Nokia N900 ili HTC Legend

poruka: 52
|
čitano: 10.585
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Nokia N900

http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-telefoni/-/phone/1632

Cijena slobodnog uređaja 4499.00kn

Cijena uz pretplatu Vip Ideal 50/Sve za mene (30/75) uz ugovor na dvije godine 1899.00kn

Cijena na njuškalu min. 2700

HTC Legend

http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-telefoni/-/phone/1683

Cijena slobodnog uređaja 3499.00kn

Cijena uz pretplatu Vip Ideal 50/Sve za mene (30/75) uz ugovor na dvije godine od 2099.00 do 2199.00kn

Cijena na njuškalu min. 2200kn

Nokia je favorit, molim iskustva za navedene uređaje, konkretno internet surfanje, baterija, fluentnost sučelja (lagganje i sl.) i što je najvažnija stavka kod tih uređaja za vas (npr. aplikacije), a da ju drugi ne posjeduje, hvala!

EDIT: za sada po specifikacijama izgleda da je Legend napredniji i da ima duplo bolju bateriju, ali opet zanima me Maemo, i nekako sam privrženiji Nokiji, tako da zasigurno ne ću moći ubrzo odlučiti što kupiti, i kupujem po tarifi Vip Ideal 50 ili sve za mene 75, ali vjerojatno kupujem Nokiju zbog internet browsinga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 11:21 (apollo).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nokia je svemirski brod za tog htca, ali sve ovisi o tome što tebi treba.

Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nokia N900 ili HTC Legend
lukavg kaže...

Nokia je svemirski brod za tog htca, ali sve ovisi o tome što tebi treba.

Pa uglavnom društvene mreže, pa mi je bitna tipkovnica zbog toga, ali ne znam koliku podršku ima maemo, istu kao i symbian ili (software)?

Ali N900 mi se jako dopada, čini se fluentna, i htc je isto dobar, ali surfanje na N900 se čini puno bržim i ugodnijim, i zanima me koliko baterija traje minimalno, znači uz jako korištenje?

17 godina

N900 bez razmisljanja...

Biljezim se sa stovanjem...

3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tezak i nezgrapan plasticni uredjaj je svemirski brod za elegantni aluminijski? A super onda..
17 godina
ansha kaže...
Tezak i nezgrapan plasticni uredjaj je svemirski brod za elegantni aluminijski? A super onda..

elegantni aluminijski ima problema sa prijemom radi svog elegantnog aluminija. Imam ga. Znam o cemu pricam.

14 godina
protjeran

N900 bez ikakvog razmišljanja

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

N900 bez ikakvog razmišljanja

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
apollo kaže...

Nokia N900

http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-telefoni/-/phone/1632

Cijena slobodnog uređaja 4499.00kn

Cijena uz pretplatu Vip Ideal 50/Sve za mene (30/75) uz ugovor na dvije godine 1899.00kn

Cijena na njuškalu min. 2700

HTC Legend

http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-telefoni/-/phone/1683

Cijena slobodnog uređaja 3499.00kn

Cijena uz pretplatu Vip Ideal 50/Sve za mene (30/75) uz ugovor na dvije godine od 2099.00 do 2199.00kn

Cijena na njuškalu min. 2200kn

Nokia je favorit, molim iskustva za navedene uređaje, konkretno internet surfanje, baterija, fluentnost sučelja (lagganje i sl.) i što je najvažnija stavka kod tih uređaja za vas (npr. aplikacije), a da ju drugi ne posjeduje, hvala!

EDIT: za sada po specifikacijama izgleda da je Legend napredniji i da ima duplo bolju bateriju, ali opet zanima me Maemo, i nekako sam privrženiji Nokiji, tako da zasigurno ne ću moći ubrzo odlučiti što kupiti, i kupujem po tarifi Vip Ideal 50 ili sve za mene 75, ali vjerojatno kupujem Nokiju zbog internet browsinga.

Yeah right...Pa daj molim te Nokia vrti čisto krvni linux, moze se nositi i sa renderiranjem i neznam hm,, ma mozes zapravo raditi na njoj sta oces. to ti je zapravo mali komp(MOzes ju cak OC-at.... :D) Da da... To sta ima dplo bolju bateriju neka ti nebude presudna karakteristika jer je NOKIA n900 BOG za HTC-a....

:)

Pinky je zakon... I ♥ π
16 godina

ja bih svakako išao na HTC, nokia ima rezistivni ekran, OS koji će uskoro zamjeniti MeeGo, loš(samo landscape, ne toliko ispoliran) UI i slabiju bateriju. Nokia je dosta snažniji uređaj, ali mislim da ti na mobitelu ne treba OC i sl.

Volim jabuke :)
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
power_user kaže...

ja bih svakako išao na HTC, nokia ima rezistivni ekran, OS koji će uskoro zamjeniti MeeGo, loš(samo landscape, ne toliko ispoliran) UI i slabiju bateriju. Nokia je dosta snažniji uređaj, ali mislim da ti na mobitelu ne treba OC i sl.

To je prednost, a ne mana.

Sto se tice OS-a, s time n900 nece zastarjeti il neku takvu glupost, a ionako ces ga moc updateat na MeeGo.

Android se isto tako ne update-a na mobitele cesto, tako da ce prije HTC imat zastarjeli OS nego mobitel na kojeg mozes instalirat sve.

Ne znam sto ti to znaci da nije ispoliran UI. U krivu si.

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Ja bi isao na Legend zbog Androida. Jednostavno za njega imas sve. 

Kao sto neko rece ovaj OS na N900 bice zamjenjen novim tako da je upitno koliko ce se on razvijati.

http://mobiyu.omgforum.net/forum.htm
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako mozes uzmi n900(ak ti se dade dati tolko novaca) ako ne onda uzmi legend i stvar rjesena :)

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Psiho246 kaže...
power_user kaže...

Sto se tice OS-a, s time n900 nece zastarjeti il neku takvu glupost, a ionako ces ga moc updateat na MeeGo.

Android se isto tako ne update-a na mobitele cesto, tako da ce prije HTC imat zastarjeli OS nego mobitel na kojeg mozes instalirat sve.

rezistivni ekran prednost? jesi li ikada probao kapacitivni?

nisam znao da će biti update

ali HTC ima dosta updatea, ali u pravu si da legend neće na 3.0, zahtjev je 1ghz CPU

scrollanje nije skroz glatko, UI se ne okreće u portrait, ponekad blokira...

17 godina
power_user kaže...
Psiho246 kaže...
power_user kaže...

rezistivni ekran prednost? jesi li ikada probao kapacitivni?

nisam znao da će biti update

ali HTC ima dosta updatea, ali u pravu si da legend neće na 3.0, zahtjev je 1ghz CPU

Jesam, naravno.

Rezistivni mi je puno bolji.

Kapacitivni je preosjetljiv i moram paziti da mi prsti, dok tipkam, ne okrznu ili se previse priblize ekranu i pritisnem krivi gumb.

Takoder, zbog manje preciznosti naspram rezistivnog ekrana, cesto prihvaca krivi unos.

Da ne pricam o tome kako za ovih hladnih dana nosim rukavice.

- Psiho246
16 godina
protjeran

Od ta dva bi išao na N900, ali puno više mi se sviđa iPhone 4, preheben je mobitel.

Today and tomorrow's a reflection of the past, Life's like a cycle and nothing ever lasts

0 0 hvala 0
17 godina
power_user kaže...

Ovo pak nije istina...

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
power_user kaže...

Ovo pak nije istina...

O cemu pricate?n900 ili legendu?na n900 je scroll dobar bar kolko sam uspio probati

16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Jesam, naravno.

Rezistivni mi je puno bolji.

Kapacitivni je preosjetljiv i moram paziti da mi prsti, dok tipkam, ne okrznu ili se previse priblize ekranu i pritisnem krivi gumb.

Takoder, zbog manje preciznosti naspram rezistivnog ekrana, cesto prihvaca krivi unos.

Da ne pricam o tome kako za ovih hladnih dana nosim rukavice.

da je to tako,zasto  se onda na jeftinije mobitele ne bi stavljali kapacitivni? ili zasto bi najbolji mobiteli desire,nexus one i svi ostali u high end na androidu i bada os-u koristilii rezistivni???

I ovo sa rukavicama,pa daj covjece smijasan si :) to je nekada neko spomenuo kako se mobiteli proizvodjaca Nokia prave u Finskoj i posto su tamo velike zime,i cesto se nose rukavice pa Nokia zato stavlja rezistivni :D

16 godina
epic kaže...

Od ta dva bi išao na N900, ali puno više mi se sviđa iPhone 4, preheben je mobitel.

nisi jedini, a i dolazi u VIP oko božića

17 godina
stevan94 kaže...

da je to tako,zasto  se onda na jeftinije mobitele ne bi stavljali kapacitivni? ili zasto bi najbolji mobiteli desire,nexus one i svi ostali u high end na androidu i bada os-u koristilii rezistivni???

I ovo sa rukavicama,pa daj covjece smijasan si :) to je nekada neko spomenuo kako se mobiteli proizvodjaca Nokia prave u Finskoj i posto su tamo velike zime,i cesto se nose rukavice pa Nokia zato stavlja rezistivni :D

N900 nije high end mobitel?

Meni si ti smijesan, ja sam ti predstavio cinjenice, a ti to igrnoriras.

Ti jedino mozes preferirati kapacitivni i vecu osjetljivost ali ne mozes rec da je bolji jer za to nemas argumente.

Zasto HTC koristi kapacitivne? Pa sta ja znam. Mozda zbog ever-popularnog iPhone-a? Mozda je cijena kapacitivnog manja od rezistivnog?

Ne znam, reci ti meni.

- Psiho246
16 godina
Psiho246 kaže...
stevan94 kaže...

N900 nije high end mobitel?

Meni si ti smijesan, ja sam ti predstavio cinjenice, a ti to igrnoriras.

Ti jedino mozes preferirati kapacitivni i vecu osjetljivost ali ne mozes rec da je bolji jer za to nemas argumente.

Zasto HTC koristi kapacitivne? Pa sta ja znam. Mozda zbog ever-popularnog iPhone-a? Mozda je cijena kapacitivnog manja od rezistivnog?

Ne znam, reci ti meni.

kapacitivni je bolji kad se navikneš. najveća mana na iphoneu mi je bio preosijetljiv ekran(kad sam ga kupio 2009.), a sada mi je rezistivni gotovo neupotrebljiv, neprecizan i treba pritisnuti

P.S. kapacitivni je višestruko skuplji od rezistivnog 

16 godina

Meni je Kapacitivni puno bolji, ali ocito ne dijele svi isto misljenje, inace kada gledas za cijenu do 2700kn, za te novce se da nabaviti Desire/X10i i slicni.

inace za N900 nema previse aplikacija, ali one glavne su tu.

I scrollanje na njoj je glatko.

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam jedino od tebe cuo da je rezistivni bolji od kapacitivnog.

Sta,tebi je bolje udarat olovkom nego kao covjek da ti sve ide glatko?

I da,ne znam zasto se poredete telefoni koji nisu u istom cjenovnom rangu.

Ako vec gledas N900,u  njegovom cjnovnom rangu je i Desire a tu se nema sta pricati! :)

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
stevan94 kaže...

Ako vec gledas N900,u  njegovom cjnovnom rangu je i Desire a tu se nema sta pricati! :)

Decko, procitaj si malo bolje po forumu.

Druga stvar, ne trolaj.

Za rezistivni ti nikad ne treba olovka i samim time sto si ovo izjavio si zaradio mjesto u hall of fail-u, a i time si izgubio svaku sansu da budes objektivan u ovoj temi.

Odi si isprobaj par mobitela sa rezistivnim pa onda pricaj.

Da olovka...pffft.

- Psiho246
16 godina
stevan94 kaže...

Slažem se, nema se šta tu pričati neka ide na n900 i gotovo.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
14 godina
protjeran

Evo ovako, prijatelj mi inače radi u vipa pa mi je rekao informaciju koja je za sada 90% točna. U vip bi trebao stići desire hd otprilike u isto vrijeme kad i iphone 4. Po mom mišljenju bilo bi ti najpametnije da pričekaš još dva mjeseca, skupiš još nešto para i uzmeš desire hd. To ti je možda još najbolji izbor, i imat ćeš android 3.0...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
stevan94 kaže...

Decko, procitaj si malo bolje po forumu.

Druga stvar, ne trolaj.

Za rezistivni ti nikad ne treba olovka i samim time sto si ovo izjavio si zaradio mjesto u hall of fail-u, a i time si izgubio svaku sansu da budes objektivan u ovoj temi.

Odi si isprobaj par mobitela sa rezistivnim pa onda pricaj.

Da olovka...pffft.

ti sve bukvalno shvatas...to za olovku samo ti hocu reci na kom principu zapravo radi rezistivni ekran :)

normalno da svaki koristis bez olovke,ne bas svaki al veliku vecinu.

15 godina
neaktivan

Zašto bi prelazak na MeeGo bila mana? Ionako nije obvezan ako mi se ne svidi.

Sa pretplatom (Vip Ideal 50) Desire je 2499.00kn, Legend 2199.00, a N900 1899,00kn, pa vas zanima zašto uopće gledam legend pored Desire-a s toliko minornom razlikom, zato što ga ne volim, i sad se pitam isto zašto uopće gledam Legenda pored N900, jer za ono što mi treba je N900 pravi izbor, a jako važna stavka je tipkovnica, a ovisnik sam o twitteru i face-u, i općenito forumima i sl.

Što se tiče iPhone-a, svaki put kad ga držim u ruci osjećam razočarenje, ne zato jer je loš, već zato što je previše normalan u usporedbi s današnjim telefonima, možda je prije par godina bio revolucionaran, ali sad sigurno nije, a smatram da je upravo to razočarenje uzrokovalo učestalo dizanje u nebesa tog uređaja, i u mnogo navrata sam imao prilike isprobavati iPhone i iPod touch, iako mi se svaki novi model u početku stvarno čini dobrim, kasnije me razočara, kao novi iPod touch kojeg sam mislio kupiti, ali sam se predomislio upravo iz istih razloga, a što se tiče cijene iPhone se može lako nabaviti preko oglasnika za 2500.00kn (novi) tako da mi ni to ne bi bio problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 20:18 (apollo).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
apollo kaže...

Zašto bi prelazak na MeeGo bila mana? Ionako nije obvezan ako mi se ne svidi.

Sa pretplatom (Vip Ideal 50) Desire je 2499.00kn, Legend 2199.00, a N900 1899,00kn, pa vas zanima zašto uopće gledam legend pored Desire-a s toliko minornom razlikom, zato što ga ne volim, i sad se pitam isto zašto uopće gledam Legenda pored N900, jer za ono što mi treba je N900 pravi izbor, a jako važna stavka je tipkovnica, a ovisnik sam o twitteru i face-u, i općenito forumima i sl.

Što se tiče iPhone-a, svaki put kad ga držim u ruci osjećam razočarenje, ne zato jer je loš, već zato što je previše normalan u usporedbi s današnjim telefonima, možda je prije par godina bio revolucionaran, ali sad sigurno nije, a smatram da je upravo to razočarenje uzrokovalo učestalo dizanje u nebesa tog uređaja, i u mnogo navrata sam imao prilike isprobavati iPhone i iPod touch, iako mi se svaki novi model u početku stvarno čini dobrim, kasnije me razočara, kao novi iPod touch kojeg sam mislio kupiti, ali sam se predomislio upravo iz istih razloga, a što se tiče cijene iPhone se može lako nabaviti preko oglasnika za 2500.00kn (novi) tako da mi ni to ne bi bio problem.

Pa onda uzmeš n900 i kraj priče...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice