Opera mini vs mobile

poruka: 11
|
čitano: 4.227
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Opera mini vs mobile

Koje su razlike između Opere mini i mobile za Android? Imam HTC Explorer.

Trenutno imam Mobile v12 koja teži 25MB, a kolega na istom telefonu ima mini verziju koja je manja od 2MB.

Jel ima kakvih bitnijih razlika među njima, ako nije baš nešto prebacit ću se na nju jer mi je to više od 20MB manje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Opera mini vs mobile

Ima nekih razlika u načinu funcioniranja, odnosno u korištenju. Nisu velike, ali... Ja sam već zaboravio koje su točno te razlike, no instalirao sam obje Opere i kroz neko vrijeme korištenja situacija mi se iskristalizirala - Opera Mini mi je bolje odgovarala pa sam Mobile deinstalirao.

Uglavnom - učini isto. Instaliraj obje, provjeri kako ti je koju verziju koristiti i kad odlučiš koja ti više odgovara, obriši onu drugu.

17 godina
Opera mini vs mobile

Probam večeras pa javim ovdje ako skužim kakve razlike..ako ne, onda se bacam na mini, svaki mb je bitan :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker002 kaže...

Probam večeras pa javim ovdje ako skužim kakve razlike..ako ne, onda se bacam na mini, svaki mb je bitan :D

Opera mobile je ''teža'' jer engine drži na mobitelu, za razliku od Mini koja sve podatke obrađuje u ''cloudu'', tj. u Operinim serverima pa ih tako kompresirane servira tebi. Takvim načinom rada štedi podosta prometa, iz same aplikacije možeš i vidjeti potrošnju, te koliko bi potrošio da ne koristiš Operu mini . Iz istog razloga ima i manje mogućnosti od Opere Mobile, ali većinu od njih niti ne koristiš, pretpostavljam. Opera Mobile ima Turbo mode koji na isti način komprimira podatke pa time štedi promet i ubrzava surfanje, ali je po defaultu isključen. Ukoliko planiraš Operu koristiti za svakodnevno surfanje mobitelom, preporučam Mini verziju, jer je sasvim dovoljna za tako nešto, a štedi promet i brže učitava stranice od ostalih browsera.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012 R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
17 godina
Opera mini vs mobile

Evo malo čačkam po toj mini verziji, i meni koliko treba čini mi se jednako..za FB, BUG, mail, par portala, foruma, sasvim mi je dovoljno. Nisam primjetio nekakav 'gubitak performansi' ili tako nešto, kolko mi se za sada čini radi jednako kao mobile verzija

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Hacker002 kaže...

Evo malo čačkam po toj mini verziji, i meni koliko treba čini mi se jednako..za FB, BUG, mail, par portala, foruma, sasvim mi je dovoljno.

Meni Mini ne skače na prvu nepročitanu poruku na forumu - otvori stranicu s tom porukom, ali ne skoči na samu poruku. Vjerujem da je uzrok negdje u turbo načinu rada, odnosno tome što Opera na svojim serverima konvertira stranice u svoj format (ono o čemu mind_challenge govori). Ne znam je li ista situacija s forumom na Operi Mobile.

17 godina
mbaksa kaže...

Meni Mini ne skače na prvu nepročitanu poruku na forumu - otvori stranicu s tom porukom, ali ne skoči na samu poruku. Vjerujem da je uzrok negdje u turbo načinu rada, odnosno tome što Opera na svojim serverima konvertira stranice u svoj format (ono o čemu mind_challenge govori). Ne znam je li ista situacija s forumom na Operi Mobile.

Evo ja sam probao preko mini verzije i prebaci mi na prvu novu poruku u temi.. :)

15 godina
neaktivan
Opera mini vs mobile

Ja koliko sam shvatio Mini je vise za dummy phone, a Mobile je za smartphone.

Imao sam Mobile i Mini na 5630, C7 i BB i Mobile mi je vise legla zato sto je naprednija u sucelju i u, koliko sam ja skuzio, radu.

Ja ti preporucam Mobile, nauci geste i bit ce ti super. :)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chutac kaže...

Ja koliko sam shvatio Mini je vise za dummy phone, a Mobile je za smartphone.

Imao sam Mobile i Mini na 5630, C7 i BB i Mobile mi je vise legla zato sto je naprednija u sucelju i u, koliko sam ja skuzio, radu.

Ja ti preporucam Mobile, nauci geste i bit ce ti super. :)

Tocno tako , tako sam i ja shvatio sam sam citao opis od Opere Mobile i Opere Mini na Play Storeu..

Koristim Operu Mobile na Nexus s-u i odlicna mi je, probao sam sve browsere.. mozda stavim Chrome kad flasham JB ali ne vjerujem, Chrome malo steka na 1000mhz, dok Mobile radi bez ikakvih zastoja.. 

17 godina
Opera mini vs mobile

Je, sve ovisi koliko prometa imas.... Mobile zdere vise tako da to ne vrijedi za svakoga (dummy ili smart)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Opera mini vs mobile
Opera mini je za brzinsko surfanje s nogu tj. kad netrebaš download,flash,live audio/video,kad nemoras web stranicu vidjeti baš u 'orginalu'
p.s.možeš s njom downloadati neke manje stvari.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice