da znam tu je neki reka da ce je imat al reko sigurno nece dobiti tipkovnicu kuzis
da znam tu je neki reka da ce je imat al reko sigurno nece dobiti tipkovnicu kuzis
tipke mogu biti virtualizirane, npr. da se za skretanje koriste kutovi ekrana (kao sto je sada na igri NFS:Undercover na WinMO platformi).
@ja00022 - Misliš na iControlPad? Njima sam slao mail da objave neke nove podatke na stranici no čini se da su malo zapeli u procesu...
Pudge - Poznato svima, no to je toliko nespretno da je to strašno. Probaj igrati Assassin's Creed pa ćeš shvatiti.
32GB and 16GB storage (up from the current 16GB and 8GB models)
$199 and $299 price points to be maintained
3.2-megapixel camera (up from the current 2-megapixel camera)
Video-recording and editing capabilities
Ability to send a picture & video via MMS
Discontinuation of the metal band surrounding the edge of the device
OLED screen
1.5 times the battery life of the current models
Double the RAM and processing power
Built-in FM transmitter
Apple logo on back will glow
Rubber-tread backing
Sleeker design
Built-in compass
The camera, GPS, compass and Google map combined will identify photo and inform about photo locations
Turn-by-turn directions
to su specifikacije navodno novog iphona.....engadet
32GB and 16GB storage (up from the current 16GB and 8GB models)
$199 and $299 price points to be maintained
3.2-megapixel camera (up from the current 2-megapixel camera)
Video-recording and editing capabilities
Ability to send a picture & video via MMS
Discontinuation of the metal band surrounding the edge of the device
OLED screen
1.5 times the battery life of the current models
Double the RAM and processing power
Built-in FM transmitter
Apple logo on back will glow
Rubber-tread backing
Sleeker design
Built-in compass
The camera, GPS, compass and Google map combined will identify photo and inform about photo locations
Turn-by-turn directions
to su specifikacije navodno novog iphona.....engadet
je da svakako mozda tak i stvarno bude ima puno logike
nije moguće da je u americi 3000 kn iphone 3g ako je tu 4000 u americi je još eftiniji košta bar 2500kn
hahahaha kakve su ovo gluposti?
prvo imat ce 5mpx kameru. I jos puno netocnih navoda ste rekli ali mi se sad neda pisat. Ja sam vlasnik 2G-a i htio sam kupit 3GS ali cu sad cekat 4G.
Takoder u Americi novi iPhone 3G dode 1500 KN.
Mislim da mobitel bez:
-blututa
-kameron minimalno 5 megapiksela i bljeskalicom
-izmjenjivom baterijom
-memory stickom
... nije mobitel...
Ajde Ejpl daj napravi taj Ajfon kako se spada da si ga kupim...
Mislim da mobitel bez:
-blututa
-izmjenjivom baterijom
-memory stickom
... nije mobitel...
1.) iPhone ima Bluetooth.
2.) Uvali ti to u 12.3 mm.
3.) Nema previše koristi, bolje da naprave izdržljiviju bateriju.
4.) 16 ili 32 GB je sasvim dovoljno za pristojnu kolekciju glazbe koju trenutno slušaš (The Beatles 2009 Remasters FTW!) i nekoliko filmova, i dvadesetak aplikacija.
Da, nije mobitel... više je od mobitela.
Mislim da mobitel bez:
-blututa
-izmjenjivom baterijom
-memory stickom
... nije mobitel...
4.) 16 ili 32 GB je sasvim dovoljno za pristojnu kolekciju glazbe koju trenutno slušaš (The Beatles 2009 Remasters FTW!) i nekoliko filmova, i dvadesetak aplikacija.
1.) Nema prijenosa podataka preko Bluetootha
2.) Ako SE može u Satio staviti 12.1 Mpix u 13mm (računajući poklopac za kameru) onda bi trebali oni moći 5 Mpix (pod uvjetom da nisu nesposobni)
3.) Iako ne vadim bateriju iz mobitela (zašto i bi?) ovo bi svakako bilo korisno.
4.) Slažem se
Blic bi svakako bio koristan... ali kamera veće rezolucije?! To su ionako sitni, šumavi čipovi koji ionako gube na rezoluciji zbog traljave sitne leće ispred
Te 12Mpx su markentiški trik, čak i u kompaktnim fotoaparatima, a o mobitelima da i ne govorimo
2.) Ako SE može u Satio staviti 12.1 Mpix u 13mm (računajući poklopac za kameru) onda bi trebali oni moći 5 Mpix (pod uvjetom da nisu nesposobni)
3.) Iako ne vadim bateriju iz mobitela (zašto i bi?) ovo bi svakako bilo korisno.
4.) Slažem se
1.) Snađi se - jailbreak. Ne gubiš garanciju, prije eventualnog odlaska u servis napraviš restore.
2.) Tu vjerojatno imaš pravo. No, kao što je netko rekao - koliko tu ima smisla povećavati rezoluciju? Ne znam.
3.) Imaju svoj koncept kojega se ne žele odricati, a nije niti prijeko potrebno da ga se u ovom slučaju odreknu.
4.) Slažem se sa tvojim slaganjem.
4.) Slažem se
1.) Snađi se - jailbreak. Ne gubiš garanciju, prije eventualnog odlaska u servis napraviš restore.
2.) Tu vjerojatno imaš pravo. No, kao što je netko rekao - koliko tu ima smisla povećavati rezoluciju? Ne znam.
3.) Slažem se.
1.) To je kao da ja izjavim da windows 7 imaju mogućnost konstruiranja zgrada i renderiranja njihov prikaza u okolini zato jer ti možeš instalirati neki simpatični program po imenu AutoCad. Windowsi nemaju tu mogućnost u sebi, kao što nema iPhone prijenos podataka preko BT i to je jedino što me zanima, a ne to da se to može naći negdje u šumi ili drugdje i da li se to može osposobiti voodoo magijama ili nečim trećim.
2.) Nisam govorio o smislu povećavanja rezolucije - samo sam ti rekao da je to itekako moguće (čak i više nego što si ti zahtijevao)
4.) Slažem se
3.) Imaju svoj koncept kojega se ne žele odricati, a nije niti prijeko potrebno da ga se u ovom slučaju odreknu.
1.)kj jaillbreakom se može salt preko bluetootha?
2.)5mpx je dovoljno, al ne neka shrot nego malo kvalitetnija kamera - nije sve u rezoluciji (uspordite 5mpx od n97 i od samsung soul)
3.)nije meni dovađenja baterije, ma kud da nosaim tucet baterija sa sobom i da ih mjenjam - bitno je produžiti autonomiju i to značajno, pogotovo uz toliku memoriju i tolkioa aplikacija za zabavu
4.)slažem se sa tvojim složnim slaganjem
Blago vam se kad uz sva ostala čuda na iPhoneu koristite superspori plavozub za prijenos podataka a kamera na 3GSu ima puno bolje fotke od većine mobitel kamerica sa duplo većim brojem megapixela i puno bolje boje a da ne govorim o brzini autofokusa.
Inače kad idem nešto zabilježit nosim video kameru a ne mobitel, ne treba mi golema mutna fotografija rezolucije 12MP ili supertreskava HD snimka kakve sad omogućuju ti 12MPelni vrhunci tehnologije mobitel kamera.
to bogme je
al kada ja oću nešto snimt,
1. nemam kameru uopće
2. neznam kada nešto isksne a mob uvijek imam kod sebe pa mi je bitno
3,2 mpx najbliže što sam našao je QXGA rezolucija što je 2048x1536 što je dovoljno za svašta
Blago vam se kad uz sva ostala čuda na iPhoneu koristite superspori plavozub za prijenos podataka a kamera na 3GSu ima puno bolje fotke od većine mobitel kamerica sa duplo većim brojem megapixela i puno bolje boje a da ne govorim o brzini autofokusa.
Inače kad idem nešto zabilježit nosim video kameru a ne mobitel, ne treba mi golema mutna fotografija rezolucije 12MP ili supertreskava HD snimka kakve sad omogućuju ti 12MPelni vrhunci tehnologije mobitel kamera.
Onda mi nađi to čudo na iPhoneu za koje bi mogao lakše poslati prijatelju sliku ili dvije na njegov mobitel.
Ja govorim s stajališta ugradnje u mobitel, a ne s stajališta provjere i usporedbe kvalitete slika. Random je rekao kako bi ugurali 5Mpix kameru u toliko debelo kućište - to je itekako moguće, čak i veće kamere se može staviti.
Mislim da mobitel bez:
-blututa
-izmjenjivom baterijom
-memory stickom
... nije mobitel...
Paolo je rekao sve sta bi i ja rekao,Ajfon zasad nije ni m od mobitela...
Koja je razlika izmedju 3G, 4G?
Koja je razlika izmedju 3G, 4G?
3g omogućavaju teoretsku propusnost podatako do 7.2 MBps a 4g do 50 MBps
uz to 4g je stabilniji i napredniji po protokolima
Ovakvi su mi najbolji. Ma ti ces stari moj imati uvijek 2G jer ce kad izadje 4G u najavi biti 5G, a ti i takvi kao ti ce uvijek cekati i cekati i nikad nista kupiti.
Ovakvi su mi najbolji. Ma ti ces stari moj imati uvijek 2G jer ce kad izadje 4G u najavi biti 5G, a ti i takvi kao ti ce uvijek cekati i cekati i nikad nista kupiti.
Ja sebe tješim sa "dobro tata mi nije kupio 3GS al će mi 4G sigurno kupit!"
jednako kao kad sam ga žicao 2G sam trebao dobit 3G a za 3G sam trebao dobit 3GS....
al pošto vidim po vjestimaa na bugu Apple počinje raditi ugovore s drugim operaterima, a kad to bude kod nas, T-mobile neće moći nabiti astronomske cjene, a i drugi operater će biti jeftiniji
stari mi prvenstveno nije htjeo kupiti jer mu je 150 kuna mjesečno previše a uz to moraš platiti 2800kn
Mislim da mobitel bez:
-blututa
-izmjenjivom baterijom
-memory stickom
... nije mobitel...
1) Ima ali namjerno ogranicene funkcionalnosti. Zast je to jedino na iphoneu tako?
2) Svi ostali su uvalili i kakve veze ima debljina telefona sa rezolucijom. Chip sa vise MP nije deblji nego gusci
3) Sta kad ti crkne baterija?
4) Sta ako ti zatreba?
Poenta nije da li ti je dovoljno ili ne nego u funkcionanosti.
Nije mobitel nego preskupi poluproizvod.
1) Ima ali namjerno ogranicene funkcionalnosti. Zast je to jedino na iphoneu tako?
2) Svi ostali su uvalili i kakve veze ima debljina telefona sa rezolucijom. Chip sa vise MP nije deblji nego gusci
4) Sta ako ti zatreba?
1.) to ni ja ne kontam - čemu ugraditi potpuno funkcionalni bluetooth modul i ograničit mu korištenje a svi kukaju da bi bluetooth? briem da je to da se prodaje mjuza s iTunesa a ne d ase šalje i prima uokolo ili da su sve odma ugradili u mob iduća verzija se ne bi prodavala
3.)aj mi reci da ti za svoj mob nosiš rezervne baterije sa sobom uokolo
4.)izbrišeš onono kj ne koristiš
Ako ti mobitel pade u more ili u vodu, vađenje baterije u roku odmah je osnovni preduvjet za spas. Ako mobitel ima memorijsku, u većini slučajeva memorijska preživi.
4) Sta ako ti zatreba?
1.) to ni ja ne kontam - čemu ugraditi potpuno funkcionalni bluetooth modul i ograničit mu korištenje a svi kukaju da bi bluetooth? briem da je to da se prodaje mjuza s iTunesa a ne d ase šalje i prima uokolo ili da su sve odma ugradili u mob iduća verzija se ne bi prodavala
3.)aj mi reci da ti za svoj mob nosiš rezervne baterije sa sobom uokolo
4.)izbrišeš onono kj ne koristiš
Ne nosim ali ako mi crkne kupim drugu i zamijenim a sta ces ti? Sta ako mi treba navigacija dok planinarim a imam je vec u mobu? Kupim dodatnu bateriju i produzim vrijeme trajanja navigacije. Sta ako ti upadne u vodu kao sto je meni upala nokia 7650 mislim prije pet godina? Ja izvadio bateriju osusio mob preko noci i dan danas veselo radi.
Poenta je da ja to mogu a ti ne mozes jer te je apple ogranicio bez pravog razloga osim da od svojih korisnika napravi kravu muzaru i da za svaku glupost ti treba applestore i/ili njhov servis.
Sto se tice ovog prvog upravo je tako a ti meni reci jel to fer i korektno prema korisnicima i kupcima? Ne ugradjuju funkcije koje su godinama ugradjene u sve ostale glupe i pametne mobitele. Pokusaj se sjetiti ijednog moba koji je na trzistu da nema puni bluetooth pa cak i oni sto se dijele za kunu. Ako nista drugo samo radi toga ja ga ne bih uzeo. Iz principa.
Ne nosim ali ako mi crkne kupim drugu i zamijenim a sta ces ti? Sta ako mi treba navigacija dok planinarim a imam je vec u mobu? Kupim dodatnu bateriju i produzim vrijeme trajanja navigacije. Sta ako ti upadne u vodu kao sto je meni upala nokia 7650 mislim prije pet godina? Ja izvadio bateriju osusio mob preko noci i dan danas veselo radi.
Poenta je da ja to mogu a ti ne mozes jer te je apple ogranicio bez pravog razloga osim da od svojih korisnika napravi kravu muzaru i da za svaku glupost ti treba applestore i/ili njhov servis.
Sto se tice ovog prvog upravo je tako a ti meni reci jel to fer i korektno prema korisnicima i kupcima? Ne ugradjuju funkcije koje su godinama ugradjene u sve ostale glupe i pametne mobitele. Pokusaj se sjetiti ijednog moba koji je na trzistu da nema puni bluetooth pa cak i oni sto se dijele za kunu. Ako nista drugo samo radi toga ja ga ne bih uzeo. Iz principa.
Mozda bas iz tog razloga je iPhone toliko popularan. Jer je drugaciji. Svi se zale oko tog bluetootha, sta ce vam to. Sada ako zelite slati slike imate mail, stickove, pjesme se lako nadu na netu, jest da nebi bilo lose da je on gore ali ne fali pretjerano. Isto je bilo kada je sa starim firmwareom (2.0) kada nije bilo MMS funkcije, svi su se zalili. I evo sada MMS-a i cemu on, ja osobno poznajem jako malo ljudi koji se koriste time.
Bateriju na mobu nisam nikada mjenjao tako da mi je cist svejedno ak se mjenja ili ne. Ak ti upadne u vodu... jbg sad. Sve u svemu ne razumijem iPhone mrzitelje. Ljubomora il?
Ne bi vjerovao ali iPhone je jako čvrst i robustan uređaj. preživi bez problema kratki uron u vodu. To što se baterija ne vadi ima utjecaja na čvrstoću kučišta i osobno mi ne smeta, većina mobitela mi je prvo ( gotovo svi ) pukla na vratima za bateriju. Ako ti treba nova baterija, daš je u servis i vrate ti ga sa novom baterijom, No za dvije godine kad mi istekne ugovor kupiti ću vjerojatno novi uređaj, kao i 90% korisnika.
Bluetooth ... kad nekom trebam poslat nešto zapravno imam mail koji na ajfonu radi jednostavno i brzo ... nažalost većina na ostalim mobitelima nemaju mail ili ga nezaju namjestiti kako spada. Inače ako ti je bluetooth neophodan ( za slanje pisdarija ) ili nećeš kupiti ajfon ili ćeš ga jailbrejkati.
iPhone je izvstan uređaj, ima mana kao i svi al bluetooth to nije. Baterija uz normalno korištenje ne traje duže od 1 dan i to može biti jedini dealbrejker razumnome kupcu ... sve ostalo što se nabraja kao mana ne stoji ... multitasking - iznomno kod korištenja im aplikacija ima logike, za sve ostalo je samo trošenje baterije i resursa, u realnosti rijetko zatreba kod skajpa recimo jer se prespaja u sekundi, ukoliko je nekome neophodno ( nije nikom ) ima jailbreak. fotoaparat / kamera - upotrebljiv za snapshotove, za sve ostalo je ionako potreban aparat, megapixeli nemaju nikakvog smisla sa minjaturnim plastičnim lećama i otpatcima od senzora. bluetooth - jedino za što se realno koristi je slanje sličica i pisdarija ili muzike, zbog muzike je i iskopčan, za slanje se može koristiti mail iako vidim da jailbrejkani ajfonovi imaju i tu mogućnost ... ja ga nisam jailbrejkao jer mi za sad nikada nije zatrebalo ništa od navedenog a pretpostavljam da i neće ...
Sve su to solidni telefoni, osobno preferiram iPhone zbog OSa i podrške ( appstore ) i kvalitete izrade.
Što se iPhone 4g tiče, sve su puka nagađanja, ne postoji nikakva provjerena informacija. Sa sigurnošću se može jedino očekivati brži procesor, više memorije ( 64Gb ), i gotovo sigurno napredniji ekran ... sve ostalo je lista želja.