Kod nas mislim da ide za te pare redmi 3s, manji model
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kod nas mislim da ide za te pare redmi 3s, manji model
To je po meni najbolji omjer uloženog dobivenog (barem za ovaj jeftiniji model, za skuplji nisam ziher)...definitivno uzeti u obzir!!!
To frend danas iskopao pa me pitao za mišljenje a ja pojma nemam jer su mi nepoznati ali koliko vidim po speckama i cijeni zbilja se dobro čini.
jedino mi je malo čudno (smiješno) što u specifikacijama skupljeg modela stoji Marshmallow a jeftiniji model je na Nougat-u
Možda specke nisu ažurirane na stranici a možda je fakat tako!?!
Trebao bi pomoc pri odabiru smartphona za stariju osobu koja nije bas na ti s tehnologijom, al je vec prije koristila smartphone, no razbio se. Uglavnom neki posebnih zahtjeva nema, treba imati dikatafon, a to ima valjda svaki smartphone. Budzet je 2000-2500kn, al ja mislim da joj ne treba nesto tako skupo pa sam nasao ovaj Lenovo za 1400. Ima tko preporuku nekog boljeg best buy mobitela u tom rangu?
Jao fuj, ne to nikako kada imaš ovo recimo: https://neutrinomobile.hr/smartphone/brand/xiaomi.html
Jao fuj, ne to nikako kada imaš ovo recimo: https://neutrinomobile.hr/smartphone/brand/xiaomi.html
Koji od tih? Zapravo bitno je da je mobitel jednostavan za koristit i pouzdan, a ne znam kakav je Xiaomiev UI?
jedino mi je malo čudno (smiješno) što u specifikacijama skupljeg modela stoji Marshmallow a jeftiniji model je na Nougat-u
Možda specke nisu ažurirane na stranici a možda je fakat tako!?!
Oba modela ili imaju ili će vrlo brzo dobit Nougat. To su uređaji Googleove Android One (to je bivša Nexus serija ali za zemlje u razvoju, poput Indije i slično, ajmo reć nešto kao budget Pixel) serije i po definiciji imaju zagarantirane Android nadogradnje barem 2 godine od predstavljanja.
Prajtički svejedno, i ovaj mi4c od 1200 razvaljuje onaj lenovo. UI je doista jednostavan, a ti odluci koji je najbolji za doticnu osobu. Sad hoce li sa manjim ili vecim ekranom, te hoce li sa vecom baterijom ili ne.

Svi aktualni Xiaomi rade na 4G mreži u gradovima kod nas. Eventualno ne rade na 800 MHz 4G koji se koristi u ruralnim područjima. Sad koliko je to nekome bitno...ja za svoje potrebe nisam nikad primjetio neki problem kod korištenja 3G u odnosu na 4G, osim što 3G najčešće ima i bolji signal...
Razliku u brzini ne vidim bas, ping na 3g oko 20 cesto, na 4g oko 15, brzina 3g je 13/4 a na 4g 10/2.5, 4g je ogranicen ak ne kupim dodatni paket neta.. Za mene brzina dovoljna.
Hr ima na dev romu. Miui ima i tzv lite mode, gdje ikone postanu jako velike, idealno za starije ljude s velikim prstima ili koji slabo vide
Prajtički svejedno, i ovaj mi4c od 1200 razvaljuje onaj lenovo. UI je doista jednostavan, a ti odluci koji je najbolji za doticnu osobu. Sad hoce li sa manjim ili vecim ekranom, te hoce li sa vecom baterijom ili ne.
Jel bi ti bio problem malo elaborirat po cemu razvaljuje, mislim meni se po speckama cine slicni??
BTW. 4g je nebitan tako da ima li ti Xiaomi ili ne, ne igra neku veliku ulogu.
Razliku u brzini ne vidim bas, ping na 3g oko 20 cesto, na 4g oko 15, brzina 3g je 13/4 a na 4g 10/2.5, 4g je ogranicen ak ne kupim dodatni paket neta.. Za mene brzina dovoljna.
Hr ima na dev romu. Miui ima i tzv lite mode, gdje ikone postanu jako velike, idealno za starije ljude s velikim prstima ili koji slabo vide
Meni je tele2 ovdje neupotrebljiv i na 2 g, a na 3 i 4 g je samo još i gore. Ali ne ovo moje šire područje, nego ova moja mikrolokacija.
Na VIP-u mi 3g ima ovdje baš svuda, samo je negdje malo slabiji signal, a 4g je upotrebljiv na oko 50% okolice u odnosu na 3G.
T-com 3g ima nešto bolji signal nego vip ovdje,. 4g još nisam imao priliku vidjet od t-com ovdje.
Ali brzine na vipu su mi na 3g i 4 g iste
Mikrolokacija u mom slučaju znači u krugu 20ak metara oko moje kuće...dalje je bolje, iako ima lokacija ovdje gdje je još gore, ali i gdje ima i 3 g u punoj realnoj brzini. Govorim o VIP-u jer njega sam najduže koristio pa znam.
Tele 2 je općenito neupotrebljiv ovdje na mojoj poziciji, iako je sad nešto bolje, ali ne za ozbiljnjo korištenje, ali opet nešto dalje od mene radi i Tele 2 prihvatljivo.
T-com, tj bonbon koristim tek 15ak dana i za sada je sve ok, ali vidjet ćemo kako će se pokazati na duže staze.
Pozz svima. Trazim novi mob do 1800kn (moze rabljeni i novi). Trenutno imam LG G2 i planiram ga prodati jer garancija istjece u 3. mjesecu.
Bitno mi je: dobra baterija, fingerprint scanner, min 5.5" ekran (mozda bih pristao i na 5.2"), da je metalna konstrukcija i barem solidna kamera (nemora bas biti najbolja)
Trenutno sam zagledao Huawei Mate 7 i Mate S (slaba baterija), Xiaomi Redmi Note 3 Pro (losa kamera), Redmi Note 4 (odbija me Mediatek chip).
Ako bi mogli predloziti jos neke mobitele bio bih jako zahvalan.
Premisljam se izmedu novog moba ili da si ostavim G2 i uzmem Moto 360 (smartwatch).
I zanimaju me online stranice sa kojih mogu pouzdano naruciti mobitele. Pozz
Ja imam rn3pro i rijetko slikam jer me zivcira kamera (navikla na savrsenstvo sa samsungom s6, inace nije bas toliko losa), ali mislim da je do stock aplikacije... Neki dan sam instalirala camera360 apk da ju probam jer sam citala neki clanak i iznenadilo me koliko su slike bolje s automatskim nacinom rada. Jos da znam rucno prilagodit postavke, slike bi vjerojatno bile i bolje
Ostale koje si naveo nisam probala ali me od rn4 isto odbija mtk procesor :)
Što vas to odbija kod MediaTek procesora ? Kao da u normalnoj upotrebi znate kakakv je CPU unutra ?
Ma ljudi pričaju gluposti, MTK radi odlične procesore koji više nemaju problema sa GPS-om, jedino su perfomansama za zagrižene gamere na mobu i dalje iza Snapdragona po pitanju GPU snage...
Tek sada ubacuju podršku za zadnji LTE chip ali to ionako nije bitno u Hrvatistanu :)
U svakom slučaju imaju odlične procesore...
Taj Helio X20 koji vas odbija bi vas zapravo trebao privlačiti. Za tako mizernu cijenu dobijete 10 jezgreni cpu koji je u multi core performanceu u rangu 820 čipa... Neupućenost vas košta :D
To ti je kao i FX vs SB, svi pljuvali iako je FX bio jači CPU od recimo 2500K...
Multithread još uvijek nije kako treba ni na mobitelima tako da :)
Ali imaju odlično posložen čip koji ima više setova jezgara koje uključuje pametno ovisno o potrebnim perfomansama, tako da baterija poprilično traje, dok je GPU ipak iza S810/820.
Hvala unaprijed

To nije istina, to nije uvijek tako, ovisi o ekranu, vrsti chipseta itd...
Taktovima samog procesora...