Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.521
|
čitano: 13.053.175
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
bobsi kaže...

na pretplatu bi išao, a čini mi se ok fotić ima blic i 5,0mp.. može još koje iskustvo..

poslusaj kolegu i ostavi se toga moba...kao sta je reka za te novce nije dobar...a sta se tice kamera nije svaka 5 mpx kamer ista...sve ovise o optici...ako ti je to slika onda se raspitaj koji mob ima najbolje kamere..

FC Barcelona
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 21:25 (MOgY).
15 godina

mogu birati samo iz tele 2 ponude, a nebi išli na skuplji od toga..

14 godina
Matijasever kaže...

Dobro. Svakome se dogodi da pogrijesi. Nego da te pitam. Po tvome misljenju, sta bi se isplatilo nabaviti izmedju slj 3 modela: SGS3 LTE, HOX+ ili iPhone 5?

Matijasever kaže...

Pare imam, i znam koji mob kupiti. Samo provjeravam dali lik koji prica o objektivnosti bude objektivan u mojem slucaju.

Evo ja bi osobno od tih uzeo iP5 jer je savrsen za moje potrebe i potraznju, znaci ja zelim da mi mob bude brz, bez ikakvog lagga, jednostavan, da nije prevelik, da je kvalitetno i lijepo izraden, da ima kvalitetne aplikacije i velik izbor istih, da je brz u surfanju (iphone ima najbrzi mobilni browser), da je dobar za gledanje videa, za fejs, za glazbu i tako, ponekad koji mail... i za te moje potrebe je mob savrsen, a sad ja ne znam koje su tocno tvoje potrebe, dali volis sve customizati kako tebi pase (od boja prozorcica u porukama do widgeta...), dali ti je bitan velik ekran i ostale stvari koje donose high end android smartphoni. Od ova 2 androida ja bi nekako radije uzeo HOX+ jer mi ima puno lijepsi dizajn i sense mi je puno drazi od tw-a. A sad najbolje bi bilo da odes do nekog vip ili t centra pa isprobas i vidis sto ti najbolje pase jer nitko osim tebe ne moze znat koje ti stvari tocno trazis od mobitela.

13 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav, namjeravam si uzeti novi mobitel i trebala bi mi mala pomoc oko odabira.
Do sada sam imao htc trophy 7 i bio sam relativno zadovoljan.
Otprilike trazim mob za internet i glazbu. Stvar koja mi se svidjela kod trophya je SRS audio enchantment, pa bi bio pozeljan neki model sa slicnim ili istim.
Za oko mi je zapeo Samsung Galaxy Ace, jel ima neko iskustva s tim?
Cjenovni rang bi bio cca 1000-1200 kn (ako u obzir uzmem njuskalo itd)
Hvala. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ne isplati ti se prolazak na galaxy ace jer je to relativno losiji mob od tvojeg htc-a, ima manji ekran, slabiju rezoluciju, losiju kameru...

Za 1000-1200 kn uzmi si lijepo npr preko njuske lg 2x- dualcore, 8 mpx camera, full hd video itd..

Sad sto se tiče zvuka neznam dali ima takav SRS ili ne, ali vjerojatno mozes provjeriti preko nekog od reviewa
16 godina
Matijasever kaže...

Zasto bi bio u zabludi? Objasni mi.

Dobro, sorry, možda sam se malo bahato izrazio.

Ali zašto misliš da sa 2gb rama imaš mobitel koji bi bio skoro u klasi S4 ?

Ja sam osobno bio zadovoljan sa S3. 

Ne vjerujem da je S3 lte previše različit, osim što možda mrvicu brže radi.

Ali mislim da to nije neka ogromna razlika.

Opet kažem, za one koji imaju prošlu generaciju, prelazak na novu generaciju je neisplativ.

Jer po meni ogromna razlika u fluidnosti uređaja nije tolika da bi se tolika razlika u cijeni (koja će u početku postojat) dovodila u pitanje.

Kameru i ostale điđe/miđe ne gledam, jer to mi nije neka presudna činjenica.

Ali kad usporedimo S3 i S4, mislim da se ne treba govorit kako se radi o skoro istoj klasi uređaja.

Jer tako ispada da praktički dobiješ isti uređaj za ne znam 2 soma manje kuna.

Za onoga tko se pali na 13mpx kameru, full HD ekran, sigurno jaču bateriju, pa na kraju krajeva nešto brži uređaj i neke sitne điđe, dileme nema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 9:09 (zabranjeniples).
13 godina
protjeran
Sve to shvacam i zato gledam s3 lte jer za slicni uređaj kao s4 bi morao dati 2000kn vise...ali meni osobno je "pametnije" uzeti ovaj sa 2gb ram-a i dati tih 500kn. Svejedno (nadam se) drzat.cu taj mob barem 2 god, ukoliko budem zadovoljan. Odluka je pala. SGS3 LTE silver i tocka.
16 godina

Opet se ponavljam iz posta prije tjedan dana ali neodlučan sam.

Dakle, traži se Android (4.0, 4.1), ekran do 4,3", min 8gb interne memorije, hd video... -oko 2000 kn

Mislio sam uzeti Galaxy S3 mini, ali ispostavilo se da se za te novce može i bolje proći.

Do not feed the trolls!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ima li nesto bolje od prestigia 4500 a da ne kosta vise od njega

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 18:48 (ja111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DragonWarrior kaže...

Opet se ponavljam iz posta prije tjedan dana ali neodlučan sam.

Dakle, traži se Android (4.0, 4.1), ekran do 4,3", min 8gb interne memorije, hd video... -oko 2000 kn

Mislio sam uzeti Galaxy S3 mini, ali ispostavilo se da se za te novce može i bolje proći.

sony xperia s,sony xperia p,samsung galaxy s 3mini,htc sensation,htc evo 3d,ako ti nece bit preveliki onda lg optimus 4x ili htc one x

13 godina

Evo ovako. Budget mi je sada kojih 1600kn... Sta mogu dobit za to. Moze bilo koji mobitel ( bez huawei, prestigio i ostalih )sa velikim ekranom 4,3 - 4,7. Android, OS ili nesto deseto nije bitno. Procesor 2jezgre - 4jezgre ( bio naso one x za 1600kn ali je prodan :( ) Proso sam njuskalo uzduz i poprijeko. Ajde nesto predlozite.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 18:41 (SimeKZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SimeKZ kaže...

Evo ovako. Budget mi je sada kojih 1600kn... Sta mogu dobit za to. Moze bilo koji mobitel ( bez huawei, prestigio i ostalih )sa velikim ekranom 4,3 - 4,7. Android, OS ili nesto deseto nije bitno. Procesor 2jezgre - 4jezgre ( bio naso one x za 1600kn ali je prodan :( ) Proso sam njuskalo uzduz i poprijeko. Ajde nesto predlozite.

Hvala.

Ja bih na tvome mjestu uzeo galaxy s2 ili bih jos ustedio nekih 400 kn pa kupio ONE X

13 godina

Ma sad gledma taj One X. Genijalan je mob covjece. Mada imam ovako sa strane za 1400kn mi covjek nudi HTC Evo 3D, gore sma vec napiso da sam bio naso HTC One X za 1600kn ali eto izmaglio.

Probat cu jos njuskat, mozda nadem nesto povoljno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Hvala.

Ti si moj covjek. {#}

Pogledaj si Galaxy s2, one x, xperiu S...Za te novce su ti ovi najbolji...

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
14 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...
SimeKZ kaže...

Evo ovako. Budget mi je sada kojih 1600kn... Sta mogu dobit za to. Moze bilo koji mobitel ( bez huawei, prestigio i ostalih )

Hvala.

Ti si moj covjek. {#}

Huawei ne spada u isti rang sa prestigiom i inima.. 

link

Prestigio se nalazi dole u others. Ako se ne razumijete, ne bulaznite po forumu jer odmažete ljudima koji kupuju smartphone i stvarate debilne predrasude u glavama ljudi. To što ti nisi čuo za firmu, ne mora nužno znači da je šrot.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina

Ja trazim mobitel i to je moj zahtjev da nisu ti. A sada ja ne znam cemu taj tvoj komentar.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ja trazim mobitel i to je moj zahtjev da nisu ti. A sada ja ne znam cemu taj tvoj komentar.

Ne odnosi se na tebe. Ti si došao po savjet i ti ne moraš znat te stvari, al netko ko se smatra kompetentnim da pomaže drugima i daje savjete nemože imat takvo primitivno klasično balkansko mišljenje o tako jakom proizvođaču smartphone-a.

Jednostavno odmaže ljudima koji kupuju smartphone, jer recimo huawei ascend g300 je nevjerojatno dobar izbor nov out of the box mobitel za te novce, a neko će se zadovoljit sa nečijim slabijim jer će se prepast glupih komentara poput njegovog gore.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina

Dvoumim se izmedju ova dva mobitela:
Xperia MIRO ST23i i Huawei Ascend Y300

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5386&idPhone2=4831

Za iste novce ih dobijam, kontam uzeti Huawei a s druge strane Sony telefoni su daleko iznad sto se tice WIFI receivera, kamere itd... :| halp

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo imam dvije Xperia S na cekanju sad. Pa cemo vidit sta ce biti iz toga. Do 1600kn idem pa kud puklo. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
ViperOne kaže...

Jel ima netko Google Nexus 4? Htio bih čuti kratke dojmove, kakva je baterija i to.

Bump

14 godina
neaktivan
cecenac kaže...
Karlovac_047 kaže...
SimeKZ kaže...

Evo ovako. Budget mi je sada kojih 1600kn... Sta mogu dobit za to. Moze bilo koji mobitel ( bez huawei, prestigio i ostalih )

Hvala.

Ti si moj covjek. {#}

Huawei ne spada u isti rang sa prestigiom i inima.. 

link

Prestigio se nalazi dole u others. Ako se ne razumijete, ne bulaznite po forumu jer odmažete ljudima koji kupuju smartphone i stvarate debilne predrasude u glavama ljudi. To što ti nisi čuo za firmu, ne mora nužno znači da je šrot.

Kakve ti veze imas sa nasim misljenjima ? On ne zeli te marke a ne zelim ih ni ja! To je nasa stvar ako nam se sviđa imena tih uređaja!

Ja sam samo napisao da je: On moj covjek jer ni on ne voli HUAWEI, PRESTIGIO I OSTALE! 

I neka je huawei i prvi na ljestvici, za mene je zadnji! 

Cemu daljnje raspravljanje ? Nama se ne sviđa taj brand i doviđenja! Ne trebas dalje raspravljati! 

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
13 godina
chaselol kaže...

Dvoumim se izmedju ova dva mobitela:
Xperia MIRO ST23i i Huawei Ascend Y300

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5386&idPhone2=4831

Za iste novce ih dobijam, kontam uzeti Huawei a s druge strane Sony telefoni su daleko iznad sto se tice WIFI receivera, kamere itd... :| halp

PO specifikacijama i po software podrsci ja bi uzeo Huaweia. 

16 godina
ViperOne kaže...
ViperOne kaže...

Jel ima netko Google Nexus 4? Htio bih čuti kratke dojmove, kakva je baterija i to.

S obzirom kolko se pričalo, ja sam s baterijom zadovoljan.

Uvijek mi drži više od 2h screen on. 

Wifi mi je uključen stalno, mobilni podaci se uključe tu i tamo (kad sam vani,a treba mi net).

Za svjetlinu ekrana imaš sliku.

Mobitel je brz/fluidan i tu ne bi trebao imat poteškoča.

Nažalost, još ga nisam rootao (nisam stigao), pa ti s te strane ne mogu previše komentirat.

Ali kolko vidim, postupak je brz i jednostavan.

Mene osobno, najviše je mučila situacija s onim menu tipkama.
Međutim, brzo se navikneš, a ukoliko ga rootaš, custom romovima se možeš i s tim pozabavit.

Na direktnom suncu, primjetičeš nekakve točkice po ekranu.

Uglavnom, normalna pojava za ovaj ekran.

Ako si naviknuo na amoled ekrane, ovaj će ti but čudan.

Ali brzo se navikneš i zavoliš ga.

Kažem, jedino me smeta to pod direktnim sunčevim svjetlom.

Također, dosta se ljudi žali na nekakvo šuškanje prilikom preotresanja mobitela.

Uglavnom večina!

Problem je u nekakvom djeliću kod sim utora, koji ima lufta.

Ne radi se o nikakvom kvaru i vrlo lako se riješi (postavio sam link u nexus 4 temi).

Uglavnom osobno sam to napravio i sve je riješeno.

Kamera je lošija stavka ovog uređaja.

Pogotovo ako si naviknuo na neke od nekih jačih uređaja na našem tržištu.

Osobno nisam toliko nezadovoljan niti me to ne dira previše.

Bitno mi je da tu i tamo mogu zabilježit nekakav trenutak i da mi izgleda pristojno.

A te potrebe mi zadovoljava.

Dajem ti primjer sa uključenom hdr opcijom i primjer bez njega.

Web browsing/pinch to zoom, ako gledamo stock, isto mi je bilo mrvicu bolje na S3.

Jbg. jedino nexus koristi chrome kao stock preglednik.

Ali kažem, ovih dana ide root, pa čemo se malo pozabavit sa svime.

Ali samo otvaranje stranica je uistinu brzo i tu usporedbe sa S3 i sličnima nema.

Koristio sam večinom sve uređaje više klase, koji su kod nas dostupni i mogu reć da sam jako zadovoljan.

Svaki uređaj ima svoje mane i svoje prednosti.

Ovdje se radi o čistom androidu, bez nekakvih điđa, koji prvi dobija update.

Opet, taj čisti android ima i nekakvih nedostataka, ako si naviknuo na nekakve điđe na drugim uređajima.

Na tebi ja da odlučiš što ti paše,a što ne.

Meni je osobno jako drago, što sam nabavio navedeni uređaj.

Prvenstveno jer je prilično fluidan.

hdr on hdr on
hdr off hdr off
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 22:48 (zabranjeniples).
14 godina
zabranjeniples kaže...

Uvijek mi drži više od 2h screen on. 

Jel moze jedno pitanje ne samo u vezi n4 vec androida opcenito, vidim kad se govori o bateriji da se prica da je 3-4h screen on dobro, a ja na iphone 5 sam neki dan imao ppreko 8h koristenja i 16 stand by sto mi se cini da je mnogo bolje od npr. n4???

13 godina

Screen on je kad je ekran upaljen.

Usporedi ekrancinu od n4 (ili bilo kojeg drugog) i usporedi onda koliki je ekran..hm...ekrančičičičičičičičipičić na ip4/5, iphone bi trebao manje trositi. Plus nativno izvodjenje aplikacija bez dalvik vm'a..plus 100 stvari.

ja

0 0 hvala 0
14 godina
bender_007 kaže...

Screen on je kad je ekran upaljen.

Usporedi ekrancinu od n4 (ili bilo kojeg drugog) i usporedi onda koliki je ekran..hm...ekrančičičičičičičičipičić na ip4/5, iphone bi trebao manje trositi. Plus nativno izvodjenje aplikacija bez dalvik vm'a..plus 100 stvari.

A znam al opet n4 ima puno vecu bateriju, ali sta to znaci da bi meni nr. n4 trajao 4x manje??

15 godina

Da li ima netko iskustva sa mobom sa linka??

http://www.gsmarena.com/alcatel_ot_991-4733.php

13 godina
neaktivan

moze jedan prijedlog?

treba mi jedan mobitel koji je jednostavan za mog oca...

nista posebno ne treba samo da baterija malo duze traje, da je malo cvrsci tj da ne crkne nakon jednog malog pada i po mogucnosti da ima malo bolju kameru ali nije toliko bitno...

koji predlazete?

unaprijed hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Virus_sc kaže...

moze jedan prijedlog?

nista posebno ne treba samo da baterija malo duze traje, da je malo cvrsci tj da ne crkne nakon jednog malog pada i po mogucnosti da ima malo bolju kameru ali nije toliko bitno...

koji predlazete?

unaprijed hvala...

http://webshop.vip.hr/vipme/Vipme-kompleti/Vipme-komplet-Samsung-C3520/9824?tab=Product

Ovog si je moj stari kupio i veli da mi je dobar. Mobitel je sasvim dobar, kamera je solidna. Ima i cak dosta veliki ekran i fino izgleda.

13 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Virus_sc kaže...

moze jedan prijedlog?

koji predlazete?

unaprijed hvala...

http://webshop.vip.hr/vipme/Vipme-kompleti/Vipme-komplet-Samsung-C3520/9824?tab=Product

Ovog si je moj stari kupio i veli da mi je dobar. Mobitel je sasvim dobar, kamera je solidna. Ima i cak dosta veliki ekran i fino izgleda.

hvala ti puno bas sam ovo trazio jer mi je i rekao da bi volio da je preklopni a na vipu je tako da nece trebat dekodirati mob...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice