Pozdrav ekipa,
Prije nekih mjesec i pol sam si uzeo novi Moto G5 (model sa 3 gige rama). Nakon tjedan-dva sam uzeo SD karticu od 32 gige, trazio sam da mi daju najbrzu koju su u linksu imali (kostala je 200 i nesto kn). Bilo je sve OK ispocetka, medjutim nakon nekog vremena pregled slika je poceo biti problematican. Bio sam na GO sa familijom i uslikalo se parsto slika. Sad mi se cesto dogodi da pregled slika bude izuzetno usporen - prikaze npr prvih 20-30 u gridu i onda ostatak ucitava po 2-3 minute prije nego ih pokaze. Cak i ove koje imaju prikazane thumbnailove ne mogu otvoriti nego mi prikaze onaj krug sto se vrti ako ih otvorim. Isto tako, nakon sto okinem par slika jednostavno mi ne da da ih otvorim nego mi otvori neku od starijih kad kliknem na sjeveze uslikanu sliku. Onda nakon par minuta proradi normalno.
Isprva sam mislio da OneDrive mozda nesto jebe (synca sve u cloud automatski), ali sve je isto i nakon sto sam ga maknuo. Bas iz tog razloga sam uzeo brzu karticu jer ne zelim "lagove" ali ocito je da je nekakav problem prisutan. Sve aplikacije rade bez problema, mobitel je vrlo responzivan. Ponekad pri slikanju, ako uslikam vise slika odjednom, slikanje isto postane usporeno (npr zadnju sliku "okine" 3-4 sekunde nakon sto sam stvarno kliknuo).
Generalno mi je mobitel super (presao sa prastarog S3 koji mi je pojeo sve zivce), nisam nikakav power-user jer mi treba samo za razgovore, mailove i malo 9gag-a. Ali brate mili bas me jebe sa tim slikama. Dovoljno je da ga resetiram i odem u galeriju - onda pocne bjesomucno ucitavanje slika koje traje po par minuta. U tom vremenu mogu vidjeti samo prvih 20-30 slika ali ni njih ne mogu ucitati u full screen.
Koji mu je?