Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 38.817
|
čitano: 11.460.608
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Ja isto sa Mi10 prešao na Samsung Note 10+ pod garancijom i u super stanju. Iako je premium i krasan, to da nema bugova je apsolutna neistina. Fingerprint scanner je koplje ispod svakog novijeg Xiaomija kao i face recognition. Puno više komplikacija kod mbankinga nego na Xiaomijima kao i zbuggana rotacija zaslona. Također nasilno guranje updatea koji ništa ne donose mi užasno ide na živce.

Čini se da ne gine Apple uređaj ako želim dobro softversko iskustvo...

Isto tako mi ne radi brzo kao Mi10, te ima samo 60hz refresh rate pa se čini sporim. Ništa dealbreaking, ali nedostatak svakako jest.

S-pen mi je jako koristan i koristim ga često pa bi uzeo Note 20, ali preskup mi je.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2021 11:36 (maks0806).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...

Ja isto sa Mi10 prešao na Samsung Note 10+ pod garancijom i u super stanju. Iako je premium i krasan, to da nema bugova je apsolutna neistina. Fingerprint scanner je koplje ispod svakog novijeg Xiaomija kao i face recognition. Puno više komplikacija kod mbankinga nego na Xiaomijima kao i zbuggana rotacija zaslona. Također nasilno guranje updatea koji ništa ne donose mi užasno ide na živce.

Isto tako mi ne radi brzo kao Mi10, te ima samo 60hz refresh rate pa se čini sporim. Ništa dealbreaking, ali nedostatak svakako jest.

S-pen mi je jako koristan i koristim ga često pa bi uzeo Note 20, ali preskup mi je.

Kolega da ti uštedim nešto vremena i novaca, koristim iPhone svakodnevno i nije ni on cijepljen protiv ovakvih problema. Uleti i tamo upgrade koji s*ebe bateriju, pa onda pokrpaju, ali srede nešto drugo. Da ne govorim o najavama oko "skeniranja" sadržaja AI softwareom, ukratko nekakav software će ćešljati sve što imam na mobu (slike, video, audio...) i tražiti potencijalne "probleme", divno.

Meni je fora da tu ima ekipe koja prezentira MIUI kao užasno spor i trzav, a tvoj dojam Samsunga je kao i moj dok sam ga koristio, da je sporiji od MIUIa. Naravno kad uspoređujemo uređaje iz iste ili slične kategorije.

I dalje mislim da je kod večine problem kupovina low-budget uređaja i očekivanja kao da su kupili flagship uređaj i nakon prvog problema krene ljutnja sutra kupujem iPhone jer tamo sve radi ok. 

8 godina
mzopg kaže...
maks0806 kaže...

Kolega da ti uštedim nešto vremena i novaca, koristim iPhone svakodnevno i nije ni on cijepljen protiv ovakvih problema. Uleti i tamo upgrade koji s*ebe bateriju, pa onda pokrpaju, ali srede nešto drugo. Da ne govorim o najavama oko "skeniranja" sadržaja AI softwareom, ukratko nekakav software će ćešljati sve što imam na mobu (slike, video, audio...) i tražiti potencijalne "probleme", divno.

Meni je fora da tu ima ekipe koja prezentira MIUI kao užasno spor i trzav, a tvoj dojam Samsunga je kao i moj dok sam ga koristio, da je sporiji od MIUIa. Naravno kad uspoređujemo uređaje iz iste ili slične kategorije.

I dalje mislim da je kod večine problem kupovina low-budget uređaja i očekivanja kao da su kupili flagship uređaj i nakon prvog problema krene ljutnja sutra kupujem iPhone jer tamo sve radi ok. 

Činjenica je da su OS svakog proizvođača počeli biti jednaki za sve njihove uređaje (od low do high enda) pa je samim time optimizacija jako teška (gotovo nemoguća).

Apple tu prednjači na bolje jer ipak imaju manje uređaja izdanih općenito, ali niti oni nisu imuni na takve dječje bolesti. 

Što manje iskeširaš za mobitel, manje je i razočaranje! 

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2021 14:13 (Brki1994).
12 godina

Ma bio sam prije na iOs-u, znam kakav je i sada te ga ne bi koristio jer mi je Android bolji za ono što mi treba, ali da je iOs ispeglaniji, jest.

Koristio sam Xiaomi sve do ove zadnje generacije, kad nema bugova radi bolje od samsunga-brže i fluidnije, ali mi se čini kako izbacuju više mobitela da imaju sve više i više softverskih problema.

Znam da je Note 10+ već 2 godine star hardver, ali opet očekujem da će mobitel od 1200 dolara sa 12gb rama raditi bolje nego kod mene... Npr Autocad na Pocu F2 i na mom mobitelu je noć i dan razlika. 

8 godina

To je problema kvantitete i kvalitete. Ili ćeš profit ili ćeš ugodniej iskustvo korisnika.

Xioami previše toga izbacuje. Razni S, Pro, GT, Ultra modeli sus sasvim nepotrebni, a usotalom, zar ne bi bilo bolje svake 2-3 godine izbaciti flagship i izmusti maksimum od njega nego ovo svako malo neke najave novog, posljednjeg krika tehnologije?

Samsung je isto krenuo tim putem, tj. svi su krenuli tim putem izbacivanja sto podvarijanti istog modela. Baš gledam na GSM areni kako Indonezija (čini mi se) obustavlja proizvodnju Redmi Note 10 jer imaju nestašicu tog čipa i potiče potrošaće da kupuju S, Pro modele tog uređaja.

Ludnica zadnje 2-3 godine...

I want to believe
13 godina
Tu je nazalost stvar chipseta tj u ovom slucaju samsungov exynos chipset,da je varijanta sa snapdragonom 855+ bila bi druga prica,poco f2 ima snapdragon 865 koji je "daleko" jaci od exynosa...no za svakodnevni rad Note 10 je dovoljan za 90% stvari koji ce prosjecan korisnik koristiti sto se tice jacine hardwera...ovo sto spominjes s mbankarstvom barem ja nemam nikakavih problema,koristim mzaba aplikaciju i neznam sto mislis pod problemom za zakretanje ekrana,nisam primjetio nikakve bugove
joolkator
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2021 17:31 (joolka).
12 godina

Pa malo su mi se ogadili zbog toga. 10 varijanti Mi11ice gdje izbace gotovo isti mobitel kao Redmi u svojoj ponudi... Kužim da žele pokriti što veći dio tržišta, ali ovo je besmisleno. Ne kužim kako je u 2021-oj gdje smo jako osvješteni o elektronskom otpadu i zagađenju okoliša to legalno... Kako se još uvijek nije reguliralo da se smanji broj proizvedenih modela i da se produlji vijek korištenja postojećih uređaja. Nije da je nemoguće, razlike između generacija su minimalne. 

Međutim nema zarade od toga, nema zarade od naknadnog poboljšanja softvera. Najbitnije je razvikati da dolazi novi model ma kako besmislen bio, prodati koliko može u prvom valu radi početnog hypea, i onda novi derivat postojećeg izbaciti i tako dalje. Rinse and repeat

7 godina
protjeran
maks0806 kaže...

Pa malo su mi se ogadili zbog toga. 10 varijanti Mi11ice gdje izbace gotovo isti mobitel kao Redmi u svojoj ponudi... Kužim da žele pokriti što veći dio tržišta, ali ovo je besmisleno. Ne kužim kako je u 2021-oj gdje smo jako osvješteni o elektronskom otpadu i zagađenju okoliša to legalno... Kako se još uvijek nije reguliralo da se smanji broj proizvedenih modela i da se produlji vijek korištenja postojećih uređaja. Nije da je nemoguće, razlike između generacija su minimalne. 

Međutim nema zarade od toga, nema zarade od naknadnog poboljšanja softvera. Najbitnije je razvikati da dolazi novi model ma kako besmislen bio, prodati koliko može u prvom valu radi početnog hypea, i onda novi derivat postojećeg izbaciti i tako dalje. Rinse and repeat

4 godine
neaktivan
Znam da se ponavljamo kao papige, ali i ja imam nedoumicu izmedu dva, odnosno tri modela, svi ne ekupi sa akcijom na maestro i mastercard kartice;
1. Xiaomi Redmi Note 10: 1.349kn, sa 10%=1.214kn, ali dostupan je samo u zelenon boji koja me skroz odbija.
2. Realme 8: 1.519kn sa 10%=1.367kn(super cijena)
3. Xiaomi Redmi Note 10s: 1.699kn sa 10%=1.529kn

Mob mi vise manje sluzi za poruke, surfanje, malo koristenje kamere, pokoje gledanje videa, znaci nista pretjerano, ne igram igrice, nemam face ni instagram ni nista od tih gluposti.
Ono sto bi zelio da mob nije prevelik, da ga mogu koristiti sa jednom rukom zbog posla, da ima koliko toliko dobru zastitu od pada, ok kameru i solidan procesor.
Sada sam zapeo na Realme 8 i Note 10s, koji bi vi preporucili od ova dva modela?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Budući da i ja zadnjih par mjeseci pratim te modele Realme 8 je za te novce moj prvi izbor. Najviše mi smeta manjak ikakve zaštite protiv vode i prašine ali ne dovoljno jako da odaberem Xiaomi uzimajući u obzir sve ostale prednosti. Uzmi i meni jedan ako ćeš se odlučiti jer nemam Mastercard ili Maestro, a kad je bio popust na Visu Premium sam profulao akciju, jbg. 

Požuri, Cyber Black boje više nema. ;)

16 godina
Tirpitz kaže...
Znam da se ponavljamo kao papige, ali i ja imam nedoumicu izmedu dva, odnosno tri modela, svi ne ekupi sa akcijom na maestro i mastercard kartice;
1. Xiaomi Redmi Note 10: 1.349kn, sa 10%=1.214kn, ali dostupan je samo u zelenon boji koja me skroz odbija.
2. Realme 8: 1.519kn sa 10%=1.367kn(super cijena)
3. Xiaomi Redmi Note 10s: 1.699kn sa 10%=1.529kn

Mob mi vise manje sluzi za poruke, surfanje, malo koristenje kamere, pokoje gledanje videa, znaci nista pretjerano, ne igram igrice, nemam face ni instagram ni nista od tih gluposti.
Ono sto bi zelio da mob nije prevelik, da ga mogu koristiti sa jednom rukom zbog posla, da ima koliko toliko dobru zastitu od pada, ok kameru i solidan procesor.
Sada sam zapeo na Realme 8 i Note 10s, koji bi vi preporucili od ova dva modela?

Hvala

upravo naručio redmi note 10 za punicu ... mislim da ce biti sasvim OK za te novce (1120 kn)

EDIT: stigao je mobitel i na prvu ruku se čini izvrstan, pogotovo ekran... sad trebam pronaći neku preklopnu futrolu da se plastika ne izgrebe

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2021 12:04 (BoTiA).
12 godina

Pozdrav,

koji mobitel bi ste preporučili do 2000kn? Zasad mi je favorit Xiaomi Poco X3 Pro...bitna mi je kamera i fluidan rad da ga ne moram mijenjati cca 3 godine...od kompaktnih dimenzija sam se već odavno oprostio 

Nevezano za Poco, kod amoled ekrana, je li vam se ikad dogodio burn in? Koliko je to uopće često

0 0 hvala 0
13 godina
Kamera kod Poco x3 pro je prosjek,cak bolji senzor je kod obicnog Poco x3,tako da ako trazis dobru kameru trazi dalje,perfomanse su odlicne zahvaljujuci snapdragonu 860 (rebrandirani 855) ,ekran isto prosijek jer nije amoled

Zadnje generacije amoleda toliko ne patu od burn in-a kao one prijasnje,samsung note 8 serija je "zadnja"koja je bila pogodjena ovim problemom a to je model iz 2017 ako se ne varam
joolkator
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2021 11:26 (joolka).
14 godina

Imao sam burn in na huawei mate 20 pro nakon cca godine dana, promijenjeno besplatno preko huaweija, koristio sam svaki dan google maps zbog posla, i vidio se layout od njega

13 godina
Da i mate 20 serija,oni su cak imali problem sa onim zelenilom na ekranu,sad je to stvar proslosti sa amoledima,ili je svedeno na minimum,imam note 9 i note 10plus,ekrani cisti kao suza
joolkator
14 godina
josip1994 kaže...

Pozdrav,

koji mobitel bi ste preporučili do 2000kn? Zasad mi je favorit Xiaomi Poco X3 Pro...bitna mi je kamera i fluidan rad da ga ne moram mijenjati cca 3 godine...od kompaktnih dimenzija sam se već odavno oprostio 

Nevezano za Poco, kod amoled ekrana, je li vam se ikad dogodio burn in? Koliko je to uopće često

Pa cak bi ti mogao preporuciti realme 7 pro iz ekupi.. Nisam ni sam vjerovao u taj brend kao sto sam bio skepcitan i prema xiaomiju dok su tek dosli na trziste, ali iznenađen sam u svakom pogledu koliko je mobitel dobar, prije njega imao sam mi 10 lite sa jacim procesorom na papiru, radio je dobro kao i ovaj dok nije nadograden na android 11, otad nije to ni blizu glatko kak je bilo u radu, stavim jedan kraj drugog i namjerno otvaram iste aplikacije i realme ga jede za dorucak jer njegov color os radi kao podmazan i otvara odmah, xiaomi sekundama otvara te iste aplikacije i jako brzo ih ubija, ovdje na color os se jos uvijek nasmjesim kad se vratim u neku aplikaciju a ona nije ubijena, otvara odmah bez ucitavanja..

Da nebi bilo da sam imao sam neki los software, drzao sam xiaomi i na eu romu i sve je jednako lose u radu.. Od cure stari redmi note 8 na androidu 10 sa onim mtk procesorom fluidnije radi i multitaska.. Znaci problem je miui 12 na androidu 11

Ovaj realme ima amoled ekran, kamere su oke kao i na xiaomiju a kad stavis gcam sa xda foruma onda su odlicne a to ti je tak sa svakim mobitelom ispod 4000 kn.. Imas odlicnu 4500 mah bateriju, stereo zvucnike, 65w punjenje i dobis 65w punjac(neki brendovi reklamiraju brzo punjenje a daju ti socijalni punjac u kutiji), kabel je debeo i robustan..

Po meni odlicna kupnja za te novce a sto se tice 720g chipseta, meni to na papiru vise nista ne znaci jer ovo u radu bolje funkcionira nego jaci procesori na miui sustavu.. Apsolutno nista nisam izgubio korisnoga sa miui-a, ovaj os isto ima puno korisnih dodataka, po tome su jako slicni.. Pusti specifikacije na papiru ako mislis koristiti mob na njegovom original romu. Sto se tice igrica vrti mi cod jednako dobro kao i 765g na mi 10 lite 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2021 11:59 (domac5).
12 godina

Tbh low budget ponuda ovih dana je toliko dobra da sad gledam i Redmi Note 10 (obična verzija)

0 0 hvala 0
14 godina
Možda bolje Redmi Note 10s zbog Helio G95, dosta bolje za igranje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Mislio sam se izmedu Redmi Note 10S i Realme 8, radije bih isao na Note 10S jer mi je vizualno mobitel puno privlacniji, a koliko vidim specifikacije su tu negdje.
Ali vidim sada da je Realme 7pro takoder na akciji te je nekih cca 200kn skuplji od Note 10S, tj. oko 1.700kn.
Da li se po Vama isplati nadoplatiti i uzeti Realme 7pro?
Sto se vise dobije u tom mobitelu u odnosu na Note 10S?

0 0 hvala 0
5 godina
Tirpitz kaže...
Mislio sam se izmedu Redmi Note 10S i Realme 8, radije bih isao na Note 10S jer mi je vizualno mobitel puno privlacniji, a koliko vidim specifikacije su tu negdje.
Ali vidim sada da je Realme 7pro takoder na akciji te je nekih cca 200kn skuplji od Note 10S, tj. oko 1.700kn.
Da li se po Vama isplati nadoplatiti i uzeti Realme 7pro?
Sto se vise dobije u tom mobitelu u odnosu na Note 10S?

Reasons to consider the Xiaomi Redmi Note 10S
  • Water-resistant body (IP53 classification)
  • Slow-motion recording at 960FPS
  • Comes with 500 mAh larger battery capacity: 5000 vs 4500 mAh
  • Delivers 19% higher maximum brightness (694 against 584 nits)
  • Faster storage type - UFS 2.2 versus UFS 2.1
  • The phone is 6-months newer
  • Has a built-in infrared port
Reasons to consider the Oppo Realme 7 Pro
  • More energy-efficient CPU – Snapdragon 720G
  • Thinner bezels – 7.3% more screen real estate
  • Supports Dolby Atmos sound technology
  • 14% faster in single-core GeekBench 5 test: 565 and 496 points
4 godine
neaktivan
Hvala na odgovoru.
Znas li mozda koja je kamera bolja, Redmi Note 10S ili Realme 7 pro?
5 godina
Tirpitz kaže...
Hvala na odgovoru.
Znas li mozda koja je kamera bolja, Redmi Note 10S ili Realme 7 pro?

Meni se cini da je i tu redmi note 10s u blagoj prednosti

16 godina

Može preporuka moba do cca 3000kn, +-500kn, sada imam Samsung S7.

Nešto lagano i ne preveliko i da ima ok kameru. Nisam nešto pretjerano zahtjevan korisnik. Postoji li nešto takvo?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Pero Dinamit kaže...

Nešto lagano i ne preveliko i da ima ok kameru. Nisam nešto pretjerano zahtjevan korisnik. Postoji li nešto takvo?

Mali sa odlicnom kamerom - google pixel 4a 5G

9 godina
Pero Dinamit kaže...

Nema baš više malih, a super mobitela. 

Ja bi na tvom mjestu uzeo Samsung A52. 

Od laganijih mobitela npr. Xiaomi mi 11 lite (5g ako treba nešto jači).

4 godine
neaktivan
Nekako sam zagrizao za Realme, a kako mi je jucer 7 pro nestao sa ekupi prije nego sam ga stigao kupiti, odlucio sam se za Realme 8, kupljen na ekupi za 1.367kn.
Mislim da ce mob biti dobar za te novce.
Hvala na prijedlozima i sugestijama!
Pozdrav!

1 0 hvala 0
13 godina

Ma ok će bit, jedino što je moje mišljenje da je 7 Pro brutalan mob i jedino mu fali 90Hz Amoled ekran da bi bio top.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Slazem se, ali najjeftiniji 7pro je trenutno u AloAlo za 1.896kn, razlika za vise od 500kn u odnosu na Realme 8.
A kako sam ja nisam neki zahtijevni korisnik odluka nije bila toliko teska.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav i ja sam opet u nekakvoj potrazi, do sad sam koristio Meizu, zadnjih cca 6 godina kupujem samo njihove proizvode, od njihovog prvog mobitela koji je bio u Tele2 mislim da je bio mx3,  nakon toga pro 6 i sada Meizu 16th 8/128, nastavio bih i dalje koristiti ali su sad trenutno njihovi modeli nešto skuplji nego prije i mislim da vise nemaju globalnu varijantu tako da ću ih ovaj puta morati zaobić i nije mi lako. Ono što mi je zapelo za oko je Realme gt master explorer 12/256 i Redmagic 6R 12/256, cijene su oko 4000 kn, nad time muku mucim, kod Redmagica me muci gorila glass 3 (ne znam da li je to velika razlika, recimo između 3 i 5 ili 6?)

Realme ima slabiji procesor, manje herza ali ne znam opet da li je primjetna veća razlika a između 120 i 144.

Ako još ima neku ideju za te novce neka puca, tipa možda Oppo, Vivo...:)

Pozz 

ko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Realme ima vrhunski proc koji nema takve probleme s pregrijavanjem, a razliku 120 vs 144 Hz teško je primjetiti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice