Nokia Lumia 520

poruka: 160
|
čitano: 64.636
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520

Pozdrav svima, imam jedno pitanje u vezi roaminga, meni se gore na traci pojavljuje nekakav bijeli trokutić koji u uputstvu označava nekakav roaming neš izvan matične mobilne mreže, a roaming mi je isključen pod postavkama, pa ako mi tko može malo bolje pojasnit, novi sam korisnik, a prelazak sa androida na windows phone nije lak :D , hvala unaprijed!!!

COOL all YOUR LIFE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nokia Lumia 520
A55M kaže...

Pozdrav svima, imam jedno pitanje u vezi roaminga, meni se gore na traci pojavljuje nekakav bijeli trokutić koji u uputstvu označava nekakav roaming neš izvan matične mobilne mreže, a roaming mi je isključen pod postavkama, pa ako mi tko može malo bolje pojasnit, novi sam korisnik, a prelazak sa androida na windows phone nije lak :D , hvala unaprijed!!!

Pretpostavljam da si korisnik Tele2 mreže. Kada Tele2 nema signala na nekoj lokaciji, SIM kartica traži registraciju i signal na T - Com repetitoru i tada ti si se pojavljuje trokut, koji označava da si u roamingu, ali "nacionalnom". Probaj isključiti automatsko traženje mreže, tj. zaključati signal na Tele2, pa vidi koliko i kakvu kvalitetu signala imaš. Ako ti nestaje signala u potpunosti, onda se definitivno prebacuješ na T-Mobile. Neka te to ne brine, iako si na T-Mobile signalu, nemaš povećane troškove, troši ti se tvoj "paket" usluga koji plaćaš.

Android radi isto, samo što kod njega, pogotovo ako imaš 4.x pa naviše ukoliko si u "nacionalnom" roamingu, ne dobiješ obavijest u vidu ikone na traci za notifikaciju (ali zato, koliko me sjećanje služi, ispiše ti naziv mreže na koju si se spojio).

Brzo ćeš se naviknuti na WP. Ako negdje zapneš ili ti nešto nije jasno, samo nas pitaj, zato smo ovdje.

12 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520

Uspio sam ga prebacit na Tele 2 i trokutić je nestao, stvarno hvala na opširnom opisu i detaljima. To sam primjetio prošlog mjeseca na androidu dok sam bio u Grčkoj, pa je koristio drugu mrežu, ista stvar i na WP samo šta pokazuje trokutić.

Još jednom hvala na pomoći! Super ste! ;)

COOL all YOUR LIFE
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520

kako dekodirati lumiu 520 swiss com

0 0 hvala 0
15 godina
Nokia Lumia 520

Zanima me da li se dobro vidi ekran na suncu?

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520

Pozdrav! Imam par dana ovaj tel. i ne znam iz kog razloga, ali skida mi sa racuna postepeno, bez da sam obavljala pozive ili slala SMS.. Provjerila sam da nije slucajno povezan na internet, ali nije. Ne znam do cega je, da nisam slucajno izabrala neku opciju? Uglavnom ne znam kako da to rijesim :/

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Endzii kaže...

Pozdrav! Imam par dana ovaj tel. i ne znam iz kog razloga, ali skida mi sa racuna postepeno, bez da sam obavljala pozive ili slala SMS.. Provjerila sam da nije slucajno povezan na internet, ali nije. Ne znam do cega je, da nisam slucajno izabrala neku opciju? Uglavnom ne znam kako da to rijesim :/

nazovi sluzbu za korisnike i pitaj ih na sto trošiš novce.

Ja sam davno imao aktiviranu visokovrijednu uslugu tj tako oni to zovu, tj reicmo vidio sam neku anketu na web stranici tj riješio sam ju i na kraju je pisalo da ako zelim vidjeti rezutate da dodje 5kuna i ono pomislio sam da je to sitnica i posaljem sms sa odredenim kodom na broj koji je pisao.

I tako nakon toga mi je počelo polako uzimati novce, pa provjeri kod sluzbe za korisnike. 

Deaktivacija te usluge je jako kompliciran postupak, tj navodno treba poslati neke papire negdje da se deaktivira tj učinilo mi se kao dosta kompliciran postupak pa sam ja radje izvadio tu sim karticu i stavio drugu. Pripazi kome dajes mob, moze biti da je to netko napravio kome si posudila mobitel za sms i taj netko je poslao tu poruku pa mozda zato nisi svijesna na sto trosis novce.

14 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520

Pozdrav!

Trebam vaš savijet.. Nasao sam novu Lumiu 520 za 550 kn ... Zanima me dali da bolje skupim jos novaca da si uzmem Lumiu 630? Vidim da ih ima za 800 kn nove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nokia Lumia 520

sparaj rade. 520 je odlican fon za te nofce ali 630 je ipak malo bolja (veci ekran, bolji procesor, malo bolja kamera ali i dlaje 512 rama).

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
DommY kaže...

Zanima me da li se dobro vidi ekran na suncu?

Ne baš. Imam ju i na suncu je u banani.

Samomrzeći hrvat
14 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520

Nasao sam novu Lumiu 630 za 750 kn, i novu 520 za 550 kn.. Ne znam dali tih 200kn rade veliku razliku? Ako bi Lumia 520 isla za 500 kn, dali da je uzmem ili da se ipak odlucim za 630? Jos malo krecem na faks pa ce mi mobitel biti dosta potreban..

LP!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dolu kaže...

Nasao sam novu Lumiu 630 za 750 kn, i novu 520 za 550 kn.. Ne znam dali tih 200kn rade veliku razliku? Ako bi Lumia 520 isla za 500 kn, dali da je uzmem ili da se ipak odlucim za 630? Jos malo krecem na faks pa ce mi mobitel biti dosta potreban..

LP!

Ja sam kupio ocu novu L520 za 500kn neki dan, sa garancijom, zadovoljan sam kako sam prosao..nisam ni znao da je tako jeftina 630, ja bi rade na 630 jer je novija i automatski ima wp8.1. I veci ekran.

Windows Phone FTW
15 godina
neaktivan
Meni je 520tka bolji value 4 money.
Early adopter
14 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520

Uzeo sam jucer Lumiu 630 za 750 kn.. Prvi dojmovi su odlicni.. W8.1 mi je daleko bolji sustav od Android, nema vise lagova i ostalih problema ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dolu kaže...

LP!

Njuškalo?

14 godina
neaktivan
Da preko Njuškala sam uzo.. Ima dosta na Njuskalu Lumia, i nazoves i kazes imam 750 kn i to je to , oces neces...
16 godina
Nokia Lumia 520

Jučer mi se Lumia 520 nadogradila sa WP 8 na WP 8.1. Iako se baš i nisam navikao na dosadašnji WP sustav koji mi je nekako prejednostavan i s premalo opcija, 8.1 verzija mi se čak počela sviđati zbog boljih mogućnosti personalizacije. Sad to već počinje ličiti na nešto.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bok. Supruga mi ima Lumiu 520, stavio bi mobitel da se updatea. Hoće li izgubiti svoje podatke, slike i slično nakon updatea?
15 godina
mithrandir.online kaže...
Bok. Supruga mi ima Lumiu 520, stavio bi mobitel da se updatea. Hoće li izgubiti svoje podatke, slike i slično nakon updatea?

Nece nista izgubiti..slobodno update-aj...

Windows Phone FTW
13 godina
neaktivan
Hvala! Stavit ću ga noćas prije spavanja da ide preko noći jer će vjerojatno dugo potrajati.
11 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520

ma neće toliko dugo, meni je stavljao nekih 40 min sa skidanjem

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ford eleanor kaže...

Kako vam se čini baterija na Lumiji 520?

Da li može izdržati dva dana?

Moze, izdrzi 2-3 dana mom ocu al on je koristi samo za pozive, i tu i tamo koju poruku.

Windows Phone FTW
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
ford eleanor kaže...

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

A ovisi sto radis na njemu, ako igras igre i visis po netu onda duplo manje od predvidenoga, a predvideno je oko dan ipo uvrh glave...

Ali zanima me jedna stvar u vezi vijeka baterije.

Tocnije u vezi ugradene aplikacije "Battery Saver"..

Znaci u windows phone 8.1 pod Battery Saver postoje 3 opcije ( "Kada je baterija pri kraju", "Od sada pa do sljedeceg punjenja" i "Uvijek").

Ako stavim opciju "Uvijek" ona je ista kao i "Od sada pa do sljedeceg punjenja" samo sto kod ove prve opcije i nakon sta se napuni baterija ona i dalje ostaje.

Istina, opcija "Uvijek" gasi nepotrebne pozadinske aplikacije i ne dolaze notifikacije od istih nego se one vide samo nakon sta rucno udemo u tu aplikaciju.

Ali ono sta mene zanima je kakva je onda razlika izmedu tog "Battery Savera" kad je ukljucen i kad nije, ako mi sami rucno odaberemo koje aplikacije ne zelimo da nam rade u pozadini i ako sami rucno nastimamo da nam notifikacije dolaze cak i kad je "Battery Saver" ukljucen.?? pretpostavljam nikakve?

A posto sam ja rucno nastimo za svaku aplikaciju koja ce mi raditi u pozadini i od koje cu dobivati obavjesti od koje aplikacije, i ugasia bluetooth, stavia crnu pozadinu, smanjia svjetlost ekrana na nisku i sve ostale stvari koje je preporuceno napraviti za produzenje baterije, da li battery saver onda ima ikakvog smisla da bude ukljucen? Tj koliko on zapravo ustedi bateriju?

Ako ne nesto pretjerano onda mi je bolje da je ugasen i da sam rucno odaberem koje aplikacije ce raditi itd...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520

intenzivnog koristenja interneta, povremeno aktiviranje AP-a, malo poziva uglavnom surfanje mailovi,WhatApp, navigacija i glazba, izdrzi mi nekih 9 sati cca bez dopunjavanja. Ali racunaj da je to poprilicno dobro s obzirom koliko silujem taj mob, mjesecno govorim o 6-8 GB cistog mobilnog podatkovnog prometa,wifi koristim samo vikendom u bircu na kavi.

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Nokia Lumia 520

evo updetao sam svoju na CYAN i zasada sve radi korektno...KNOCK..!!! KNOCK!!!... Posto sam u Njemackoj,prvo sam krenuo apdejt na Njemackim postavkama,no nakon prebacivanja samo jezika mobitela na HR isponova je pokrenuo instalaciju,potrajalo je,ali se sve fino svrsilo..jedino ne znam kako se onaj vizualni sadrzaj mijenja,jer je sve ostalo difoltno kao i na 8.0...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520
imam jedan problem.restarto sam lumiu 520 i nakon toga ja vise nemogu mjenjat boju kockica i teme kad stisnem u postavkama na start+theme mobitel sliku prebaci opet na postavke

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Nokia Lumia 520

cekaj,prvo probaj samo boju sheme mijenjati,pa izici na start stranicu,pa ponovi ulaz u postvke i onda sa slikom

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520
ja uopce nemogu uci u start+theme

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nokia Lumia 520

Sestra je kupila lumiu 520, i pod theme je promijenila onu sliku 2 puta i nakon toga je nestala slika, i sad je onako samo crna pozadina, i kada stavi drugu sliku opet nece nego je stalno samo ona crna ili bijela pozadina. Jel ima neko rijesenje ili servis?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice