Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.521
|
čitano: 13.062.830
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav svima,

Planiram si kupiti novi mobitel nakon dugo vremena. Najviše koliko cu dati je 1500kn ni lipu vise. Cuo sam da se Kinezi polako probijaju na trziste (preplavljuju), pa bi volio da mi date prijedlog najboljeg kineskog mobitela do 1500 i najbolji ne kineski mobitel do 1500kn. Bitno da je Android, kamera nije bitna toliko, najmanje 2GB memorije, 16gb za pohranu s mogucnoscu prosirivanja (sd card, naravno). Sto veci ekran to bolje :) Nisam zahtjevan korisnik odnosno mobitel koristim kad nisam na racunalu i ti najvise za surfanje i koristenje nekih aplikacija, igre bas i ne igram, ali sigurno cu odigrati neku.

Ukratko, bitno da se mogu pouzdat u novi mob u bilo kojem trenutku, da radi bez problema, bez stekanja i svega. Znaci prijedlog najboljeg kineskog mobitela do 1500 i ne kineskog do 1500. Hvala unaprijed! :D

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
sendjo kaže...

trazim Android mobitel, trenutno koristim LG Spirit H440n s kojim sam zadovoljan osim što ne radi GPS (češljao forume i vidim da dosta ljudi ima problem sa GPS signalom i nema trenutno riješenja za to) i to je jedini razlog zašto mijenjam mobitel...

ono što tražim je:

- do 5" ekran

- stock ROM (zato mi se sviđaju Nexus uređaji)

- poželjno 2GB RAM

- nije mi bitno da ima mogučnost korištenja SD kartice, ali mi treba barem neki mobitel sa 8GB...

- pristojna kamera (nije bitno FHD snimanje filmova)

- do 200eur 

- po mogučnosti da je brže dobavljivo (ne preferiram dostavu iz Kine koja traje tjednima) 

Toplo preporučujem da revidiraš zahtjev za prostorom za pohranu (8 GB bez kartice?? Postoji li to uopće:)

Pola od toga ti pojede sustav i već instalirani bloat.

17 godina
odjavljen
PCGN kaže...

Pozdrav svima,

Planiram si kupiti novi mobitel nakon dugo vremena. Najviše koliko cu dati je 1500kn ni lipu vise. Cuo sam da se Kinezi polako probijaju na trziste (preplavljuju), pa bi volio da mi date prijedlog najboljeg kineskog mobitela do 1500 i najbolji ne kineski mobitel do 1500kn. Bitno da je Android, kamera nije bitna toliko, najmanje 2GB memorije, 16gb za pohranu s mogucnoscu prosirivanja (sd card, naravno). Sto veci ekran to bolje :) Nisam zahtjevan korisnik odnosno mobitel koristim kad nisam na racunalu i ti najvise za surfanje i koristenje nekih aplikacija, igre bas i ne igram, ali sigurno cu odigrati neku.

Ukratko, bitno da se mogu pouzdat u novi mob u bilo kojem trenutku, da radi bez problema, bez stekanja i svega. Znaci prijedlog najboljeg kineskog mobitela do 1500 i ne kineskog do 1500. Hvala unaprijed! :D

http://www.honorbuy.com/595-xiaomi-redmi-note-3-3gb-ram-32gb-gray.html

Imas jos jeftiniju verziju sa 16 GB pohranom i 2 GB RAM.

Ali provjeri jos u temi "Xiaomi Redmi 3" da vidis od kud forumasi najcesce narucuju.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
14 godina
Edge kaže...
PCGN kaže...

Pozdrav svima,

http://www.honorbuy.com/595-xiaomi-redmi-note-3-3gb-ram-32gb-gray.html

Imas jos jeftiniju verziju sa 16 GB pohranom i 2 GB RAM.

Ali provjeri jos u temi "Xiaomi Redmi 3" da vidis od kud forumasi najcesce narucuju.

Najveci mi je problem, non-removable baterija, to znaci kada ode baterija moram novi mob kupovati ili? Koje su prednosti odnosno nedostaci?

17 godina
odjavljen

Ne znaci da moras novi mob kupovat, to znaci da ce za koju godinu (ajmo reci da se baterija mijenja nakon 2 god) biti potrebno uzeti odvijac u ruke i zamjeniti bateriju, to je cesto vrlo jednostavan posao ne predstavlja nikakvu opasnost, YouTube je pun takvih tutorijala tak da kaj se toga tice nema problema.

Prednost non-removeable baterije je da proizvodjac moze vise paznje posvetiti dizajnu jer se ne mora "brinuti" oko montaze i demontaze poklopca.

Mob sam po sebi ima dosta veliku bateriju, 4000 mAh ak se ne varam, osim toga uvijek mozes sa sobom nositi neki eksterni punjac.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 12:16 (Edge).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Edge kaže...

Ne znaci da moras novi mob kupovat, to znaci da ce za koju godinu (ajmo reci da se baterija mijenja nakon 2 god) biti potrebno uzeti odvijac u ruke i zamjeniti bateriju, to je cesto vrlo jednostavan posao ne predstavlja nikakvu opasnost, YouTube je pun takvih tutorijala tak da kaj se toga tice nema problema.

Prednost non-removeable baterije je da proizvodjac moze vise paznje posvetiti dizajnu jer se ne mora "brinuti" oko montaze i demontaze poklopca.

Mob sam po sebi ima dosta veliku bateriju, 4000 mAh ak se ne varam, osim toga uvijek mozes sa sobom nositi neki eksterni punjac.

Mislim da non-removeable baterija nema nikakve prednosti,nasprema baterije koje se može mjenjat.A što se tiče zamjena poklopca,mislim da je to puno bolje,jer pri oštećenju zadnjeg poklopca baterije,možeš lako promijenit drugi poklopac..dok u suprotnom primjeru nemožeš.

9 godina
neaktivan

Jel moze onda preporuka najboljeg kineskog i ne kineskog mobitela do 1500kn sa zamjenjivom baterijom, vise mi se sviđa removable opcija :) znaci Redmi Note 3 ne dolazi u obzir

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
PCGN kaže...

Jel moze onda preporuka najboljeg kineskog i ne kineskog mobitela do 1500kn sa zamjenjivom baterijom, vise mi se sviđa removable opcija :) znaci Redmi Note 3 ne dolazi u obzir

Kaj ? 

9 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
PCGN kaže...

Kaj ? 

Bio mi je predlozan Redmi Note 3, ali posto ima non-removable bateriju...

12 godina
odjavljen
PCGN kaže...
Silwncer kaže...
PCGN kaže...

Kaj ? 

Note 2 ima izmjenjivu bateriju. 

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_2-6992.php

9 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
PCGN kaže...
Silwncer kaže...
PCGN kaže...

Kaj ? 

Note 2 ima izmjenjivu bateriju. 

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_2-6992.php

Hvala :) Jel ima neki dobar ne kineski mobitel do 1500kn?

12 godina
neaktivan

Zamjena nezamjenjive baterije nije tako jednostavna kako to neki misle.

Vrlo često je mobitel slijepljen na radost onih kojima strašno smeta ako mobitel negdje malo "krcne" dok prstićima neurotično obigravaju oko njega i pritišću ga. Da, ljepilo kao materijal u "premium" segmentu. Znači osim odvijača treba ti fen, pa onda fino pušeš po rubovima da ljepilo otpusti, e onda ti treba rezervno ljepilo, po mogućnosti predviđeno baš za tu svrhu...  a sve to za neki "dizajn" koji je u biti jeftina fora da te se obeshrabri u predugom korištenju uređaja ili, bože sačuvaj, čuvanju okoliša.

I još jedanput, glavna prednost izmjenjive baterije je ta da imaš još jednu na vanjskom punjaču, koju onda pohraniš onako simpatičnu, laganu i tanku u pederušu za nastavak upotrebe kao da se ništa nije dogodilo (za razliku od stupidnih power bankova koji vise s donje strane moba) i nikad više ne brineš o tome hoće li ti mobitel krepati baš kad se izgubiš na Velebitu ili kad iz grada hitno moraš odgovoriti na forumsku provokaciju.

Nego da i ja nešto pitam. Dilema je Note 4 ili LG G3...  Kod potonjeg me smetaju on screen gumbi. Oni koji ga imate, kako je to riješeno, gube li se ti gumbi automatski u aplikacijama pa dobiješ cijelu nekretninu ekrana ili kaj? Inače bi mi bio savršen stroj. I mrzim onu imitaciju kože kod Notea.

EDIT: vrijedi li G4 razlike u cijeni u odnosu na G3?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 17:59 (Yo Momma).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

Zamjena nezamjenjive baterije nije tako jednostavna kako to neki misle.

Vrlo često je mobitel slijepljen na radost onih kojima strašno smeta ako mobitel negdje malo "krcne" dok prstićima neurotično obigravaju oko njega i pritišću ga. Da, ljepilo kao materijal u "premium" segmentu. Znači osim odvijača treba ti fen, pa onda fino pušeš po rubovima da ljepilo otpusti, e onda ti treba rezervno ljepilo, po mogućnosti predviđeno baš za tu svrhu...  a sve to za neki "dizajn" koji je u biti jeftina fora da te se obeshrabri u predugom korištenju uređaja ili, bože sačuvaj, čuvanju okoliša.

I još jedanput, glavna prednost izmjenjive baterije je ta da imaš još jednu na vanjskom punjaču, koju onda pohraniš onako simpatičnu, laganu i tanku u pederušu za nastavak upotrebe kao da se ništa nije dogodilo (za razliku od stupidnih power bankova koji vise s donje strane moba) i nikad više ne brineš o tome hoće li ti mobitel krepati baš kad se izgubiš na Velebitu ili kad iz grada hitno moraš odgovoriti na forumsku provokaciju.

Nego da i ja nešto pitam. Dilema je Note 4 ili LG G3...  Kod potonjeg me smetaju on screen gumbi. Oni koji ga imate, kako je to riješeno, gube li se ti gumbi automatski u aplikacijama pa dobiješ cijelu nekretninu ekrana ili kaj? Inače bi mi bio savršen stroj. I mrzim onu imitaciju kože kod Notea.

EDIT: vrijedi li G4 razlike u cijeni u odnosu na G3?

Ja bi osobno Note 4 uzeo. Mislim da je sigurno beton naspram G3. Posebno jer ti G3 ima brdo sa onom kvrcnutom plastikom kraj utora za punjenje. Cini se da im je to mana. Meni je tu Note 4 definitivno pobjednik. A za te on screen dugmice, u mene kod Mate 7 mogu ih sklonit pa ih vratit kad cu izac iz aplikacija, ide li tako kod G3 ne znam.

14 godina

Je li Huawei P8 ok mob? je li netko ima iskustva s njim? Vidim da se prodaje ganz novi za 1200kn, a po karakteristikama i nije loš... šta vi kažete?

0 0 hvala 0
13 godina

P8 lite je 1200, ne P8

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
maks0806 kaže...

P8 lite je 1200, ne P8

tek sada skužila -.- 

hvala!

13 godina
neaktivan

Moze netko reci kakav je mobitel lg g4c, gledam koji mobitl uzeti u rangu oko 1400kn i taj mi nekako ispada najbolji po specifikacijama.

Jedino sta sam vidio da nema neku kameru ( 8megapiksela), ali to mi i nije potrebno.

Jel ga netko ima pa da kaze iz iskustva kakav je opcenito za prosjecno koristenje.

0 0 hvala 0
13 godina

Moze preporuka od ponudenih mobitela sto odabrati, prihvacam i Vase sugestije bitno je da je u tom cjenovnnom rangu

0 Doogee X5
0 Lenovo A2010
1 Lenovo A536
17 LG Spirit
0 Noa H40
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 13:34 (medoplavi).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Postoji li neka razlika između Samsunga Galaxy a5 duos i običnog a5? osim dual sim-a..

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 22:48 (Gamer321).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ne

10 godina
protjeran

Trebam pomoc za odabir moitela do 2000kn eventualno koja stotica gore ako bas radi prevagu. Bitno mi je da ima sto bolju kameru(glavnu, onu odozada) pa me zanima sta se moze naci kod nas za te novce, a sta vani i normalno da mi date linkove trgovina prilikom preporuke.

I jel moze brzinski neko objasniti koje su razlike između Androida, Smartphona i kojih li vec sve vrsti ima.... inace mobitele uopce ne pratim pa nisam ni upucen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ja mislim da se za te novce može baci lijep LG G3 sa 13 megapikselnom stražnjom kamerom koja ima opticku stabilizaciju; uglavnom kamera bi trebala zadovoljit
E sada Android (Sony, Samsung, LG...) iOS (IPhone) i Windows Phone (Microsoft) su operacijski sustavi koji pokreću mobitel te većina ljudi ima svog favorita medju operacijskim sustavima
A Smartphone su svi pametni mobiteli uključujuci Android, iOS i Windows Phone
To ti dođe na isto kao kad kažeš auto i sada imaš različite marke Ford alfa volkswagen itd..
Nadam se da me shvaćas.
9 godina
neaktivan

Pozdrav!

Molim za pomoc oko odabira novog mobitela. Izdvojila bih max 1500 kn i najbitnija mi je kamera...znam da za te novce ne mogu dobit super kameru, ali bih htjela najbolju u tom cjenovnom rangu! Također bih da ima 2 GB RAM-a, dual sim.

0 0 hvala 0
13 godina
kike5 kaže...

Pozdrav!

Molim za pomoc oko odabira novog mobitela. Izdvojila bih max 1500 kn i najbitnija mi je kamera...znam da za te novce ne mogu dobit super kameru, ali bih htjela najbolju u tom cjenovnom rangu! Također bih da ima 2 GB RAM-a, dual sim.

Novi ili polovni? Od novih sa svime nabrojanim mi jedino pada na pamet Meizu M2 Note KLIK

5.5 inch Full HD

Octa core MTK MT6753 8x 1,3Ghz

RAM: 2GB

ROM: 16GB

Android OS 5.1 Lolipop

Dual SIM

Zadnja kamera: 13MP Samsung

Prednja kamera: 5MP

Baterija: 3100 mAh

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 13:25 (ibme74).
9 godina
neaktivan

novi :)

po specifikacijama je super, bar koliko se ja razumijem :)

Jel ga bolje kupiti kod nas ili preko neta?

13 godina
neaktivan
kike5 kaže...

novi :)

po specifikacijama je super, bar koliko se ja razumijem :)

Jel ga bolje kupiti kod nas ili preko neta?

imas i Xiaomi redmi note 2. Po specifikacijama dosta slican Meizu (mozda i mrvicu bolji zbog precesora), meni je lakse rukovat s MIUI (operativni sustav xiaomia) nego Flyme (operativni sustav Meizu) koji je nekakva kombinacija iOS-a i Androida. REDMI note 2 preko neta 1100kn.

10 godina
neaktivan
kike5 kaže...

Pozdrav!

Mozda Huawei P8 lite do te love, ima sigurno dobru kameru. Xiaomi redmi 3, ako ti pasu od 5inc mobiteli.

13 godina

Ne isplati ti se u dućanu novi uzeti za te pare. Bolje oglas pa nešto novo uzeto na ugovor

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 15:19 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

1.370,60 kn je sasvim OK cijena za mobitel takvih karakteristika i kvalitete (govorim o Meizu Note M2), neki "brand" mob takvih karakteristika bi košta dosta više. Istina da može naći super polovnih mobitela za tu lovu, ali cura očito želi novo, a i s obzirom da je navela dual sim kao jedan od kriterija tu se već dosta sužava izbor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nije dostupan po toj cijeni, mislim da ih nema. Bar sam htio frendu uzet iz neutrina i nisu imali niti su imali u planu dobiti. A 1700 u hg spotu je van budžeta i malo preskupo ipak

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice