Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.026
|
čitano: 12.508.457
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...

Svi su tu negdje, pogledaj si Xiaomi Mi4c, u tom je budžetu a dosta jači od svih

da vidim da ima jaći procesor samo i prigovore na pregrijavanje tako da nisam siguran za njega

13 godina

Ma kakvo pregrijavanje, topli je zbog 808 chipa, ali ništa u usporedbi recimo sa M9 i ostalim sd 810 mobitelima. Uzmi njega jer je daleko bolji proc/gpu, i dulje će ti trajati zbog toga. Uz to ima i 1080p ekran za razliku od gore navedenih

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
9 godina
Mi4c radi ko beba, nenormalno dobar uređaj, još uvijek mi nije jasno da za soma kuna imam zvijer.

0 0 hvala 0
13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Bok!

Uz LG K8, što još preporučujete za nekih +-800-900kn(novo)?

K8 mi se sviđa al pošto uzimam ocu, volio bih da ima light sensor(da se automatski mijenja svjetlina ekrana), HDR u kameri i ne znam hoće li ga 8GB ROM-a zezati... što se  LED notifikacije tiče, ajde i nije toliko bitna...

Tražim li previše ili možda ipak ima nešto?

Nez, da čekam nekakve blagdanske akcije ili nema smisla nego ipak ići na K8?

Znam da postoji Xiaomi Redmi 4A za nekih 800kn pa i Mi4C je blizu...

Al kod Xiaomi-a me brine garancija(barem kod takve cijene), MIUI s kojim nemam iskustva a na kraju krajeva i visok SAR...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 20:43 (Chriss).

0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav ekipa!

Sestra želi novi mobitel za nekih 1500-1600kn. Ona najviše koristi za Face, whatsapp, viber etc. Kamera i baterija su joj nekako najvažnije i plaćanje je gotovinom u Zagrebu. Meni je za oko zapeo P9 Lite, ali je ipak 300-400 kn preko budžeta tako da molim za pomoć i hvala unaprijed. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bok kolege, da ne listam sada masu stranica treba mi preporuka best buy kod nas do 2000kn ?

15 godina
itomic009 kaže...

Bok kolege, da ne listam sada masu stranica treba mi preporuka best buy kod nas do 2000kn ?

Kolega, evo ja se baš neki dan odlučio za Xiaomi Redmi Note 4, 64gb 1999 kod Neutrina, 32gb 1799kn...

14 godina

I na prvu si zadovoljan ?

15 godina
itomic009 kaže...

I na prvu si zadovoljan ?

A još ti ne znam reć kako sam zadovoljan s mojim uređajem jer ga čekam, ja sam htio crno/sivi, a taj stiže drugi tjedan.

Ali s obzirom da sam imao prilično veliko istraživanje, da sam sve modele koji su se našli u nekoliko zadnjiem krugu natjecanja imao u rukama i pričao s ljudima koji ih osobno koriste - vjerujem da ću biti zadovoljan.

U odnosu na moj idealni mob ovaj ima samo tri minusa: nema 4 gb rama nego 3, nema čisti Android nego MIUI i nema 4g na 800 MHz.

ALi to je u odnosu na ono što sam htio u idealnom slučaju, 4 gb rama - bespotrebno još uvijek, to sam samo htio ono...ako mi upadne u cijenu, MIUI - čisto osobna preferencija je čisti Android, ali MIUI nije ništa loše, dapače...

I ostaje taj LTE na 800 MHz kojeg ne podržava...to utječe na 4G u ruralnim područjima, pa nekome to može biti bitno, meni iskreno svejedno jer em mi je 3G više nego dovoljan, a podržava ga i na 900 MHz, znači sve koje nam u HR trebaju. 

Ja sam inače postavio uvjete na 5.5" FHD, neki chipset sa A72 jezgrama, bar 3 gb rama, bar 32 gb roma i do 2000 kn.

9 godina
Po meni jedino Mediatek je minus.

0 1 hvala 0
15 godina
Gogo222 kaže...

S obzirom da se radi o X20 čipu onda baš i ne.

Jedini koji mi je bio ok alternativa je Redmi Note 3, sa Snapdragonom 650, ali stariji uređaj, i jednostavno mi nema nikakve logike za ić na njega pored Note 4.

A kako sam oba isprobao u radu u stvarnosti, razlike nema nikakve, osim što mi je Note 4 podosta uvjerljiviji u ruci, i ljepši...

Čak sam isprobaoi igre, koje me ni najmanje ne zanimaju, ali isprobao sam ih jer je bilo govora da je razlika s igrama drastična između MTK i SD-a, ali kod X20 stvarno nije.

U nekim sintetičkim testovima stvarno SD izgleda imaju daleko jaču grafiku ili što već, ali nisam nigdje uspio tako neš primjetit u radu s uređajem, nit u igranju igara.

14 godina
Gogo222 kaže...

A SD kartica i official global beta ROM?

Ja sam zbog za tri razloga odabrao Note 3 Pro.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 15:27 (CyberDemonVZ).
15 godina
CyberDemonVZ kaže...
Gogo222 kaže...

A SD kartica i official global beta ROM?

Ja sam zbog za tri razloga odabrao Note 3 Pro.

Šta to znači?

Redmi Note 4 prima SD karticu kao i Note 3 Pro

Isto tako i global rom postoji...na njihovim je stranicama. Iako tu ne želim u detalje jer premalo znam o tome i ne želim mijenjat ništa što ne moram ako sve radi kad dođe.

10 godina

Isplati li se sa HTC One M8 prijeci na HTC One A9? Koliko vidim po internetu A9 ima dosta kvalitetniju kameru i to mi je plus, sta vi mislite o svemu? Takodjer ako tko zna do kada A9 ima support za nove androide jer nigdje ne mogu naci..

Barcelona - Mes que un club
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...
Mi4c radi ko beba, nenormalno dobar uređaj, još uvijek mi nije jasno da za soma kuna imam zvijer.

Jest dobar - hardverski (pogotovo ako ga nađeš s euro-garancijom), ali ima mana, ljudi koje znam dosta su se žalili na pregrijavanje i kinesko smeće (malware). Nadam se da tebi nije dospjela neka takva verzija.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

zamolio bih savjet oko odabira dobrog mobitela za basic stvari, dakle ne igre, ali da ono što radi - radi ok. Dvoumim se između Galaxy S6 i A5/A7 2016. Čitao sam da su ovi mid-range Samsungovi uređaji česot nazivani 'poluproizvodima' i što već ne, a s druge strane i to da je S6 skoro pa neupotrebljiv zbog loše baterije, a ako mi je uređaj beskoristan ne vrijedi mi ni 100 kn. Pored njega, prednost kod A5 je SD, baterija i manja cijena. S druge strane, ako je proizvod loš...

Neke preporuke za mobitele iz tipa 2015/2016 isto su poželjne, ali da su tu negdje u cjenovnom rangu.

0 0 hvala 0
15 godina
el.šef kaže...

Isplati li se sa HTC One M8 prijeci na HTC One A9? Koliko vidim po internetu A9 ima dosta kvalitetniju kameru i to mi je plus, sta vi mislite o svemu? Takodjer ako tko zna do kada A9 ima support za nove androide jer nigdje ne mogu naci..

Teško ćeš za bilo koji uređaj do kad ima support za nove androide, jer to nitko ne kaže, da je proizvođačima na volju imali bi samo onaj s kojim dođu i nikad više update, da pitaš kupce morali bi bar 5 godina dobivat redovno update. Ali One A9 je planiran s nadogradnjom na Nougat, tako da s te strane je ok, mislim da je to najbolji info koji možeš nać po netu.

Jedini uređaji koji imaju garantirane nadogradnje dvije godine nakon izlaska su uređaji iz Android One serije, ako se ne varam. To su trenutno oni General Mobile 5 plus uređaji od ovih dobavljivih kod nas.

Mislim da i Nexusi, tj sada Pixel serija isto ima garantirane nadogradnje par godina (mislim isto barem dvije godine) od izlaska, ali to je skroz drugi cjenovni razred.

EDIT: i da...A9 ima prilično slabu bateriju...pa ako ti to išta znači - preskoči

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 8:17 (miki1981).
9 godina
Ak moze i kinezi, onda bi ti preporucil xiaomi redmi 3s/redmi note 3

Samo reci do koje cifre bi iso jer ne znam jel su unutar tog.. Imaju snapdragon, velike baterije, jedini minus po meni je prosjecna kamera(meni dovoljna), i ima ih u neutrinu za kupiti. Baterija ce ti za vecinom basic koristenje, IM, browser i takve stvari trajat 2 dana ak ne koristis bas previse, ak koristis onda dan-dan i pol sa 10h sot
11 godina
neaktivan
thevisitor1 kaže...

Pozdrav,

zamolio bih savjet oko odabira dobrog mobitela za basic stvari, dakle ne igre, ali da ono što radi - radi ok. Dvoumim se između Galaxy S6 i A5/A7 2016. Čitao sam da su ovi mid-range Samsungovi uređaji česot nazivani 'poluproizvodima' i što već ne, a s druge strane i to da je S6 skoro pa neupotrebljiv zbog loše baterije, a ako mi je uređaj beskoristan ne vrijedi mi ni 100 kn. Pored njega, prednost kod A5 je SD, baterija i manja cijena. S druge strane, ako je proizvod loš...

Neke preporuke za mobitele iz tipa 2015/2016 isto su poželjne, ali da su tu negdje u cjenovnom rangu.

Ma ne, gluposti. Danas pametne telefone koriste analfabeti koji se valjda ne znaju služiti ni mikrovalnom. Ljudi natrpaju na mobitele svakakva sranja koja im cuclaju bateriju, a koncepti kao deinstalacija i tvornički reset za njih su znanstvena fantastika.

S druge strane, ovo za Samsungov mid-range živa je istina. Izbjegavaj ko kugu.

Postavio si dilemu koja to uopće nije. Znači nikakva A ni truć ni bla serija. Ako ti nedostatak SD kartice i izmjenjive baterije nije... nedostatak, uzmi S6 i bit ćeš zadovoljan sigurno. Pogotovo za ovo što ti zoveš "basic" stvarima. Iako je još uvijek i jedan od najboljih strojeva za igre.

13 godina

Nije ta baterija toliko kritična kako ljudi pričaju, slabija je od onoga što bih ja volio, al sad neupotrebljivo je jak epitet za to. Imaš za ispod 2k kn Mi note 4 u trgovini, koji procesorski poždere i jednog i drugog, ima 3gb rama, 64gb memorije i sd slot. Odlična izrada, meni taj aluminij ipak prednjači pred staklom. 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Kakva je kamera na Šjaomiju Noutu 4? Usporediva s...?

0 0 hvala 0
13 godina
thevisitor1 kaže...

Pozdrav,

Pusti ti priče, i ja sam zaobilazio A5 bez da gledam specifikacije pa mi je poznanik skrenuo pozornost na njega,

uglavnom, odličan mobitel u toj klasi ispod 2000kn pa ako ti je za basic stvari, možda i da uštediš...

Odlična i prilično hvaljena baterija, 5.2 FullHD Amoled ekran, odlična izrada(staklo/metal), dobra kamera, Snapdragon 615(negdje Exynos 7580), 2gige RAM-a,...

A serija prije možda i nije bila nešto ali to se sa 2016. promijenilo.

Na kraju ga brat uzeo...

Uglavnom, u rangu Huawei P9 Lite-a ti je...

A ako bi potrošio više, razmisli i o OnePlus 3, zvijer za nekih 3000kn.

Od kamere, baterije, kvalitete izrade, podrške, itd. itd. ... TOP!

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 19:27 (Chriss).
9 godina
@ Chriss...

Misliš na OP3 ?
Super uređaj ali preskup,
Ja bih uzeo Xiaomi Mi5 za dva soma :)
13 godina

Ajme da, mislio sam na OP3 :D

Sa Xiaomi-em baš i nemam iskustva, znam da je dobar al ne znam koliko :)

Kod Xiaomi-a mi jedino smeta standardno visok SAR a i dosta viša cijena u nas radi garancije al to je neka druga priča.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 19:50 (Chriss).
14 godina
neaktivan

Hvala svima na savjetima. Chriss, pogledao sam taj review i koliko god da mi se mobitel takvim i čini, problem je u tome što ne-flagships od Samsunga stare kao jogurt. Barem po mom iskustvu s mini verzijama prijašnjih Samsunga i ovome što vidim kod ljudi. Nadam se da je A5 drugačiji, ali realno za tu cijenu i da ga mijenjam za godinu i pol dana mi nije neki bed. Tako da ću razmisliti još.

Što se tiče Xiaomija, vidim da je super što se tiče specsa - ali mobitel ima MIUI za koji se bojim da mi neće raditi sa Samsung wireless slušalicama.

Prilično je očito da je pametnije dati 2000 kn za Redmi Note 3 pro, ali zbog nepouzdanog, manje poznatog UI-a, a istovremeno Samsungovog superiornog dizajna (stvarno izgleda super, jebi ga) moram razmisliti dal želim žrtvovati nešto od specsa za bolji UI i dizajn. 

9 godina
U svakom slucaju mozes u neutrinu il negdje isprobat jel rade slusalice na njemu ak ti je to jedini problem
15 godina

Pozdrav ekipa, trebam preporuke mobilnog uređaja do 700kn, upao mi je u oko Mobitel LENOVO A2010 pa me zanima vaše mišljenje o Lenovo uređajima?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Pozdrav ekipa, trebam preporuke mobilnog uređaja do 700kn, upao mi je u oko Mobitel LENOVO A2010 pa me zanima vaše mišljenje o Lenovo uređajima?

Ja koristim Lenovo Vibe K5 Plus,sve je lijepo,fluidno,launcher je na ios šemu.

Sveukupno gledajući dobar model ,dok ovaj Lenovo A2010 je dobar za vas ukoliko niste zahtjevan korisnik.

L.P
13 godina

@ERROR1911

Acer Liquid Zest za 600kn...

Sad vidim da ga trenutno nemaju al prati dostupnost ako nije hitno:

http://www.vipnet.hr/webshop/bonovi/mobiteli-na-bonove/Vipme-komplet-Acer-Liquid-Zest-4G-crni/12407

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2016 12:58 (Chriss).

0 0 hvala 0
13 godina

Doogee X5 mi je osao u k***** nakon samo tri mjeseca koristenja, zamrzo, nece da se upali, ne puni se, vjerovatno je napajanje oslo. Imam garanciju, otici ce na popravak, ali svejedno zelim vec sada si pripremiti zamjenski mobitel.

Buđet je 1000kn, a moze ici do 1500kn max. Znaci dajte mi best buy do 1000kn i onda best buy do 1500kn.

Neke moje preferencije:

1280x270, 5 ili 5.5 inca

1GB minimalno, ako moze 2GB bi bilo najbolje

Pohrana po mogucnosti 16GB ili vise, ali vecina ovih jeftinijih mobitela ima 8GB

Android po mogucnosti 6.0 (najnoviji), ako ne, barem 5.0 odnosno 5.1

Kamera mi nije toliko bitna, ali opet ne bi volio da bude neka kamera iz proslog desetljeca.

Baterija sto "jaca" to bolja, da je mogu sam mjenjati odnosno ukloniti i ponovo staviti, a ne non-removable baterija

Za kraj, podrska za microSD do 16,32 ili vise GB

Ovo je samo u slucaju da se Doogee X5 ne moze popraviti. Hvala unaprijed na svim prijedlozima :)

EDIT: Nemam mogucnosti kupovanja preko interneta odnosno morao bih preko drugih osoba to raditi, tako da bih volio prijedloge iz nasih trgovina. Također, mogu i prijedlozi Doogee mobitela, iako mi je mob osao vec nakon 3 mjeseca, kao i prijedlozi drugih kineskih marki. Najbolje bi bilo prijedlozi iz nasih trgovina, a ako ima neka super ponuda vani, onda moze i iz stranih trgovina.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 10:11 (RedHill).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice