dobio odgovor. Vidio sam nesto oko tog problema na XDA, ali nisam stigao puno proučavat. Jedno od rjesenja koje meni pomogne je da u tom trenutku protresem malo jače mobitel, i tada se sve stabilizira. Osim toga, jedino mi pomogne restart mobm.

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s21s21ultra/6485114.aspx

Samsung Galaxy S20/S20+

crorockycro: Imam osjećaj da su nešto teško zeznuli s kamerom u 3.1 nadogradnji. Prvo sam skužio da je noćni mod dosta lošiji (pogotovo ako slika sadrži nebo) koje bude jako mutno i neprirodno svijetlo u kockicama. Sada prije par minuta sam skužio da su se fokus i bljeskalica posvađali, čim fokusira sliku, bljeskalica opali i slika ispadne ultra, ali ultra svijetla do te granice da je teško prepoznati što se na njoj uopće nalazi. Svaka 10 slika s blicem bude dobra

Mali322: A bolje da mi nisi ovo sada spominjao...nevjerovatno...slike užas, užas...

5220: Probao i ja ovo s bljeskalicom i stvarno katastrofa.

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s20s20/6326326.aspx

qwxy: Da li je itko imao problem sa pucanjem stakla na modulu kamere na 20ultra? Znaci prilikom slikanja se samo zacuo zvuk onako ostar kratak, kako mi je mob bio u rukama i osjetio sam kao lagana vibracija. Pregledom mobitela sam vidio pukotinu na tom staklu.

https://www.androidpolice.com/2021/04/29/samsung-sued-over-fragile-camera-glass-on-the-galaxy-s20-series/

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s20s20/6344632.aspx

MEGATAMA: Sinoc dosao update za s20+ i sad mi browser ne radi kako treba,otvorim page i bjeli ekran i tek kad pomaknem na ekranu onda se pojavi stranica. Svaki drugi update donese probleme...zato i bude par updateova mjesecno...sjebu pa popravljaju.

Nakon updatea na 12 mi se poremetilo automatsko osvijetljenje ekrana pa konstantno ima previsok brightness,messanger cesto zasteka,prilikom tipkanja posta ili poruke konstantno registrira pokoje krivo slovo.....

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s20s20/6428390.aspx

veseli007: Brat koristi Huawei watch 3 pro uparen sa S20U i ne dolaze mu sve obavijesti, tj pozivi nikako, ni poruke.  Ostalo je Ok, apk i sat su azururani. Npr, restarta smartphon, i zovem ga sve 5 obavjest na satu sljaka. Ponovim zvanje 5 sekundi kasnije opet po starom, nema obavijesti itd.

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s20s20/6449218.aspx

Urdi: U noći prije spavanje od jutra baterija padne na 50% a onda sve aplikacije u pozadini stavim u mirovanje ali svejedno do pet sati ujutro baterija je prazna.

https://forum.bug.hr/forum/post/samsung/samsung-galaxy-s20s20/6404603.aspx

Samsung Galaxy S22/S22+/S22 Ultra - [Rasprava]

BlackArea: - BATERIJA - katastrofa, oko 4 sata SOT-a uz umjereno korištenje i standby oko 16 sati. mobitel se smrzne na lock screenu, također nasumično, te otisak prsta bude djelomično prikazan (smrznut), a nakon 10sek odmrzne. nasumično bez nekog vidljivog obrasca dogodi da nakon što se poziv uspostavi da ne čujem drugu stranu prvih 10ak sekundi i nakon toga razgovor dalje teče normalno.

Ovo je sa ovog foruma, brzinski pregled zadnje 2-3 stranice iz svake teme. Isto bi vjerojatno našao i u drugim temama za druge uređaje. Sve probleme koje si nabrojao da ih ima Xiaomi, a nema Samsung su kolege koje imaju Samsung prijavile u svojim postovima. Ostajem kod svoje tvrdnje da su ovo zajednički problemi koje imaju svi proizvođači, pitanje je jedino u kojoj je to mjeri kod svakog proizvođača, ali vjerovati da postoji savršena serija uređaja gdje svi rade bez greške je teško za povjerovati.

domac5 kaže...

I cak s tim throtlanjem uređaji rade stabilno, stabilnije nego trzavi miui mjesec dana nakon kupnje.. Cak ga mozes koristit u svrhe komunikacije bez problema, to je danas privilegija postala.. Ne stigne se napravit normalni softwer, bitnije je izbacit 6 podmodela jebenog redmi note 10 samo nek se pokrije svaki tracak trzista.. I tako sa svakim modelom ista politika 

svakako 

14 godina
neaktivan
vepar kaže...

I kod Samsunga trzaju animacije, čak i na top modelima. S21FE je sramota, jer ima SD888. U igrama da ne pričamo. Očajan framerate, pregrijavnje i trošenje baterije...Koristim svega u zadnjih nekoliko mjeseci, Realme, Oppo, Samsung, Xiaomi. Nema savršenog.

Ali A52s je u svojoj klasi bolji od svakog Xiaomija, odličan je Nord 2, iako voli papat bateriju preko noći. Ko se voli igrati preporučujem Realme GT Neo2...

Edit: Promijenio sam bar 10 Realmea, i u početku su imali gotovo savršen softver. Sad ipak ima malo više problema, iako ni blizu kao MIUI (zasad). Oppo je nešto drugo, i tu nema problema...

Upravo tako.

Ovaj moj Realme 8 zadnja dva tjedna barem jednom dnevno nije u stanju automatski se spojiti na WiFi i onda ga treba ručno konektati. Kao što sam spomenuo, što ih više bude u opticaju to će biti i više problema.

Ljudi uporno misle da je trava uvijek zelenija na drugoj strani.

Isto rade sa tele operaterima, isto sa mobitelima i sa svim drugim.

Na kraju se sve svede na to kako te pogodi sreća, nažalost.

13 godina
Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice