Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - dvojba zaključana tema

poruka: 140
|
čitano: 36.095
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - dvojba

citajuci ovu temu nisam se mogao suzdrzat a da ne prokomentiram malo.....

ljudima se itekako isplati prodavat iphone 3g u oglasniku za 3000kn... i tu nema nikakve kvake. jer ako malo razmislite, ima puno ljudi koji produzuju ugovore s t-mobileom i pri tome ostvaruju pravo na kupnju novog/novih iphonea po cijeni od nekoliko stotina kuna... osobno mogu kupit 3 iphonea za cca 1500 kn jer imam visoku tarifu, a mogu ih drugi dan prodat za cca 9000kn... itekako se isplati...

što se tiče usporedbe nokie i applea (bas cudno, obicno ljudi prvo kazu ime proizvodaca pa onda model, a kod iphonea jos nisam cuo da to netko spomene, to vec nesto govori) osobno imam i jedno i drugo.

pa da malo pojasnim: sam os, sučelje i nacin koristenja (pogotovo skrolanje gore-dolje koje mi kod nokie ide na zivce) je logicnije i bolje rijeseno kod iphonea. sto se tice mogucnosti, iphone ima mnogo potencijala s obzirom na dvostruko jaci hardver( osim kamere), dakle cpu, graficki cip, gps, hsdpa cip... i ono sto me smeta kod applea je njihova politika da "koci" korisnike da iskoriste pun potencijal iphonea... jer iphone ima i bluetooth i mogucnost MMSa, cak se i kamera moze "nabrijat" da radi fotke kao da ima 4 mpx, a ne 2 (clear cam aplikacija).

tu uskace cydia sa svom silom modifikacija koje mozete staviti u os x i koje stvarno RADE. Osobno koristim i MMS, i bluetooth i glasovnu turn-by-turn navigaciju (xGPS), hapticku vibraciju (koja je fora, imate osjecaj kao da pritiscete prave tipke), i download manager s kojim fakat mozete skinuti kaj pozelite; onda upravljanje pozivima i pjesmama pokretima ruke (nesto kao shake na sonyericssonima, samo primjenjivo na vise mjesta unutar telefona), svakodnevno gledam video vijesti preko Television aplikacije (imaju stvarno velik izbor tv kanala), koristim iphone kao (zracni) mis i tipkovnicu za pc preko AirMouse aplikacije (morate probati, fenomenalna stvar), i da, SNIMAM VIDEO preko videorecorder3g aplikacije.

igre su puno zabavnije na iphoneu zbog odlicne iskoristivosti akcelerometra i multitouch ekrana (koji je po meni najbolji mali ekran danasnjice zbog prikaza, kontrasta, odziva i velicine; a i rezolucija je ok 480x320, mislim da je veca reza ko na nekim htc-ima bespotrebna). opcenito sve kaj mozete zamisliti da biste mogli radit sa iphoneovim hardverom, vjerojatno postoji aplikacija za to (kompas, libela, pedometar...) osbno mi  je najbolja igra na njemu real footbal 2009, igra izgleda predobro, igrivost velika, a grafika doslovno kao fifa 2000... preporuka

sto se tice cijene aplikacija u cydiastoreu, samo ih se nekoliko placa, ali to se lako moze zaobici dodavanjem repozitorija koji ih ima besplatne. isto tako, tek kad sam kupio iphone, koristio sam samo FREE aplikacije iz Appstorea, koje su blagoreceno ŠROT, a nisam htio kupovat one koje se placaju. Sve dok jednog dana neki lik nije postavio svoju aplikaciju u cydii kojom sve te aplikacije koje se placaju mogu skinut za 0KN... Svaka mu dala... E to je sasvim druga prica s tim aplikacijama, fakat na nokiji nema nista slicnog u pogledu raznovrsnosti, ali su po kvaliteti tu negdje, dakle dosta kvalitetne.

jako malo sam napisao o nokiji, to je zato sto je to za mene prosjecan mob od kojeg se ocekuje da radi ono za sto je napravljen, i osobno mi je iphone puno drazi (mozda zato jer sam beta tester novog iphone os-a 3.0 koji ce dosta toga promijeniti oko poimanja iphonea, nadam se). jedino u cemo je nokia bolja od iphonea je vanjski zvucnik (sumnjam da ljudi bas slusaju glazbu preko tih zvucnika), malo bolja kamera i cijena (osim ako ne naletite na neki iphone s pocetka mog komentara)...

eto, ako jos netko ima pitanja, slobodno pitajte

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo sada imam mogućnost dobiti iPhone od 16 GB za 1 kn uz produženje ugovora, tako da ću njega uzeti...

Nokije nema ni za lijeka, rasprodane su u rekordnom roku, a i vidjela sam da je iPhone ipak bolji, pogotovo kada se na njemu izvrši "jail breake"...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uvidjeh da se jailbreakom korisniku istog otvaraju potpuno nova vrata u svijet zabave.

Samo pazi! ~90% aplikacija za iPhone je potpuno beskorisno. Prvo pročitaj review, a onda ilegalno downloadaj kupi tu aplikaciju. Još jedna zeznuta stvar je internet. Naime, ako si bez tarife, a spajaš se na internet, cijena (T-Mobile) je, ako se ne varam oko 5kn/100kB... a mnoge standardne aplikacije je same spajaju na internet, tako da ćeš uskoro ostati bez novaca na računu ne poduzmeš li nešto. To nešto ide ovim redoslijedom:

1. Jailbreak
  2. Instalacija Bossprefs ili SBSettings (noviji).
  3. Isključivanje EDGE-a i Wi-Fi-a (za Wi-Fi nisam siguran)
  4. Ponovno uključivanje kada se želiš spojiti na internet.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - dvojba
Romano kaže...
Vjerojatno ste čitali da je klincu u đepu eksplodirala  baterija od iphonea (vjerojatno nesretni slučaj).
Dok kod nokie nikad nije bilo takvih problema .

nije iPhonu nego iPod touch
cak mislm da su tuzili apple zbog toga, a nokija je prije godinu,godinu i pol povukla BL-5C baterije i zamijenila ih novim jer su na nekim naknadnim testovima uocili greske tj.mogucnos explozije
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2009 8:04 (Nyxem).
17 godina
marko009 kaže...

hapticku vibraciju (koja je fora, imate osjecaj kao da pritiscete prave tipke)

kako se zove taj program? 
i fakat, sve si rekao. ovo moze slobodno moze biti zakljucni post ove teme! 
16 godina
neaktivan
kinsif kaže...
marko009 kaže...

to je aplikacija HAPTIC PRO u cydii u xsellize repozitoriju (source je xsellize.com/cydia/). inace kosta 2,99$, ali je ovaj xsellize repozitorij stvarno zakon... ima jako dobrih aplikacija i sve su free
16 godina
neaktivan
marko009 kaže...

citajuci ovu temu nisam se mogao suzdrzat a da ne prokomentiram malo.....

ljudima se itekako isplati prodavat iphone 3g u oglasniku za 3000kn... i tu nema nikakve kvake. jer ako malo razmislite, ima puno ljudi koji produzuju ugovore s t-mobileom i pri tome ostvaruju pravo na kupnju novog/novih iphonea po cijeni od nekoliko stotina kuna... osobno mogu kupit 3 iphonea za cca 1500 kn jer imam visoku tarifu, a mogu ih drugi dan prodat za cca 9000kn... itekako se isplati...

što se tiče usporedbe nokie i applea (bas cudno, obicno ljudi prvo kazu ime proizvodaca pa onda model, a kod iphonea jos nisam cuo da to netko spomene, to vec nesto govori) osobno imam i jedno i drugo.

pa da malo pojasnim: sam os, sučelje i nacin koristenja (pogotovo skrolanje gore-dolje koje mi kod nokie ide na zivce) je logicnije i bolje rijeseno kod iphonea. sto se tice mogucnosti, iphone ima mnogo potencijala s obzirom na dvostruko jaci hardver( osim kamere), dakle cpu, graficki cip, gps, hsdpa cip... i ono sto me smeta kod applea je njihova politika da "koci" korisnike da iskoriste pun potencijal iphonea... jer iphone ima i bluetooth i mogucnost MMSa, cak se i kamera moze "nabrijat" da radi fotke kao da ima 4 mpx, a ne 2 (clear cam aplikacija).

tu uskace cydia sa svom silom modifikacija koje mozete staviti u os x i koje stvarno RADE. Osobno koristim i MMS, i bluetooth i glasovnu turn-by-turn navigaciju (xGPS), hapticku vibraciju (koja je fora, imate osjecaj kao da pritiscete prave tipke), i download manager s kojim fakat mozete skinuti kaj pozelite; onda upravljanje pozivima i pjesmama pokretima ruke (nesto kao shake na sonyericssonima, samo primjenjivo na vise mjesta unutar telefona), svakodnevno gledam video vijesti preko Television aplikacije (imaju stvarno velik izbor tv kanala), koristim iphone kao (zracni) mis i tipkovnicu za pc preko AirMouse aplikacije (morate probati, fenomenalna stvar), i da, SNIMAM VIDEO preko videorecorder3g aplikacije.

igre su puno zabavnije na iphoneu zbog odlicne iskoristivosti akcelerometra i multitouch ekrana (koji je po meni najbolji mali ekran danasnjice zbog prikaza, kontrasta, odziva i velicine; a i rezolucija je ok 480x320, mislim da je veca reza ko na nekim htc-ima bespotrebna). opcenito sve kaj mozete zamisliti da biste mogli radit sa iphoneovim hardverom, vjerojatno postoji aplikacija za to (kompas, libela, pedometar...) osbno mi  je najbolja igra na njemu real footbal 2009, igra izgleda predobro, igrivost velika, a grafika doslovno kao fifa 2000... preporuka

sto se tice cijene aplikacija u cydiastoreu, samo ih se nekoliko placa, ali to se lako moze zaobici dodavanjem repozitorija koji ih ima besplatne. isto tako, tek kad sam kupio iphone, koristio sam samo FREE aplikacije iz Appstorea, koje su blagoreceno ŠROT, a nisam htio kupovat one koje se placaju. Sve dok jednog dana neki lik nije postavio svoju aplikaciju u cydii kojom sve te aplikacije koje se placaju mogu skinut za 0KN... Svaka mu dala... E to je sasvim druga prica s tim aplikacijama, fakat na nokiji nema nista slicnog u pogledu raznovrsnosti, ali su po kvaliteti tu negdje, dakle dosta kvalitetne.

jako malo sam napisao o nokiji, to je zato sto je to za mene prosjecan mob od kojeg se ocekuje da radi ono za sto je napravljen, i osobno mi je iphone puno drazi (mozda zato jer sam beta tester novog iphone os-a 3.0 koji ce dosta toga promijeniti oko poimanja iphonea, nadam se). jedino u cemo je nokia bolja od iphonea je vanjski zvucnik (sumnjam da ljudi bas slusaju glazbu preko tih zvucnika), malo bolja kamera i cijena (osim ako ne naletite na neki iphone s pocetka mog komentara)...

eto, ako jos netko ima pitanja, slobodno pitajte

pa ako oćeš bit dobar prema meni Nevinašce plz uzmi jedan iphone za 500 kn i prodaj ga meni za 1000. znam da ti se ne isplati kao što si naveo ali... budi dobar prema meni....
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
17 godina
Matatata krele od zanata kaže...
 pa ako oćeš bit dobar prema meni Nevinašce plz uzmi jedan iphone za 500 kn i prodaj ga meni za 1000. znam da ti se ne isplati kao što si naveo ali... budi dobar prema meni....
 pa to mu onda nije nikakva zarada... ja sam svoga bio kupio za 400 kuna i prodao za 4000...
Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...
Matatata krele od zanata kaže...
 pa to mu onda nije nikakva zarada... ja sam svoga bio kupio za 400 kuna i prodao za 4000...
 pa dobro to mu je jeako mala zarada i jedna sretna duša na nj srcu. Smijeh
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
17 godina
neaktivan
marko009 kaže...
kinsif kaže...
marko009 kaže...

to je aplikacija HAPTIC PRO u cydii u xsellize repozitoriju (source je xsellize.com/cydia/). inace kosta 2,99$, ali je ovaj xsellize repozitorij stvarno zakon... ima jako dobrih aplikacija i sve su free
 Nisu free nego su piratske!
16 godina
neaktivan

Evo imam Nokiu 5800 nekoliko dana pa da podjelim dojmove o uređaju:

1. nakon instalacije novog firmware-a, trenutačne verzije 20.xxxxx, ekran radi odlično - reagiranje na pritisak i pokret je savršeno, elementi sučenja kao brojke i slova reagiraju trenutačno i bez ikakvih problema.

2. operacijski sustav - Symbian s60v5 je prilično nov i tek će zaživjeti u potpunosti ove godine, tako da aplikacija ima, ali ne u izobilju, no za svaku potrebu (preglednici teksta, slika, editori, igre, gps, konekcije) ima po nešto.

3. fotoparat - bolji nego na iPhone, veća rezolucija, odlične slike po danu, lošije po noći (ali nikad ni nisam vidio da ijedan mobitel stvara dobre fotografije po noći), kamera također odlična, sa najvećim postavkama slika je tečna i bez trzanja.

4. mogućnosti samog uređaja - ogromne. Instalacija aplikacija, deinstalacija, menadžment datoteka i aplikacija, uređivanje slika bez ikakvog third party software-a, sve je na svom mjestu, sve radi prilično brzo i bez ikakvih bugova.

5. vibra - prilično slaba.

6. accelerometar - okretanje iz portrait u landscape radi dobro, možda malo sporije nego na iPhone-u, ali možda, iPhone sam samo isprobavao, dok sam ovu Nokiu kupio i koristim je već danima.

7. software koji se isporučuje uz mobitel - novi Nokia Ovi Suite nakon prvobitne instalacije povuče nekakvih 350 MB update-a sa interneta nakon čega radi bez greške. Dobar software.

8. GPS - e to je ono gdje je ova Nokia savršena. Odličan prijemnik GPS signala. Instalirao sam Garmin Mobile XT, dodatak za glasovnu navigaciju i mapu Adria Route v2.20. Stvar radi toliko odlično da to nije istina. Premda se radi o verziji Garminovog software-a prvobitno napravljenoj za Symbian v3, dodana je mala izmjena koja iskorištava mogućnosti Symbiana v5 (sve na touch) tako da aplikacija na ovom mobitelu radi jednako kao na pravim GPS uređajima. Testirano, dovelo me na odredište bez greške, bez obzira što sam natjerao aplikaciju da ponovno preračunava rutu (namjernim pogrešnim skretanjima).

9. multimedijske mogućnosti - besprijekoran prikaz filmova, reprodukcija glazbe na zavidnoj kvaliteti (ja sam glazbenik inače, sviram klavijature već 20-tak godina tako da mogu procijeniti što dobro zvuči, a što ne), još bi bila i bolja sa nekim drugim slušalicama. U paketu priložen kabel za spajanje s TV-om, stvar funkcionira bez greške, automatski se na TV-u prikazuje sučelje, a prilikom puštanja filma Nokia gasi svoj ekran radi uštede baterije.

3. baterija - izdrži tri dana silovanja.

Dakle, sve je ovom mobitelu veliki plus, osim dvije stvari (po meni):

vibra (obzirom na glasnoću zvučnika, ovo ne mora biti problem), trenutno nepostojanje pdf preglednika (Adobe je najavio izradu, ali još ga nema za Sybian S60v5).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja isto imam Nokiu 5800 i mob je TOTALNO ZAKON!!!!!!!!

Zvuk čist i kristalno jasan,fotografije su dobre(za 3.2mpx kameru),snimanje je super,

Filmovi se ljepo gledaju,titlovi su čitki....

Mislim multimedija je BOLJA od iPoda(osobno ga imam)a svi znamo da je to nesto ko iPhone

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@ shrikehyp - hvala na izvrsnoj recenziji. Možeš biti sretan zbog izdržljivosti baterije, na iPhone-u ona traje mnogo kraće.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ipod touch je isti kao iphone samo nema kameru...i mogucnost telefona.....

ipod touch ima cak i wifi koji je odlican......

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Random. kaže...

Uvidjeh da se jailbreakom korisniku istog otvaraju potpuno nova vrata u svijet zabave.

Samo pazi! ~90% aplikacija za iPhone je potpuno beskorisno. Prvo pročitaj review, a onda ilegalno downloadaj kupi tu aplikaciju. Još jedna zeznuta stvar je internet. Naime, ako si bez tarife, a spajaš se na internet, cijena (T-Mobile) je, ako se ne varam oko 5kn/100kB... a mnoge standardne aplikacije je same spajaju na internet, tako da ćeš uskoro ostati bez novaca na računu ne poduzmeš li nešto. To nešto ide ovim redoslijedom:

1. Jailbreak
 Znaš li ti što je WiFi? To je najbolja stvar na iPhoneu, tj. to je mogućnost bežičnog povezivanja na internet (WLAN) i ništa ne plaćaš već plaća se samo pretplata za internet, npr. MAXadsl. I još pošto imaš dosta glupih ljudi koji ne znaju napraviti zaštitu te mreže, besplatno se priheftaš nekome na net i surfaš...:D
16 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

ipod touch je isti kao iphone samo nema kameru...i mogucnost telefona.....

ipod touch ima cak i wifi koji je odlican......

iso miki ovaku glupost već jakooooo dugo nisam pročitao... Šutim
Sathya kaže...
Random. kaže...

1. Jailbreak
 Znaš li ti što je WiFi? To je najbolja stvar na iPhoneu, tj. to je mogućnost bežičnog povezivanja na internet (WLAN) i ništa ne plaćaš već plaća se samo pretplata za internet, npr. MAXadsl. I još pošto imaš dosta glupih ljudi koji ne znaju napraviti zaštitu te mreže, besplatno se priheftaš nekome na net i surfaš...:D
 pa čovjek je reko da nije siguran, lol

16 godina
neaktivan
Sathya kaže...
Random. kaže...

1. Jailbreak
 Nije besplatno. Cijena ovisi o paketu kojeg ima onaj preko koga se spajaš. Sve u svemu, mnogo jeftinije nego mobilni paketi.
16 godina
neaktivan

Vidim da se ljudi interesiraju oko novog firmware-a. Odgovorio sam i na privatne poruke, ali da pojasnim i drugima koje će to možda zanimati.

T-mobile i Vip brendiraju svoje uređaje, ali brendirati mobitel ne znači zaključati ga na pojedinu mrežu, već samo dodati mobitelu predefinirane postavke za e-mail, za defaultne web adrese i slično. Oba providera trenutno u Nokiji 5800 XM nude firmware 11.xxxx, hrvatska inačica, specifična za pojedinog pružatelja usluge (T-mobile ima svoju inačicu, Vip svoju).

Update firmware-a može se izvršiti putem aplikacije Nokia Ovi Suite, koja dolazi u paketu s uređajem, ali pošto se radi o specifičnim lokaliziranim inačicama firmware-a, ova aplikacija vas uredno obavijesti o tome da nova verzija firmware-a postoji, ali nije lokalizirana za hrvatske inačice i da treba pričekati s lokalizacijom. Odnosno, treba pričekati da se T-mobile i Vip smiluju i unaprijede firmware, unaprijeđenu inačicu ustupe Nokiji i Nokija je putem update-a učini dostupom krajnjim korisnicima.

Pošto se meni nije dalo čekati Vip-ovu milost (moj uređaj je kupljen u Vip-u, ali se ne koristim Vip-ovom uslugom), ljubazni ljudi u Mobisu (Mobis daje garanciju na ove uređaje u trajanju od 2 godine) su mi uklonili Vip-ovu inačicu firmware-a (kojim postupkom su uklonjene i postavke za e-mail, web i ostalo, što meni ne treba, ali ako nekom treba neka ima na umu da će te postavke nakon instaliranja novog firmware-a trebati ponovno namjestiti) i instalirali službenu Nokijinu verziju 20.xxxxx (pišem ove xxxx jer nisam siguran koji brojevi idu poslije). Mobis je ovo učinio besplatno.

Također su me ljubazni ljudi u Mobisu upozorili na to da je Nokija priznala tvorničku grešku na kućištima ovog uređaja - na gornjoj desnoj strani kućišta postoji milimetar praznine između prednje i stražnje strane kućišta. U Mobisu su ugradili dodatni vijak, koji tvornički nedostaje, čime je taj problem otklonjen na mom uređaju, ali su napomenuli da kroz nekakvih desetak dana (polovicom svibnja) dolaze nova kućišta i da mogu slobodno doći promjeniti kućište. Naravno, također besplatno. Ova tvornička greška se na nekim uređajima manifestira slabljenjem zvučnika. Na mom sve radi uredno, ali promjenit ću već kad je besplatno i kad se radi o priznatoj grešci.

Inače, u najavi je i nova verzija firmware-a, verzija 21.xxxxx koja će ispraviti bugove verzije 20.xxx. Koji su to bugovi, ne znam, jer nisam doživio nikakve probleme u funkcioniranju uređaja (navodno nešto u vezi prikaza web stranica, ponavljam, ja to nisam doživio), ali je svakako pohvalno od Nokije da stalno unaprjeđuje svoj uređaj.

Što se tiče Wi-fi spajanja na iPhone-u, nije to nikakva prednost. I Nokija 5800 XM ima W-lan koji radi odlično. Spojio se na bežičnu mrežu koju sam sam kreirao na svom računalu, nisam još testirao na nekom hot-spotu u gradu, ali ne očekujem probleme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e sad pitanje ljudi. da li t mobile može na mom iphone-u ograničit koliko ću se ja sati koristiti svojom mrežom doma - tj. doma imam wlan konfiguriran preko speedtouch 780 wl-a, i prko iphonea se spojim na nju. ili se to odnosi na našto drugo? jel može jedno objašnjenje: evo link ovdje se spominju podatkovni paket i hotspot(wlan) - u čemu je fora kome oni lažu i što toćno lažu????

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 16:10 (Matatata krele od zanata).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to su muljatori mislim da ga je najbolje kupiti na crno........

tu ti pise nesto o tarifama i opcijama

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

iPhone

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako mislis dati glas za iphone...autor(random) ga je vec odavno kupio ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uh sorry pročitao sam samo prvu stranicu, nije mi se dalo čitati sve stranice

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gamer2400 kaže...

uh sorry pročitao sam samo prvu stranicu, nije mi se dalo čitati sve stranice

ma nema veze.....

ja si budem kupio ipod touch!!!

sta mislite vrijedi li on toliko!!!!(1509kn)

i da aj mi malo obijasnite o wifi-u-....na ipodu
16 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

to su muljatori mislim da ga je najbolje kupiti na crno........

tu ti pise nesto o tarifama i opcijama

da al mi svejedno treba tarifa za surfanje i sms i razgovore. dddddddddddddd
16 godina
neaktivan

Neznam, ja bih radije dodao još ~500 kn (uskoro), pa uzeo iPhone 8 GB iz oglasnika da sam na tvom mjestu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da al svejedno mi treba tarifa!!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Random. kaže...

Neznam, ja bih radije dodao još ~500 kn (uskoro), pa uzeo iPhone 8 GB iz oglasnika da sam na tvom mjestu.

o tome sam i ja razmisljao....kako stoje stvari s tvojim iphoneom....el ima kakih poteskoca?
ja imam se k800i...i njega nisam koristio dosta dugo......tako da mi mob(sms,pozivi)definitivno netreba....

to da dodam 500kn mi se cini uredu.......ali sto ako..bas nebum imao srece ...i kupim na kraju neko sranje
od kejg nebum imo nikakve koristi.......;)

radio sam i na iphoneu i na itouchu....i nekako mi se cini da je ipod malo manji i malo tanji sta vi kazete......

postoji li koji drugi preglednik za ipod osim safari-a.....

moze li se na njega instalirati microsoft silverlight?

sta bi dobio kad bi napravio jailbreak....osim toga sto bi si ponistio garanciju ...kako vec ;)?

16 godina
neaktivan

jel mogu dobit odgovor na pitanje!??!??!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

cek sta ti oces uzeti iphone ili'''

uz neku tarifu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice