Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.542.956
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
chrispy450 kaže...
mario1990 kaže...
chrispy450 kaže...

aa kakav je ovi: http://www.links.hr/?naziv=smartphone-gigabyte-gsmart-rio-r1-dualsim-gsm-gprs-edge-wcdma-gps-1ghz-ram-512mb-memorija-4gb-4-0-touchscreen-wifi-kamera-5-0-mp-bt-usb-android-4-0-bijeli&option=artikl&id_kategorija=0407&id_artikl=040.700.003

Iskreno ne znam kakav je taj, ne znam nikoga tko ga ima. 

Ee jel on ima dual core? neki govore ima neki kazu nema

Taj Gigabyte model ima Dual Core procesor, ko kaže da nema pa sve piše crno na bijelo fučkaj ga.{#}

mario1990 kaže...

Tu na forumu sam pročitao da je dual core, a na stranici ne piše ništa.

A na kojoj to stranici zapravo di si ti to gledal jel?Smijeh

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/gigabyte-gsmart-rio-r1/180460.aspx?page=0&jumpto=3486470&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
rambox kaže...
chrispy450 kaže...
mario1990 kaže...
chrispy450 kaže...

aa kakav je ovi: http://www.links.hr/?naziv=smartphone-gigabyte-gsmart-rio-r1-dualsim-gsm-gprs-edge-wcdma-gps-1ghz-ram-512mb-memorija-4gb-4-0-touchscreen-wifi-kamera-5-0-mp-bt-usb-android-4-0-bijeli&option=artikl&id_kategorija=0407&id_artikl=040.700.003

Iskreno ne znam kakav je taj, ne znam nikoga tko ga ima. 

Ee jel on ima dual core? neki govore ima neki kazu nema

Taj Gigabyte model ima Dual Core procesor, ko kaže da nema pa sve piše crno na bijelo fučkaj ga.{#}

mario1990 kaže...

Tu na forumu sam pročitao da je dual core, a na stranici ne piše ništa.

A na kojoj to stranici zapravo di si ti to gledal jel?Smijeh

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/gigabyte-gsmart-rio-r1/180460.aspx?page=0&jumpto=3486470&sort=asc&view=flat

sad sta mi je pametnije zte blade iii ili ovaj

Smrdljivi skakavac.
14 godina
neaktivan
chrispy450 kaže...

sad sta mi je pametnije zte blade iii ili ovaj

A cini se gigabytek ;)

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
15 godina
neaktivan
Fox Mulder kaže...

dajte mi preporučite neki mobitel koji na njuškalu mogu naći do 2600kn.

Htc one x, jer s3 ćeš malo teže naći za tu cijenu.

Na ovoj (links) što je kolega stavio.  {#}

De gustibus non est disputandum.
12 godina
protjeran
Pomoć pri odabiru mobitela

dobra vecer....trazim novi mobitel...dosadio mi je xperia U...zelio bi nesto veci ekran, pa sam se orijentirao na galaxy s3 mini, galaxy s advance, htc 8s, xperia P...ugl, nesto u tom rangu, pa me zanima sta vi mislite...zanima me jos dali cu vidjeti veliku razliku u ekranu posto xperia U ima nekih 290ppi dok s3 mini tek 233...dali se na golo oko vide pikseli? hvala. lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
iznad 200 se ne vide golim okom...
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
domac5 kaže...
iznad 200 se ne vide golim okom...

Ne znam baš, ja ih vidim na iPadu(oko 260PPI), tek oko 300 ih više ne mogu vidjeti

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 godina
protjeran

i onda se ja pitam kakav je to ekran na SGS2 sa 217ppi...mora da je nesto ocajno...jer slusam neke recenzije po youtube-u i svi kazu kako se vide pikseli na 233...i ovo me dovodi da se upitam dali mi se stvarno isplati mjenjati mob...ekran od xperije u mi je nekako premali...bas gledam ove 4.0 i to mi je neka zlatna sredina...samo je problem sto od silnih mobitela na trzistu, nema postenih stvari...uzeo sma u obzir sgs3, ali to mi je jednostavno preveliko...4.0 se jos moze donekle staviti u dzep...a ovaj xperia P mi je nekako isti kao U...samo malo nabrijaniji, a htio bi se vratiti na samsung...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Matijasever kaže...

i onda se ja pitam kakav je to ekran na SGS2 sa 217ppi...mora da je nesto ocajno...jer slusam neke recenzije po youtube-u i svi kazu kako se vide pikseli na 233...i ovo me dovodi da se upitam dali mi se stvarno isplati mjenjati mob...ekran od xperije u mi je nekako premali...bas gledam ove 4.0 i to mi je neka zlatna sredina...samo je problem sto od silnih mobitela na trzistu, nema postenih stvari...uzeo sma u obzir sgs3, ali to mi je jednostavno preveliko...4.0 se jos moze donekle staviti u dzep...a ovaj xperia P mi je nekako isti kao U...samo malo nabrijaniji, a htio bi se vratiti na samsung...

Nije tako ocajno, 200PPI izgleda relativno dobro, ali se pikseli definitivno mogu vidjeti. Zavisi kako mob koritiš, koliko ti to smeta, i najbitnije, kakav ti je vid.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 godina
protjeran

a vid mi je odlican...bolje vidim iz blizine nego iz daljine...mozda je to cak i bolje za ovaj slucaj...ipak nitko ne gleda mob na 5 cm od ekrana...sada s ebas mislim dali da malo protegnem odabir na xperiu s...skuplja je ali ovi od prije s ene mogu ni staviti pokraj te masine...

ako bi odabir pao na one prije navedene modele, kojeg bi mi najvise savjetovali?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 23:58 (Matijasever).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Matijasever kaže...

Pixeli se ne vide, . Sgs2 ima odlican display samo mu je kuciste katastrofalno.ako te to toliko muci i ako bas zujis u mob  uzmi si sgs3 ili one x i uzivaj mada ja ne kuzim s kojim ti sposobnostima vidis na xperii pixele al ok

12 godina
protjeran

na mojoj xperiji U pixele ne vidim...ipak je to 290ppi...sutra cu otici do ducana i sam se uvjeriti u te ekrane 4.0 sa rez 800x480...nego kakav je htc 8s...dali win mob 8 ima isto onu foru koja ne dopusta prebacivanje pjesama na mob ako nisu kupljenje? i dali za win, 512 mb su dovoljni za ugodno koristenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Za pjesme ne znam, ali bi WP8 valjda sa 256 MB radil fluidnije neg android. 512 je po pricama korisnika cisto dosta,

.

daniel
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Matijasever kaže...

na mojoj xperiji U pixele ne vidim...ipak je to 290ppi...sutra cu otici do ducana i sam se uvjeriti u te ekrane 4.0 sa rez 800x480...nego kakav je htc 8s...dali win mob 8 ima isto onu foru koja ne dopusta prebacivanje pjesama na mob ako nisu kupljenje? i dali za win, 512 mb su dovoljni za ugodno koristenje?

HTC 8s je ok mob za tu cijenu, koliko ce ti bit ok prelazak s androida na windowse neznam.. imao sam jedno vrijeme lumiu 800 a prije toga mozarta i nije mi bas sjeo windows kao i vjerovatno vecini ljudi koji su koristili android.

12 godina
neaktivan

windows je krs, da ti daju mobitel besplatno onda bi razmislio uzet, a sto se tice pixela ljudsko oko vidi do cca 300 ppi, s tim da je tesko razlikovati recimo 233 i 260 na istom ekranu jer je razlika neznatna ali izmedju 217 i 290 npr je ocita razlika 

12 godina
protjeran

htc 8s mi je privlacljiv zbog izgleda...naravno, to je subjektivna stvar, ali mislim da vecina misli na moj nacin...jedino se i ja toga brinem...imam komp sa win 8 na koji sam se privikao i zadovoljan sam sto sam napravio upgrade, ali ovi mobiteli mi nikako ne lice na uredni sustav...vjerujem da bi ga tesko probavio...od mobitela gore navedenih, najvise bi isao na xperiju P po karakteristikama, ali opet, citam kako je baterija prilicno losa...a meni bi mobitel trebao pokriti barem jedan radni dan, znaci od 6 do 21, i da dodjem doma sa nekih 15% jer sam cijeli dan po faksu, ili na treningu, tako da nemam vremena a ni volje dopunjavati mob...cini mi se da, ako me ovi ekrani nece bas zadovoljit, ostat cu jos na xperiji U...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ekran od SII ne mozes usporediti radi podpiksela. Pogledaj ekran iste dijagonale i rezolucije od DesireaHD pa ces vidjet kolika je to razlika.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Matijasever kaže...

htc 8s mi je privlacljiv zbog izgleda...naravno, to je subjektivna stvar, ali mislim da vecina misli na moj nacin...jedino se i ja toga brinem...imam komp sa win 8 na koji sam se privikao i zadovoljan sam sto sam napravio upgrade, ali ovi mobiteli mi nikako ne lice na uredni sustav...vjerujem da bi ga tesko probavio...od mobitela gore navedenih, najvise bi isao na xperiju P po karakteristikama, ali opet, citam kako je baterija prilicno losa...a meni bi mobitel trebao pokriti barem jedan radni dan, znaci od 6 do 21, i da dodjem doma sa nekih 15% jer sam cijeli dan po faksu, ili na treningu, tako da nemam vremena a ni volje dopunjavati mob...cini mi se da, ako me ovi ekrani nece bas zadovoljit, ostat cu jos na xperiji U...

Da, izgled je stvarno PRIVLAČLJIV.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
15 godina
Matijasever kaže...

Rootas ga i stavis custom rom, cak mislim da ima bas na xda forumu kernel koji ispravi dosta toga pa i baterija traje dosta duze.

15 godina
protjeran

Zadnjih par dana sam naišao na jako zgodne modele, koji se nisu baš spominjali na forumu, ali u cjenovnom rangu do 1500 kn mi se čine kao najbolji izbor. Posebno su mi zanimljivi Evolve FX420 i Gigabyte GSmart GS202, s dvjezgrenim procesorima, a s jednojezgrenim Prestigio 4040 i ZTE Blade III. Problem je što ima jako malo informacija na netu o Evolve i Gigabyte modelu, iako se po specifikacijama čine bolji izbor od jednojezgrenih.

1 Evolve FX420
0 Gigabyte GSmart GS202
0 Neki treći (koji?)
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 11:29 (RaNzO).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Koji od ovih

3 ZTE Blade III
1 Prestigio 4040
1 Neki treći (koji?)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

I jedna mixana anketa...

1 Evolve FX420
1 Gigabyte GSmart GS202
1 Prestigio 4300
10 ZTE Blade III
1 Nešto drugo?

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
cecenac kaže...
Matijasever kaže...

Da, izgled je stvarno PRIVLAČLJIV.

znaci, imam 20 godina, od kojih 16 sam zivio u Italiji i tamo polagao sve skole. sada sam na faksu u Hrvatskoj, ali ponekad izvalim takve neke bisere. Umjesto da cinicno ismijavas moju recenicu, napisi kakva je rijec tocna.

Da se nadovezem na moje prvo pitanje...danas sam po ducanima pogledao nekoliko modela. Iskreno, sucelje od samsung-a mi se ne svidja...brzina uredjaja nije nista veca od moje xperije. ekran je veci i pikseli nisu problem, ali iskreno ti uredjaji nisu vrijedni tih novaca. ako cu nesto novo kupovati, onda dolazi u obzir samo xperia S.

14 godina
neaktivan
Matijasever kaže...
znaci, imam 20 godina, od kojih 16 sam zivio u Italiji i tamo polagao sve skole. sada sam na faksu u Hrvatskoj, ali ponekad izvalim takve neke bisere. Umjesto da cinicno ismijavas moju recenicu, napisi kakva je rijec tocna.

Da se nadovezem na moje prvo pitanje...danas sam po ducanima pogledao nekoliko modela. Iskreno, sucelje od samsung-a mi se ne svidja...brzina uredjaja nije nista veca od moje xperije. ekran je veci i pikseli nisu problem, ali iskreno ti uredjaji nisu vrijedni tih novaca. ako cu nesto novo kupovati, onda dolazi u obzir samo xperia S.

Oprostim nisam te mislio vrijeđat i nisam znao sve te podatke. Ne kaze se privlačljiv nego privlačan :). Šta se tiče uređaja, ovisi kolika ti veličina paše. Ako ti je 3.5" malo, mislim da ce ti nakon nekog vremena i 4.0" postat malo. Xperia S, Galaxy S2, lg 4X HD, htc evo 3D. na njusu sve ok cijene za uređaje.

12 godina
protjeran

Ovdje možete i usporedit cijene po tarifama:

http://cijenemobitela.net

1 0 hvala 0
13 godina

Uzeo ZTE Blade III :D

prezadovoljan sam mob je zakon! 

EDIT: evo taman se ispraznila baterija, ispreforsirao sam mob nesto malo je laggao uz 14 aplikacija mogu reci da sam prezadovoljan sad narucujem preko ebaya maskicu i folijicu :D evo link koga zanima: http://www.ebay.com/itm/MF-Black-Soft-Silicone-Jelly-Cover-Case-LCD-Guard-For-ZTE-Blade-3-III-V889M-/121057675842?pt=PDA_Accessories&var=&hash=item1c2f998a42

Smrdljivi skakavac.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 18:46 (chrispy450).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RaNzO kaže...

I jedna mixana anketa...

Jel moguće da je ZTE Blade III (jednojezgreni CPU) toliko bolji od Evolvea i Gigabytea koji imaju skoro identične specifikacije, osim što imaju dvojezgreni CPU?

15 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
RaNzO kaže...

I jedna mixana anketa...

Jel moguće da je ZTE Blade III (jednojezgreni CPU) toliko bolji od Evolvea i Gigabytea koji imaju skoro identične specifikacije, osim što imaju dvojezgreni CPU?

Ne mora nužno značit da je zte bolji, jednostavno možda ljudi nemaju nikakva iskustva sa tim modelima ^ A nema ni previše informacija o njima. Dok s druge strane dosta ljudi ima blade 3 i većina su zadovoljni sa onim što nudi za svoju cijenu.

Razlog takve ankete je vjerojatno što je zte već provjeren.

De gustibus non est disputandum.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 23:35 (mario1990).
17 godina
RaNzO kaže...
RaNzO kaže...

I jedna mixana anketa...

Taj ZTE model nikako ne može bit bolja kupnja, od Gigabyte GSmart RIO R1 modela nema šanse fučkaj ga.Nevinašce

Ko prvo trebaš znat da je cijena oba otključana uređaja, u slobodnoj prodaji otprilike ista dakle 1400kn.Evo ja ču ti pobrojat razlike u korist Gigabyte, u odnosu na ZTE III Blade koji ove opcije/tehnikalije nema a dalje ti je valjda sve jasno ko nudi bolji paket.Cool

Gigabyte GSmart RIO R1

- prednja kamera

- dvojezgreni procesor

- bljeskalica na stražnjem fotiču

- bolji GPU

- Dual SIM

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
protjeran
rambox kaže...
RaNzO kaže...
RaNzO kaže...

I jedna mixana anketa...

Taj ZTE model nikako ne može bit bolja kupnja, od Gigabyte GSmart RIO R1 modela nema šanse fučkaj ga.Nevinašce

Ko prvo trebaš znat da je cijena oba otključana uređaja, u slobodnoj prodaji otprilike ista dakle 1400kn.Evo ja ču ti pobrojat razlike u korist Gigabyte, u odnosu na ZTE III Blade koji ove opcije/tehnikalije nema a dalje ti je valjda sve jasno ko nudi bolji paket.Cool

Gigabyte GSmart RIO R1

- prednja kamera

- dvojezgreni procesor

- bljeskalica na stražnjem fotiču

- bolji GPU

- Dual SIM

Pa da, zato baš gledam što je to...a ja sam još pitao za onaj jači model GSmart GS202...isplati li se dati ovih 200 kn više za GSmart GS202 pored Ria?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice