Novi iPhone 4g

poruka: 114
|
čitano: 39.088
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Novi iPhone 4g

A oni su?

15 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g
Eto Bluetooth je ograničen kako se naprimjer nebi mogle slati pjesme i aplikacije kupljene iz iTunsea. Nisu ga napravili takvog bezveze

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g
Da, apple ima ograničenja, Kada si između ostalog i najveći trgovac glazbom na svijetu onda su ti takve stvari bitne a i korporacijama koje imaju s tobom ugovore. Svejedno, nisam JB svoj ajfon i nemam niti jedan razlog zašto bih to trebao učiniti, so far. Drugi razlog je sto
apple forsira način koji misli da je bolji. mail umjesto bt recimo. brzina i stabilnost umjesto multitaskinga etc. Po meni to za sad funkcionira odlično. Probao sam 5800 i ne kažem da se sa mobom ne može svašta, al iskustvo je loše, dijelom zbog Osa a dijelom zbog lošijeg i nedoraslog hw. Mene i korisnike ajfona ne zanimaju specicikacije nego UI. ili user experience.
A.

0 0 hvala 0
17 godina

True True Cool

17 godina
neaktivan
Dom031 kaže...
Eto Bluetooth je ograničen kako se naprimjer nebi mogle slati pjesme i aplikacije kupljene iz iTunsea. Nisu ga napravili takvog bezveze

Hoces reci da apple pretpostavlja da ces ti raditi nesto nelegalno i zato ti je onemogucio bluetooth? Jel to znaci da apple pretpostavlja unaprijed da su njegovi kupci lopovi? Vrlo lijepo sa njegove strane. Ili mozda zeli da te natjera da muziku kupujes samo od njih i time pravi kravu muzaru od tebe? Isto tako lijepo od njih. Zasto to nije napravio niti jedan drugi proizvodjac telefona? Jel to znaci da drugi proizvodjaci ne paze na legalnost?

17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Da, apple ima ograničenja, Kada si između ostalog i najveći trgovac glazbom na svijetu onda su ti takve stvari bitne a i korporacijama koje imaju s tobom ugovore. Svejedno, nisam JB svoj ajfon i nemam niti jedan razlog zašto bih to trebao učiniti, so far. Drugi razlog je sto
apple forsira način koji misli da je bolji. mail umjesto bt recimo. brzina i stabilnost umjesto multitaskinga etc. Po meni to za sad funkcionira odlično. Probao sam 5800 i ne kažem da se sa mobom ne može svašta, al iskustvo je loše, dijelom zbog Osa a dijelom zbog lošijeg i nedoraslog hw. Mene i korisnike ajfona ne zanimaju specicikacije nego UI. ili user experience.

Zasto bi te apple morao tjerati da koristis mail umjesto bluetootha? Sta to applea briga. Ja ako hocu sliku koju sam ja uslikao da tebi prebacim dok sjedimo u kaficu ja ukljucim blutettoh i prebacim za 15 sec a ti moras otici kupci prikopcati na pc pa na mail pa onda ja to skidati placajuci preskupi GPRS? Zasto to nijedan drugi proizvodjac ne radi nego samo apple. Zasto bi birao stabilnost i brzinu umjesto multitaskinga kad kako ste sami rekla ima brz procesor i OS iz 21 vijeka. Zasto svi drugu imaju oboje i ne vjerujem da se svima telefoni i OS-ovi ruse a samo na apple to radi savrseno. I kako mozes pricati o brzini kad ti moras izaci iz jednog programa da bi uradio nesto drugo pa se vrati u taj prvi program a ja to ne trebam. Ne pricam samo o 5800 ima i drugih boljih telefona na trzistu pa imaju i puni blutetooh i multitasking i sve radi glatko a ne kostaju kao iphone. Pa za te pare se kupi odlicaan lap na kojem radi i multitasking i bluetooth i sve radi perfektno a u iphone to ne moze jer ce se rusti os? Pricam u cijenama u prodavnicama a ne u raznoraznim tarifiama gdje kroz pretplatu namiris punu cijenu. Dajte ljudi ukljucite logiku. Zasto tebe apple tjera na bilo sta na sto te ne tjera ni nokia ni LG ni HTC ni samsung niti bilo ko drugi. CAk te nikakav zakone nikgdje na svijetu ne tjera na to niti tebe niti apple. Apple vas pravi lopovima i budala a vi ga jos pravdate. Nevjerovatno.

17 godina
neaktivan
logic kaže...
Dom031 kaže...

Hoces reci da apple pretpostavlja da ces ti raditi nesto nelegalno i zato ti je onemogucio bluetooth? Jel to znaci da apple pretpostavlja unaprijed da su njegovi kupci lopovi? Vrlo lijepo sa njegove strane. Ili mozda zeli da te natjera da muziku kupujes samo od njih i time pravi kravu muzaru od tebe? Isto tako lijepo od njih. Zasto to nije napravio niti jedan drugi proizvodjac telefona? Jel to znaci da drugi proizvodjaci ne paze na legalnost?

Zato sto niti jedan drugi proizvodjac mobitela nema svoj Music store na kojem zaradjuje jako puno.

Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
neaktivan
logic kaže...
artfull kaže...

Zasto bi te apple morao tjerati da koristis mail umjesto bluetootha? Sta to applea briga. Ja ako hocu sliku koju sam ja uslikao da tebi prebacim dok sjedimo u kaficu ja ukljucim blutettoh i prebacim za 15 sec a ti moras otici kupci prikopcati na pc pa na mail pa onda ja to skidati placajuci preskupi GPRS? Zasto to nijedan drugi proizvodjac ne radi nego samo apple. Zasto bi birao stabilnost i brzinu umjesto multitaskinga kad kako ste sami rekla ima brz procesor i OS iz 21 vijeka. Zasto svi drugu imaju oboje i ne vjerujem da se svima telefoni i OS-ovi ruse a samo na apple to radi savrseno. I kako mozes pricati o brzini kad ti moras izaci iz jednog programa da bi uradio nesto drugo pa se vrati u taj prvi program a ja to ne trebam. Ne pricam samo o 5800 ima i drugih boljih telefona na trzistu pa imaju i puni blutetooh i multitasking i sve radi glatko a ne kostaju kao iphone. Pa za te pare se kupi odlicaan lap na kojem radi i multitasking i bluetooth i sve radi perfektno a u iphone to ne moze jer ce se rusti os? Pricam u cijenama u prodavnicama a ne u raznoraznim tarifiama gdje kroz pretplatu namiris punu cijenu. Dajte ljudi ukljucite logiku. Zasto tebe apple tjera na bilo sta na sto te ne tjera ni nokia ni LG ni HTC ni samsung niti bilo ko drugi. CAk te nikakav zakone nikgdje na svijetu ne tjera na to niti tebe niti apple. Apple vas pravi lopovima i budala a vi ga jos pravdate. Nevjerovatno.

Zašto ti ne shvatiš da mene niti ikoga apple ne tjera na ništa, to je izbor. Oćeš koristiti iPhone sa njegovim "ograničenjima" i prednostima ili nećeš - tvoj izbor. Hvala bogu pa apple nije monopolist po tom pitanju kao što je microsoft de fakto sa svojim officeom i windowsima ( koje moraš imati jer ih koristi 90% lemminga po čitavom svijetu i nikada nisu čuli za nešto drugo niti bi znali otvoriti neki drugi format. ) . Imaš koliko hoćeš brandova i OSeva za telefone pa biraš što ti paše.

Uostalom ako mi baš trebaju neke opcije ili točnije ako ih baš želim mogu napraviti JB ... imam i tu opciju, a to je daleko jednostavnije i manje vremena nego što si ti ili netko izgubio na traženju programa i flešanju nokie ... dakle ... totalno nebitno.

A.
15 godina
neaktivan
Assassin kaže...
logic kaže...
Dom031 kaže...

Zato sto niti jedan drugi proizvodjac mobitela nema svoj Music store na kojem zaradjuje jako puno.

Assassin, uzeo si mi riječ iz usta xD. Apple na iTunseu i App Storeu vjerojatno zarađuje kao neki proizvođači od prodaje svojih mobitela LOL. Ja uopće nekupujem pjesme iz iTunsea tako nego svoje pjesme koje imam na kompu samo prebacim na iPhone tak da Apple svakome pruža izbor i nema tu nikakve krađe. Ako želiš kupi pjesmu ili nešto drugo od nas ako neželiš ok, nečemo ti zabraniti da se koristiš iPodom na iPhoneu.

17 godina
neaktivan

Ako ne vidite razliku izmedju ogranicenja applea i ogranicenja office onda stvarno gubim vrijeme pricajuci sa vama jer tu nema argumentovane rasprave. Zaslijepljeni ste jednim uredjajem koji je odlicna igracka i koji vas pretvara u zombije koji slijepe slijede sto apple kaze i od vas pravi budale i lopove. Kapa dolje appleu sto je uspio sto jos niko nije a to nazalost nije tehnoloski najnapredniji uredjaj nego horda slijeih poklonika koji ne vide dalje od nosa.Ali kao sto i sami rekoste imate izbor a sto dobrovoljno pristajete da vas vuku za nos i unaprijed prtpostavljau da ste  lopovi vas problem. Nema ni smisla vam objasnjavati.

17 godina
Novi iPhone 4g

Evo covjek nas naziva budalama i sljepcima. Pa tko jos koristi bluetooth (osim handfree)?

Ja se ne sjecam kad sam ga  zadnji put koristio (a imao sam mobova i mobova ukljucujuci Nokie).

Sigurno smo znali sto kupujemo, nismo opet toliko glupi...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g
stari meni bi 5800 letila od zid da je dva dana koristim onako sporu sa ekranom koji moram 5 puta pritisnuti da me poslusa :) toliko o tvom izboru. a platio si je vise nego ja ajfon vjerojatno.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ako ne vidite razliku izmedju ogranicenja applea i ogranicenja office onda stvarno gubim vrijeme pricajuci sa vama jer tu nema argumentovane rasprave. Zaslijepljeni ste jednim uredjajem koji je odlicna igracka i koji vas pretvara u zombije koji slijepe slijede sto apple kaze i od vas pravi budale i lopove. Kapa dolje appleu sto je uspio sto jos niko nije a to nazalost nije tehnoloski najnapredniji uredjaj nego horda slijeih poklonika koji ne vide dalje od nosa.Ali kao sto i sami rekoste imate izbor a sto dobrovoljno pristajete da vas vuku za nos i unaprijed prtpostavljau da ste  lopovi vas problem. Nema ni smisla vam objasnjavati.

Aj učini nam uslugu i nemoj više ništa objašnjavat.. jer si pretjera i govoriš gluposti. PEACE!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 15:06 (kero).
17 godina
logic kaže...

Ja bih te zamolio da ipak malo smanjiš korištenje izraza budale i lopovi...to nije primjereno jednoj raspravi na forumu.

Drugo, sad ću postaviti moju situaciju;

Ja sam korisnik tmobile tarifa već pa evo 7 godina i namjeravam i ostati njihov korisnik. 

Sad produžujem ugovor i normalno uzeti ću si novi uređaj, jer sam prodao nokiju 5800 jer nisam bio zadovoljan sa uređajem.

Ja od uređaja tražim:

1. Kvalitetu izrade samog uređaja

2. Kvalitetan, intuitivan i brz OS

3. Tražim kvalitetan i intuitivan i normalno BRZ browser

4. Tražim email podršku

5. Tražim dobar (i lijep :)) muzički player u telefonu sa dovoljnom količinom memorije za muziku (barem 8GB).

6. Tražim GPS navigaciju

7. Tražim veliku bazu korisnika sa velikom količinom foruma gdje mogu pronaći riješenje na svaki eventualni problem

8. Tražim zabavan telefon sa kakvim igrama, jer tu i tamo mi trebaju igre da prikratim vrijeme čekajući nešto.

9. Tražim telefon sa ugrađenom kamerom, jer isto tu i tamo mi se ukaže potreba da nešto na brzinu slikam.

To je otprilike to...

Bluetooth mi stvarno nije potreban, jer i ako budem nešto trebao slati nekome (a to su ekstremno rijetki slučajevi) uvijek imam WLAN i mail ili neki IM software kao što je FRING. (to sam i na 5800 koristio)

E sad, kad znam šta mi treba, znam šta mi ulazi u uži izbor. 

1. Iphone

2. G2 touch (HTC HERO) 

3. T-Mobile Pulse

4. eventualno N97 (iako je isto štekava kao i 5800 tako da ću je maknut sa liste)

5. možda LG BL40

U mojoj tarifi sa zamjenom +club bodova cijene će me izaći ovako:

1. Iphone 3GS 16GB - 498kn

2. G2 Touch  -           1398kn

3. T-Mobile Pulse -      598kn

4. N97 -  čarobnih     2698kn

5. LG BL40 -              1798kn

Eto, i na kraju je zaključak da je moj (i ne samo moj) favorit zapravo i daleko najjeftiniji uređaj u tarifi.

Zaključak je jasan... Iphone 3GS je odabir.

Stvar je vrlo jednostavna. 

16 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

Ma stvar je u tome što Nokia 5800 nije ništa posebno, koristija san je 100 puta i znan kakav je mob, dobar ali nije Bog zna šta. iPhone je bolji 5 puta i točka, sad logic nešto govori o lopovima, krađi, prijevari applea i o tome da postajemo lopovi jer uzimamo taj mob što ga čini pametnim među milijunima budala koji iPhone koriste, u redu tebi se iPhone ne sviđa, misliš da se ne isplati kupit, ok onda ga nemoj uzimat i drži se podalje od njega i zombija koji ga koriste i pročitaj IME TEME u kojoj se ne govori o nokiji 5800 nego o novom iPhoneu 4g koji će poput prethodnika rasturit sviđalo se to tebi ili ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

@logic - ma nema to nikakve veze, barem kod mene, sa zaluđenosti u Apple. Jedini njihov proizvod koji imam je iPhone, al isto tako ne osuđujem ljude koji imaju recimo iMac, MacBook, iPod, iPhone itd. zajedno. Neznam, možda ti ljudi sve te stvari slažu na policu i prave malu zbirku ili najvjerojatnije kupuju njihove proizvode jer su navikli na njihovu kvalitetu i šta ti ja znam (opet ona usporedba sa autima: netko kupuje istu marku automobila više godina zbog upravo istih razloga). Nitko nije toliko lud da pravi budalu od sebe i dopušta da ga netko vara/krade/pljačka i šta već ne.

Ovo sam već rekao, a to je da sam siguran da većina ljudi nije kupila iPhone a da prethodno nije znala što njime dobiva a što gubi, odnosno koje su njegove kvalitete a koji nedostatci iako se većina njih riješi jailbreakom ili aplikacijama iz App Storea.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 15:36 (Dom031).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dom031 kaže...

@logic - ma nema to nikakve veze, barem kod mene, sa zaluđenosti u Apple. Jedini njihov proizvod koji imam je iPhone, al isto tako ne osuđujem ljude koji imaju recimo iMac, MacBook, iPod, iPhone itd. zajedno. Neznam, možda ti ljudi sve te stvari slažu na policu i prave malu zbirku ili najvjerojatnije kupuju njihove proizvode jer su navikli na njihovu kvalitetu i šta ti ja znam (opet ona usporedba sa autima: netko kupuje istu marku automobila više godina zbog upravo istih razloga). Nitko nije toliko lud da pravi budalu od sebe i dopušta da ga netko vara/krade/pljačka i šta već ne.

Ovo sam već rekao, a to je da sam siguran da većina ljudi nije kupila iPhone a da prethodno nije znala što njime dobiva a što gubi, odnosno koje su njegove kvalitete a koji nedostatci iako se većina njih riješi jailbreakom ili aplikacijama iz App Storea.

Sve mu je to već rečeno ali on se s time ne slaže pa je zato najbolje ne gubit vrijeme na bespotrebne rasprave, koje ionako nemaju veze sa temom.

16 godina
odjavljen
artfull kaže...
stari meni bi 5800 letila od zid da je dva dana koristim onako sporu sa ekranom koji moram 5 puta pritisnuti da me poslusa :) toliko o tvom izboru. a platio si je vise nego ja ajfon vjerojatno.

Više su ove rasprave svima počele ić na živce. Niti je iPhone nešto iznad niti je neki drugi mobitel nešto iznad, postoje činjenice, a sve ostalo je flame. Na ovu temu ne bi ni reagirao, ali ovo što si napisao jednostavno nije istina. 5800 je dovoljno jednom pritisnuti, a ti natpisi o nereagiranju TS-a su čisti proizvod navuke nekih korisnika na kapacitivni TS i manjak volje da 3 minute čačkaju po mobitelu dok se naviknu. To je isto kao da netko napiše da iPhone sam otvara aplikacije jer nije navikao da TS reagira kad je prst 0,3 mm od ekrana.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
artfull kaže...

Više su ove rasprave svima počele ić na živce. Niti je iPhone nešto iznad niti je neki drugi mobitel nešto iznad, postoje činjenice, a sve ostalo je flame. Na ovu temu ne bi ni reagirao, ali ovo što si napisao jednostavno nije istina. 5800 je dovoljno jednom pritisnuti, a ti natpisi o nereagiranju TS-a su čisti proizvod navuke nekih korisnika na kapacitivni TS i manjak volje da 3 minute čačkaju po mobitelu dok se naviknu. To je isto kao da netko napiše da iPhone sam otvara aplikacije jer nije navikao da TS reagira kad je prst 0,3 mm od ekrana.

Da, kad se navikneš na kapacitivni ekran i na mogućnost da sa prstom bez problema ubodeš recimo "teme koje pratim" na bug stranici otvorenoj u cijeloj veličini ekrana, a to je možda 1% i manje ekrana ...  ( dakle , laganim dodirom ) onda ti je ekran od 5800 neprihvatljiv za precizno korištenje prstima. Ne kažem da je sa stylusom neprecizan, al ja ne želim stylus. Osim toga brzina reakcija OSa i brzina browsera i općenito, te uopće logika i fluidonost korištenja su za mene i veliku većinu ljudi koji isprobaju jedno i drugo daleko na strani iPhonea. Pretpostaviti ću da je tebi, Logicu i još nekima nokia bolja, u redu, to je vaše mišljenje, vama je bolja. Može kraj rasprave što se mene tiče.

A.
16 godina
odjavljen
Novi iPhone 4g

Nokia ima precizniji TS, meni nije problem kliknit, a ako nekom je, dvoklik na ekran zumira taj dio. Apple radi nagađanje i moram priznati da su taj dio koda odradili jako dobro. Meni Nokia 5800 nije bolja općenito, ali za moje potrebe je definitivno bolja što se funkcija tiće, a da ne govorim da je korištenje iPhone-a jednom rukom pain-in-the-ass.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Novi iPhone 4g

Nokia 5800 nije ni do koljena Iphoneu jer nokia je usporena i ima 50 puta manje aplikacija nego Iphone pa kako to uopće možete uspoređivat iako Iphone nije savršen i on ima svojih mana ali ih ima više Nokia 5800 :)

Iphone nema bluetooth jer on ima app store i itunes i preko toga zarađuje a šta će ti bluetooth kad imaš komp i skidaj muziku i slike video itd (jedino ako oćeš da ti frend pošalje nešto :S )

Al svejedno je bolji Iphone Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2010 21:00 (hackboy).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g
Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi iPhone 4g

Evo sve sto imam reci za iPhone je na slici :D  a et niko nije spomenia android pa eto slika :D

khm trollanje na stranu :D vidim da se kao svaka iPhone tema i ova pretvorila u to da se useri prepiru koji je mobitel ili OS bolji Smijeh

A sto se tice teme topica sad 

meni osobno ne izgleda lose mobitel (ako ce uopce izgledat tako kao ovaj sto je pronađen... mozda se apple predomisli pa promjeni izgled ) i sto se tice specifikacija na gsmareni uffffff  "Internal 64/80 GB storage" :D sto bi dao da moja Desi ima bar 32gb

Kada smo se upoznali, ljubav si mi dala i zajedno smo godinama, kakva sam budala! Došla si da živiš kod me, reko nema frke! Al kad sam video šta radiš, slomio ti ruke!
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 15:58 (Keiichi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja ga kupujem čim izađe :)) samo me zanima ak neko možda zna dal će bit od 32 i 64 gigabajta?? mislim...da nebi bio samo od 64 jer mi fkt netreba tolko memorije :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice