Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.999
|
čitano: 12.480.851
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Skillzor70 kaže...
parizer kaže...

Gledam kako bi uzeo mobitel za trčanje/bicikl tj. slobodno vrijeme.

Najvažnije je da ima dobar GPS. Uz to bi trebao biti jeftin, što manji,lakši i da može vrtiti Runkeeper i slične appove za gps tracking.

Kako si opisao bolje si kupi GPS, a ne mobitel jer danasnji smartfonovi ne znam ako bi izdrzali slucajne padove posto ih mislis koristit dok trcis,vozis ili sta vec, a ovakvi GPS-ovi bi sigurno. Imas od Garmina Edge seriju za biciklizam ; Edge 200 za 130€ pa sve do Edge 1000 za 500€, pogledaj si na stranici od garmina: https://buy.garmin.com/hr-HR/HR/cIntoSports-cCycling-p1.html Takodjer imas Multisport seriju koja se moze koristit i za biciklizam, trcanje i 100 drugih sportova, ali su nesto skuplji : https://buy.garmin.com/hr-HR/HR/cIntoSports-cMultisport-p1.html

Slažem se da je poseban gps uređaj bolje rješenje, ali moram biti dostupan i to vrijeme pa mi treba mobitel.

Inače najviše trčim pa si planiram uzeti Garmin FR220, ali nije tema za to...

tata
14 godina
neaktivan
postoje dummy modeli s gpsom i gumenim kucistem samsung ponajvise
e sad koliko mos pratit rutu na njima zavisi ima li koja java aplikacija
od smartphona mozda lumia 520 rabljena oko 500kn
izdrzljiva kao sve nokie a s obzirom na naglasak na navigaciju gps cip bi trebao bit solidan
ima i cvrstih androida samo su skupi tipa cat sta ih dosta vidam u okolici
13 godina
neaktivan
s4 ili s5mini

Molim pomoć!!

Možda će pitanje izgledati glupo, al svejedno želim biti siguran. Trenutno gledam u sancta domenice galaxy s5mini i glalaxy s4. Prema usporedbi na gsm areni izgleda da je u svim bitnim stvarima s4 bolji... E sad, zanima me da li je to stvarno tako, s obzirom da je ovaj S5mini ipak noviji mob pa računam da bi trebao biti i napredniji, ipak je s4 više od godine dana star... Molim pomoć, što odabrati?? Cijenovno su izjednačeni... Može i sugestija za neki drugi mob u tom cjenovnom rangu...?

0 0 hvala 0
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela
za te novce, kod nas u dućanu uzmeš lg g2 32gb
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Koji mob do 700,800 kn može i rabljeno sa garancijom
Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: s4 ili s5mini
pippo1 kaže...

Molim pomoć!!

Možda će pitanje izgledati glupo, al svejedno želim biti siguran. Trenutno gledam u sancta domenice galaxy s5mini i glalaxy s4. Prema usporedbi na gsm areni izgleda da je u svim bitnim stvarima s4 bolji... E sad, zanima me da li je to stvarno tako, s obzirom da je ovaj S5mini ipak noviji mob pa računam da bi trebao biti i napredniji, ipak je s4 više od godine dana star... Molim pomoć, što odabrati?? Cijenovno su izjednačeni... Može i sugestija za neki drugi mob u tom cjenovnom rangu...?

S4 je bolji jer je to proslogodisnji flagship, a S5 mini spada u srednji segment. Uglavnom S4 je puno bolji pogotovo ako je cijena ista. A sad kako ti je kolega prije rekao, G2 je bolji izbor od oba po nizoj cijeni, jedino sto nema utor za SD karticu i vadljivu bateriju, ali ne znam koliko ti je to vazno.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 15:28 (gamer34).
11 godina
neaktivan
Gamer321 kaže...

Evo ovako, tražim po njuškalu mobitele i naiđem na ovo http://www.njuskalo.hr/korisnik/renkqin ... i sad, gledam si ja niske cijene pa reko aj da kontaktiram oglašivača. i ja mu se javim kao jesu li ispravni blabla i dođe mi engleski mail- Dear Sir i počne mi pisat kako šalju iz UK, sjedište im u portsmouthu i imaju svoje to neko pouzeće. Ja gledam sumnjivo mi jer su cijene stvarno niske, i jedan s5 košta 1900kn! i pitam za način plaćanja i kaže on kao prvo pola uplatimo na njihovu firmu, onda kasnije kad dođe isporuka još polovicu koja je ostala, što mi je psotala još sumnjivije..
i kažem mu ja da mi je to prilično sumnjivo na što mi opet pošalje neku poruku da su mobiteli brand novi, da uvoze na veliko i pošalje mi neki link da su ovjereni u toj UK police nešta. Jel ima itko od vas iskustva sa ovime? Jer ne bih davao 100eura unaprijed da ne dobijem ništa iako sam miljama daleko od naručivanja od njih jer mi je sve nekako sumnjivo. Vaša mišljenja?

Tako su meni prije par godina, firma iz Londona, Dell laptop od 750 Eura u HR prodavali za 400. Ista priča, uvoz na veliko, mala marža. Kad sam im rekao da ću platiti pouzećem, nisu više bili zainteresirani. A na oglasu pisalo 10 000 Zagreb.

13 godina
neaktivan

Pa evo koliko vidim, g2 pegla s4 kako u chipsetu tako i u procesoru, plus veći ekran... Znači, sad definitivno eliminiram s5 mini, a mislim se između s4 i g2. Možda sam malo konzervativan pa sam skeptičan prema lg-u kao proizvođaču...Neznam kakvi su općenito dojmovi o g2, da li je doista bolji od s4 bez dileme??

14 godina
pippo1 kaže...

Pa evo koliko vidim, g2 pegla s4 kako u chipsetu tako i u procesoru, plus veći ekran... Znači, sad definitivno eliminiram s5 mini, a mislim se između s4 i g2. Možda sam malo konzervativan pa sam skeptičan prema lg-u kao proizvođaču...Neznam kakvi su općenito dojmovi o g2, da li je doista bolji od s4 bez dileme??

Ne znam kakve veze konzervativnost, Samsung i LG imaju. {#}

Inace da G2 je noviji mobitel i prakticki u svakom pogledu bolji, najvise u pogledu baterije koja je i dan danas medu najboljima ako ne i najbolja.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
17 godina
odjavljen
pippo1 kaže...

G2 je i po specifikacijama, ali jos bitnije i po recenzijama korisnika puno ispred S4, uglavnom za tu lovu se ne moze nabaviti nista bolje od G2. Dvoje frendova mi ima G2 i vrlo su zadovoljni.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 16:26 (Edge).
13 godina
neaktivan
Edge kaže...
pippo1 kaže...

G2 je i po specifikacijama, ali jos bitnije i po recenzijama korisnika puno ispred S4, uglavnom za tu lovu se ne moze nabaviti nista bolje od G2. Dvoje frendova mi ima G2 i vrlo su zadovoljni.probleme.

Zahvaljujem na odgovoru svima! Sklon sam odbiru g2, jedino me još brine ta memorija od samo 16gb bez micro SD slota. Do sad sam imao samo Samsungove smartphone pa sa zato malo borim da prelomim odluku :)

11 godina
protjeran

koje su to cigancine iz Mobicity-a

Narucio sam mobitel i posto je bio out of stock napravio sam onaj backorder.

I danas im saljem email i pisu mi da je out of stock ponovo...

Pa kog lazu jadnici jadni...

Moze preporuka za mobitel do 1250kn...

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

pa ak ti ne treba bas tak hitno mobitel ja bi cekao lumiu 735...dotad taman skupis jos nekih 500 kn, trebala bit oko 220€

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

imam jedan trenutno kod sebe.Netreba mi hitno

Ali zbog te gamadi iz mobicity-a bi namjerno cekao samo da ga posalju...

Idem im sad poslat poruku i pise da su me izbacili iz razgovora na gmail-u.Sjajno

Hmm ta Lumia 735 izgleda odlicno osim kamere.

Kad bi trebala izaci i jeli to cijena odokativnom metodom ili ?

15 godina

a vele preporucena cijena za 4G model na nase trziste 220€http://www.bug.hr/vijesti/lumia-730-830/135609.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

procitao sam to ali zanima me kad ce stici na trziste...Kad kod nas a kad vani?jer mobitel mi treba do 01.10

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Produzuje mi brat ugovor u t-comu, da uzme lumiu 930 ili huawei p7? ovi s5, z2 i lg g3 su mu ipak preskupi

0 0 hvala 0
14 godina
pippo1 kaže...
Edge kaže...
pippo1 kaže...

G2 je i po specifikacijama, ali jos bitnije i po recenzijama korisnika puno ispred S4, uglavnom za tu lovu se ne moze nabaviti nista bolje od G2. Dvoje frendova mi ima G2 i vrlo su zadovoljni.probleme.

Zahvaljujem na odgovoru svima! Sklon sam odbiru g2, jedino me još brine ta memorija od samo 16gb bez micro SD slota. Do sad sam imao samo Samsungove smartphone pa sa zato malo borim da prelomim odluku :)

zato sam i preporučio g2 od 32GB

https://www.svijet-medija.hr/art/mobitel-smartphone-lg-g2-d802-32gb-crni/55009

15 godina

ja bi lumiu 930 da sam na njegovom mjestu ima neusporedivo bolju kameru, duplo vise memorije i puno lijepse izgleda(barem meni)...a wp postaje sve bolji, ceka ga svijetla buducnost a vjerujem da ce ta lumia dobit jos dosta nadogradnji kad ima tako mocan chipset

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
domac5 kaže...

ja bi lumiu 930 da sam na njegovom mjestu ima neusporedivo bolju kameru, duplo vise memorije i puno lijepse izgleda(barem meni)...a wp postaje sve bolji, ceka ga svijetla buducnost a vjerujem da ce ta lumia dobit jos dosta nadogradnji kad ima tako mocan chipset

slazem se, al cuo sam da lumia ima dosta problema sa hardwareom

13 godina
neaktivan
zuper kaže...
pippo1 kaže...
Edge kaže...
pippo1 kaže...

zato sam i preporučio g2 od 32GB

https://www.svijet-medija.hr/art/mobitel-smartphone-lg-g2-d802-32gb-crni/55009

Da, minimalna razlika. Ali SDomenica daje 10% popusta na Diners, što mi čini mob još 309kn jeftinijim,tj u totalu 410,00 jeftinije nego u toj ponudi. Mislim da i nije baš mala razlika. Hm, možda i krivo mislim{#} Teško je procijeniti bez realnog korištenja moba iz dana u dan pa da vidim koliko mi znači 32gb...

14 godina
pippo1 kaže...

Da, minimalna razlika. Ali SDomenica daje 10% popusta na Diners, što mi čini mob još 309kn jeftinijim,tj u totalu 410,00 jeftinije nego u toj ponudi. Mislim da i nije baš mala razlika. Hm, možda i krivo mislim{#} Teško je procijeniti bez realnog korištenja moba iz dana u dan pa da vidim koliko mi znači 32gb...

Pa S4 je 3500-10%=3150kn, znaci razlika 50 kn sto je nista prema tome da dobijes bolji mob i vise interne memorije, a ako sad mislis da ti je 16GB dosta mozes ustedit nekih 350kn, ali po meni se isplati dat vise posto nije ogromna razlika.

16 godina

Koliko gledam po netu LG G2 vs Galaxy S4 lako uzima LG. A u borbi između Sony Xperie Z1 i Lg G2 je otprilike pola-pola. Kaj vi velite?

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina

I tu g2 dobiva zbog puno boljeg ekrana

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...

I tu g2 dobiva zbog puno boljeg ekrana

I veceg ekrana u puno manjem kucistu i nema one tvornicke folije. Jedino opet XZ1 ima utor za mSD kartice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 1:02 (gamer34).
14 godina
odjavljen
Z1 vs G2, s obzirom da sam probao oba i trenutno Z1 koristim, rekao bi ti da ako ti ne smeta manjak interne mrmorije kod G2 da ga uzmes, Z1 ima odlican ekran kad gledas direktno u njega, al kutevi gledanja su losi, no ima odlican dizajn, brz je, kamera fantasticna i utor za microsd itd

Probaj pa vidi
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
pippo1 kaže...

Pa S4 je 3500-10%=3150kn, znaci razlika 50 kn sto je nista prema tome da dobijes bolji mob i vise interne memorije, a ako sad mislis da ti je 16GB dosta mozes ustedit nekih 350kn, ali po meni se isplati dat vise posto nije ogromna razlika.

Mislim da se nismo razumjeli, pričam o razlici izmđu cijena lg g2 od 16 gb i 32gb. U svijetu medija je 32gb 3199,00. U Santca Domenica je 16gb 3099,00-10% popusta=2789,10kn. To je tih 400 kn razlike. Nisam uopće mislio na s4 kod razlike u cijeni. S4 mi je ispao iz igre, sad mi je cijena glavni igrač.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 9:27 (pippo1).
14 godina
pippo1 kaže...

Mislim da se nismo razumjeli, pričam o razlici izmđu cijena lg g2 od 16 gb i 32gb. U svijetu medija je 32gb 3199,00. U Santca Domenica je 16gb 3099,00-10% popusta=2789,10kn. To je tih 400 kn razlike. Nisam uopće mislio na s4 kod razlike u cijeni. S4 mi je ispao iz igre, sad mi je cijena glavni igrač.

A gle po meni se za tih 400kn isplati jer drugi proizvodaci cesto traze i puno vise od 400kn za tih dodatnih 16GB.

15 godina
neaktivan

ima netko iskustva dal se moze htc desire 610 otkljucati tvornickim kodom na sve mreze ako je zakljucan na Tmobile?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobio sam malo veći budžet za mob.. Tj.trebam savjete..:D Dvoumim se između S3 mini i Lumie 520? S3 mini je dosta "stariji" mobitel, pa mislim da mu hardver nije baš najjača strana.. Svaka preporuka dobro došla.. :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice