Nokia X6

poruka: 39
|
čitano: 12.252
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nokia X6

Nokia je predstavila novi "glazbeni" mobitel jednostavno nazvan X6. Zaslon je veličine 3.2" i rezolucije 640x360. U Nokiji je smatraju nasljednikom popularnog 5800 XpressMusic modela. Najveće razlike u odnosu na prethodnika su: capacitive touchscreen (izvor za ovu informaciju nalazi se ovdje) , kamera od 5Mpx i čak 32GB interne memorije. Mislim da nije potrebno naglasiti i da će ova nokiu pokretati Symbian S60v5. Što se hardverske dijela tiče sve je praktično isto kao kod modela N97 (osim, naravno, tipkovnice) -> 434Mhz procesor, 128MB RAM-a itd.

Također su i predstavljeni Nokia X3 i N97 Mini pa koga zanima neka malo progugla.

Ovdje imate kratki video gdje prikazuju sučelje X6 modela i nešto malo o X3 modelu ->

I na kraju par slika. Mišljenja sam da ovaj mobitel ni izgledom a ni performansama nije do koljena Samsungovom Omnia HD mobitelu.

EDIT: Zaboravio sam reći da se izlazak očekuje krajem ove godine i da je očekivana cijena 459€.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 19:10 (scorpion667).
Moj PC  
2 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
Nokia X6

to je sigurno novi hit

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia X6

se oj dopada i jedva cekam da izađe mozda razmislim da ga kupim jer 460eura za ovakav mob i nije nes puno ocekivo sam puno vise negdje oko 600-700... Smijeh

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nokia X6
damian123 kaže...

se oj dopada i jedva cekam da izađe mozda razmislim da ga kupim jer 460eura za ovakav mob i nije nes puno ocekivo sam puno vise negdje oko 600-700... Smijeh

To ti je bez poreza i tih s*anja, vjerojatno ce tolko i kostati koliko si inapisao...

meni su ti nokiini TS mobiteli svi isti, 5800, 5230, 5530 i sada ta X6. Svi imaju na istom mjestu za zakljucati mob, za sim karticu turnut, tipke za glasnocu...

17 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

meni su ti nokiini TS mobiteli svi isti, 5800, 5230, 5530 i sada ta X6. Svi imaju na istom mjestu za zakljucati mob, za sim karticu turnut, tipke za glasnocu...

Pa? Još bolje! Zašto tražiti?

Ko da sad u autu tražim ključanicu za paljenje....

On topic, ovaj X6 djeluje solidno. Nadam se da će ih i Tele2 imat u ponudi Osmijeh

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!
16 godina
neaktivan
Nokia X6

napokon capacitive touchscreen, al mi se ne dopada dizajn

Linux 1: 0 Windows
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nokia X6

XM5800 što je trebao biti, makar mi se XM5800 po izgledu više sviđa.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nokia X6

Jel moze netko objasniti koja je fora s tim capactive touchscreenom? Znam da ih ne mozes dirati noktima, stylusom ni nicim drugim osim golog prsta, a i igrao sam se malo sa iphoneom u t-centru i nije mi djelovao posebno precizno, pa me zanima zasto je tolko bolji od resistive ekrana?

0 0 hvala 0
17 godina
macgyver kaže...

Jel moze netko objasniti koja je fora s tim capactive touchscreenom? Znam da ih ne mozes dirati noktima, stylusom ni nicim drugim osim golog prsta, a i igrao sam se malo sa iphoneom u t-centru i nije mi djelovao posebno precizno, pa me zanima zasto je tolko bolji od resistive ekrana?

Osjetljiviji je. Meni je rezistivni na xm5800 sasvim OK može i prstom i stilusom šta god, scroolam bez problema. Moj frend ima lg cookie i tamo je TS jako loš, scroolat skoro ni nemožeš kako je loš.

A i mogao bi potražit prvo na google-u pa onda pitat.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 19:08 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Radi na principu prijelaza struje iz tvojeg tijela na ekran...............ja i frend iz škole, obojica hardcore jabučari smo uživajući u predavanjima matematike i fizike otkrili da radi s parkericama (samo Vector, Jotter ne radi), odnosno radi s metalnim predmetima ako ih držiš blizu dijela kojim dodiruješ ekran

Vir prudens non contra ventum mingit...
17 godina
odjavljen
Nokia X6

Resistivni je potrebno pritisnuti, dok kapacitivni je dovoljno dodirnuti, ali je neprecizniji. Onaj tko ima jako suhe ruke bi se trebao kloniti kapacitivnih. Ja nisam probao kapacitivni TS zimi, ali touchpad (u osnovi kapacitivni TS bez ekrana) na laptopu zimi baš i ne reagira na moje prste.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nokia X6

Nezz.... ja bi kupio tu novu nokiu x6 pa me zanima ako je netko ima i dal šljaka?????'Bogatašdal vrijedi tih novaca

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
mini...rossi kaže...

Nezz.... ja bi kupio tu novu nokiu x6 pa me zanima ako je netko ima i dal šljaka?????'Bogatašdal vrijedi tih novaca

Pun ti je net review-a pa citaj. Evo ti lose strane ukratko:

"...we simply must point out the Nokia X6 is probably the most heavily overpriced handset on the market today..."

"If we disregard its music capabilities, the Nokia X6 can hardly be called a truly competitive device..."

"We experienced performance slowdowns in most areas, but particularly when viewing large web pages, loading a stuffed contacts book, and watching videos."

"All told, there is no room for a device like the Nokia X6 on the market today, at least not now and not it the this particular price range." 

"The S60 UI is neither user-friendly nor attractive enough to rival the best in class. The core functionality is all there but when we are talking about that much money, only covering the basics just doesn't cut it."

"The Nokia 5800 XpressMusic, 5530 XpressMusic and the 5230 might be placed in a much lower segment but they do match most of the X6 functionality and cost a lot less."

Ovo zadnje mislim da je najvaznije za primjetiti, osim kapacitivnog ekrana vrlo malo ga razdvaja od puno jeftinijih nokija. Za konkurirat u cijenovnom segmentu u koji su ga stavili nokija mora debelo upgradeat i hardware i software.

17 godina
moderator

Da, X6 je samo prepakirana 5800 XM, s kapacitativnim ekranom identicne rezolucije i velicine (na GSMAreni se zale da je jako slabo vidljiv pod Suncem, slabije nego na 5800), 5 megapikselnom kamerom i 32 gigabajta interne memorije. Da bar ima brzi procesor... Preskupo u odnosu na 5800 XM za to sto nudi.

17 godina
mbaksa kaže...

Da, X6 je samo prepakirana 5800 XM, s kapacitativnim ekranom identicne rezolucije i velicine (na GSMAreni se zale da je jako slabo vidljiv pod Suncem, slabije nego na 5800), 5 megapikselnom kamerom i 32 gigabajta interne memorije. Da bar ima brzi procesor... Preskupo u odnosu na 5800 XM za to sto nudi.

Nokia je malo pretjerala sa prepakiravanjem 5800XM...

Ovo je stvarno skupo, preskupo za ono sto nudi.

Trebali su rade iskoristiti tu radnu snagu da sto prije izdaju neki MeeGo uredaj.

- Psiho246
15 godina
neaktivan

hvala ti puno

16 godina
neaktivan
Nokia X6

o čem vi pričate, pa u t-mobileu je 5800 skuplji neg x6 ?!?!?

ja sam ubo x6, prezadovoljan

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
darQ96 kaže...

o čem vi pričate, pa u t-mobileu je 5800 skuplji neg x6 ?!?!?

ja sam ubo x6, prezadovoljan

Mi pricamo o 5800 XM, a ne o 5800 Navigation Edition. Onu prvu vise nemaju u ponudi, ova druga im je ostala jer je nitko nece kupiti jer je preskupa, posto su Ovi Maps sad besplatni, pa za veliku razliku u cijeni dobijes jedno veliko nista. Ajde, dobijes auto-punjac za mobitel i drzac, ali to ne vrijedi razlike u cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 14:20 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
Pwner kaže...

Ja sam isto ubo nokiu x6 prezadovoljan jos dobio i zvucnik hehe

Ovakvi ljudi su mi najjači.. Procitao sam da cekas novi iPhone, hm.. vjerojatno ces ga sutra imati u "rukama"..LOL.. obratite malo paznju moj pc, kod x6 iliti pwner

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 16:41 (Kruno_21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pwner kaže...

Ja sam isto ubo nokiu x6 prezadovoljan jos dobio i zvucnik hehe

Ovakvi ljudi su mi najjači.. Procitao sam da cekas novi iPhone, hm.. vjerojatno ces ga sutra imati u "rukama"..LOL

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nokia X6

evo ovako da ne otvaram novu temu zanima me samo cijena mobilnog uređaja nokia x6 16 gb jer navedeni primjerak ima npr vise cijena tako npr u tele2 pise da je 2990 , u vipu 2300,a u protisu 3600???????????

jel bi mi mogao neko reci točnu cijenu???

hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lukavac kaže...

evo ovako da ne otvaram novu temu zanima me samo cijena mobilnog uređaja nokia x6 16 gb jer navedeni primjerak ima npr vise cijena tako npr u tele2 pise da je 2990 , u vipu 2300,a u protisu 3600???????????

jel bi mi mogao neko reci točnu cijenu???

hvala!

Pa sve ti ovisi o pretplati, trebaš gledati cijenu samog uređaja. 

15 godina
neaktivan

pa to sam i gledo al svugdje je ralicito i znali ko tocnu cijenu??????????????

17 godina
moderator
lukavac kaže...

pa to sam i gledo al svugdje je ralicito i znali ko tocnu cijenu??????????????

Pwner, jesi to ti? Ili si samo jos neki tip koji se pravi glup? Nokia X6, kao ni jedan drugi mobitel, nema "tocnu cijenu".

15 godina
neaktivan

sta ti trabunjas gluposti zanima me da li moze bit nokia x6 2330kn ili je to samo jos neko sranje u nizu od vipa

16 godina
protjeran
Nazovi vip pa pitaj.
16 godina
neaktivan

i da je kupim ful da bi je kupio u nasim centrima ili jos gore na preplatu?! neznam tko bi normalan to kupio na preplatu? ili jos gore koliko soma i soma kn samo uredaj.

ma to treba narucit,lijepo je tu ebay. ako nista zvat strica u americi neka kupi tamo za 3 puta manje para i posalje xD

15 godina
protjeran
Nokia X6

može netko mišljenja, iPhone 3 G 8 GB ili Nokia X6? jer razmišljam da zamjenim se, ja imam iPhone

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

meni je bolja NOKIA X6 od iphona makar iphone ima vise mogucnosti x6 je brzi i pouzdaniji barem meni :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 19:47 (lukavac).
16 godina
neaktivan
lukavac kaže...

meni je bolja NOKIA X6 od iphona makar iphone ima vise mogucnosti x6 je brzi i pouzdaniji barem meni :)

zar nije bolji Iphone!? Prodas ga kupis sebi X6,curi X6 i svi sretni :D

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice