Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.466
|
čitano: 12.928.420
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Pozdrav, moze savijet. Dakle do sad sam bio dugogodišnji korisnik oneplus 6 mobitela koji me sluzio 4-5 godina. Ali je nazalost dosao kraj. S mobitelom sam bio vrlo zadovoljan al je doslo vrijeme nazalost za novi i to je ono sto me ubija

Vidim da iskreno izbor nije neki pa bih volio da mi pomognete.

Citajuci vidim da OP nije nesto napredovao u segmentu mobitela cak bi reko da su malo precjenjeni! Huawei nema vise google servisa, ne znam dal su uspjeli to rijesit!

Xiaomi me iskreno ne privlaci(cura ga ima 11t pro i stalno ima neke bugove)

Dakle najvise me privlaci neki samsung ultra model ili pak iphone?

Nisam nikad bio na njihov sustav, zanima me dal se problem priviknut nakog toliko godina androida?

Od mobitela ocekujem vrhunsku kameru, odlicnu autonomiju( bar da izdrzi od 08-22 h) , brzo punjenje!

Najvise razmisljam o Samsung s21 ultra, iphone 13 pro!

1 0 hvala 0
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Trenutno ti je OP 9 Pro 729€što je po meni jako dobra cijena jer je i dalje top uređaj i neće biti ništa lošiji od 10 Pro koji je nekim segmentima se i unazadio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo dolje i dva koda za 10 € za kupnju iznad 500 € (vrijede do 18.03.) na oneplus.com/hr/. Samo nisam siguran jesu li vezani za moj račun pa možda ne prođu. I piše uz njih "Applicable Countries: Hrvatska" pa pretp. da vrijedi samo za dostavu u HR.

- MCLUTEIDFSPQDL

- ALPYLTYHATNIGR

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Na Trading Shenzenu OP9 Pro 617€ 8/256...
OnePlus priznaje garanciju godinu dana.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koliko vidim, 633 € je s dostavom i nema ga na EU skladištu tako da na tu cijenu ide 25 % PDV-a i još moguće dodatni troškovi carine pa to ispadne cca. 800 €.

EDIT: Vidim sad da navodno postoji opcija s dostavom bez plaćanja carine i poreza (Global Priority) pa onda ispadne jeftinije ako je stvarno tako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2022 14:40 (kiwi_91).
14 godina
kiwi_91 kaže...

Koliko vidim, 633 € je s dostavom i nema ga na EU skladištu tako da na tu cijenu ide 25 % PDV-a i još moguće dodatni troškovi carine pa to ispadne cca. 800 €.

Mislim da ima neka dostavna opcija bez carine baš kod njih(ima u temi kineski mob ili baš shenzen na forumu), nisam probao niti znam pouzdano ali sam vidio nedavno da to piše par korisnika po forumu.

11 godina

Po recenzijama ne bi bas reko da su ljudi zadovoljni op9 pro prvenstveno baterijom tw da ima dosta bugova!

Da jednostavno to nijs vise oneplus sta je nekoc bio! 

0 0 hvala 0
16 godina
kiwi_91 kaže...

EDIT: Vidim sad da navodno postoji opcija s dostavom bez plaćanja carine i poreza (Global Priority) pa onda ispadne jeftinije ako je stvarno tako.

Nema PDV-a ni bilo kakvih troškova...

12 godina
neaktivan

Pozz, Moze neka preporuka za mob, glavne spec bi bile kamera i da nije ogroman..tj sto manji to bolje.

Cijena negdje 1500-2000.. 

Novi mob, ne bih uzimao rabljeni...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2022 14:00 (mrba).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav, 

Imam mogućnost uzeti Pixel 6 za 500e ili s21 FE 450e,oba nova zapakirana.Koji je bolja kupovina?

1 Pixel 6
12 S21 FE

0 0 hvala 0
14 godina
Pixel samo ako ti je bitna glavna kamera.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mrba kaže...

Pozz, Moze neka preporuka za mob, glavne spec bi bile kamera i da nije ogroman..tj sto manji to bolje.

P40 ako imas volje potrosit sat vremena zivota prateci tutorial sa yt da instaliras google servise 

11 godina
neaktivan

Pogledaj i Realme GT2 i  GT2 Pro na Amazon.

Sad su u prednaruđbi jeftiniji 100€, model GT2 Pro 8/128 GB je 649€, čini mi se jako povoljna cijena s obzirom na sve što nude... Pošto još nisu službeno izašli nema review-a normalnih korisnika...

GT2 Pro

14 godina
neaktivan
Garak1138 kaže...

Pogledaj i Realme GT2 i  GT2 Pro na Amazon.

Sad su u prednaruđbi jeftiniji 100€, model GT2 Pro 8/128 GB je 649€, čini mi se jako povoljna cijena s obzirom na sve što nude... Pošto još nisu službeno izašli nema review-a normalnih korisnika...

GT2 Pro

16 godina
mrba kaže...

Realme GT Master

https://www.ebay.com/itm/133876819388?epid=7051502723&hash=item1f2bae25bc:g:pZAAAOSwnfRh~Tkz

Imaš i Mi 11 Lite 5G NE na njuškalu zapakirane za 1700kn.

15 godina

U nedoumici sam da li uzeti galaxy s20 fe ili s21 fe. 

Planiram uzeti verziju bez 5g pošto mislim da je nepotrebno dati puno veći iznos radi 5g-a.

Možete vote plz, a i obrazloženje u postu ako vam se da  

Tnx 

5 Samsung Galaxy S20 FE snapdrag
0 Samsung Galaxy S21 FE snapdrag
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2022 15:23 (Baldurion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Za sestricnu kratko i jasno s21 fe ili iphone 13 ili 12 obicni,uzima iz tcoma,imala je mobove iz oba tabora i ios i android tako da joj nije problem prelaska

2 S21 fe
0 Ip 12
4 Ip 13
BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2022 7:50 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Baldurion kaže...

U nedoumici sam da li uzeti galaxy s20 fe ili s21 fe. 

Planiram uzeti verziju bez 5g pošto mislim da je nepotrebno dati puno veći iznos radi 5g-a.

Možete vote plz, a i obrazloženje u postu ako vam se da  

Tnx 

Imaš S20 FE na njemačkom amazonu s 3god garancije trenutno, baci pogled.

14 godina
Tko kupuje novi mob, možda mu ovo pomogne. Samsung modeli uz pogodnosti.
Ako je to tako, super je ponuda.

https://www.samsung.com/hr/offer/pop-up-store-zagreb-2022/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Onda iphone 13 ili s21 fe + sat koji daju..jos je neodlucna

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

odlucila je..ista cijena je za 13 i 12 pro max

1 ip 13
4 ip 12pro max
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

odlucila je..ista cijena je za 13 i 12 pro max

Ako joj 12 pro max nije prevelik onda je po meni on bolji izbor

13 godina

ima s20 +, a valjda joj nije,koliko vidim baterija je slicna s 13,ali je veci ekran i bolja kamera na ip 12 pro max,mislim nemoze fulat ni s  13...ak joj nebu pasao dat cu joj ja svoj op9 pro kad dodje za par dana...nisam nikad probao iphone

ona je htijela onaj flip 3 ali baterija je katastrofa  brijem u pol dana ode

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2022 15:42 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

nema vise 12 pro max

0 ip 13
10 ip 13 pro
1 ip 12 pro
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2022 20:02 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pozdrav ekipa. Već 2,5 god koristim Xiaomi 9T. Planiram uzeti 11T. Zaista nisam imao nikakve probleme sa devetkom. Vidim dosta negativnih komentara na trenutno stanje Xiaomi mobitela (bugovi itd.). Neke stvari su se promijenile ili.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, od onda (zadnje 2god) su krenuli izbacivati malih milijun mobitela kod kojih su se i sami pogubili po speckama i po softwerskoj podršci.

Muku muče s glupostima - npr virtualni proximity sensor za kojeg se ljudi često žale da ne radi. Primjerice, uzmeš 11T za 400+ eura i imaš dobiš taj "fičr".

Miui 13 je isto navodno show kolko vidim po Redditu i postovima koje ljudi stavljaju. Osobno ga nisam probao, 12ica mi je bila zadnja.

Jučer isto gledam neku recenziju za 12 Pro i mob doslovce izbaci loading ikonicu na pritisak home tipke jer mu treba par sekundi da samo loada homescreen. Tu se priča o mobu od skoro soma eura.

O podršci za sve te modele kroz iduće god da i ne pričam...

Onda kraj toga pogledam Redmi Note 5 Pro koji u kući i danas radi bez problema. Taj mob je bio jedan od samo 2 Redmi Note 5 koji su izašli na tržište. Postojao je običan RN5 i RN5 Pro kojeg su ljudi većinom i uzimali. Danas pak imaju RN11, RN11 Pro, RN11 Pro+, RN11S i valjda još neki za koji ni ne znam. Osim toga, tu su došli i ostali Redmi modeli kojih prije nisu imali, došao je i Poco sa više svojih modela...

Isto tak, taj RN5 Pro o kojem sam pričao je imao fizički proximity senzor i naravno, nije bilo nikakvih problema s time.

Također, i cijene su im otišle malo gore.

Ugl, Realme ti je dns otprilike taj kinez kakav je Xiaomi bio pred 3-4 godine. ColorOS je skroz ok i nemaju im mobovi nekih bugova. Za istu cijenu u pravilu dobiješ bolji mob kaj se tiče specka. Ak baš mora biti kinez, pogledaj malo to (npr GT Neo2, GT2, uskoro navodno dolazi i GT Neo 3...), a ako ne to, jednostavno pikiraj neki Samsung, oni su doslovce danas bolji omjer uloženo/dobiveno.

Ako si gledao 11T (cca 400e), probaj naći neki S20FE, ima ga na DE Amaonu s 3god garancije. Nije ništa lošiji od S21FE, iako je nešto stariji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2022 22:09 (speedy56).
14 godina

Ja sam furao Xiaomije zadnjih 10 godina valjda, promijenio sam barem 20ak mobitela, prvi je bio Xiamomi Mi 2, a zadnji Redmi Note 10 Pro.

Generalno hardverski su bili u redu, nisu patili od većih problema, ali i ja sam gledao kada bi uzimao mob koji je najbolji i po cijeni i speckama.

MIUI je meni bio genijalan, jednom kada se naučiš na sve mane i shvatiš kako iste zaobići iskustvo postane dobro, bio sam zadovoljan, do relativno nedavno, od serije 10 kao da je sve krenulo naopačke sa MIUIem, previše bugova jednostavno, i support je bio spor ili uopće nije ni postojao, morao sam zadnja 2 moba flashati na custom MIUI rom kako bi zaobišao određene bugove..

Oduvijek sam volio manje mobitele, ali to je jednostavno bilo kontra trendovima i dok Apple nije izbacio 12 mini mislio sam da nikada više neću vidjeti tak manji mobitel ali da je i flagship, bez kompromisa.

Doduše, 12 mini je imao manu, a to je bila baterija pa sam odlučio pričekati ako i dok izađe 13 mini, da vidim kako će se pokazati. I izašao je, i pokazao se.

Prvi put nakon 10 godina, Xiaomija i MIUIa, držim iPhone 13 mini u ruci.

Trebalo mi je tjedan dana da se uhodam, i još nakon toga otkrivam i shvaćam određene stvari, ogroman šok...

Ali, "slijedi rečenica svakog iphone usera ikada", on jednostavno radi. Baterija odnosno screen on time, 2 do 3h više nego Redmi Note 10 Pro. Brzina i fluidnost postojani, nema bugova, nema mana.

Ok, jedina mana, malo je kompliciranije (i malo skuplje) sideloadati aplikacije nego na androidu, ali worth the trouble...

Iskreno uvijek sam bio skeptičan oko iPhonea, ali sada svima preporučam da kupe, barem SE, za taj novac, bolju kameru i chipset nećeš naći, a o user expreiencu neću ni započinjati... Toliko.

E da, razlog zašto sam se držao Xiaomija, i nigdje ne spominjem Samsung, je jer su uvijek nudili identičan hardver puno jeftinije od Samsunga, pa nije bila frka odraditi flash čišćeg ROMa kako bi se popravio user experience. 

Zbog toga Samsung nije bio uziman u obzir, jednostavno odbijam dati više novca za isti hardver, Apple barem nudi hardver koji drugi ne mogu. Doduše, ako ga želiš popraviti, dobiješ jedan veliki f you, ali nadam se da do toga neće doći, kao šta do sada nije ni sa Xiaomijima.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

Prvi put nakon 10 godina, Xiaomija i MIUIa, držim iPhone 13 mini u ruci.

Trebalo mi je tjedan dana da se uhodam, i još nakon toga otkrivam i shvaćam određene stvari, ogroman šok...

Ali, "slijedi rečenica svakog iphone usera ikada", on jednostavno radi. Baterija odnosno screen on time, 2 do 3h više nego Redmi Note 10 Pro. Brzina i fluidnost postojani, nema bugova, nema mana.

Pikiram da će i meni idući biti iPhone, baš iz ovog razloga. Nebitno mi je koja verzija, ovak i onak je hardware iz zadnje 2god i više nego dovoljan da tjera današnje appove.

Pogotovo još kad vidim frenda kak na kršu od iP 7 (kojeg je uzeo na oglasu i sam mijenjao bateriju) tjera novi iOS 15.4

17 godina

Ja sam nekako uvijek u tim firmicama koje nude mobitele za 1300-1500 kn. Uvijek nađem solidne specke, ali kamera je ispodprosječna. Nikako mi nije jasno kako to da neki srednji mobitelčić od 1500 kn neme može dostići kamerom kvalitetu neki premium telefon od prije 6-7 godina.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2022 15:25 (Korny1603987).

0 0 hvala 0
14 godina
Korny1603987 kaže...

Ja sam nekako uvijek u tim firmicama koje nude mobitele za 1300-1500 kn. Uvijek nađem solidne specke, ali kamera je ispodprosječna. Nikako mi nije jasno kako to da neki srednji mobitelčić od 1500 kn neme može dostići kamerom kvalitetu neki premium telefon od prije 6-7 godina.

Pocophone F1 sa gcam rastura on je ispod 1000kn, i Xiaomi Redmi Note 10 pro je identičan, kvaliteta fotke je blizu s21 u normalnim uvjetima, u težim ipak malo slabije, ali pogodi boje odlično, naravno, treba dosta igranja, ima puno verzija gcama kao i konfiguracija za istu.

Na ovom(klik) linku imaš nekoliko fotki koje sam napravio sa Poco F1

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2022 15:32 (Strm).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice