Jel vrijedi taj update i za 4G verziju ? Ili ću se još načekati?
4G jos nista zasad.
Jel vrijedi taj update i za 4G verziju ? Ili ću se još načekati?
4G jos nista zasad.
Kod mene još ništa, nadam se da dolazi update preko vikenda. Inače, vi koji ste dobili update, kakvi su vam prvi dojmovi, ima li problema i jeli update usporio mobitel ili još uvijek radi dobro i na lollipopu?
Kod mene još ništa, nadam se da dolazi update preko vikenda. Inače, vi koji ste dobili update, kakvi su vam prvi dojmovi, ima li problema i jeli update usporio mobitel ili još uvijek radi dobro i na lollipopu?
Nije ništa sporiji, čak se doima i bržim zbog ljepših i fludnijih animacija. Jedino sam primijetio da nakon updatea imam dvije identične "Photos" ikone koje ne mogu ukloniti. Usporenje sam samo primijetio kod mijenjanja usera (sporiji odziv, a nekad su potrebna i dva tapa), ali to nije nešto što se tako često koristi, bar ne u mom slučaju.
Notification bar se definitivno brže spušta (na Kitkatu je povremeno zapinjao). Sada imamo podršku za flashlight u quicksettingsu (po meni radi bolje od aplikacija sa storea) i također se google now može aktivirati sa bilo kojeg mjesta i aplikacije, ali nažalost ne kada ekran nije upaljen. Najveći utjecaj na performanse ima invert colors opcija kod koje je sve upola sporije.
Nisam još isprobao novi battery saver, ali općenito mi se čini da se baterija sporije troši, trenutno sam na 50% iako se danas nisam odvajao od mobitela nakon updatea + download i instalacija. Ne sviđa mi se adaptive brightness i mislim da je gori od stare auto opcije i također što se držanjem power tipke može samo ugasiti telefon, a za ostalo (kao što je nečujni rad) se mora ići u settingse.
ja sam svoj updateo danas sa 4.4.4 na 5.0.2 sve radi glatko kao prije. pise da je AsiaRetail, mislim da je s Indijskog trzista. novosti tabovi na chromeu sada su na desnoj tipki na nedavnim aplikacijama i skrola ih se gore dolje. zgodno sa palcem se ne mora vise do vrha ekrana. klik na recent apps, pa skrol kroz tabove i opet klik. ostale kozmeticke promjene settings menija nisu me se dojmile. updatena je i youtube aplikacija. swipe desno palcem i odmah si na svojim playlistama. updatean je google calendar, lijepo izgleda, a ima i vise opcija za dodavanje linkova, raznih dogadjaja..updatean je i ekran za biranje nedavnih kontakata i poziva
za sada mi sve radi ok, tasker, bankovne aplikacije, fing, keep, gdrive ... i najbitnije brzina jednaka. za bateriju cu vidjeti. sve u svemu, za telefon od 200 eura i star dvije godine odlicno. motorola obecala i ispunila.
Gdje je trenutno najjeftinije za kuput mogo g 2. generaciju?
Da, zaboravio sam napomenuti da su danas update dobili samo oni kojima u settingsu pod "about phone" piše AsiaRetail.
za sada mi sve radi ok, tasker, bankovne aplikacije, fing, keep, gdrive ... i najbitnije brzina jednaka. za bateriju cu vidjeti. sve u svemu, za telefon od 200 eura i star dvije godine odlicno. motorola obecala i ispunila.
Pa nije bas dvije godine, ali ako si uzeo kao i ja na pocetku onda je star 16 mjeseci :-)
Pa nije bas dvije godine, ali ako si uzeo kao i ja na pocetku onda je star 16 mjeseci :-)
mjesec gore dolje nije bitan, bitna je poanta. btw, linkao si pogrešnu verziju . 1 gen je izašla u 11/2013 ;) a vidimo da i danas izlaze skoro duplo skuplji telefoni s kitkatom
Mene sljedeće zanima. Pošto mi sada uređaj radi mjesecima kao iz snova na 4.4.4 i nisam zainteresiran za nadogradnju na Lizalicu, hoće li biti SILOVANJE sa nepodnošljivom notifikacijom svako par sati "imaš ažuriranje OS-a" , kao kada su prvi modeli imali JB i dolaskom KK ažuriranja ljudi se nisu mogli nikako riješiti tlačenja svako dva ili tri sata sa obavijesti o skidanju KK 4.4.2?
Zna se da je tada ta notifikacija bila namjerno tako namještena i nije se mogla onemogućiti.
mjesec gore dolje nije bitan, bitna je poanta. btw, linkao si pogrešnu verziju . 1 gen je izašla u 11/2013 ;) a vidimo da i danas izlaze skoro duplo skuplji telefoni s kitkatom
LOL prvo sam nasao da je izasla 11.2013. i kasnije sam editirao post i stavio sec gen verziju
BTW. mob ne moze biti stariji od 14 mjeseci ;-)
PS Moto G je best buy i jos uvijek bez konkurencije.
Mene sljedeće zanima. Pošto mi sada uređaj radi mjesecima kao iz snova na 4.4.4 i nisam zainteresiran za nadogradnju na Lizalicu, hoće li biti SILOVANJE sa nepodnošljivom notifikacijom svako par sati "imaš ažuriranje OS-a" , kao kada su prvi modeli imali JB i dolaskom KK ažuriranja ljudi se nisu mogli nikako riješiti tlačenja svako dva ili tri sata sa obavijesti o skidanju KK 4.4.2?
Zna se da je tada ta notifikacija bila namjerno tako namještena i nije se mogla onemogućiti.
Ideja o silovanju updatea sa strane proizvođača uopće nije nerazumljiva. Pogotovo kad iza sebe ostavljaju nezakrpane verzije
http://arstechnica.com/security/2015/01/google-wont-fix-bug-hitting-60-percent-of-android-phones/
Ideja o silovanju updatea sa strane proizvođača uopće nije nerazumljiva. Pogotovo kad iza sebe ostavljaju nezakrpane verzije
http://arstechnica.com/security/2015/01/google-wont-fix-bug-hitting-60-percent-of-android-phones/
Baš je ovaj telefon dobar primjer ispravljenih problema, KK 4.4.2 je na Moto G bio apsolutni debakt verzije OS-a. Od gomile navedenih problema, osobno sam ih osjetio 40%. Kasnije je sve to do zadnjeg detalja popravljeno u verziji 4.4.4.
Sada povučen takvim iskustvom, ne želim nešto slično proživljavati na 5.0, te još manje želim čekati nekoliko mjeseci da to isprave u 5.xxx.
4.4.4. je za sada sveti gral što se tiče mene osobno. Isto tako razumjem korisnike koji žarko čeznu za najnovijim izdanjima. Zbilja se nadam da neće biti prisilnog ažuriranja.
Iako je uvijek bolje malo pričekati da se popegla, kada veći dio korisnika proba i prijavi bugove, mislim da je to ovdje upravo slučaj. Naime, verzija koja mi je jučer sjela je 5.02, a ne 5.0.0.
Baterija s 5 sati uključenog ekrana 37 sati. Lošije sigurno nije ;)
Jel zna netko kad bi mogo doći Lolipop za nas koji smo uzeli Moto G 1st gen sa engleskog Amazona?
pa koliko čitam xdx forum, na njemaćku verziju su pustili OTu, zašto čekaš , samo ga pretvori u njemački softver i dobiti češ OTu, a sve je isto, ali baš sve (prepostavljam da si pitao za xt 1032 gb)
Jeli vama došao update? Vidim da je došao cijeloj Europi, meni još ništa, a imam retail EUR 4.4.4 stock rom (XT1032). Čak sam probao i flashati 5.0.2 EURetail OTA u recoveryu, ali piše installation aborted. Čekam update već mjesecima i nikako dočekati.
Gdje je trenutno najjeftinije za kuput mogo g 2. generaciju?
bump
Evo i ja sam jedan od sretnika kome nadogradnjom na Lolipop Google play service javlja gresku...
I ja sam ga napravio prije 2 tjedna, medutim gore su mi PBZ aplikacije pa bih morao opet ici u banku napravit redistribuciju podataka a to trenutno nemam u planu.
Dopada mi se dizajn, brzina ista i uglavnom zadovoljan sam, jos samo da se rijesi ovaj problem s Google play services :-)
Stigao update za aplikaciju :-), i sto reci nego sve dalje sve mi se vise svida Lolipop
moja motoG 16gb (1.gen) je došla sa eng.amazona i još nema update na lolipop
kako to??
Moraš imati užuriranu verziju motorola update services na mobitelu
ažurirao neki dan.. preko google playa..
idem sad na update softa i kaže mi da imam najnoviji soft .. KK ..
znači nema LL zame ..
znači nema LL zame ..
Bit ce skoro, meni supruga na 4G verziji takoder ceka.
znači nema LL zame ..
vjerojatno zato što si uzeo mobitel na UK amazonu, imaš UK model, a koliko znam, samo europski su dobili update zasad.
Pogledaj u system version, ako ti na kraju piše en.UK ili en.GB a ne kao nama ostalima en.EU, onda je to to. Trebaš se strpiti još nekoliko dana.
vjerojatno zato što si uzeo mobitel na UK amazonu, imaš UK model, a koliko znam, samo europski su dobili update zasad.
Pogledaj u system version, ako ti na kraju piše en.UK ili en.GB a ne kao nama ostalima en.EU, onda je to to. Trebaš se strpiti još nekoliko dana.
Moj Moto G je en.GB verzija (eng. Amazon) i stigao je Lolipop tak da ovo ne stoji.
e to se onda nešto promijenilo u zadnjih par dana jer znam da su europski modeli prvi dobili update, vjerojatno je sad počeo rollout i za ostale.