Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.505.771
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Vani za 1500kn dobijes redmi note 3 pro 3/32, hibridni sloz, 2sim ili sim i sd, baterija se uz malo znanja moze zamijenit, poklopac se makne odspoji jedan konektor i odlijepi baterija.. Tak je napravljeno da bi zadnji poklopad bil cvrsci il kaj vec, na stable je android 5.1, na dev je 6.0, ekran 5.5" i 1920x1080..
Kod nas mislim da ide za te pare redmi 3s, manji model
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Može pokoje mišljenje o ovim mobitelima?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

To je po meni najbolji omjer uloženog dobivenog (barem za ovaj jeftiniji model, za skuplji nisam ziher)...definitivno uzeti u obzir!!!

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

To frend danas iskopao pa me pitao za mišljenje a ja pojma nemam jer su mi nepoznati ali koliko vidim po speckama i cijeni zbilja se dobro čini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jedino mi je malo čudno (smiješno) što u specifikacijama skupljeg modela stoji Marshmallow a jeftiniji model je na Nougat-u 

Možda specke nisu ažurirane na stranici a možda je fakat tako!?!

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 18:12 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trebao bi pomoc pri odabiru smartphona za stariju osobu koja nije bas na ti s tehnologijom, al je vec prije koristila smartphone, no razbio se. Uglavnom neki posebnih zahtjeva nema, treba imati dikatafon, a to ima valjda svaki smartphone. Budzet je 2000-2500kn, al ja mislim da joj ne treba nesto tako skupo pa sam nasao ovaj Lenovo za 1400. Ima tko preporuku nekog boljeg best buy mobitela u tom rangu? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 22:51 (gamer34).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jao fuj, ne to nikako kada imaš ovo recimo: https://neutrinomobile.hr/smartphone/brand/xiaomi.html

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
14 godina
maks0806 kaže...

Jao fuj, ne to nikako kada imaš ovo recimo: https://neutrinomobile.hr/smartphone/brand/xiaomi.html

Koji od tih? Zapravo bitno je da je mobitel jednostavan za koristit i pouzdan, a ne znam kakav je Xiaomiev UI?

15 godina
andi.cro kaže...

jedino mi je malo čudno (smiješno) što u specifikacijama skupljeg modela stoji Marshmallow a jeftiniji model je na Nougat-u 

Možda specke nisu ažurirane na stranici a možda je fakat tako!?!

Oba modela ili imaju ili će vrlo brzo dobit Nougat. To su uređaji Googleove Android One (to je bivša Nexus serija ali za zemlje u razvoju, poput Indije i slično, ajmo reć nešto kao budget Pixel) serije i po definiciji imaju zagarantirane Android nadogradnje barem 2 godine od predstavljanja.

13 godina

Prajtički svejedno, i ovaj mi4c od 1200 razvaljuje onaj lenovo. UI je doista jednostavan, a ti odluci koji je najbolji za doticnu osobu. Sad hoce li sa manjim ili vecim ekranom, te hoce li sa vecom baterijom ili ne.

16 godina
Samo sto taj mi4c kao i vecina xiaomi ima eng meni, i cini mi se da ne radi na frekvenciji za 4G mrezu kod nas.

0 0 hvala 0
15 godina
kran kaže...
Samo sto taj mi4c kao i vecina xiaomi ima eng meni, i cini mi se da ne radi na frekvenciji za 4G mrezu kod nas.

Svi aktualni Xiaomi rade na 4G mreži u gradovima kod nas. Eventualno ne rade na 800 MHz 4G koji se koristi u ruralnim područjima. Sad koliko je to nekome bitno...ja za svoje potrebe nisam nikad primjetio neki problem kod korištenja 3G u odnosu na 4G, osim što 3G najčešće ima i bolji signal...

9 godina
Meni na rn3pro i tele2, gdje ima 3g, u 99% slucajeva ima i 4g.. Na nekim mjestima, u voznji po cesti okruzenoj sumom imam e itd..
Razliku u brzini ne vidim bas, ping na 3g oko 20 cesto, na 4g oko 15, brzina 3g je 13/4 a na 4g 10/2.5, 4g je ogranicen ak ne kupim dodatni paket neta.. Za mene brzina dovoljna.

Hr ima na dev romu. Miui ima i tzv lite mode, gdje ikone postanu jako velike, idealno za starije ljude s velikim prstima ili koji slabo vide

1 0 hvala 0
14 godina
maks0806 kaže...

Prajtički svejedno, i ovaj mi4c od 1200 razvaljuje onaj lenovo. UI je doista jednostavan, a ti odluci koji je najbolji za doticnu osobu. Sad hoce li sa manjim ili vecim ekranom, te hoce li sa vecom baterijom ili ne.

Jel bi ti bio problem malo elaborirat po cemu razvaljuje, mislim meni se po speckama cine slicni??

BTW. 4g je nebitan tako da ima li ti Xiaomi ili ne, ne igra neku veliku ulogu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 13:10 (gamer34).
15 godina
blackeagle29 kaže...
Meni na rn3pro i tele2, gdje ima 3g, u 99% slucajeva ima i 4g.. Na nekim mjestima, u voznji po cesti okruzenoj sumom imam e itd..
Razliku u brzini ne vidim bas, ping na 3g oko 20 cesto, na 4g oko 15, brzina 3g je 13/4 a na 4g 10/2.5, 4g je ogranicen ak ne kupim dodatni paket neta.. Za mene brzina dovoljna.

Hr ima na dev romu. Miui ima i tzv lite mode, gdje ikone postanu jako velike, idealno za starije ljude s velikim prstima ili koji slabo vide

Meni je tele2 ovdje neupotrebljiv i na 2 g, a na 3 i 4 g je samo još i gore. Ali ne ovo moje šire područje, nego ova moja mikrolokacija.

Na VIP-u mi 3g ima ovdje baš svuda, samo je negdje malo slabiji signal, a 4g je upotrebljiv na oko 50% okolice u odnosu na 3G.

T-com 3g ima nešto bolji signal nego vip ovdje,. 4g još nisam imao priliku vidjet od t-com ovdje.

Ali brzine na vipu su mi na 3g i 4 g iste

9 godina
A osim te mikrolokacije? Par m dalje kakav je signal? Znam da ima mikrolokacija di nema signala, al meni vecinom ima. Koristi se i vipova kartica za 3g i spajanje na cropos u gpsu, znam da je bilo dosta mjesta gdje je meni bilo 3g full a na gpsu ni crtice, a znalo je biti i 5m dalje meni jedva 3g, na gpsu full, ili na gpsu 0% signal pa opez poveze i izbaci koordinate :D tak da znam te probleme s mikrolokacijama :D
9 godina
A osim te mikrolokacije? Par m dalje kakav je signal? Znam da ima mikrolokacija di nema signala, al meni vecinom ima. Koristi se i vipova kartica za 3g i spajanje na cropos u gpsu, znam da je bilo dosta mjesta gdje je meni bilo 3g full a na gpsu ni crtice, a znalo je biti i 5m dalje meni jedva 3g, na gpsu full, ili na gpsu 0% signal pa opez poveze i izbaci koordinate :D tak da znam te probleme s mikrolokacijama :D
15 godina
blackeagle29 kaže...

Mikrolokacija u mom slučaju znači u krugu 20ak metara oko moje kuće...dalje je bolje, iako ima lokacija ovdje gdje je još gore, ali i gdje ima i 3 g u punoj realnoj brzini. Govorim o VIP-u jer njega sam najduže koristio pa znam.

Tele 2 je općenito neupotrebljiv ovdje na mojoj poziciji, iako je sad nešto bolje, ali ne za ozbiljnjo korištenje, ali opet nešto dalje od mene radi i Tele 2 prihvatljivo.

T-com, tj bonbon koristim tek 15ak dana i za sada je sve ok, ali vidjet ćemo kako će se pokazati na duže staze.

10 godina
Hy ekipo. Imam jedno offtopic pitanje pa ako netko ima iskustva neka pomogne. Trebao bih auto navigaciju, za Hrvatsku mi treba. Neki best buy za 1000 - 1200kn max. Hvala na odg i sry na offtopicu, pitao sam ovdje jer ima dosta aktivnih korisnika. Mogu odgovori i u pp da ne spamamo temu. Lijep pozdrav
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozz svima. Trazim novi mob do 1800kn (moze rabljeni i novi). Trenutno imam LG G2 i planiram ga prodati jer garancija istjece u 3. mjesecu. 

Bitno mi je: dobra baterija, fingerprint scanner, min 5.5" ekran (mozda bih pristao i na 5.2"), da je metalna konstrukcija i barem solidna kamera (nemora bas biti najbolja)

Trenutno sam zagledao Huawei Mate 7 i Mate S (slaba baterija), Xiaomi Redmi Note 3 Pro (losa kamera), Redmi Note 4 (odbija me Mediatek chip).

Ako bi mogli predloziti jos neke mobitele bio bih jako zahvalan.

Premisljam se izmedu novog moba ili da si ostavim G2 i uzmem Moto 360 (smartwatch).

I zanimaju me online stranice sa kojih mogu pouzdano naruciti mobitele. Pozz

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja imam rn3pro i rijetko slikam jer me zivcira kamera (navikla na savrsenstvo sa samsungom s6, inace nije bas toliko losa), ali mislim da je do stock aplikacije... Neki dan sam instalirala camera360 apk da ju probam jer sam citala neki clanak i iznenadilo me koliko su slike bolje s automatskim nacinom rada. Jos da znam rucno prilagodit postavke, slike bi vjerojatno bile i bolje

Ostale koje si naveo nisam probala ali me od rn4 isto odbija mtk procesor :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 18:16 (Korisnik1251).

0 0 hvala 0
9 godina
Probaj i bacon camera ili footej camera, meni je bacon bas dobra, a i ima bljeskalicu za selfie, ekran zabljesne bijelo :D inace mi je prednja predobra i na stock app
14 godina

Što vas to odbija kod MediaTek procesora ? Kao da u normalnoj upotrebi znate kakakv je CPU unutra ?

14 godina

Ma ljudi pričaju gluposti, MTK radi odlične procesore koji više nemaju problema sa GPS-om, jedino su perfomansama za zagrižene gamere na mobu i dalje iza Snapdragona po pitanju GPU snage...

Tek sada ubacuju podršku za zadnji LTE chip ali to ionako nije bitno u Hrvatistanu :)

U svakom slučaju imaju odlične procesore...

root
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 20:34 (zoharbizo).

3 0 hvala 0
13 godina

Taj Helio X20 koji vas odbija bi vas zapravo trebao privlačiti. Za tako mizernu cijenu dobijete 10 jezgreni cpu koji je u multi core performanceu u rangu 820 čipa... Neupućenost vas košta :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 20:39 (maks0806).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

To ti je kao i FX vs SB, svi pljuvali iako je FX bio jači CPU od recimo 2500K...

Multithread još uvijek nije kako treba ni na mobitelima tako da :) 

Ali imaju odlično posložen čip koji ima više setova jezgara koje uključuje pametno ovisno o potrebnim perfomansama, tako da baterija poprilično traje, dok je GPU ipak iza S810/820.

root

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozz svima. Trenutno sam u potrazi za novim mobom i za oko mi je zapeo Huawei Honor 8. Uspio sam ga isprobati, sviđa mi se sučelje, kamera je malo slabija, ali i tako je koristim svake prijestupne. Ukratko mobitel mi je ok prema dosad viđenom, nisam baš nešto stigao razgledati ponudu, pa me zanima je li ok što se tiče omjera uloženo-dobiveno, i ima li možda nešto bolje što bi se za te novce moglo uzeti, ili jeftinije sa sličnim karakteristikama?
Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
U normalnoj upotrebi opet imaš razlike u trajanju baterije, na sd traje 2-3h duže, ali je zato sd malo skuplji, ja niti ne igram nešto na mobu tak da pri normalnom radu me osjetimo,rootan mob, cpu profil namješten i dobije se malo veći sot. U svakom slučaju sd je još uvijek bolji izbor ako nije pretjerana razlika u cijeni između mtk i njega. Hisilicon i sad xiaomi izbacuje svoj soc pa ce biti zanimljivo kako će se to odraziti na nas kupce,cim veca konkurencija to bolje za nas.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
Patrick_cro kaže...
U normalnoj upotrebi opet imaš razlike u trajanju baterije, na sd traje 2-3h duže, ali je zato sd malo skuplji, ja niti ne igram nešto na mobu tak da pri normalnom radu me osjetimo,rootan mob, cpu profil namješten i dobije se malo veći sot. U svakom slučaju sd je još uvijek bolji izbor ako nije pretjerana razlika u cijeni između mtk i njega. Hisilicon i sad xiaomi izbacuje svoj soc pa ce biti zanimljivo kako će se to odraziti na nas kupce,cim veca konkurencija to bolje za nas.

To nije istina, to nije uvijek tako, ovisi o ekranu, vrsti chipseta itd...

Taktovima samog procesora...

root
17 godina
Testirao rn3 mtk i rn3 pro, evo baš danas došla nova pošiljka mobitela, 2 rn3 pro i redmi 3s, na sd baterija traje duže, nije mtk loš ali više troši od sd, a imaš ovdje na bugu i cijelu temu od rn3 i vidi se razlika u SOT između mtk i sd. Mislim da sam na mtk mac uspio izvući oko 8-9h sa namještenim cpu profilima, dok na sd bez toga ide baterija na 10h, miuin7 bio u pitanju. Sutra testiran mobitele sa qc3 chargerom da vidimo koliko se max puni na default romu, a onda ću ih vjerojatno prebaciti na eu rom pa mogu opet vidjeti jer ima razlike u brzini punjenja.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice