- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

A šta frendici treba od telefona?
Ako hoće bolji od dva - S8.
Ako joj treba telefon kojeg će šereCki stavit na stol pred kolegicama na kavi da sve zinu i misle "u bokte ova mora da se žešće oparila" - S8.

Imam XZ premium par dana, telefon je genijalan. Ako joj ne smetaju rubovi - specifičan Sony cigla dizajn, hoće bolje kamere (960 fps video!), brutalan 4k HDR10 displej, go for it.
Težak odabir definitivno, i sam sam mogao birati, ali drago mi je što sam uzeo Sony. U brzini im neće primjetiti razliku, hardverski su vrlo moćni oba, ali ekran i kamera, pogotovo stražnja kod Sonya, boleština.
Ah da, kod mene je "ciganica" izvedba, ona kromirana, vjerujem da bi i ona išla na nju. Mob je definitivno eyecatcher, nema čovjeka u blizini koji npr. na kavi, kad ga skuži, doslovce ne bulji u njega - bilo da se smije, zgraža, ili gleda koji je to k uopće.
Pogledaj i usporedbu OVDJE.
Imam XZ premium par dana, telefon je genijalan. Ako joj ne smetaju rubovi - specifičan Sony cigla dizajn, hoće bolje kamere (960 fps video!), brutalan 4k HDR10 displej, go for it.
Wow, 960fps. Definitivno detalj vrijedan pažnje. Ko mene bi ovaj detalj presudio u kupovini mobitela.
Pozz,nikako se ne mogu odluciti između ovih modela:
- Sony Xperia L1
-Xiaomi Redmi 4x
-Samsung Galaxy J5 2016
-Huawei Honor 7 lite
-Samsung Galaxy J3 2017
Svi su odlicni naizgled ali tesko se odluciti..
Wow, 960fps. Definitivno detalj vrijedan pažnje. Ko mene bi ovaj detalj presudio u kupovini mobitela.
Jedini ljudi koji danas kupuju mobove zbog performansi su entuzijasti, koji čine možda 5% tržišta. Ostatak je ekipa kojima je bitno kako mob izgleda na stolu na kavi i kakve fotke pravi za Instač.
Pozz,nikako se ne mogu odluciti između ovih modela:
- Sony Xperia L1
-Xiaomi Redmi 4x
-Samsung Galaxy J5 2016
-Huawei Honor 7 lite
-Samsung Galaxy J3 2017
Svi su odlicni naizgled ali tesko se odluciti..
Još da si napisao što ti treba od moba, mogli smo ti dati savjet. Ovako napamet ću reći Redmi 4X.
Nego se jednostavno ne mogu odluciti zato sam potrazio pomoc

-Dobru kameru (i prednju i zadnju)
-Dobru bateriju
-Android 6.0.x pa nadalje
-Min. 2 GB rama
-Dobar izgled
-Solidan zvuk

Dvoumim se izmedu lg g5 i htc 10.
Postoji li neka velika razlika izmedu ta dva modela?
-Dobru kameru (i prednju i zadnju)
-Dobru bateriju
-Android 6.0.x pa nadalje
-Min. 2 GB rama
-Dobar izgled
-Solidan zvuk
Redmi 4X, ali neka još ostatak ekipe da savjet.
Dvoumim se izmedu lg g5 i htc 10.
Postoji li neka velika razlika izmedu ta dva modela?
HTC 10 je miljama ispred G5. Osobno ih ne bi uopće stavio u isti koš. G5 jedino ako ti treba izmjenjiva baterija, i to je to.
Ok, puno hvala.
HTC 10 je miljama ispred G5. Osobno ih ne bi uopće stavio u isti koš. G5 jedino ako ti treba izmjenjiva baterija, i to je to.
Miljama ispred? Po cemu tocno?
Baterija, ekran, kvaliteta izrade, dizajn, muzičke sposobnosti, zvučnik. G5 je propali eksperiment, zato i je 2000kn na njuški dok je htc 10 2700 minimalno
Baterija, ekran, kvaliteta izrade, dizajn, muzičke sposobnosti, zvučnik. G5 je propali eksperiment, zato i je 2000kn na njuški dok je htc 10 2700 minimalno
Trenutno koristim G4 Dual nakon pola godine sto sam imao S7 Edge i Alphu. U ovom slucaju je S7 Edge miljama ispred HTCa. Koristeci par dana G4 (imao sam single sim verziju prije godinu i pol dana), uopce mi ne fali S7ica. Realno, baterija je naravno znatno losija. Sa S7 bih izvukao preko 6 sati SOT a sa LGem 4/4 i pol. Ekran je sam po sebi kvalitetan. Image retention sam rijesio tako sto sam si skinuo jednu aplikaciju koja mi postavi plavi filter (izmjena boje je neznatna). Imao sam sveukupno 4 S7ice, sto Edge sto Flat. Prije S7ica sam imao S6 Edge +. Na svima sam primjetio da se straznji dio grebe kao da je od jeftine plastike. Također sam i na ekranu imao par vidljivih crtica. Draze mi je koža i plastika koja se teze unisti nego staklo i aluminij koji nakon mj dana pokazuje zub vremena. Design je definitivno na strani HTCa i Samsunga. Zvucnik na svima radi kako treba. Bitno mi je da cujem zvonjavu. Za muziku me nije briga jer pretezno slusam doma sa postenim zvucnicima ili u autu gdje imam Harman/Kardon ozvucenje. Između te tri marke, HTC mi je oduvijek bio najmanje bitan. LG nudi dual sim opciju u flagship uređaju. Samsung prednjaci u razredu a HTC je dobar ali nedovoljno da moze parirati Samsung cijenom, ali zato kosta kao Sam. Vec bih imao S8icu ali cekam ipak da vidim kakav je Note 8 uživo. Ukoliko mi bude prevelik, idem na Huawei 10 Dual.
Molio bih za savjet oko kupnje mobitela za tehnicki ne pretjerano sofisticiranu osobu koja ce ga primarno koristiti za WhatsApp chat i video pozive, tu i tamo za kakvu fotografiju. Okvirni budzet cca HRK 1.000, moze par stotina gore.
Unaprijed hvala!
Došlo je vrijeme za zamijenu postojećeg mobitela i trebam nešto novo i malo bolje.
Trebao bi preporuku nekog mobitela s "boljom kamerom" i bila bi odlićna opcija da ima OIS ali je malo problem s "budžetom" max što bi mogao odvojiti je cca 2.000kn +/- 100kn ako bi išlo na kartice onda do 2.500kn
Da ima veći kapacitet baterije ili barem brzo punjenje kao opciju, MEM/RAM nije od presudne važnosti te da je barem 5,2"-5,5" max
Hvala.
Gledaj neki flagship od prosle godine ili recimo Nexus 6p. Ja ga imam i radi kao zmaj i dan danas....
Molio bih za savjet oko kupnje mobitela za tehnicki ne pretjerano sofisticiranu osobu koja ce ga primarno koristiti za WhatsApp chat i video pozive, tu i tamo za kakvu fotografiju. Okvirni budzet cca HRK 1.000, moze par stotina gore.
Unaprijed hvala!
Imaš solidnih Kineza u tom budžetu, npr. Cubot Note S (2 GB RAM), Cubot X16 (3 GB RAM), Xiaomi Redmi 3 (2 GB RAM), Umi Diamond 5 (3 GB RAM) ima i odlični Redmi Note 4 za 1200. Alternativa je neki flagship od prošle ili pretprošle sezone.
Došlo je vrijeme za zamijenu postojećeg mobitela i trebam nešto novo i malo bolje.
Trebao bi preporuku nekog mobitela s "boljom kamerom" i bila bi odlićna opcija da ima OIS ali je malo problem s "budžetom" max što bi mogao odvojiti je cca 2.000kn +/- 100kn ako bi išlo na kartice onda do 2.500kn
Da ima veći kapacitet baterije ili barem brzo punjenje kao opciju, MEM/RAM nije od presudne važnosti te da je barem 5,2"-5,5" max
Hvala.
Gledaj neki flagship od prosle godine ili recimo Nexus 6p. Ja ga imam i radi kao zmaj i dan danas....
Slažem se s ovim, to ti je najbolja opcija. Vidi ima li Huawei P9 u budžetu. Ili Galaxy S7.
.. moze kakva brzinska preporuka za smartphone, nezahtjevan korisnik, do nekih 800kn, ekran do 5" .. nesto u stilu lenovo c2
hvala!
.. moze kakva brzinska preporuka za smartphone, nezahtjevan korisnik, do nekih 800kn, ekran do 5" .. nesto u stilu lenovo c2
hvala!
Cubot Rainbow 2 - 800 kn (5")? Ne znam koliko bi te 1 GB RAM smetalo.
Imaš i Asus Zenfone GO za 799, Wiko Jerry za 785, i možda najbolji kandidat, General Mobile 5 zbog Android One i 2 GB RAM, a 800 kn.
Sve to stoji, dosta je stvar ukusa, meni je Xiaomi Mi5 bolji mob od HTC 10, ali to je subjektivno. Što sam ja naveo za G5 vs HTC10 su objektivne razlike jer sam imao oba uređaja u više navrata.
Obje G5ice su imale gap kod spajanja onog djela, plasticky feel, dizajn sa savijenim gornjim djelom ekrana je stvarno ružan uživo, a tu je softver, battery life, DAC itd. HTC 10 sigurno ne vrijedi tu lovu koju traže, ali između ta dva uređaja što je kolega naveo, G5 je inferiorniji u mnogim poddručjima i to je činjenica
P.S. i meni se sve više sviđa Huawei :D
Sve to stoji, dosta je stvar ukusa, meni je Xiaomi Mi5 bolji mob od HTC 10, ali to je subjektivno. Što sam ja naveo za G5 vs HTC10 su objektivne razlike jer sam imao oba uređaja u više navrata.
Obje G5ice su imale gap kod spajanja onog djela, plasticky feel, dizajn sa savijenim gornjim djelom ekrana je stvarno ružan uživo, a tu je softver, battery life, DAC itd. HTC 10 sigurno ne vrijedi tu lovu koju traže, ali između ta dva uređaja što je kolega naveo, G5 je inferiorniji u mnogim poddručjima i to je činjenica
P.S. i meni se sve više sviđa Huawei :D
Ja sam godinama koristio dva mobitela...jedan za hrv karticu i jedan za tal. Doslo mi je da sve strpam u jednoga i mislio sam da ce P10 Plus Dual biti to sto trazim ali naravno da ne moze sve biti savrseno. Neki dan citam kako je vecina novijih primjeraka opremljeno duplo sporijom memorijom a ne moze se doznati koja je do kad ga se ne upali...
Znas sta je smijesno? Da to nisi procitao nikad a ni tad ne bi skuzio da imas sporiju memoriju ;)
pozz,
koje Xiaomi-eve preporucate do 1500kn cca 250$ (sa honorbuy-a bi kupovala), najbitnija mi je kamera i da nije pre glomazan, max kao samsung s7
Hvala ^^